FUNDATIA IOAN BARBUS

Sărbătoarea de Paște lipsește din calendarul ultimei versiuni a software-ului pentru iPhone

Sărbătoarea de Paște din acest an pentru catolici pică pe data de 1 aprilie.

Pentru prima oară ea lipsește din calendarul afișat de aparatele iPhone, produse de firma Apple.

Mai exact, este vorba despre aparatele iPhone care rulează versiunea 11.2.5 (cea mai recentă) a sistemului de operare iOS. Aparatele iPhone care rulează o versiune anterioară de iOS, de exemplu 11.2.2, afișează în calendar sărbătoarea de Paște din acest an.

Calendarul afșat de iOS 11.2.5. – cea mai recentă versiune. Sărbătoarea de Paște lipsește. Este afișată numai Ziua Păcălelilor.
Calendarul afșat de iOS 11.2.2. – o versiune anterioară. Există Sărbătoarea de Paște.

De asemenea, calendarul ebraic nu afișează unele sărbători religioase majore pentru evrei, cum ar fi Yom Kippur, sau Rosh Hashanah.

Este neclar dacă aceste omisiuni sunt intenționate, sau este vorba despre un defect de sofware, sau o neglijență din partea firmei Apple.

Mai mulți utilizatori s-au plâns pe forumurile firmei Apple de aceste omisiuni. Un utilizator afirmă că îndepărtarea Paștelui din calendarul iOS a avut loc în mod intenționat:

Căutam Vinerea Mare și Paștele în calendarul pentru SUA care e furnizat pe aparatele Apple. Toate celelalte sărbători, inclusiv cele religioase, sunt incluse în calendarul pentru SUA, dar nu Vinerea Mare și Paștele.

M-am gândit că, deoarece Ziua Păcălelilor este inclusă și deoarece cade în aceeași zi cu Paștele, poate că a fost o simplă eroare, o nebăgare de seamă. Apoi am solicitat un răspuns pe forumurile Apple și am încercat să sugerez să fie distribuit un alt calendar pentru SUA. Degeaba. Apoi am dat telefon la Apple și primul reprezentant de contact cu publicul cu care am vorbit a fost puțin nepoliticos și nu mi-a dat atenție, dar m-a pus în contact cu altă persoană, care a fost foarte săritoare. El nu știa nimic despre această omisie și s-a interesat mai departe. M-a sunat înapoi și m-a informat că, în răspunsul primit de el, se afirmă faptul că noul calendar este așa cum trebuie și că Apple a decis să omită Vinerea Mare și Paștele din calendarul care este furnizat cu produsele sale. E incredibil.

Plângerea utilizatorului vanessafrompineville

SURSE   Fox News   USA Politics Today

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian