FUNDATIA IOAN BARBUS

Scrisoare deschisa catre Radio Europa Liberă pentru R. Moldova, cu cc pentru Washington: “Un articol care ma face sa cred ca, de fapt, postul de radio a fost acaparat de propaganda ruseasca”

Publicam, cu acordul autorului, scrisoarea domnului Dr. Ioan-Mihai Greceanu catre postul radio si publicatia online Radio Europa Libera cu sediul la Chisinau.

Am scris directoarei EL pentru Moldova cu cc pentru Washington:

Stimata doamna director Oana Serafim,

Sunt unul dintre milioanele de oameni care, pe vremea cand Romania era consusa de partidul comunist adus de armata sovietica, asculta cu nesat in fiecare seara, postul de radio Europa Libera, singura sursa, alaturi de Vocea Americii, care aducea informatii deosebit de pretioase pentru mentinearea sperantei intr-o revenire a normalitatii. Valorile promovate de postul de radio sponsorizat de Congresul American au mentinut increderea unei mari parti a populatiei in aceste valori si au facut posibila Revolutia romana pe care o comemoram acum, dupa 29 de ani.
Am aflat cu satisfactie ca Romania Libera emite, din nou, pentru Republica Moldova, tara in care propaganda ruseasca pare atotputernica.
Astazi, insa, am gasit pe site-ul Europa Libera un articol care ma face sa cred ca, de fapt, postul de radio a fost acaparat de propaganda ruseasca. Este vorba de https://www.europalibera.org/amp/jordan-peterson-un-guru-pentru-homari-%C8%99i-cei-dintre-noi-cu-masculinitatea-incert%C4%83/29660129.html

Acest articol gretos mi-a amintit de o lectura obligatorie in anii cand eram elev, „Biblia hazlie”, volum promovat de propaganda ateista a statului comunist. Ca si articolul citit astazi, „Biblia hazlie” ironiza in mod infantil un text apreciat pentru valoarea lui general-umana de milioane de oameni, nu neaparat crestini. Evident ca nu pun in discutie dreptul la opinie si buna credinta ale autorului care, cu siguranta, este liber sa aiba o opinie contrara, pe care o poate etala in fata celor dispusi sa o asculte/citeasca pe blogul sau sau pe o publicatie care ii impartaseste opiniile. Faptul ca aceasta opinie isi gaseste locul pe site-ul „Europa Libera” ma duce la presupunerea ca Statul american are opinii cel putin asemanatoare cu ale autorului, ceea ce este, pentru mine imposibil de crezut.
Sper ca nu va veti apara afirmand ca opinia autorului nu este in mod obligatoriu imbratisata de postul de radio pe care ascultatorii si cititorii il considera ca purtator de cuvant al Congresului American si pastrator al valorilor pe care este bazat Statul American. Europa Libera nu este un post de radio privat care sa exprime opinii private, cred eu.
Daca publicarea acestui articol este accidentala, astept cu nerabdare sa corectati ceea ce este de corectat pentru a nu compromite un mesager care si-a castigat increderea romanilor in decursul a zeci de ani.

Cu stima

Dr. Ioan-Mihai Greceanu

editor
puteti citi si:

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Un comentariu

  1. Victor Grigor
    23 decembrie 2018

    Numai cine nu-l cunoaste pe Dan Alexe poate fi surprins de o asemenea prestatie. Nu si cine stie ca el este unul dintre scriitorii periodic publicati de Liiceanu la “Humanitas”. Antiroman la stilul “misto”, anticrestin cu pretentii iluministe,” lingvist” cu ifose doctorale_ corectandu-i pe Puscariu si I,I,Russu, “istoric” cu convingeri imprumutate din cartile lui Boia si Roessler_ marele jurnalist enciclopedist Dan Alexe nu putea lipsi de pe situl unei EUROPE LIBERE de traditia sa umanista si crestina. Doar n-ati fi vrut sa ni se ofere niste citate din Toma d’Aquino sau Michel de Montaigne?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian