Matei Blaj: „intersecționalitate” – un cuvânt despre nimic

1

În hărmălaia polemicilor, mai mult sau mai puțin cordiale, din spațiul anglo-saxon, mă lovesc tot mai frecvent de acest termen vag, termen care, în mâinile unui vajnic mânuitor al paloșului justiției sociale, devine o armă ascuțită, gata oricând să tranșeze discuția și să aloce etichetele potrivite.

Dar pentru că nu am nici studiile, nici statura academică pentru a furniza sugestii și adăugiri la vocabularul limbii române, mi-am permis să vă ofer această definiție în cadru restrâns, definiție care să vă ajute să identificați această manifestare fantasmagorică, tot mai frecvent întâlnită în spațiul virtual.

Asta și pentru că, date fiind zilele libere pricinuite de aceste sărbători, mințile odihnite ale făuritorilor de progres vor avea suficient timp pentru a vă oferi ilustre mostre ale artei de a spune nimic, în cât mai multe cuvinte goale.

intersecționalitate

[intersecționalități] · substantiv eliberat de povara genului

1. Arta de a nu spune nimic despre cât mai multe lucruri deodată.

2. Competiție în care este declarat câștigător personajul care reușește să fi pierdut simultat la cât mai multe categorii.

3. Modalitate de exaltare a ego-ului prin aderarea concomitentă la efortul de eradicare a cât mai multor pseudoprobleme.

#Progres

Matei Blaj

PRELUAT DIN FACEBOOK

Print Friendly, PDF & Email
Cititi si

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here