FUNDATIA IOAN BARBUS

Administrația Trump ar urma să includă Frăția Musulmană pe lista organizațiilor teroriste

Președintele Donald Trump s-a întâlnit la începutul acestei luni cu președintele egiptean anti-islamist Abdel Fattah el-Sisi și, scrie Daily Wire, pregătește desemnarea în mod oficial a Frăției Musulmane – grupul islamist internațional care inspiră o mare parte a extremismului sunnit care afectează lumea arabă – drept o organizație teroristă Măsura va aduce Statele Unite în linie cu mulți aliați arabi anti-islamiști care au desemnat deja în mod oficial Frăția Musulmană drept organizație teroristă.

Casa Albă a cerut oficialilor din domeniul securității naționale și din diplomație să găsească o modalitate de a da sancțiuni grupului după vizita la Casa Albă din 9 aprilie a președintelui Abdel Fattah El-Sisi din Egipt, pentru care Frăția Musulmană reprezintă o sursă de opoziție politică, scrie NYT. Într-o întâlnire privată, fără reporteri și fotografi, domnul El-Sisi l-a îndemnat pe dl Trump să facă acest pas și să se alăture Egiptului pentru a desemna mișcarea drept organizație teroristă.

O asemenea de desemnare impune sancțiuni economice și de călătorie pe scară largă companiilor și persoanelor care interacționează cu grupul vizat. Președintele a răspuns afirmativ domnului el-Sisi, spunând că ar avea sens. Unii dintre consilierii domnului Trump au interpretat acest lucru ca un angajament, au spus oficiali.

The Wall Street Journal afirmă că nu este “cunoscut imediat dacă desemnarea administrației Trump se va aplica numai Frăției Musulmane egiptene sau și mișcărilor islamiste din întreaga lume la care se face referire în mod informal ca Frăția Musulmană.”

Oponenții Frăției Musulmane – pentru care Hamas, grupul jihadist genocidal, antisemit sunit reprezintă ramura palestiniană – vor spera cu siguranță pentru o desemnare mai largă, care nu se limitează doar la Egiptul lui El-Sisi. El-Sisi, care a preluat conducerea în Egipt după guvernarea de scurtă durată a Frăției lui Mohamed Morsi, este cunoscut ca un adversar ferm al Frăției și al islamismului, în general.

Militanți Hamas sărbătoresc în Gaza câștigarea alegerilor prezindențiale din Egipt de către candidatul Frăției Musulmane, Mahomed Morsi, în 2012.

Desemnarea, desemnarea ar putea submina relațiile SUA cu Turcia – nominal un “aliat al NATO” și odinioară un stat laic, care a alunecat într-o direcție puternic islamistă sub actualului dictator Recep Tayyip Erdogan. Împreună cu Qatar, emiratul pro-islamismt și pro-Frăția Musulmană, Turcia este în prezent unul dintre principalii susținători regionali ai Frăției și ai Hamasului.

Mulți conservatori americani, cum ar fi senatorul Ted Cruz, au susținut timp îndelungat desemnarea Frăției Musulmane ca organizație teroristă. Proiectul Counter-Extremism descrie Frăția, al-Qaeda și Statul Islamic ca împărtășind “mai mult decât fundamente ideologice profunde” și notează în continuare că “similaritățile grupurilor depășesc cu mult diferențele lor”.

Puteți citi și 20 de milioane de demonstranți în Egipt. Obama e de partea islamiștilor, iulie 2013.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess

Comentarii

 1. StefanSpune:

  Răspunde
  mai 3, 2019

  Dupa ce administratia americana a declarat Garzile Revolutionare Iraniene ca organizatie terorista, e absolut necesar sa se declare si Fratia Musulmana ca organizatie terorista.

  Trebuie retezate ambele brate ale hidrei islamiste, cea sunita si cea shiita.

  Cei care fac comert si sprijina Ayatolele si Islamo-Nazismul shiit si sunnit trebuie loviti in rarunchi si anihilati, fie ei capitalisti nemti, oligarhi rusi su monopolisti chinezi.

  SUA incepe sa demonstreze ca este serioasa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian