FUNDATIA IOAN BARBUS

Arderea Coranului vs arderea Bibliei. Arbitru – corectitudinea politică

Arderea Coranului poate da foc întregii lumi musulmane, poate aduce condamnări cu moartea făptaşilor din partea musulmanilor, şi arestul din partea statului. Arderea Bibliei îţi aduce fie aplauze, fie o linişte asurzitoare.


Într-o lume normală arderea Coranului ar fi fost un gest banal…

Pastorul integrist american Terry Jones a ars duminica [17 aprilie 2011] o copie a Coranului, in urma unui „proces” in care cartea sfanta a musulmanilor a fost declarata „vinovata” si „executata”. Proiectul sau a starnit in urma cu sase luni un scandal international, atat in lumea musulmana cat si crestina, relateaza AFP.

În lumea în care corectitudinea politcă şi relativismul fac legea, Coranul beneficiază de tratament special. În 2009, Guvernul American, acelaşi guvern care condamna cu tărie, în 2010 şi din nou în 2011, arderea unui singur Coran de către un neica nimeni, a ars mai multe mii de Biblii în Afganistan. Din respect şi toleranţă faţă de musulmani. Bibliile au trebuit să fie aruncate, şi cum regulamentul armatei cere incinerarea gunoiului, Bibliile au fost arse. Un editor al Times Magazine a declarat acum cîteva săptămîni că arderea Coranului este mult mai gravă ca arderea Bibliei, pentru că „Biblia a fost scrisă de oameni”, iar „Coranul vine direct de la Dumnezeu.”

Cînd Coranul este ars…

Generalul David Patreus, conducătorul trupelor din Afganistan: “Condamnăm acţiunea unui individ în Statele Unite de a arde Sfîntul Coran. Acea acţiune a fost plină de ură, intolerantă şi extrem de nerespectuoasă.”

Obama: „Arderea Coranului este ne-americană. link

Senatorul Lindsey Graham: „Libertatea de exprimare este o idee foarte bună, dar sîntem într-un război. În timpul celui de-al doilea război mondial existau limite pentru ceea ce puteai spune dacă ar inspira inamicul.”

Declaraţie lui Lindsey Graham (ca şi a tututor celorlalţi) e înşelătoare. În timpul celui de-al doilea război mondial, Hollywood şi Disney produceau pe bandă rulantă filme şi desene animate în care „jigneau sentimentele” naziştilor şi comuniştii, înfăţişînd-ui, cu mai mult sau mai puţin umor, în toată spledoarea lor diabolică. E curios cum acele filme nu erau condamnate de preşedinte, Vatican, armata americană şi tot felul de organizaţiile pentru „apărarea drepturilor omului”, în semn de toleranţă toleranţă şi pentru a proteja sentimentele inamicilor. Vremurile s-au schimbat. În secolul XXI de McCarthyismul, de care se făceau vinovaţi Hollywoond şi Disney în trecut, este o acuzaţie care atîrnă foarte greu, iar Terry Jones, reverendul care a ars un Coran pe 21 aprilie, este arestat din motive ce amintesc mai degrabă de „1984” a lui Orwell şi de URSS. Acţiunile lui paşnice ar putea provoca musulmanii la acte violente, lucru care trebuie evitat cu orice preţ. Îm toamna anului trecut cînd Terry Jones spunea că vrea să ardă Coranul în semn de protest toţi liderii occindetali au sărit ca arşi:

Eric Holder, Procurorul General al Statelor Unite ale Americii, a numit protestul orchestrat de pastorul din Florida drept “prostesc şi periculos”. link

Anders Fogh Rasmussen, Secretarul General al NATO: “Cred că este un gest lipsit de respect şi recomand cu tărie oamenilor să respecte credinţa altora şi să se poarte respectuos[…] Cred că acest gen de acţiuni intră în contradicţie cu valorile pe care le susţinem şi pentru care luptăm.” link

Biroul Vaticanului responsabil cu relaţiile cu islamul a emis o declaraţie fermă miercuri spunînd că fiecare religie are dreptul să îşi protejeze şi să îşi respecte cărţile sacre, locurile de închinăciune şi simbolurile. Deplîngînd atacurile teroriste, Consiliul Pontifical pentru Dialogul Interreligios a descris iniţiativa drept un gest revoltător şi grav împotriva unei cărţi considerate sacră de o comunitate religioasă.” link

Hillary Clinton: “Mă bucură condamnarea clară şi neechivocă a acestui act lipsit de respect şi dizgraţios, condamnare venită din partea liderilor religioşi americani din toate cultele”.

“International Burn a Koran Day” şi reacţiile occidentului paralizat de teamă

Memorandumul Departamentului Apărării al SUA despre cum trebuie mînuit Coranul în Guantanamo:

a. Se vor pune mănuşi curate în faţa deţinuţilor înainte de mînuire.

b. Se vor folosi două mîini de fiecare dată cînd Coranul va fi mînuit într-un mod în care să reflecte respect şi reverenţă. Se va avea grijă ca mîna dreaptă să fie principala mînă folosită în mînuirea oricărei părţi a Coranului, din cauza asocierilor culturale ale mîinii stîngi. Mînuiţi Coranul ca şi cum ar fi o piesă fragilă şi delicată de artă.
———————————————————————————————————————-
Toţi deţinuţii de la staţia navală Guantánamo Bay, Cuba, primesc cîte un Coran. Deţinuţilor primesc şi măşti chirurgicale pentru a nu fi nevoiţi să ţină Coranul pe podea şi pentru a preveni atingerea acestuia de paznicii închisorii. April, 2006. (U.S. Army Sgt. Sara Wood)

Urmăriţi acest excelent clip de la Acts17Apologetics. Merită fiecare secundă!

Pentru că, nu-i aşa?…

O parte din responsabilitatea mea ca preşedinte al Statelor Unite este să lupt împotriva stereotipurilor negative despre islam, oriunde ar apărea ele. (Iunie 2009, link)

Dar nu e totul pierdut…

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

5 comentarii

 1. Daniel Francesco
  27 aprilie 2011

  Un pic off-topic. Ca a venit vorba despre detinutii de la Guantanamo Bay pe care ii tot plangeau democratii si tot felul de comitete si comitii. dintre cei eliberati, unii au ajuns acum in tabara rebelilor anti-gaddafisti din Libia. Vorbim despre o alianta Obama-Osama

 2. a
  27 aprilie 2011

  Obama rules „arderea Coranului este anti-americana”. Calca pe urmele lui Brain Salad Bush :)))

 3. Silvapro
  27 aprilie 2011

  Biblia si Evanghelia nu sint bune. Au fost oricum alterate de infideli. Singurul adevarat, care anuleaza pe precedentele lui, nu este altul decit prea sfintul Kuran. Cel putin asa se invata in moschei, chiar si in cele moderate:

  http://shoebat.com/videos/islamGermany.php

  This was taken from a German Muslim religious class taught by a Muslim teacher.
  Walid and all our former Muslim contacts confirm that this lesson
  would be the more moderate teaching on Islam compared
  to what they all encountered. You would never know by watching
  the main Stream media.

 4. adi
  27 aprilie 2011

  Dar de ce crede Barry Insane O’bummer ca arderea este ne-americana? Ce anume e „american” sau „ne-american” pt. el?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian