FUNDATIA IOAN BARBUS

SUA redevine cea mai competitivă economie a lumii. România, pe locul 49

SUA a detronat Hong Kongul și a revenit pe primul loc al celor mai competitive economii din lume, datorită accelerării creșterii economice și a mediului prielnic inovării științifice și tehnologice, conform IMD World Competitiveness Center din Elveția, citat de Bloomberg

România se clasează pe locul 49, în scădere cu două locuri față de 2016.

Din nou în vârf

SUA revine la vârful competitivității la nivel mondial.

Notă: Clasamentul din 2017: IMD World Competitiveness Center

Hong Kongul, care se clasa pe locul 1 în categoria țărilor cu eficiență guvernamentală și în afaceri, depășea ușor competitorul regional Singapore, care se clasa pe locul 3 în 2017. Olanda a urcat un loc, iar Elveția a căzut 3 locuri datorită diminuării exporturilor și îngrijorărilor privind potențiala relocare a cercetării și a potențialului de dezvoltare.

SUA, care a revenit pe locul 1 pentru prima dată după 2015, a avut scoruri deosebit de bune în clasamentul investițiilor internaționale, al economiei domestice și al subcategoriilor infrastructurii științifice. În același timp a obținut un scor sub medie în domeniul finanțărilor publice și al prețurilor, relatează Bloomberg.

Creșterea anuală a înregistrat o medie de 2,9 procente până în martie 2018, comparativ cu 2 procente, în perioada precedentă.

România se clasează pe locul 49 în topul competitivității realizat de IMD, în scădere cu două locuri față de 2016, după Ungaria și Bulgaria, urmată de Filipine, Mexic, Iordan și Africa de Sud.

sursa: bloomberg.com

SURSA   BLOOMBERG

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian