FUNDATIA IOAN BARBUS

Vorbim de „mutația englezească” a virusului, nu și de un „virus chinezesc”

Publicistul polonez Michal Karnowski, de la wpolityce, are o observație bună: adică putem vorbi de „mutația britanică” a COVID [ori de cea „braziliană”], dar nu îi putem zice „virus chinezesc”, că stigmatizăm Partidul Comunist Chinez.

Aceeași presă care îl acuza pe Trump că stigmatizează China vorbind de „virus chinezesc”, ori „virusul Wuhan”, a consacrat termenii de „mutație britanică”, „varianta sud-africană” ori „tulpina sud-africană” ale virusului, fără a se gândi la vreo stigmatizare, arată publicistul polonez Michal Karnowski.

Și limbajul creează realități, mai spune Karnowski, amintind de propaganda care a adăugat atributul de „poloneze” lagărelor de exterminare înființate de Germania nazistă pe teritoriul ocupat al Poloniei, iar mulți, inclusiv fostul președinte Obama, au ajuns să vorbească de „lagărele poloneze ale morții”.
https://wpolityce.pl/spoleczenstwo/535906-wirusa-chinskiego-nie-bylo-ale-jest-angielska-mutacja

Presa de stânga și cozile de topor chinezești – cea mai notabilă fiind șeful Organizației Mondiale a Sănătății – au lansat valuri de atacuri contra lui Trump care a vorbit despre „virusul chinezesc” ori „gripa chinezească”.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir a studiat jurnalismul în Franţa. A fost producător de emisiuni pentru ProTV, realizator şi editor pentru BBC World Service, editorialist la România liberă şi redactor-şef adjunct la Evenimentul Zilei şi Cotidianul. A făcut parte din Delegaţia Permanentă a PNŢCD la începutul anilor '90 şi este membru fondator al Fundaţiei Ioan Bărbuş. A fost membru CNA între 2006 și 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi