FUNDATIA IOAN BARBUS

Vorbim de „mutația englezească” a virusului, nu și de un „virus chinezesc”

Publicistul polonez Michal Karnowski, de la wpolityce, are o observație bună: adică putem vorbi de „mutația britanică” a COVID [ori de cea „braziliană”], dar nu îi putem zice „virus chinezesc”, că stigmatizăm Partidul Comunist Chinez.

Aceeași presă care îl acuza pe Trump că stigmatizează China vorbind de „virus chinezesc”, ori „virusul Wuhan”, a consacrat termenii de „mutație britanică”, „varianta sud-africană” ori „tulpina sud-africană” ale virusului, fără a se gândi la vreo stigmatizare, arată publicistul polonez Michal Karnowski.

Și limbajul creează realități, mai spune Karnowski, amintind de propaganda care a adăugat atributul de „poloneze” lagărelor de exterminare înființate de Germania nazistă pe teritoriul ocupat al Poloniei, iar mulți, inclusiv fostul președinte Obama, au ajuns să vorbească de „lagărele poloneze ale morții”.
https://wpolityce.pl/spoleczenstwo/535906-wirusa-chinskiego-nie-bylo-ale-jest-angielska-mutacja

Presa de stânga și cozile de topor chinezești – cea mai notabilă fiind șeful Organizației Mondiale a Sănătății – au lansat valuri de atacuri contra lui Trump care a vorbit despre „virusul chinezesc” ori „gripa chinezească”.

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir a studiat jurnalismul în Franţa. A fost producător de emisiuni pentru ProTV, realizator şi editor pentru BBC World Service, editorialist la România liberă şi redactor-şef adjunct la Evenimentul Zilei şi Cotidianul. A făcut parte din Delegaţia Permanentă a PNŢCD la începutul anilor '90 şi este membru fondator al Fundaţiei Ioan Bărbuş. A fost membru CNA între 2006 și 2012.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

"Dacă Putin câștigă războiul din Ucraina, el va considera că a câștigat un război cu NATO și nimic nu-l mai poate opri pentru că va fi demonstrat astfel lașitatea Occidentului și impotența liderilor politici occidentali", a declarat Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, duminică la B1TV. Acesta a vorbit despre invazia rusă …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian