FUNDATIA IOAN BARBUS

Renate Weber, numită azi în funcția de Avocat al Poporului: Nu avem nevoie de parteneriatul cu SUA, noi i-am stârnit pe ruși cu instalarea scutului

Renate Weber (ALDE), numită azi de Parlament în funcția de Avocat al Poporului, spunea într-un interviu din septembrie 2018 că România nu are nevoie de parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii.

Dna Weber a fost numita cu 208 voturi ”pentru” şi 134 ”împotrivă”, iar principalul ei contracandidat, Peter Eckstein Kovacs, a primit doar 109 voturi ”pentru” şi 233 ”împotrivă”. Propunerile grupurilor parlamentare sunt Renate Weber din partea PSD – ALDE, Peter Eckstein-Kovacs, susţinut de Opoziţie (PNL, USR şi UDMR) şi Cătălin Voinea Mic, din partea PMP.

În septembrie 2018, în calitate de membru al Parlamentului European din partea ALDE, Renate Weber spunea într-un interviu dat lui Bogdan Duca, autor și colaborator și autor pe site-ul propagandei oficiale a guvernului Rusiei, Sputnik în limba română, că „noi i-a stârnit pe ruși prin instalarea scutului” de la Deveselu.

Fragment din interviul publicat de Qmagazine.ro:

„Cu Statele Unite e o altă poveste.

Știu că e partenerul nostru strategic…dar nu prea înțeleg ce anume înseamnă asta.

Să dăm bani în neștire pentru industria de armament americană?

Sincer, nu cred că aveam nevoie de asta. Înțeleg că ne apără de ruși.

Dar mi se pare că asta se întâmplă pentru că noi i-am stârnit pe ruși cu instalarea scutului.

Apropos, totuși…e defensiv sau cum?„

La începutul acestei lunii, Renate Weber se întâlnea din nou cu Bogdan Duca la o conferință despre dialogul dintre culte în UE organizat de Patriarhie. Nu este evident în ce calitate a fost Duca invitat, dar acesta a studiat teologie la Unviersitatea Ovidiu, cunoscută drept „fabrica” de doctorate patronată de Episcopul Tomisului, Teodosie, cercetat penal pentru  abuz în serviciu, mărturie mincinoasă şi inducerea în eroare a organelor judiciare.

Bogdan Duca și Renate Weber, Palatul Patriarhiei, 6 iunie 2019

Bogdan Duca a scris adeseori wpe Facebook și pe blogul lui despre parteneriatul strategic al României cu SUA. Este de acord cu Dna Avocat al Poporului că România nu are nevoie de parteneriat, dar spre deosebire aceasta, nu are dubii privind scopul lui. Câteva exemple:

parteneriatul strategic cu SUA ne cere totul în schimbul a ….nimic. Căci nu ne vor ataca nici rușii, nici tătarii, cum orice om rațional care cunoaște politică, știe. https://www.facebook.com/bogdanalexduca/posts/2129853430435489

Într-o postare din 7 spetembrie 2018 care venea în sprijinul declarației de mai sus a dnei Weber, Duca scria:

Parteneriatul strategic cu SUA nu ne oferă în schimb decât statutul de subiecți ai politicilor americane de apărare și securitate….

și adăuga:

SUA, în schimb discriminează pe români. Românii sunt buni să lupte în războaiele americane, sunt buni să cumpere cu miliarde de dolari armament american, sunt buni să fie o bază militară americană și un pion în jocul lor geostrategic la Marea Neagră

Duca vine și cu o soluție la relația defectuoasă a României cu SUA, pe de o parte, și prea distanta relație cu Rusia, de cealaltă parte: mai mult UE.

pragmatic vorbind, eu nu văd altă soluție decât UE. E inclusiv o soluție pentru îmbunătățirea relațiilor noastre cu Rusia și vecinii, în contextul în care mersul pe ”mâna americană” ne-a dus la o teribilă izolare.

„Ok. Mi-e simpatic Putin, nu neg”, scria Duca într-un articol de pe blogul lui, acum inactiv, iar câteva rânduri mai jos, adăuga:

Dintr-o țară suverană, ne-am transformat în pionul intereselor SUA.

Soldații noștri sunt trimiși să ucidă și să moară în războaiele americanilor.
Ne dăm și banii de la gură ca să hrănim industria de război americană.
la fiecare summit NATO noi venim cu o obsesie: să vină americanii și să ne ocupe marea.
În același timp, ca niște câini, lătrăm [la Rusia n.e.] din spatele gardului sau privim cu dispreț superior pe oricine nu e ca noi, nu are zgardă made in USA la gât…

Motivația pe care o reprosează Duca României pentru parteneriatul strategic cu SUA nu este reacția la agresivitatea Rusiei împotriva vecinilor ei – invadarea Georgiei în 2008, a Ucrainei în 2014, interferențele în alegeri și războiul propagandistic impotriva Europei și a SUA, sau amenințările repetate cu agresiunea militara împotriva României, din ultimii ani.

Motivul este „rusofobia”, care este o boală și trebuie tratată:

Rusofobia e o boală intelectuală și psihică cu nimic diferită de antisemitism sau de cine știe ce conspiraționism.

… scria Duca în noiembrie anul trecut.

Rusofobia ar trebui tratată cu exact aceeași seriozitate cu care tratăm antisemitismul.

… revenea în martie anul acesta.

La aceeași masă cu dna Weber și Duca se afla secretarul de stat pentru Culte, Victor Opaschi. În urmă cu doi ani, Bogdan Duca figura pe site-ul Secretariatului de Stat pentru Culte cu funcția de „expert cabinet” al lui Opaschi. Ulterior apariției acestei informații în presă, numele lui a fost înlăturat de pe site.

În linie cu propaganda Kremlinului și a lui Liviu Dragnea, azi în pușcărie, pentru Bogdan Duca protestatarii împotriva PSD sunt „fasciști” periculoși:

În Germania erau cămășile brune. În Italia erau cele negre.
Dar în rest, Dragnea are dreptate: nu doar că e fascism curat, dar și ce ar fi fost dacă, Doamne ferește!, lumea de la miting ar fi luat pe rinocerii metrosexuali la bătaie?

Alte citate:

Mulțumesc, Liviu Dragnea!
Pentru mine rămâi liderul politic de care România are nevoie.
Nu știu dacă se va decide sau nu plecarea ta. Dar știu că ești politicianul român a cărui evoluție m-a convins.
Nu ești sfânt, categoric nu ești dracul pe care îl urăsc alții. Faptul că te urăsc ăia, e un semn chiar bun.
Ești un om care s-a prins de multe în politica noastră. Și vei rămâne în istorie ca un om ok. Ăilalți, nu…
sursa

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

3 comentarii

 1. Dan
  26 iunie 2019

  eu zic ca nici de avocatul poporului nu avem nevoie

 2. Stefan
  26 iunie 2019

  Aha, carevasazica criminalul George Soros si facatura lui in Romania, Renate Weber, nu mai fac pe anti-Putinistii, ci s-au suit in barca axei Berlin-Moscova-Teheran-(Beijing).
  Stiam eu ca nu exista o societate mai „deschisa” decat Federatia Rusa!

 3. Dorin
  26 iunie 2019

  Doamne Ferește !!
  Suntem în plin război rece propagandistic, ca de obicei condus de la kremlin… Dar e război fierbinte în mințile acestor trădători ai țării românești !!

  Oare există în țara asta vreo instituție care să se sesizeze asupra românofobiei și atentatului la interesele strategice ale României !! Că e totul pe tavă – declarații, activitate internațională, voturi și semnături….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian