FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

SUA refuză acreditarea agenției ruse Sputnik. Autoritățile din Letonia au închis Sputnik

Etichete:

Șeful Serviciului de presă al Congresului SUA a spus că acreditarea nu a fost acordată deoarece „Sputnik” este finanțată de guvernul Federației Ruse.

Congresul SUA a refuzat să ofere acreditare pentru agenția rusă de știri Sputnik, informează Radio Europa Liberă citat de deschide.md.

Șeful Serviciului de presă al Congresului SUA (Senate Periodical Press Gallery), Justin Wilson a argumentat refuzul menționând că acreditarea nu a fost acordată, dat fiind faptul că agenția „Sputnik” este finanțată de guvernul Federației Ruse. În aceeași ordine de idei, Wilson a punctat că agenția de știri ar putea contesta această decizie.

La rândul său, corespondentul „Sputnik”-ului de la Casa Albă, Andrew Feinberg, a calificat această situație drept una „absurdă” și a spus că intenționează să conteste poziția Congresului SUA în legătură cu instituția de presă pe care o reprezintă.

Grupul media Sputnik face parte din Rossiya Segodnya, care, în 2013, a încorporat agenţia de presă de stat RIA Novosti şi reţeaua de radio Voice of Russia, potrivit relatărilor din presa internaţională. Oficialii din SUA au acuzat în repetate rânduri Sputnik-ul de propaganda rusă și de încercarea de a influența procesul politic din alte țări.

Amintim că și echipa de campanie a lui Macron a refuzat să le ofere acreditări reporterilor agenţiei de presă Sputnik, postului de televiziune Russia Today şi agenţiei video Ruptly. Totodată, tabăra lui Macron a declarat că a fost ținta unor atacuri informatice lansate din Rusia pentru a submina campania președintelui deja ales, scrie deschide.md.

De asemenea, pe 29 martie 2016, autoritățile din Letonia au închis site-ul Sputnik, scrie euractiv.com. Purtătorul de cuvânt al ministerului de externe din Letonia, Raimond Jansons, a declarat: “noi nu considerăm Sputnik drept o sursă media credibilă, ci altceva: un instrument de propagandă”. Declarația a venit după ce NIC, serviciul leton de înregistrare pentru domeniului de internet .lv, a retras dreptul site-ului Sputnik de a folosi acest domeniu.

NIC a luat această decizie după ce a primit o scrisoare de la ministerul de externe leton în care se atrăgea atenția asupra faptului că Sputnik nega în mod frecvent integritatea teritorială a Ucrainei.

“Faptul că șeful Sputnik, Dl. (Dmitry) Kisleov, este pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene, trebuie luat în considerare” în această decizie, a declarat Jansons.

SURSA   Deschide.md

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Comentarii

  1. alexSpune:

    Răspunde
    mai 14, 2017

    foarte bine. pe timpul lui obama nu s-a intamplat asta. intre timp, poate ar trebui refuzata si acreditarea new york times, wash post si politico, pentru ca toate stirile de azi si de saptamana asta despre administratia trump au fost negate ba de audierile din congres sub juramant , ba de mcmaster, ba de rosenstein sau chuck grassley etc. oamenii lui obama din structurile statului si din presa de pe coasta de vest si de est vor sa acopere faradelegile in cazul iran si rusia. sa studieze cineva cat de multe afaceri au facut democratii lui clinton si obama pe timpul resetarii din 2009 dupa razboiul sinistru al rusiei impotriva georgiei din 2008. nu mai zic de faptul ca adm obama a mintit poporul in cazul iran pentru ca sa nu ii esueze nuclear deal-ul….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *