FUNDATIA IOAN BARBUS

S-a redeschis catedrala greco-catolică din Alep. Două treimi dintre creștini au emigrat din pricina războiului civil.

Sâmbătă, 27 aprilie, patriarhul greco-catolic al Antiohiei și nunțiul apostolic din Siria au celebrat Sfânta Liturghie în catedrala melchită din Alep, redeschisă în orașul răvășit de războiul civil, transmite Vatican News.

Două treimi din creștinii din Alep au emigrat în ultimii șapte ani din pricina războiului civil.

Cardinalul Mario Zenari, nunțiu apostolic la Damasc, a declarat pentru Vatican News:

Eu spun mereu: distrugerea provocată de emigrare, de emigrarea mai mult sau mai puţin forţată a creştinilor este o pagubă nu doar pentru aceste biserici ci şi pentru societate deoarece creştinii au fost aici cu şapte secole înaintea musulmanilor şi şi-au adus contribuţia de-a lungul secolelor; să ne gândim la contribuţia adusă prin şcoli la sfera educaţiei, la contribuţia adusă domeniului sănătăţii prin spitale, la contribuţia adusă politicii. Pentru mine, creştinii sunt pentru Siria asemenea unei porţi deschise spre lume, aducând o contribuţie deschisă şi universală şi, cu fiecare familie creştină care pleacă din Siria, această poartă spre lume se închide încetul cu încetul.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

GMT

GMT

3 comentarii

  1. Dorin
    30 aprilie 2019

    Mă tot gândesc – care dintre personalitățile actuale ale României ar putea îngăima ceva asemănător cu discursul limpede al Cardinalului Zenari ???
    (alo, tovarăși, e vorba despre faptul că cca 5 milioane de români, majoritatea Creștini, au emigrat PE TIMP DE PACE…)

  2. .
    30 aprilie 2019

    @Dorin, România este alcătuită din fostele Principate Române care principate n-au dus lipsă nici de trădători și nici de modelul musulman de organizare politică , care model este defapt, punct cu punct, modelul ideal de comunism, admirat de Hitler și pus în operă de Stalin.Punct cu punct, găsești Sharia și Qumr’an-ul tradus în legile Qumon’iste.

  3. Dorin
    30 aprilie 2019

    pt. /2/ – așa este, drept care eu solicit unor „înalte fețe bisericești” o poziție tranșantă în chestiune.
    Mi-aduc aminte că, la mai bine de doi ani de la declanșarea teribilei crize cu încetare de plăți în Grecia, un mitropolit din zonă a îndrăznit să publice un discurs ceva mai realist, în care dezvăluia implicarea vinovată a conducătorilor țării DAR ȘI A POPULAȚIEI, ( enoriașii, deh…), care s-a complăcut în păcălirea cifrelor către UE și evaziune fiscală monumentală…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian