FUNDATIA IOAN BARBUS

Propaganda comunistă ruso-chineză împotriva vaccinurilor lui Trump: Rusia și China folosesc criza Covid19 pentru a semăna frica și confuzia

Vaccinul împotriva coronavirusului face parte din complotul „globalist” al miliardarului american Bill Gates de a implanta microcipuri în populație, pentru a asigura „înrobirea lor digitală”…. Nu-i așa că vă sună cunoscut? Mai detaliat: „Globaliștii sunt gata să folosească cele mai sofisticate tehnologii de aservire digitală: printre acestea, o operațiune sub acoperire de implantare la scară largă a cipului sub pretextul vaccinări obligatorii împotriva coronavirusului.”

Mesaje similare au inundat online-ul românesc în ultimul an și jumătate, din sute de surse. A explodat popularitatea influencer-ilor cunoscuți de mulți ani pentru rusofilia lor fără perdea, iar lor li s-au adăugat o mulțime de personaje noi. Postările alarmist-obscene ale apropiatului propagandei ruse oficiale de la Sputnik Iulian Capsali sunt de aproape 10 ori mai populare de când China a lansat virusul asupra noastră. Textele și live-urile care reproduc astfel de mesaje adună adesea sute de mii de vizualizări și au reușit să spargă bula publicului lor obișnuit. Am rămas perplex când înscenări evidente, cu actori și recuzită (vă amintiți scandalul termoscanărilor de la Kaufland din mai anul trecut?) au fost preluate și rostogolite cu indignarea de rigoare de persoane de la care nu te-ai fi așteptat. Sau, mă rog, la care eu nu m-aș fi așteptat.

Dar citatele de mai sus, deși e posibil să vă fi devenit familiare în ultimul an, nu sunt nici ale lui Capsali, nici ale lui Gheorghe Piperea, Bogdan Duca, nici din pagina de Fb pesedist-rusofilă a lui Mircea Morar, “Conservator 24”, nici din Cristoiu, Daniel Tomozei, Călin Georgescu, Activenews, R3media, Mădălin Ionescu sau Cozmin Gușă, nici ale vreunui tânăr aciuit strategic, cu tastatura în brațe, sub un pietroi umbros.

Sunt citate din Ghennadi Ziuganov, conducătorul Partidului Comunist al Federației Ruse, reproduse de Moscow Times. Destinatarul lor nu este rusul de rând, cât Occidentul, din moment ce rușii nu primesc vaccinurile americane, ci Sputnik V. Mai mult, la ei acasă, comuniștii ruși nu se opun nici vaccinurilor obligatorii, nici restricțiilor, scrie Cliff Kincaid, jurnalist și activist conservator american.

“În timp ce restul lumii, inclusiv protestatarii anti-guvernamentali din Cuba, solicită accesul la vaccinurile americane care funcționează, opoziția americană la vaccinurile Warp Speed ale lui Trump poate fi găsită mai ales printre cei care au votat pentru Trump. Este una dintre evoluțiile ciudate exploatate de comuniștii ruși”, mai scrie jurnalistul american. Similitudinile cu România sunt din nou frapante.

Serviciile de informații americane ale Administrației Trump, dar și serviciile canadiene, franceze, germane și din Marea Britanie au atras în ultimul an atenția asupra modului în care rețelele de dezinformare ruse și chineze exploatează criza Covid19 pentru slăbi Occidentul. Vaccinurile realizate prin programul Warp Speed finanțat de Administrația Trump au fost una din principalele ținte ale  acestei propagande.

În continuare, traducerea unui articol în care Kincaid detaliază modul în care dezinformările ruse, în tandem cele chineze, se folosesc (cu succes) de pandemie pentru a semănă frica și confuzia. În citirea lui, cel mai mult m-au frapat similitudinile cu ce se întâmplă în subsolurile online-ului românesc.


Comuniștii provoacă protestele antivaccin

Un articol de pe site-ul web „Need to Know” al lui G. Edward Griffin spune în titlu că CDC (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA) a recunoscut că vaccinurile împotriva virusului chinez fabricate în America „nu funcționează”, deoarece unii oameni vaccinați iau boala. CDC nu a spus așa ceva. Dacă dați click pe „Read the full article” de pe site-ul „Need to Know”, sunteți dus la un articol de pe site-ul Russia Today (RT).

RT este un canal de propagandă rusesească finanțat de guvernul președintelui Vladimir Putin, fostul locotenent colonel KGB. Rușii – dar și chinezii – sunt ocupați de mai bine de un an cu discreditarea principalei realizări a președintelui Trump. Aceștia au vizat susținătorii lui Trump cu o serie de afirmații false, inclusiv că vaccinurile ar reprezenta „Semnul Fiarei”.

Virusul chinezesc a ucis deja 4,3 milioane de oameni (616.000 în SUA) și ar mai putea încă ucide zeci de milioane de oameni. Dar ar fi putut fi mult mai rău. În emisiunea TV „Unfiltered with Dan Bongino”, fostul președinte Trump a spus că „… dacă nu am fi creat vaccinul în timpul administrației Trump, ar fi putut exista 100 de milioane de oameni morți la fel ca în 1917” cu gripa spaniolă.

Propaganda despre “Semnul Fiarei”

Pe lângă Russia Today, înregistrat drept agent străin în SUA, o altă sursă de pe internet numită „News Front” a fost identificată ca un difuzor de propagandă pro-rusă care publică articole ce se opun vaccinurilor fabricate în America, încurajând protestele împotriva lor și insistând că virusul a venit din America sau de la soldați americani.

Acest site web este menționat în raportul din august 2020, „Pilonii dezinformării și ecosistemului de propagandă al Rusiei”, emis de Departamentul de Stat condus de Trump.

Un articol pubicat de News Front citează presa chineză spunând că „primele cazuri de infecție cu coronavirus în Statele Unite au avut loc cu mult înainte de izbucnirea infecției în Wuhan …” Un alt articol citează reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Populare Chineze spunând că „reprezentanții armatei SUA ar fi putut aduce coronavirusul în China”.

Un alt site rus, Geopolitica.ru, a publicat un articol, „Bill Gates, vaccinări, microcipuri și brevetul 060606”, care îl atacă pe Bill Gates și Microsoft Corporation „pentru un presupus complot pentru controlul oamenilor prin introducerea microcipurilor în corpul lor”. Articolul sugerează o posibilă legătură între brevetul Microsoft numărul WO/2020/060606 și „numărul fiarei” din „Apocalipsa după Ioan”.

Alte instanțe ale “semnului fiarei” în folclorul pandemic românesc, aici, aici, aici și aici.

E o dezinformare comunistă clasică, similară cu modul în care rușii au dat vina pe experimentele Pentagonului pentru HIV/SIDA. O acuzație preluată de „fostul” pastor al lui Barack Obama, Jeremiah Wright, când a declarat că guvernul SUA a fabricat virusul SIDA pentru a ucide oamenii de culoare.

Niciuna dintre aceste minciuni legate de COVID nu ar avea succes fără colaborarea activă a Administrației Biden, care dă vina pe ratele scăzute de vaccinare pentru reapariția virusului în toată țara, justificând astfel revenirea la măști și restricții.

Dar Administrația Biden, care a moștenit un program de vaccinare de succes de la Trump, este cea care importă persoane bolnave cu COVID din zeci de țări prin frontiera deschisă de la Sud. De fapt, Biden lucrează cu dușmanii noștri împotriva poporului american și contribuie în mod direct la suferință și moarte.

Situația este atât de gravă încât NBC News, de obicei în tabăra lui Biden, a difuzat un reportaj despre persoane care dezvăluie că li s-a cerut să minimizeze un focar COVID în rândul copiilor migranți de la unul din adăposturi.

În loc să îl pună sub acuzare pe China Joe, mulți republicani din Senat lucrează la un proiect de lege pentru „infrastructură” împreună cu el și cu democrații din Senat.

America la țintă

Intenția, desigur, este de a slăbi Statele Unite aliații tradiționali prin răspândirea unui virus periculos și discreditarea vaccinurilor care, în majoritatea cazurilor, pot ajuta oamenii să evite spitalizarea și moartea din cauza bolii.

Rușii și chinezii înțeleg că e vorba de un război geopolitic. Interesant este că editorul News Front, Konstantin Knyrik, este considerat un adept al consilierului Putin, Alexander Dugin, care a dezvoltat o teorie a „eurasianismului geopolitic”, o renaștere a Imperiului rus care include Iranul islamic.

Am examinat acest lucru în cartea noastră, “Înapoi din morți: Întoarcerea Imperiului Răului” (“Back from the Dead: Return of the Evil Empire“), în care fostul ofițer KGB Konstantin Preobrazhensky scrie că „KGB a fost cel care l-a numit pe acest om necultivat și nearticulat [Dugin] în funcția de lider ideolog rus. De fapt, ideologia eurasianismului a fost dezvoltată de serviciile secrete sovietice în anii 1920 și însămânțată printre imigranții ruși din Europa.”

Hackerii ruși atacă firmele americane

Într-o declarație făcută în fața Comitetului Selectiv al Senatului SUA pentru Informații, fostul consilier adjunct pe securitatea națională al lui Trump, Matt Pottinger, s-a referit la modul în care China și Rusia își desfășoară propaganda punând la îndoială „eficacitatea și siguranța vaccinurilor COVID-19 fabricate în vest”. În această privință, el a spus că există indicii „că operațiunile online de influență din China depășesc eforturile rusești de a amplifica unele teorii ale conspirației”.

În plus față de propaganda și dezinformările diseminate de serviciile de informații rusești, un raport realizat de Centrul Național de Securitate Cibernetică (NCSC) din Regatul Unit și Unitatea de Securitate a Comunicațiilor din Canada (CSE) a constatat că un grup rus de spionaj cibernetic cunoscut sub numele de „APT29” a încercat să saboteze dezvoltarea vaccinului COVID-19 în Occident prin intermediul unui malware (soft rău intenționat). Grupul APT29, cunoscut și sub numele de „the Dukes” sau „Cozy Bear”, este asociat cu serviciile de informații rusești.

În acest caz, vedem cum hackerii ruși care au închis un gazoduct american au încercat să spargă serverele laboratoarelor de vaccinuri, deoarece vaccinurile fabricate în America erau percepute ca fiind mult mai bune decât cele în curs de dezvoltare în Rusia sau China.

Unghiul geopolitic a căpătat o semnificație și mai mare atunci când virusul chinez se răspândea rapid în întreaga lume, iar SUA, China și Rusia au început imediat să lucreze la vaccinuri.

Trump face față provocării

Înțelegând că virusul a fost proiectat ca o armă comunistă pentru a slăbi sau distruge Occidentul, Trump a venit cu termenul „warp speed” pentru a sublinia necesitatea de a acționa rapid. Trump însuși a luat boala și ulterior a fost vaccinat.

Un grup, Soufan Center, a menționat într-un raport din octombrie 2020 că cursa pentru vaccin a devenit o competiție globală și că administrația Trump „și-a continuat retragerea din cooperarea internațională în conformitate cu abordarea tranzacțională „America First” a administrației Trump”.

Trump pusese pe americani pe primul loc. Vaccinurile Warp Speed ​​au fost o realizare extraordinară care a demonstrat superioritatea sistemului american când un lider politic de calibrul omului de afaceri Donald J. Trump a ordonat instituțiilor americane să se se miște rapid și să sprijine companiile științifice americane care lucrează la noi tehnologii de vaccinare.

La un moment dat în cursa vaccinurilor, Politico a publicat un articol în care se întreba dacă China va dezvolta prima vaccinul COVID-19 și dacă prestigiul SUA ar putea avea de suferit ca rezultat, ducând la faptul că lumea trebuie să „își regândească alianțele” pe măsură ce China, după lansarea virusului, ar putea apărea ca salvatorul lumii cu vaccinuri eficiente.

America învinge China în tehnologia vaccinurilor

Dar proiectul Warp Speed al lui Trump de realizare a vaccinului a zădărnicit ambițiile Chinei.

Vaccinul Chinei este, bineînțeles, inferior. Într-adevăr, după cum scrie AP, oficialii chinezi laudă acum tehnologia ARNm a vaccinurilor Pfizer-BioNTech și Moderna.

Cuba comunistă a încercat să-și dezvolte propriile vaccinuri, un proiect care a mers atât de prost încât în recentele proteste anti-guvernamentale de pe insulă au fost cerute vaccinuri occidentale.

Communist Cuba tried to develop their own vaccines, a project that went so badly that recent anti-government protests on the island featured calls for Western-style vaccines.

Chiar dacă oamenii mor în continuare, rușii și chinezii încă încearcă să denigreze vaccinurile lui Trump.

Rețeaua rusă de dezinformare

Un articol de pe site-ul conservator CNS News a constatat că vedetele de pe rețelele de socializare din Germania și Franța ar fi fost „abordate de o misterioasă agenție de marketing” care are legături de Moscova și „le-a cerut să își folosească platformele pentru a denigra vaccinul [american] pentru COVID-19 realizat de Pfizer”.

Autori de la Radio Europa Liberă și Radio Liberty au identificat că cererile aveau legătură cu o femeie de afaceri din Moscova, Yulia Serebryanskaya, descrisă drept agent politic asociat cu partidul de guvernare al Vladimir Putin, Rusia Unită.

Oficialii ai serviciilor de informații franceze și germane studiază dovezi ale implicării directe și oficiale a Kremlinului în campania de descurajare a vaccinării cu vaccinurile americane.

Dar indiciile privind sursa atacurilor cibernetice rusești și chineze asupra Americii au dus până la oficialii acestor regimuri sau la grupuri de pe teritoriile lor.

Dovezile au fost rezumate într-un raport din aprilie al Serviciului European de Acțiune Externă, o agenție de obicei reticentă în a provoca Moscova sau Beijingul. Raportul a documentat modul în care China și Rusia își promovau propriile vaccinuri și lansau „acțiuni de dezinformare și manipulare pentru a submina încrederea în vaccinurile fabricate de Occident …”

Oamenii lui Trump au înțeles ce înseamnă dezinformarea

În timpul Administrației Trump au fost emise avertismente despre interferenea străine în timp ce erau dezvoltate vaccinurile americane.

Lea Gabrielle, trimisul special și coordonatorul Centrului Global de Angajament din cadrul Departamentului de Stat al SUA, a spus pe 5 august 2020: „În ceea ce privește vaccinul, voi începe prin a spune că Rusia are o lungă istorie de răspândire a dezinformărilor în jurul problemelor ce țin de sănătate și știință, privind înapoi la Ebola, Zika, 5G. Ecosistemul rus de dezinformare exploatează frica și confuzia … pentru a crea și amplifica narațiuni periculoase. Am văzut asta cu privire la COVID. Am atras atenția asupra acestui lucru. Centrul Global de Angajament și Departamentul de Stat atras atenția asupra dezinformărilor ruse în jurul COVID încă din februarie. Pe baza istoricului Rusiei, am spus că există o mare probabilitate ca ecosistemul rus de dezinformare să acționeze pentru a submina încrederea într-un vaccin COVID-19 atunci când acesta va fi disponibil”.

S-a întâmplat întocmai. Acesta a fost cartea pe care au mizat rușii și chinezii.

Un fost ofițer de informații, ofițer de legătură al Apărării, director de program al Marinei americane și pilot de luptă F/A-18C al Marinei, Gabrielle a fost, de asemenea, corespondent național de știri TV și prezentator pentru Fox News Channel și Fox Business Network.

Ea a spus că „vedem, de asemenea, că Rusia și China converg uneori pe narațiuni atunci când acestea sunt în beneficiul celeilalte părți”. Și asta s-a întâmplat, când China și Rusia și-au unit forțele în încercarea de a discredita vaccinurile Warp Speed al lui Trump.

Ținta pe susținătorii lui Trump

Se pare că rușii și chinezii nu au anticipat că unul dintre cele mai receptive grupuri la propaganda lor vor fi foștii susținători ai lui Trump care au suspiciuni cu privire la proiectul lui de realizare a vaccinurilor. Dar fiind învinse de firmele americane în ce privește știința, dușmanii noștri nu au altă alternativă decât să semene neîncrederea față de vaccinuri și să încurajeze protestele împotriva lor.

Susținătorul lui Trump Mike Lindell, de la My Pillow, s-a alăturat protestelor și a apărut la ediția din 11 martie 2021 a „War Room: Pandemic” a lui Steve Bannon pentru a numi vaccinurile autorizate de Trump „Semnul Fiarei”.

Cu toate acestea, dacă este adevărat, înseamnă că Trump e marcat cu “Semnul Fiarei”, din moment ce a fost vaccinat și promovează în mod activ vaccinurile ca salvatoare de vieți.


Traducere de Costin Andrieș din Communists Stoke Anti-Vaccine Protests
Cliff Kincaid este un activist conservator american și președintele America’s Survival, Inc. – www.usasurvival.org

Puteți citi și Milioane de români au aplaudat o fetiță blondă la ProTV, dar au ratat propaganda comunistă mare cât China din fața lor

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian