FUNDATIA IOAN BARBUS

Brazilia – Coreea de Nord?

Ceva nu e in ordine cu lumea! Daca lumea ar fi fost un loc drept, atunci Brazilia trebuia sa castige in fata Coreii de Nord cu 10-0! Fantezie, libertate, imaginatie fara limite contra a 11 oameni verificati de Securitate, asezati pe trei randuri ca in transee si pusi sa se bata ca la razboi. Daca era drept, libertatea trebuia sa castige de departe!

Nu e vorba de amaritii de nord-coreeni, care, sunt sigur, ca indivizi sunt in regula (mai putin idiotul care traieste in Japonia si plange la televizor pentru Coreea de Nord, desigur!). E vorba despre ceea ce reprezinta aceasta echipa! Si reprezinta unul din cele mai sinistre lucruri din lume: regimul din Coreea de Nord. Despotism cum nu mai exista nicaieri in lume, cu o populatie infometata si oameni depersonalizati prin program de stat.

Ai zice ca Brazilia, tara de un superb metisaj, care iubeste libertatea, chiar daca e haotica, ar fi trebuit sa ii zdrobeasca pe nord-coreeni. Ei bine, nu s-a intamplat asa ceva. A fost 2-1. La limita. Ba, au fost multi care au tinut cu Coreea de Nord? Semn ca mai e inca de luptat si ca libertatea si fantezia mai mult sunt departe de a fi castigat…

T. Ioanid

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

T. Ioanid

T. Ioanid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi