FUNDATIA IOAN BARBUS

Premierul polonez: Criza energetică din Europa e cauzată de „supradependența” Europei de Gazprom

Criza energetică prin care trecem, cauzată de creșterea prețului gazului în Europa, este rezultatul dependenței excesive a UE de monopolul energetic al Rusiei, Gazprom. Acest lucru a fost declarat de prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki în urma summitului Consiliului UE de la Bruxelles, relatează Ukrinform.

„Principala sursă este dependența excesivă a pieței de Gazprom. Din păcate, Rusia și președintele Putin folosesc acest combustibil pentru a dicta prețurile”, a spus Morawiecki.

Potrivit șefului guvernului polonez, politica Rusiei a cauzat creșterea prețurilor la gaze, care, la rândul său, a afectat creșterea prețului energiei electrice în Europa.

Premierul polonez a spus că țara sa a subliniat necesitatea cercetarea acțiunilor Gazprom în Europa, care ar putea duce la monopolizarea în continuare a pieței de gaze și, în consecință, la creșteri și mai mari de prețuri.

Compania constructoare de conducte Nord Stream 2 AG a declarat că primul segment al conductei a fost umplut cu gaz tehnic și este gata de lansare.

Gazoductul Nord Stream 2 a fost construit din Rusia până în Germania, ocolind Ucraina. Gazprom e acționar majoritar. Partenerii occidentali ai Nord Stream 2 sunt Uniper și Wintershall din Germania, grupul anglo-olandez Royal Dutch Shell, Engie din Franța și OMV din Austria.

Nimeni nu poate opri construcţia gazoductului Nord Stream 2, spunea în urmă cu aproape trei ani ministrul de externe german Heiko Maas.

Încă din mai 2018, premierul polonez Mateusz Morawiecki declara că „Nord Stream-2  reprezintă o amenințare la adresa securității energetice și a solidarității Europei, această nouă armă hibridă fiind îndeptată împotriva UE și NATO, o adevărata pastilă otrăvită a securității europene”.

Nord Stream 2 are ca scop dublarea capacității conductei existente Nord Stream 1, realizată în urmă cu 10 ani.

Activarea Nord Stream 1, 2011

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian