FUNDATIA IOAN BARBUS

Renate Weber, ALDE: Nu avem nevoie de parteneriatul cu SUA, noi i-am stârnit pe ruși cu instalarea scutului

„Știu că e partenerul nostru strategic [SUA n.e.]… dar nu prea înțeleg ce anume înseamnă asta. Să dăm bani în neștire pentru industria de armament americană?”, spune Renate Weber, membru al Parlamentului European din partea ALDE, într-un interviu acordat recent pentru QMagazine, lui Bogdan Duca, autor sputnik.md, site-ul oficial al propagandei guvernamentale rusești în limba română.

Fragment:

„Cu Statele Unite e o altă poveste.

Știu că e partenerul nostru strategic…dar nu prea înțeleg ce anume înseamnă asta.

Să dăm bani în neștire pentru industria de armament americană?

Sincer, nu cred că aveam nevoie de asta. Înțeleg că ne apără de ruși.

Dar mi se pare că asta se întâmplă pentru că noi i-am stârnit pe ruși cu instalarea scutului.

Apropos, totuși…e defensiv sau cum?

Sunt convinsă că Rusia are un interes major să destabilizeze Uniunea Europeană, inclusiv destabilizând state membre, în diferite feluri, iar noi suntem o bună țintă, dar întrebarea mea e cum ne-au ajutat până acum americanii să contracarăm acțiunile rușilor?
Cum ne-au ajutat să nu mai fim vulnerabili la manipulările lor? Cumva cumpărând armament? „

În urmă cu 12 ani, Călin Popescu Tăriceanu, liderul actual al ALDE, cerea retragerea trupelor românești din Irak.

SURSA   qmagazine

update

Renate Weber răspunde atacurilor: S-au dezlănțuit împotriva mea!

„In ultimele zile mai multi baieti, cu si fara epoleti, din presa si din politica, s-au dezlantuit impotriva mea, interpretand in modul cel mai absurd un raspuns dat, acum ceva timp, intr-un interviu, propagand ideea ca as fi impotriva SUA, a parteneriatului nostru strategic si ca as fi omul rusilor… Manipulari grosolane si agresive care m-au surprins si care au determinat reactia de acum!
[…]

Inteleg ca orice atac la mine este de fapt un atac la ALDE si mai ales la Calin Popescu Tariceanu, dar atacul ziaristilor cu epoleti si al politicienilor fara substanta e o mare greseala si un consum inutil de energie, pentru ca optiunile ALDE, ale mele personale si ale lui Calin Popescu Tariceanu pentru UE, NATO si parteneriatul strategic cu SUA sunt cat se poate de ferme!”

ha-ha!

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

15 comentarii

 1. Petru Dimofte
  6 septembrie 2018

  Da’ de trupele rusești din Transnistria, iti plac? Dar ca Rusia accelerează nebunește ritmul înarmărilor in zona Marii Negre, iar spațiul aerian romanesc, penetrat mereu de avioanele de lupta rusești, este aparat de avioane militare britanice, știi ? Dar de ofensiva Rusiei din Republica Moldova, știi? Dar de atacul Rusiei asupra Georgiei, știi? Dar de acapararea de teritorii din Ucraina de către Rusia ști i?? Asta după ce Rusia ii oferise garanții de securitate pentru ca Ucraina sa renunțe la armele nucleare !

 2. albescu
  6 septembrie 2018

  Mult mai înţelept ar fi să ne producem în ţară nişte ciomege!!!! Cît despre ruşi să nu uităm că de stârnit nu i-am stârnit noi niciodată, ci Petru cel Mare care le-a inspirat ideea că trebuie să cucerească lumea întreagă! Această dna Weber mi s-a părut a fi normală, chiar onorabilă pentru tot felul de ciumpalaţi trimişi în Parlamentul European, dar în ultima vreme a excelat prin emiterea unor prostii monumentale precum cea de mai sus!

 3. Petru Dimofte
  6 septembrie 2018

  Dimofte Petru
  Dimofte Petru Pai, da! Avem vecini buni, Luxemburg, Belgia, Franța, nu-i nici un pericol de revendicări teritoriale sau de revizionism. Iar dacă trebuie, totuși, sa cumpăram echipamente militare, de ce sa nu cumpăram de la rusi, nu?Da’ trupele rusești din Transnistria, iti plac? Dar ca Rusia accelerează nebunește ritmul înarmărilor in zona Marii Negre, iar spațiul aerian romanesc, penetrat mereu de avioanele de lupta rusești, este apărat de avioane militare britanice, știi ? Dar de ofensiva Rusiei din Republica Moldova, știi? Dar de atacul Rusiei asupra Georgiei, știi? Dar de acapararea de teritorii din Ucraina de către Rusia ști i?? Asta după ce Rusia ii oferise garanții de securitate pentru ca Ucraina sa renunțe la armele nucleare ! Ce se întâmpla cu politicienii romani oare? Unii au greață de UE, alții de SUA, dar despre Rusia numai de bine sau tăcere si făcut șmecherește cu ochiul peste gardul de la răsărit !

 4. Margareta Bejenaru
  6 septembrie 2018

  Așa zișii, foștii liberali, asta știe pe ce lume trăiește, vai mama ei, e dusă răude tot……!!!!

 5. crs
  6 septembrie 2018

  Tradare de tara.
  Nimic nou sub soare.

 6. Badea
  6 septembrie 2018

  Renate Weber!?…Nume german,cu creier rusesc!??..Multi tradatori lucfeaza pentru rusi…Ieri il ascultam,pe Costi Rogozanu acuzandu,l pe presedintele Johanis, ca nu a dat bani guvernului ,altor ministere,din banii alocati securitatii tarii…Rogozanu asta gandeste ca WeberFifor,etc..Vanzatori de tara!.

 7. feral
  6 septembrie 2018

  Hai sa luam pentru o clipa in serios „argumentul” Renatei Weber – sa zicem ca nu mai dăm bani pentru industria de armament americană, nu-i stârnim pe ruși si ramanem cu vechile MIG-uri si TAB-uri sovietice expirate. Ne-ar servi la ceva ? Dimpotriva, ar transforma Romania intr-o tinta usoara si, cum spunea Soljenitin, „lupul se da in vant dupa oaia blanda”. Ar fi posibil ca armament performant necesar sa fie produs de industria romaneasca ? Evident, nu. Ar fi avantajos daca ar fi cumparat de la un alt producator, de exemplu China ? Nici macar Ceausescu nu a facut-o. Atunci, despre ce vorbeste femeia asta ?! Sunt doar niste cuvinte iresponsabile sau, ca sa o citez, „o altă poveste”.

 8. Camelian Propinatiu
  6 septembrie 2018

  E posibil Tăriceanu să caute înlocuitor pentru Meleşcanu.

 9. Tofan Mihai
  6 septembrie 2018

  Asta arata si se comporta ca o scroafa .Ca una FSB-ista of course !

 10. Puscas Marin
  6 septembrie 2018

  Idioti din astia gen elena basescu, dancila, weber reprezinta Romania (pe salarii grase!!!) la Bruxelles. Teribil!

 11. Sivan
  6 septembrie 2018

  Se intampla ceva ciudat acolo in Parlamentul European si Consiliul Europei. Sa fie de vina aerul de acolo ??? Sau ar trebui implinit cea ce Eminescu scria ( atit de actual ) ?? „Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei, Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei, Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni, Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!…..In rest s-auzim numai de bine ! Salut facut celebru de NCM.

 12. Lola
  6 septembrie 2018

  Mă frecai umpic la ochi și zsăi că nu văd bine!”Știu că suntem parteneri cu Statele Unite dar nu înțeleg bine asta”?! Da’ pentru ce te plătim cucoană?!Să-l întrebăm pe Dughin??Ce draq cauți în politikie în general?Tu și tu like??Ți s-a urât de mașina de cusut și polonic?!?Muncim ca proștii pentru d’alde tine???

 13. Sivan
  6 septembrie 2018

  Parca nu era suficienta coana Viorica, (zisa PM). Inghesuiala mare de retarzi si neputinciosi in Parlamentul European. Curat murdar coane Costin Andries !

 14. Stefan
  6 septembrie 2018

  Costin, ai uitat ca Renate Weber a fost oficial sefa agenturii sorosiste in Romania?
  Da, da, cucoana asta a fost capetenia Fundatiei Societatii Deschise pentru Romania.

  Asta pentru oricine crede ca sorosismul este leacul pentru putinism.

  Nu, dragilor, sorosismul si putinismul sunt transpunerea in secolul 21 a hitlerismului si stalinismului: adesea fac cardasia pentru jaf si impilare, alteori se cearta pentru o ciozvarta din victima.

  Sorosismul rasist antisemit este la fel de bestial ca si nazismul hitlerist pe care il emuleaza. Renate Weber numai ne reaminteste acest adevar.

 15. Pista Laszlo
  6 septembrie 2018

  La Parlamentul European tovarașa Renate e membra in comitete și comitii de legătura cu America Latina și state Latino-americane.
  Tovarașa Renate călătorește in aceasta calitate in America Latina. Oare cu cine se întâlnește acolo și pe cine susține? Nu cumva con su hermanos antigringos?
  “Venceremos, socialismo o muerte, comandante Che Guevara!”
  Pam-Pam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian