FUNDATIA IOAN BARBUS

O să trecem cu bine peste asta, iar apoi trebuie să ne socotim cu China comunistă

Sute de mii de biserici, afaceri și școli s-au închis din cauza castei criminale de comuniști ai Chinei

articol de Bryan Preston, PJ Media (fragment)

Sunt puține lucruri care mă dor în acest peisaj modern atât de mult ca o biserică închisă. E ceva sfâșietor într-un loc ridicat pentru a ilustra credința care a eșuat sau s-a golit. Vedem astăzi o mulțime de biserici cu obloanele trase nu pentru că ar fi ceva în neregulă cu ele. Credința lor rămâne, e poate mai puternică decât acum câteva săptămâni. Greutățile fac asta. Sunt închise pentru că nu ne mai putem aduna în grupuri din cauza virusului. Nu ne putem ruga împreună, sau să organizam nunți sau funeralii cu multă lume. Jocurile sportive și ceremoniile de absolvire și concertele sunt anulate. Întâlnirile din viețile noastre s-au amînat pentru un timp. Din cauza virusului.

Alături de bisericile închise, firmele închise îți frîng inima. O afacere eșuată reprezintă un vis eșuat, mijloace de trai pierdute, riscuri asumate fără a fi răsplătite, sfârșitul a ceva ce nu a dus spre un nou început, ci doar la faliment. Înainte de virus, taxele pe proprietate scăpate de sub control ucideau afacerile. Acum e virusul.

Avem sute de mii de biserici, afaceri și școli care acum s-au închis în toată America. Multe dintre ele nu se vor redeschide. Nu au eșuat din cauza vreunui viciu intern sau pentru că modelul pe care îl reprezintă nu a funcționat. Au eșuat sau vor eșua din cauza unui sistem tiranic de peste mări care a mințit întreaga omenire. Bisericile, afacerile și școlile Americii s-au închis pentru că, de cealaltă parte a lumii, dictatorii amorali ai Chinei n-au putut să fie o națiune normală și să facă ce trebuia. Au mințit din paranoica lor obsesie pentru putere.

În America, putem râde de Trump, putem să îi punem porecle și putem să ridiculizăm pe cine vrem, și să găsim și alții care să râdă împreună cu noi. În China, simpla afișare a unei imagini cu Winnie the Pooh te poate băga la pușcărie din cauza asemănării personajului cu dictatorul Xi. Ar trebui să facem afaceri cu un despot atît de supărăcios?

Acțiunile Chinei legate de coronavirus sunt cu totul nejustificabile. N-ai avea cum să știi asta dacă asculți pe unii din mass-media și elitele noastre îngîmfate. Prima minciună a fost că noul virus nu infectează oamenii. Apoi comuniștii au ordonat ca primele probe biologice să fie distruse și doctorii să fie reduși la tăcere, cu un pistolul la tâmplă, pe care chiar Mao însuși ar fi putut să îl țină.

L-au persecutat pe doctorul care a dat alarma, creîndu-i o reputație de criminal unui nobil erou. China a abuzat de puterea sa manufacturieră ca să producă și apoi să facă stocuri din măștile N95, de care doctori și infirmiere de pe tot cuprinsul lumii au nevoie ca să lupte cu virusul. Unii medici eroi se vor infecta și vor muri, din cauza Chinei.

Comuniștii chinezi au făcut toate astea, în timp ce întreaga lume privea și suferea, și în timp ce în Italia numărul deceselor provocate de coronavirus a depășit bilanțul sinistru al lui 9/11. China spune acum că rata ei de infecție cu coronavirus scade, dar o putem crede oare? Când China promovează o întreagă conspirație caraghioasă că SUA ar fi creat virusul? Comuniștii chinezi trollează omenirea ca să se eschiveze de responsabilitate și să-și păstreze puterea. Acest lucru nu mai poate continua.

Cartierul de afaceri din Beijing

Am încercat să îmbogățim China pentru a-i face pe chinezi liberi. Teoria globaliștilor era că comerțul va aduce prosperitate poporului, care apoi își va cere libertatea, iar Partidul Comunist Chinez ori le-o va da, ori va muri. N-a funcționat. China a devenit mai prosperă dar mai puțin liberă. Poporul chinez trăiește într-o dictatură digitală alimentată de algoritmi de social media și de supraveghere video non-stop. Viitorul lor este o monitorizare continuă a gândirii din leagăn până în mormânt. Paranoicii comuniști sunt la fel de brutali și necruțători ca întotdeauna, acoperind bisericile cu secera și ciocanul și folosind Uighuri și disidenți la muncă silnică.

Imagine publicata de guvernul chinez pe rețelele sociale în aprilie 2017 cu deținuți uiguri într-un lagăr în Xinjiang [sursa: HRW]

China își folosește bogăția pentru a cumpăra simpatie în Africa și presă pozitivă peste tot în lume. China își folosește bogăția pentru a lovi în drepturile noastre fundamentale, ca atunci când a transformat NBA într-o poliţie a gândirii roşie, albă şi albastră chiar aici pe pământ american. Acest lucru nu mai poate continua.

Lumea nu mai poate trece iarăși printr-o astfel de situație. Nu ne putem preface că acest lucru nu s-a întîmplat, să ne întoarcem la relațiile comerciale de dinainte, să ne vedem mai departe de viață și să le permitem comuniștilor să ne jefuiască și să ne vulnerabilizeze în continuare. Nu putem permite castei criminale de comuniști ai Chinei să-și brutalizeze propriul popor, să-și amenințe vecinii pașnici și să pună în pericol lumea întreagă. Nu putem.

Depindem de China pentru forță de muncă și bunuri ieftine. Dar nu ne mai putem permite acest lucru. Prețul e prea mare. Trebuie să renunțăm la ofertă. Trebuie să ne reorientăm. O parte din manufactura noastră din China trebuie să revină acasă. O parte trebuie să meagă în alte locuri, în India, Taiwan, Hong Kong, Japonia, Mexic, Brazilia, Chile, Columbia, spre alte republici libere cu societăți deschise. Trebuie să favorizăm popoarele libere peste tot, să ocolim tiranii peste tot și să facem afaceri cu prietenii libertății de pretutindeni. Pentru binele nostru.

Lumea liberă a construit economia Chinei într-o încercare naivă de a-i elibera poporul. Această credință care a eșuat total. Aceasta e o afacere pe care ar trebui să nu o mai patronăm, o școală care ne-a predat ultima ei lecție. Această biserică ar trebui să se golească acum și ușile să îi fie sigilate.


sursa: We’ll Be All Right, and Then We Must Reckon with Communist China (Bryan Preston, PJ Media)
Traducere: Marcela Țușcă

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

ILD Contributor

ILD Contributor

Un comentariu

 1. DanS
  30 martie 2020

  De bun simt dar hai sa vedem ce se intampla…
  Musk a construit fabrica in China – vor creste sau vor scade vanzarile Tesla?
  Apple a fost printre primele companii care a repornit productia in China; aceeasi intrebare…
  SUA a dat drumul la tiparnita nelimitat, nici in 1929 nu s-a intamplat asta.
  E de urmarit…
  Numai de bine tuturor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian