FUNDATIA IOAN BARBUS

Virajul „României Libere”: Pro-rusul Iulian Capsali debutează cu un articol în care cere desființarea DNA

Iulian Capsali e un soi de „activist civic” care și-a început cariera în urmă cu aproximativ 5 ani, când a contribuit la lansarea și creșterea site-ului pro-rus și nostalgic comunist Activenews.ro, condus de Mihai Șomănescu de pe lista lui Dughin.

Ulterior, Iulian Capsali, un adversar al apartenenței României la NATO, a făcut carieră pe site-ul oficial al propagandei ruse, sputnik.md, unde, printre altele, publica, în decembrie 2016, articole nostalgic ceaușiste.

Tot la sfârșitul lui 2016, Capsali s-a lansat și politică, candidând la alegerile locale, la Buzău, pe listele partidului Alianța Noastră România al lui Marian Munteanu.

Pe 15 februarie 2018, vizibilitatea lui Iulian Capsali crește, acesta devenind editorialist în ziarul România Liberă cu un text în care „desființarea DNA„, instituție care, în cuvintele lui, a „transformat țara într-o speluncă mizeră”.

Alte câteva citate din Iulian Capsali:

„Trăiască NATO, forța armată conducătoare a Lumii, care ne duce spre Al ‪#‎TreileaRăzboiMondial‬ !” (Iulian Capsali, 6.02.2015)

Traim intr-o tara in care corporatiile fac legea, exploreaza la noi ca in colonii

La Pungesti, taranii prefera saracia lor, dar un mediu curat, decat exploatarea Chevron

Pe 3 decembrie 2013, Iulian Capsali îl cita aprobator pe Ovidiu Hurduzeu (și el pe lista lui Dughin):

Iulian Capsali
December 3, 2013 ·
Ovidiu Hurduzeu: “Ma tot repet. Scutul jandarmilor este protejat de scutul de la Deveselu. Protestati in fata ambasadei Statelor Unite si apoi in fata guvernului.

Mai multe detalii, aici.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

9 Comments

 1. Gogu Rădulescu
  16 February 2018

  Mda, ,,genial” articol! E scris ,,adânc”, ce să mai spunem… La cum combate, ăsta ajunge și ,,dipotat”, s-o milostivi ALDE să-l pună pe liste în 2020! ,,Succesuri”, Iulică, de oameni ca tine are nevoie țara! Că de vreo patru milioane a scăpat prin emigrare…

 2. Kondor
  16 February 2018

  Ne umplem de paduchi..

 3. John Domsa
  16 February 2018

  De vazut aici http://romania30.ro/singuri-impotriva-tuturor/ ce adunatura de penali s-a constituit. Rusii nu fac decat sa se intromisioneze si sa ne induca subversiunea prin cozile de topor.

 4. Costin Andrieș
  16 February 2018

  Ca sa il citez pe Ionel Stoica: ” Aproximativ 70% dintre membrii fondatori au auzit cel puțin o dată, la ora 6.00 dimineata, fraza: “DNA, deschideți ușa!””
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1914214238589461&set=a.453370814673818.110065.100000027101940&type=3

 5. Dan Plesoianu
  16 February 2018

  Da, din cele ce le spuneti despre Iulian Capsali, ar reiesi ca aveti dreptate, cum ca dinsul ar fi pro-rus, etc. Si nici eu nu sint pentru desfiintarea DNA, daca ar functiona cum trebuie (si, se pare, in anumite cazuri a functionat pozitiv). Cu toate acestea, daca ati fi avut de a face cu DNA in mod direct, asa cum am avut eu, atunci v-at fi schimbat radical parerea. Si I-ati fi dat dreptate si d-lui Capsali, care spune ca unor angajati DNA din provincie le este rusine ca fac parte din institutia respectiva.
  Ei bine, eu am facut doua plingeri la DNA Bucuresti, acum vreo 3 ani, la care nu mi s-a raspuns in nici un fel. Am facut apoi plingerela DNA Craiova (de care apartinea cazul respectiv), iar acestia au efectuat anchete false, sau nu le-au efectuat de loc, au facut rechizitorii false (ilegale), iar judecatoarea, si aceasta, a dat un verdict fals, care, ca si rechizitoriul DNA, favoriza infractorii, si promova infractiunile.
  In cazul meu este vorba despre un teren care a fost retrocedat catre mine si unchiul meu. Pe acest teren a intrat un individ, care a facut un contract de arenda cu unchiul meu, pe care l-a inselat, iar cu mine nu a facut nici un fel de contract de arenda, pentru ca nu am vrut sa ma las inselat. Cu aprobarea primariei, acest individ a ridicat fonduri europene de la APIA, si in numele meu. Asa stind lucrurile, am facut plingerile respective pentru frauda cu fonduri europene, insa DNA Craiova m-a scos tot pe mine vinovat ! Evident, pot pune la dispozitie, ca dovada, toate actele respective.
  Deci, DNA urmeaza ordinele de la „centru” (acest centru fiind SRI, cine altcineva ?!), care, pe de o parte, vrea sa stavileasca hotia (care se manifesta mai ales la nivelul PSD), dar pe de alta parte o incurajeaza (tot la nivelul PSD, care detine primariile respective).
  Asa ca este bine sa culegeti informatii din toate sursele, si apoi sa va pronuntati, pentru a evita erorile jurnalistice.

 6. Dorelian Bellu
  16 February 2018

  Dan Pleșoianu, marea problemă cu Iulian Capsali nu este că a cerut desființarea DNA, deși e dubioasă cererea venită din partea unuia înconjurat de penali, cum e formațiunea România 3.0., ai cărei membri adună mai multă pușcărie decât partidele istorice de după 90.
  Capsali este înainte de toate putinist, antiamerican, antioccidental și adept al unui naționalism de peșteră, articulat pe autoritarism și ortodoxism. Prin urmare, nu doar că n-ai înțeles, ci ți-ai arătat și fixația ta cu DNA, spunându-ți aici problema, de parcă DNA era subiectul.

 7. Dan Plesoianu
  16 February 2018

  Dorelian Bellu:
  Pai acest Iulian Capsali este criticat aici plecind de la faptul ca a scris despre „desfiintarea DNA”…. Deci, da, DNA este parte din subiect, iar eu nu am o fixatie cu DNA, ci doar un punct de vedere personal, si real 100%. Iar problema DNA este formata din micile probleme ale fiecaruia, asa ca daca autorul si-a spus problema, mi-am spus-o si eu pe a mea, pentru a aduce mai multa claritate problemei principale. Critica dvs. este cu totul pe dinafara, as zice chiar tendentious-securistica (oricine spune ceva impotriva maretului DNA trebuie distrus, pentru ca spune o minciuna, prin definitie !). Stimate domn, este doar un punct de vedere, bazat pe cea mai perfecta realitate…

 8. Dan Plesoianu
  16 February 2018

  P.S.: Pleonasmul accentueaza cele spuse !

 9. Dan Plesoianu
  16 February 2018

  P.P.S.: Si, evident ca DNA este subiectul de fond al acestui articol, lucru demonstrat si in titlu, unde se motiveaza corectitudinea DNA prin fasptul ca este criticata de un om lipsit de caracter, si posibil tradator de neam.
  Problema adevarata este ca si eu consideram ZDNA ca fiind singura institutie care functioneaza corect, ca multa alta lume, si din acest motiv am si facut plingeri acolo, numai ca sa vad apoi ca DNA are o agenda proprie, si nici un pic nu ii pasa de adevar sau corectitudine si legalitate. Din contra, incalca legalitatea cu cea mai mare voiosie si nepasare, ba chiar cu ura si rea vointa, atunci cind considera necesar pentru agenda lor ascunsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi