FUNDATIA IOAN BARBUS

Respinse în Europa, Huawei își trimite măștile la Suceava ca reacție la acuzațiile ambasadorului SUA la București

În condițiile în care, în ultimele două săptămâni mai multe țări europene, printre care Olanda, Spania, Cehia, Georgia, dar și Turcia, au scos din circulație și returnat materiale medicale produse în China din cauza defectelor și a calității lor extrem de proaste,  duminică Ambasadorul SUA la București Adrian Zuckerman a avertizat ca China se „folosește moartea a mii de europeni pentru a încâna măști Huawei deghizate în donații umanitare”, ceea ce, conform ambasadorului, e „inadmisibil”.
„I-am avertizat pe prietenii mei români şi înainte, și o voi face şi acum: aceasta [Huawei n.ed.] este o companie căreia nu i se poate încredinţa securitatea dumneavoastră națională și care vă va pune în pericol libertatea”, a spus ambasadorul Zuckerman.

Ieri, Huawei România a transmis, prin intermediul ziare.com, un răspuns ambasadorului SUA la București, în timp ce Ambasada Chinei la București a trimis la Suceava „o donați” de 20.000 de măști și alte materiale.

„Avand un istoric al activitatii noastre in Romania de 18 ani, cu 2.300 de angajati competenti, barbati si femei, consideram ca este de datoria noastra sa dam dovada de responsabilitate in perioada dificila pe care o traverseaza Romania in aceste momente.

In toate aceste decenii de munca intensa rasplatita cu succese pe masura, posibile in special datorita angajatilor romani, noi cei de la Huawei am fost mereu aproape de Romania si romani, la bine dar mai ales la greu.

Nu am putut sa trecem cu vederea, cu profund regret, atacuri recente din partea unor persoane, inclusiv oficiali de straini diplomatici de rang inalt, indreptate impotriva lucrurilor bune realizate de angajatii Huawei in cea mai grava criza medicala cu care s-a confruntat vreodata Romania. Huawei considera aceste atacuri ca fiind incorecte si contrare bunului simt.

Huawei Romania crede cu tarie ca prietenul la nevoie se cunoaste. Sustinem eforturile intreprinse de oricine din comunitatea locala in sprijinul Romaniei si al cetatenilor sai in aceste vremuri tulburi si, mai mult ca oricand, consideram ca nu este momentul pentru mesaje tendentioase si declaratii politice de aceasta natura. Politizarea acestei tragedii nu ajuta in niciun fel Romania sa depaseasca provocarile cu care se confrunta.

Astazi, suntem toti romani si alegem sa facem ceea ce trebuie, ceea ce am facut de altfel constant in ultimii 18 ani: sa fim solidari, sa ne implicam si sa aducem o contributie pozitiva la mediul social si economic romanesc”, transmite Huawei Romania.

Reacția Huawei România a fost aplaudată azi și de organul oficial de presă al Kremlinului, Sputnik în limba română, care a descris-o drept „superbă”.

Tot ieri, Ambasada Chinei a livrat măști Huawei la Suceava. „Ambasada Chinei vine în ajutorul Spitalului din Suceava”, scrie Buna dimineața Iași, adăugând că „consiliul Județean Suceava a primit o donație care cuprinde 20000 măști, 100 sticle de dezinfectați, 2000 bucăți de tacâmuri făcută de Huawei România.”

Nu avem informații în privința calității materialor donate la Suceava de statul comunist.

În urmă cu doi ani, CIA, FBI și NSA avertizau americanii să nu folosească telefoanele Huawei, echipamentele lor dând statului comunsit chinez „posibilitatea de a spiona„.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian