FUNDATIA IOAN BARBUS

Florin Citu: Taxa pe sistemul bancar, o subventie pentru “investitorii” din Rusia. Pe viitor, Moscova poate sa arunce economia Romaniei in criza

Senatorul Florin Citu ii acuza pe liderul PSD Liviu Dragnea si pe ministrul Eugen Teodorovici ca doresc sa transfere datoria publică “prietenilor lor de la Moscova”, astfel incat Kremlinul sa poata arunca economia Romaniei in criza.

“Taxa pentru sistemul bancar, dar si plafonarea pretului la gaze, a aparut imediat dupa “escala” lui Teodorovici la Moscova”, scrie senatorul Florin Citu pe Facebook.

“Este o taxa cu dedicatie pentru “investitorii” din afara Romaniei. Inclusiv Soros, daca l-ar interesa. In acest moment taxa se aplica doar bancilor romanesti- cu capital autohton sau strain. Dar daca un investitor de la o banca de stat (sau privat) din Moscova, Istanbul sau Beijing doreste sa cumpere obligatiuni de stat NU plateste aceasta taxa. Este o subventie pentru acestia. Asta ca sa vedeti cat de patrioti sunt Dragnea, Valcov, Teodorovici si Tariceanu.

Prin aceasta taxa Dragnea si Teodorovici doresc sa transfere datoria publica prietenilor lor de la Moscova si astfel sa fim prizonierii lor. Pe viitor Moscova, prin intermediul investitorilor pe care ii controleaza, poate sa arunce economia Romaniei in criza doar prin vanzarea obligatiunilor.

Acest lucru deja se intampla. La penultima licitatie au cumparat obligatiunile doar “investitori” straini. Dragnea, Tariceanu, Valcov si Teodorovici PENALIZEAZA sistemul financiar romanesc, clientii acestui sector economic si SUBVENTIONEAZA investitorii de stat de la Moscova sau Istanbul.

Groparii economiei se lupta cu strainii doar la televizor, in realitate ofera SUBVENTII pe care le platesc consumatorii romani.

Sa recapitulam.

1. Taxa pe sistemul bancar o sa fie platita de bancile romanesti si suportata (!!!) de clientii romani.

2. Taxa pe sistemul bancar reprezinta o subventie pentru “investitorii” straini de la Est.”

SURSA   FACEBOOK

Cititi si


Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

3 comentarii

 1. dorin
  28 decembrie 2018

  Domnul Câțu este unul dintre puținii parlamentari români cu totul onești ! Modul în care această onestitate, profesionalismul său și dorința de a face bine țării sunt deplin valorificate dau marca eficienței acestei instituții potențial-democrate, eșuate în criptocomunismul românesc actual…

  Toată lumea, inclusiv colegii liberali ai dlui Câțu, se face că nu observă numeroasele fapte ce pot deveni capete de acuzare contra celor numiți mai sus – trădare de țară, legiferare cu intenție de fraudă, legiferare contra interesului public, subminarea economiei naționale, etc.

  Iată o nouă ocazie să ne minunăm cum vajnica noastră diaspora intelectual-profesionistă nu reacționează la aceste aspecte flagrante de colaboraționism cu puteri străine ale conducerii țării ei de baștină !! Măcar un oftat, vizibil pe internet…

 2. Gri
  28 decembrie 2018

  Offfff , așa e bine ?
  Când ne-au gazat și bătut câți dintre voi ați ieșit să manifestați împotriva borfașilor ? O mie , doua ?

 3. dorin
  28 decembrie 2018

  pt. Gri…
  Eu vorbeam despre cei aflați departe, de la care așteptăm măcar sfaturi bune și milioane de voturi, că sunt mai valoroase decât ieșirile în stradă !!
  Dacă te referi la manifestări împotriva borfașilor, la mine în oraș se protestează în fața sediului psd de peste 1 an jumate, aproape ZILNIC !!! Nu mai este un oraș pe lume, în care locuiesc români, unde să fie un asemenea maraton…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian