FUNDATIA IOAN BARBUS

CIA, FBI și NSA avertizează americanii să nu folosească telefoanele Huawei și ZTE. Pericol de spionaj

Serviciile de informații ale Statelor Unite sunt îngrijorate de legăturile giganților tehnologici cu guvernul chinez, scrie The Verge.

Șefii a șase agenții americane de informații au avetizat cetățenii americani spunând că  nu ar trebui să folosească produsele și serviciile giganților tech chinezi Huawei și ZTE. Recomandările au fost făcute de șefii serviciilor în timpul unei audieri din Senatul americani de marti, 13 februarie 2018. Grupul includea șefii FBI, CIA și NSA, și directorul serviciului național de informații.

Directorul FBI Chris Wray a spus în timpul audierilor că guvernul american este „profund îngrijorat în privința riscurilor de a permite oricărei companii sau entități dependente față de guverne străine care nu împărtășesc valorile noastre, care astfel pot dobândi influență în interiorul rețelelor noastre de telecomunicații”. Directorul FBI a adăugat că asta ar oferi „capacitatea de a face modificări dăunătoare sau de a fura informații. Iar asta le da posibilitatea de a spiona”.

Aceste avertismente nu sunt noi. Comunitatea serviciilor de informații a SUA a fost mereu precaută în privința Huawei, despre care a aflat că este finanțată de un fost inginer din Armata Chinei de Eliberare a Poporului și care a fost descris de politicienii americani drept „un braț al armatei chineze”. Aceste îngrijorări au dus în 2014 la anularea unor licitații cu guvernul SUA, iar acum creează probleme pentru intrarea companiei pe piața de electronice.

Telefoanele Huawei au devenit incredibil de populare în ultimii ani. În septembrie 2017, Huawei a depășit Apple ca al doilea cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, după Samsung.

The Verge adaugă că în ianuarie Huawei plănuia să se lanseze în SUA prin AT&T, dar compania s-a retras din înțelegere în ultimul minut, aparent din cauza presiunii politice.

SURSA   The Verge

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian