FUNDATIA IOAN BARBUS

România este amenințată din nou de imperialismul rusesc. Invitație la conferința „78 de ani de luptă anti-comunistă în România”

Miercuri, 8 noiembrie 2023, începând cu ora 17.00, avem onoarea să vă invităm la conferința națională „78 de ani de luptă anti-comunistă în România”  la Casa de Cultură a Studenților din Bucureşti, Calea Plevnei, nr. 61, etaj II, sector 1, Bucureşti..

Au confirmat deja participarea și vor lua cuvântul:

Intro – Marius Bostan
Dinu Zamfirescu
Emil Constantinescu
Adrian Zuckerman
Anca Maria Cernea
Anatol Șalaru
Cristian Diaconescu
Sabin Orcan
Felix Patrascanu
Alex Alexandrescu
Adela Mârza
Liviu Petrina
Adrian Iurașcu
Andrei Dimitriu
Doru Mărieș

Moderatori:
Marius Bostan
Adrian Moroianu

Pe 8 Noiembrie 1945 a avut loc la București prima manifestație anticomunistă din Europa când zeci de mii de români au ieșit în Piața Palatului. Ei au înțeles atunci pericolul imperialismului rusesc și s-au adunat în jurul Regelui Mihai, a lui Iuliu Maniu, PNȚ și a partidelor democratice cu dorința de a păstra valorile democrației și cu speranța de a contracara ocupația sovietică. Studenții s-au aflat în prima linie şi au înfruntat curajos forțele întunericului coordonate de Moscova, care au intervenit cu brutalitate ucigând mai multe persoane și arestând peste 1000 de tineri.

Acum, prin conferința „78 de ani de luptă anti-comunistă în România” dorim ca împreună să ne aducem aminte, să rememoram sacrificiul lor și să înțelegem mai bine istoria, pentru a nu repeta greșelile trecutului. 

Acum România aflată în avanpostul flancului estic al NATO este amenințată de Rusia, condusă de urmașii lui Stalin și Petru cel Mare care manifestă aceiași atitudine imperialistă criminală. Deocamdată forțele „imperiului răului” se manifestă prin propagandă ostilă, prin agenții lor, prin idioții utili din politica românească și prin dronele care explodează prea aproape teritoriul românesc. 

Este important să fim împreună, să înțelegem și să comunicăm întregii societăți românești metodele rusești, pentru a identifica mai ușor cozile lor de topor din politica românească. 

Deja și-au anunțat participarea mai multe personalități, foști deținuți politici, profesori, studenți, istorici, analiști, politicieni și reprezentanți ai societății civile care sunt așteptați cu prelegeri importante despre ce a fost și despre ce putem face pentru a contracara imperialismul rusesc.

Vă invităm alături de noi la Casa de Cultură a Studenților din București să ne aducem aminte, să rememorăm sacrificiul lor, să înțelegem mai bine istoria pentru a nu repeta greșelile trecutului și pentru acțiune hotărâtă în prezervarea unui viitor lipsit de influență rusească. 

***

Confirmarea participării poate fi transmisă printr-un reply la acest e-mail sau la numărul de telefon 0730.333.951, prin SMS sau pe WhatsApp.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Fundația Ioan Bărbuș

Fundația Ioan Bărbuș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian