FUNDATIA IOAN BARBUS

Proces colectiv împotriva Chinei: 10.000 de persoane din 40 de țări cer 6 triloane despăgubiri pentru coronavirus

O firmă de avocatură din Florida, Berman Law Group​, a lansat o acţiune colectivă împotriva Chinei prin care reprezintă 10.000 de cetăţeni din aproximativ 40 de ţări, inclusiv Statele Unite şi Marea Britanie, care reclamă daune de 6 trilioane de dolari guvernului Partidului Comunist Chinez.

În cazul în care China nu se va prezenta la proces, avocații spun că i se poate restricționa accesul pe piața americană, în plus, prejudiciul poate fi recuperat din conturile și proprietățile chineze din SUA, care însumează mai multe trilioane de dolari.

Berman Law Group acuză China că a ascuns date, că a refuzat accesul experţilor internaţionali din domeniul sănătăţii publice şi a redus la tăcere medicii care au avertizat asupra pericolului Covid-19. De asemenea, încă nu s-a stabilit cu certitudine dacă  adevărata origine a virusului e o piaţă de animale sălbatice Wuhan sau a scăpat dintr-un laborator.

„Acest proces se bazează pe faptul că [China] știa despre virus. Nu au izolat virusul. Nu ne-au anunțat în timp util despre virus și au dezlănțuit iadul asupra comunităților noastre, asupra țărilor noastre, Statele Unite, Australia și peste tot”, a declarat Jeremy Alters, reprezentantul Berman Law Group pentru 60 Minutes Australia.

Puteți urmări reportajul în continuare:

„Scopul nostru este să facem cunoscut adevărul”, a spus Jeremy Alters de la Berman Law Group. În urmă cu trei ani, firma a câştigat un proces de 1,2 miliarde de dolari împotriva Chinei pentru fabricarea de materiale de construcţie defecte.

În acelaşi timp un centru de avocatură israelian Shurat HaDin are în pregătire un proces împotriva Chinei pentru neglijenţă în tratamentul şi izolarea  coronavirusului. Procesul este introdus în SUA deoarece „majoritatea celorlalte ţări se tem de implicaţiile puterii economice a Chinei”, subliniază organizaţia, care de obicei apără victimele terorismului, scrie Daily Mail. Avocații israelieni spun că aşa cum statele nu pot săvârşi acte de terorism şi să revendice imunitatea suverană, China trebuie să fie trasă la răspundere pentru neglijență și comportament iresponsabil. China va lupta cu toate forțele, spune reprezentantul centrului, dar dacă neglijența este dovedită, „ar fi o catastrofă pentru ei”.

Ce se întâmplă dacă China refuză să plătească

În cazul în care China refuză să plătească, i se poate restricționa accesul pe piața americană, spune Jeremy Alters, „ceea ce ar costa-o sute de miliarde, dacă nu chiar trilioane de dolari”.

De asemenea, procesul se poate judeca „și fără ca China să fie prezentă, să obținem hotărârea sau verdictul, apoi putem începe să colectăm bunurile chineze din Statele Unite.”  

China are conturi bancare. China are clădiri, China are, nici nu-mi pot imagina ce are în Statele Unite, dar dețin o mulțime de lucruri în multe locuri. Putem confisca toate acele active peste tot în Statele Unite. Așa au început să fie plătite multe dintre aceste cazuri. Au început să execute conturilr bancare și active”.

vedeți: What does China own in the U.S.? 

Berman Law Group colaborează cu Fundația Henry Jackson din Marea Britanie care, într-un raport publicat la începutul lunii, estima că China ar trebui să plătească pagube de peste 3 trilioane de lire sterline doar țărilor din G7, pentru minciunile și dezinformarea despre coronavirus.

Conform raportului, guvernul chinez se face vinovat de următoarele:

  • Nu a dezvălui date care ar fi dezvăluit dovezi ale transmiterii de la om la om pentru o perioadă de până la trei săptămâni de la cunoașterea acesteia, încălcând articolele șase și șapte din IHR.
  • A furnizat OMS informații eronate despre numărul de infecții între 2 ianuarie 2020 și 11 ianuarie 2020, cu încălcarea articolelor șase și șapte din IHR.
  • Nu a interzis vectori de infecție virală zoonotică letală (de origine animală), promovând în schimb activ proliferarea masivă de specii gazdă periculoase pentru consum uman, încălcând articolul 12 din Pactul internațional pentru drepturile economice, sociale și culturale.
  • Au permis unui număr de 5 milioane de oameni (…) să plece din Wuhan înainte de a impune blocarea la 23 ianuarie 2020, în ciuda cunoștințelor despre transmiterea de la om la om.

Partidul Comunist Chinez nu a învățat nicio lecție din eșecul său în epidemia SARS din 2002-3. Greșelile, minciunile și dezinformarea repetate, de la începutul epidemiei COVID-19, au avut deja consecințe cu mult mai mortale”, scrie Matthew Henderson, co-autor al studiului realizat de Fundația Henry Jackson.

La sfârșitul lunii martie, senatorul republican din Missouri Josh Hawley a introdus un proiect de lege prin care se solicită o investigație internațională a mușamalizării de către China comunistă și cere ca China „să ofere despăgubiri țărilor afectate”. Tot atunci, Rep. Elise Stefanik, reprezentant Republican din New York, a introdus un proiect de lege în acest sens în Camera Reprezentanților, prin care „solicită Chinei să acorde compensații pentru daunele, pierderile și distrugerile pe care aroganța lor le-a provocat întregii lumi”.

Pe 8 aprilie, Berman Law Group a depus un nou proces colectiv în numele tuturor lucrătorilor din domeniul sănătății din primele lunii împotriva pandemiei COVID-19.

„Acești eroi se duc în primele linii pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie, în timp ce Partidul Comunist Chinez (PCC) și China le compromit direct sănătatea și siguranța prin acapararea, stocarea și încolțirea intenționată a pieței pe materiale protective. Au interzis direct fabricilor din China, inclusiv cele deținute de corporațiile americane, să exporte materiale protectoare în Statele Unite”, scrie firma americană de avocatură.

Restricțiile impuse de comuniștii chinezi „au provocat lipsuri severe de materiale protectoare pentru angajații din domeniul sănătății din țara noastră, crescând riscul de expunere la COVID-19, care a provocat și continuă să provoace vătămări și daune incalculabile acestei clase de reclamanți.”

Formularul realizat de Berman Law Group destinat celor care vor să devină parte din procesul împotriva guvernului comunist al Chinei. 

foto copertă: Chinese people who oppose the Chinese Communist Party (CCP), many of them who’ve had their land confiscated by authorities, are harassed by supporters of the CCP by blocking their messages with Chinese flags near the Waldorf Astoria on Lexington Ave. between 48th Street and 47th Street in New York where Chinese Communist Party leader Xi Jinping is staying, on Sept. 26, 2015. (Samira Bouaou/Epoch Times)

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

1 Comment

  1. avenirv
    22 April 2020

    CIA a confirmat ca virgula China a creat in laborator virusul C19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi