FUNDATIA IOAN BARBUS

Statul american Missouri cere daune Chinei pentru „uriașele pierderi umane și economice” rezultate din pandemie

Missouri e primul stat din SUA care a intentat un proces împotriva Beijingului pentru răspunsul său la coronavirus, care a avut originea în Wuhan, China, și care de atunci a infectat peste 2,5 milioane de oameni în întreaga lume, scrie The Hill.

Procesul intentat de procurorul general din Missouri, republicanul Eric Schmitt, solicită daune din partea Chinei care să compenseze „uriașele pierderi de vieți omenești, suferința umană și tulburările economice” rezultate din pandemie.

„COVID-19 a făcut pagube ireparabile în țări din toată lumea, provocând boală, moarte, perturbări economice și suferințe umane”, a declarat Schmitt într-o declarație. „Guvernul chinez a mințit lumea despre pericolul și natura contagioasă a COVID-19, a redus la tăcere pe cei care au dat avertismente și a făcut puțin pentru a opri răspândirea bolii. Trebuie să fie trași la răspundere pentru acțiunile lor.”

Schmitt a făcut referire la numărul tot mai mare de cazuri de coronavirus în Missouri, unde peste 6.000 de persoane au fost infectate și peste 220 au murit până marți după-amiază.

„În Missouri, impactul virusului este foarte real – mii au fost infectați și mulți au murit, familiile au fost despărțite de cei dragi pe moarte, micile afaceri se închid, iar cei care trăiesc de la un salariu la altul se luptă ca să pună mâncare pe masă”, spuse Schmitt.

Mai mulți parlamentari republicani au solicitat luni ca administrația Trump să aducă un caz împotriva Chinei la Curtea Internațională de Justiție, iar mai multe grupuri private au inițiat propriile acțiuni împotriva Chinei pentru coronavirus.

Într-un raport publicat în Marea Britanie la începutul lunii, Fundația Henry Jackson spunea că China ar trebui să plătească pagube de mii de miliarde pentru minciunile și dezinformarea despre coronavirus. Daunele ar putea ajunge la cel puțin 3,2 trilioane de lire sterline (17,5 mii de miliarde de lei) doar din țările G7 – Statele Unite, Japonia, Germania, Franța, Marea Britanie, Italia și Canada, potrivit raportului.

De asemenea, la sfârșitul lunii martie, senatorul republican din Missouri Josh Hawley a introdus un proiect de lege prin care se solicită o investigație internațională a mușamalizării de către China comunistă și cere ca China „să ofere despăgubiri țărilor afectate”. Tot atunci, Rep. Elise Stefanik, reprezentant Republican din New York, a introdus un proiect de lege în acest sens în Camera Reprezentanților, prin care „solicită Chinei să acorde compensații pentru daunele, pierderile și distrugerile pe care aroganța lor le-a provocat întregii lumi”.

În afară de daune, procesul intentat de Eric Schmitt în Missouri încearcă să tragă la răspundere Beijingul în mod oficial pentru presupusa ascundere a gravității pandemiei coronavirusului și pentru modul în care administrat focarul în granițele sale.

„O campanie respingătoare de înșelăciune, mușamalizare, abuz de putere și inacțiuni ale autorităților chineze a dezlănțuit această pandemie”, se arată în proces.

„În timpul săptămânilor critice ale focarului inițial, autoritățile chineze au înșelat publicul, au suprimat informații cruciale, au arestat persoane care trăgeau semnale de alarmă, au negat transmiterea de la om la om în ciuda dovezilor, au distrus cercetări medicale critice și au permis expunerea la virus a milioane de oameni și, mai mult decât atât, a făcut stocuri din material protector – provocând astfel o pandemie globală care putea fi evitată”, continuă Eric Schmitt.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian