FUNDATIA IOAN BARBUS

Stânga sacrifică egalitatea de gen și feminismul pe altarul afacerilor cu Iranul

Parlamentarele spaniole au primit indicații de protocol pentru întâmpinarea de marți a unei delegații a ministerului iranian de externe: să nu întindă mâna și să evite să-i privească pe oaspeți în ochi din apropiere. Instrucțiunile au fost preluate dintr-o notă primită de la serviciul diplomatic iranian.

Situația a fost făcută public de grupul formațiunii conservatoare Vox, care a și anunțat că urmează să boicoteze întâlnirea. Ulterior, și șefa comisiei parlamentare spaniole de afaceri externe, membră a social-liberalilor Ciudadanos, a spus că refuză să ia parte la o întâlnire cu astfel de reguli.

Ca urmare a acestor poziții, s-a renunțat la primirea de protocol, iar reuniunea s-a rezumat la discuții.

 

Egalitatea de gen și feminismul sunt teme mereu pe primele poziții în agenda politică a partidelor de stânga spaniole, aflate acum la guvernare: PSOE – social-democrat și Podemos – marxist. Actualul guvern condus de Sanchez se declară mândru că este primul cabinet spaniol în care sunt mai multe femei decât bărbați, în timp ce Podemos și-a schimbat numele din Unidos Podemos în Unidas Podemos, spunând însă că se referă la persoane (tot feminin și în spaniolă, vezi aici).

Este ceva obișnuit ca oficialii iranieni să condiționeze protocolul diplomatic, nu doar când sunt gazde, ci și ca oaspeți. În urmă cu trei ani, au fost acoperite nudurile antice dintr-un muzeu din Roma vizitat de Rohani, președintele republicii islamice. Cu un an înainte, tot Rohani refuzase să participe la un dineu la palatul Elysee pentru că în meniu fusese introdus vin.

În schimb, în mai multe situații, femei oficiali occidentali, aflate în vizită la Teheran, s-au supus regulilor casei și și-au acoperit capul. Celebre sunt cazul Federicăi Mogherini, Înaltul Comisar pentru Afaceri Externe al UE, și al guvernului suedez, autointitulat primul guvern feminist din lume. Imaginea de mai sus a devenit celebră sub numele Walk of shame.

SURSA   OK DIORIO

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Dorelian Bellu

Dorelian Bellu

5 comentarii

 1. Dorin
  4 septembrie 2019

  Mogherini, guvernul suedez și (prea) multe alte entități politice din lumea „neo-civilizată” acționează în asemenea modalități pentru că este absolut normal pentru ele !
  Este normal pentru niște atei de cultură marxistă, anti-creștină și profund retrogradă să fie pe aceeași lungime de undă cu entități totalitare, amorale și exclusiviste social !

  Ca să nu mai vorbim despre adânca și neliniștitoarea schizofrenie în care se așează asemenea persoane (că personalități n-au fost niciodată), făcând reverențe în fața unor anti-feminiști feroce din lumea islamului, dar proclamând și maimuțărind feminismul absolut între ai lor…

  Vorba unui analist – „acești bolnavi care ne conduc…”

 2. asd
  4 septembrie 2019

  ati vazut ca irelevantul antisemit macron a propus 15 miliarde iranului pentru sustinerea terorismului in orientul mijlociu impotriva israelului. bineinteles ca trump nu a ridicat waiverele pentru petrol si intelegerea macron – iran a picat.

 3. ‪Stefan
  4 septembrie 2019

  Pentru ce dracu se intalnesc shtabii europeni cu ayatolele, in afara de sa coordoneze atacul atomic contra Israelului?

 4. Sivan
  4 septembrie 2019

  @Dorin….. “Ca să nu mai vorbim despre adânca și neliniștitoarea schizofrenie în care se așează asemenea persoane (că personalități n-au fost niciodată)”… Nu te supara te rog, fiindca te completez, dar propun termenul “PERSONULITATI”

 5. Dorin
  4 septembrie 2019

  pt. 4//
  Sunt foarte de acord ! Doar că mulți au ceea ce se numește o „personalitate negativă”, adică un caracter satanic ! De aceea trebuie să le cunoști apucăturile și să-i combați după metoda „ilici-iliesciană” : din toate pozițiile….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian