FUNDATIA IOAN BARBUS

Claude Karnoouh – ieri nega Holocaustul, azi e mîndru comunist şi are lansare de carte. La Cluj.

ILD vă invită la lansare de carte!

Astăzi, 12 decembrie, orele 17, la Turnul Croitorilor, str. Baba Novac, nr. 35, Cluj-Napoca, va avea loc lansarea de carte a figurii centrale a grupului Critic Atac.

Cartea se numeste „Inventarea poporului-naţiune”. Ne putem face o idee despre carte explorînd biografia autorului şi a celui care i-a scris prefaţa.

Prefaţa e scrisă de Sorin Antohi, care în 2006 spunea, citez:

„Am semnat un angajament de colaborare cu Securitatea pe 29 martie 1976, pe cand eram elev in ultima clasa de liceu (m-am nascut pe 20 august 1957), la capatul a vreo trei saptamani de presiuni. Aproximativ intre 1976 si 1982, cu intermitente neregulate, intre care una de peste un an si jumatate, am furnizat Securitatii note informative, sub numele conspirativ „Valentin”.”

Un vechi colaborator al Securităţii recomandă un bătrîn comunist.
.

Despre autor, Claude Karnoouh, ştim cu certitudine următoarele lucruri:

 • Este unul dintre cei mai notorii negaţionişti din România.

“Despre camerele de gazare sînt convins că nu au existat în mod efectiv;
o serie de adevăruri ale istoriei oficiale vor sfîrși prin a fi revizuite”.

 • Alături și Bruno Drweski, „istoric polonez… ați ghicit, roșu-brun – negaționist, comunist și spirit liber”, a condus Comitetul de Redacție al revistei La Pensee Libre. Bruno spune:

  “Adevărații rasiști și adevărații antisemiți sînt în Statele Unite și în Israel, adevărații negaționiști pot fi găsiți în aceste țări.”

 • A fost, şi încă este membru al unei organizaţii extremiste care are legături cu Iranul şi organizaţia teroristă Hezbollah, Reţeaua Voltaire.

  După atentatele din 11 septembrie 2001, poziția rețelei a fost că acestea au fost opera… unei conspirații interne americane. Legăturile strînse cu Iranul și cu Hezbollah au dus la retragerea unora dintre reprezentanții stîngii franceze din asociație. În 2005 se retrag chiar și comuniștii acuzînd deviația islamistă și antisemită a mișcării și a instalării ca director al consiliului director a D-lui Claude Karnoouh, negaționist notoriu.

 • Dl Karnoouh este în Comitetul de Redacție al revistei Krisis și este colaborator la celelalte reviste conduse de Alain de Benoist,cel care a întemeiat “Nouvelle Droite” (“Noua Dreaptă”)

  “Noua Dreaptă” este un proiect ambițios de readunare a fiilor risipitori ai stîngii sub aripa protectoare a unui nou și revoluționar concept: Dreapta. Împlinirea unui astfel de vis, pe lîngă îmbrățișarea universală ideologică și dominația mondială a elitelor luminate asupra minților poporului obscurantist, l-ar lăsa și pe Valeriu Stoica fără obiectul muncii[…] Ca orice construcție postmodernă este alcătuită din mii de cioburi contradictorii ale sistemelor radicale din ultimele secole: Marx, Lenin, Gramsci, Guenon, Spengler, Evola pe care îi critică și îi proslăvesc în același timp și pentru aceleași idei. Sînt împotriva globalizării și imigrației, împotriva neocolonialismului și a liberalismului, împotriva rasismului și a antisemitismului, împotriva Israelului, pentru întărirea legăturilor cu cultura islamică și împotriva creștinismului, împotriva Statelor Unite și împotriva egalitarianismului care ruinează calitățile superioare și genetic aristocratice ale elitei intelectuale, pentru separarea culturală (culturile trebuie să se dezvolte organic și separate între ele), promovează ateismul și reîntoarcerea la culturile și ritualurile păgîne antice europene uzurpate pe rînd de creștinism, comunism și capitalism, resping misticismul și idealismul și afirmă importanța științei în viața omului modern – în special a socio-biologiei, etc…

citiţi mai multe despre Claude Karnoouh: https://inliniedreapta.net/claude-karnoouh-si-noul-fascism-de-stinga-dreapta/

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

16 Comments

 1. DanCanada
  12 December 2011

  Costin, ai uitat sa adaugi la lista de „calitati” ca domnul K. e de o mirlanie rara. Cine nu e de acord cu domnia sa pe CriticAtac, e pus la zid cu raspunsuri urite si atacuri la persoana, ba intr-o romana stilcita ba in franceza.
  Probabil e redundant, cine a vazut un comunist cu bun simt?!?

 2. Costin A.
  12 December 2011

  ???? da, uitasem.

  DanCanada, nu e mirlanie, e licenta poetica.

 3. Vladimir Tismaneanu
  12 December 2011

  Ce sa ne mai miram, la Cluj, la BCU, s-a lansat si cartea securistului Rogojan, in prezenta directorului BCU, profesorul Doru Radosav si a lui Vasile Puscas, profesor de relatii internationale si fost ministru PSD al integrarii europene. Asistam, mi-e teama, la unificarea vetrismului primordialist cu neo-stangismul in numele „marxismului neaos si transilvan” ????

  CK este intr-adevar unul dintre cei mai virulenti promotori ai acestui baroc stalinoido-fascistoid. Om cultivat (la ce bun?), cu lecturi filosofice veritabile (din nou, la ce bun?), isi face un titlu de glorie din marginalitate si provocare.Negarea camerelor de gazare este obscena. CK este unul dintre practicantii acestui discurs. Scrie cu fiere, se infurie apocaliptic, se crede un fel de Ernst Junger, un metafizician neo-romantic nimerit in Balcani, un mare etnolog, ontolog, antropolog si sociolog. Imprastie pe forumuri injurii asa cum altii imprastie seminte de floarea soarelui pe un stadion aglomerat. S-ar dori celebrat, recunoscut, adulat. Nu e decat un sarman clown inconjurat de cateva paiate umile. Dezolant destin.

 4. Costin A.
  12 December 2011

  Asistam, mi-e teama, la unificarea vetrismului primordialist cu neo-stangismul in numele “marxismului neaos si transilvan”

  asa e, cam asta se intimpla. acum citeva saptamini si Adrian Nastase le transmitea pupici de pe blogul lui: http://inliniedreapta.net/inse…..-vlastare/

  Dezbaterile ideologice serioase din Romania au un pilon tot mai solid in echipa independenta de tineri cercetatori care scriu pe portalul http://www.criticatac.ro
  Ultima lor initiativa – Forumul Social CriticAtac (…) propune o platforma civica de dezbatere a opțiunilor alternative de stanga menite sa regenereze teme centrale precum egalitatea drepturilor, egalitatea de șanse sau participarea politica. Intr-o țara in care drepturile sunt incalcate chiar și cu decizii ale instanțelor in mana, in care unii sunt mai egali decat alții pentru ca au carnet de partid aflat la putere sau pur și simplu mai mulți bani in buzunar, asemenea inițiative sunt contribuții importante la trezirea generala a societații.

 5. dr pepper
  12 December 2011

  Intr-o țara in care drepturile sunt incalcate chiar și cu decizii ale instanțelor in mana, in care unii sunt mai egali decat alții pentru ca au carnet de partid aflat la putere sau pur și simplu mai mulți bani in buzunar, asemenea inițiative sunt contribuții importante la trezirea generala a societații.

  Supertare Nastase patru case cu matusica Tamara cu tot :).
  Ipocrizia stangii bate toate recordurile.

 6. fabdp
  12 December 2011

  „Ne putem face o idee despre carte explorînd biografia autorului şi a celui care i-a scris prefaţa.: – asta e o declaratie demna de cel mai pur spirit comunist. Nu analizezi continutul in sine ci il privesti prin prisma personalitatii celui care l-a scris (i.e. originea sanatoasa, grupul etnic , activitatea anterioara etc). In aceasta logica muzica lui Wagner merita sa fie stearsa de pe fata pamantului. Dl Karnoouh, dupa cate stiu a facut parte din grupul celor care a scris „L’intolérable intolérance” un manifest pentru libertatea de expresie a ideilor care (cum s-ar zice acum ) nu sant „politically correct”. Din grup faceau parte Gabriel Cohn Bendit, care, ca si dl Karnoouh e de origine evreiasca. Cartea a fost publicata dupa afacerea Faurisson si era un protest asupra felului in care acest caz a fost tratat – in loc sa il critici pe Faurisson cu argumente stiintifice, ii inchizi gura prin mijloace politice si ideologice.
  Cei care santem nascuti in Romania intelegem aceste situatii. Ar fi pacat sa uitam.

 7. Costin A.
  12 December 2011

  fabdp, cartea se numeste ‘inventarea poporului nat’, e scrisa de un comunist, pot sa presupun ce are de spus cartea despre natiunea ‘inventata’, si chiar daca nici nu am incercat sa presupun, pentru tine e clar ca eu sint cel animat de un spirit comunist. de ce sa ai cap daca nu poti contorsiona logica cu el? de ce sa ai gura daca nu poti manipula cuvinte goale?

 8. fabdp
  12 December 2011

  Daca tot trebuie sa dam cu presupusul, presupun atunci ca raspunsul dumneavoastra e in spiritul licentei poetice mentionate mai sus.

 9. Costin A.
  12 December 2011

  fabdp, nu, nu e, pentru ca nu ne dam cu presupusul, cel putin deocamdata.

  Cit despre afacerea Faurisson, evreitatea lui Karnoouh, sau a lui Cohn Bendit, este irelevanta.
  Richard Silverstein si Noam Chomsky sint si ei evrei, iar asta nu ii face cu nimic mai intregi la minte. vezi aici http://inliniedreapta.net/inse…..ment-56371

  (daca ai ceva de spus, esti binevenit, trolii si bagatorii in seama, in schimb, nu sint. )

 10. fabdp
  12 December 2011

  Mi se pare total nepotrivit ca Chomsky sa fie numit „nebun de legat” – contributia lui stiintifica e importanta si nu cred ca poate fi pusa la indoiala. Cat despre afirmatia ca Iranul nu a atacat pe nimeni, aveti cumva vreo informatie care o contrazice si pe care noi (si lumea intreaga) nu o stim? Asta nu inseamna ca regimul ayatolahilor mi-ar fi simpatic.
  Nu cred ca evreitatea in cazul Faurisson e atat de irelevanta, pentru ca cei care l-au aparat s-au ales cu critici pe mai multe fronturi. Mi se pare un act de curaj.

 11. Vlad M.
  12 December 2011

  Ce treaba are contributia lui stiintifica cu vizita facuta la Hezbollah?

 12. Liviu Crăciun
  12 December 2011

  Faurisson, ca filolog, isi da cu parerea intr-un domeniu in care nu are nici cea mai mica autoritate stiintifica; de ce crezi ca e nevoie de „argumente stiintifice” noi pentru a-l combate? (daca voiculescu spune ca la CERN se fac gauri negre care vor inghiti pamintul, ce ar trebui sa faca un fizician?)

  argumentul cu originea evreiasca nu functioneaza (decit ca derutare a adversarului); Iliescu e de origine romana si asta nu l-a impiedicat sa faca ce a facut, etc

  L’intolérable intolérance – nu e un manifest pentru libertatea de exprimare; daca l-ai citit ai vazut ca e o sustinere a negationismului ca directie valida de cercetare stiintifica; „libertatea de exprimare” este argumentul folosit de Karnoouh in cadrul cartii, dar participarea sa in acea productie este o sustinere a intregului proiect; (apropo, stii de unde si-a luat Faurisson argumentele?)

  pe de alta parte, vezi bine, Karnoouh nu e un la fel de entuziast aparator al libertatii de exprimare in cazul lui Vladimir Tismaneanu, spre exemplu; iti reamintesc ca el si grupul sau se intrebau acum vreo citeva luni daca angajatorii americani ai lui Tismaneanu l-ar mai tine daca ar sti ce scrie si ce site-uri frecventeaza; halal libertate de exprimare, e buna doar pentru apararea antisemitilor…

  (asa, la o bere, ar putea fi intrebat poate si daca in tinerete in Algeria manipula doar idei radicale de rasturnare a imperialismului capitalist)

 13. Costin A.
  12 December 2011

  vad ca ai un mare respect pt ‘stiinta’. Chomsky aiureaza dement despre israel si sua ca amenintare pentru iran, iar tu vorbesti de contributia lui stiintifica, CA LINGVIST!? Karnu aiureaza despre camerele de gazare si tu invoci stiinta. la fel si cu ceilalti nebuni. In alte conditii ai fi avut mare respect pt goebels si himmler. Sau poate ai acum.

  Stii cine mai fetisiza atit STIINTA? Comunistii si nazistii. Tu le vorbeau de milioane de morti, ei iti vorbeau de stiinta. Si inca o fac.

  @all fabdp e troll. Nu va mai obositi.

 14. fabdp
  12 December 2011

  „L’intolérable intolérance – nu e un manifest pentru libertatea de exprimare; daca l-ai citit ai vazut ca e o sustinere a negationismului ca directie valida de cercetare stiintifica;”

  Aha!

  „contributia lui stiintifica, CA LINGVIST!? ”

  ei da.

  „In alte conditii ai fi avut mare respect pt goebels si himmler. Sau poate ai acum.”

  Iar ne dam cu presupusul.

  Cred ca aceasta lista ar fi mult mai intersanta si mai convingatoare daca:

  a) ar inceta insultele (nebun, dement, troll etc) si atacurile la persoana;
  b) ar adopta un ton civil si nu ar ignora sistematic bunele maniere (cineva tocmai a pomenit de marlanie);
  c)s-ar discuta la obiect.

  Va multumesc

 15. Costin A.
  12 December 2011

  fabdp: ‘ce caut eu in viata mea?’

  io de un’ sa stiu?

  Iar te fofilezi si in loc sa raspunzi, te fandosesti. Nu pot sa te ajut, imi pare rau. La revedere.

 16. Vlad M.
  12 December 2011

  fabdp, „cred ca aceasta” asa-zisa conversatie „ar fi mult mai inter[e]santa si mai convingatoare daca” ai raspunde la obiect.

  Ce treaba are contributia lui stiintifica cu vizita facuta la Hezbollah?


  „MOARTE ISRAELULUI!”. Ia zi, fabdp, ce treaba are lingvismul lui Chomsky cu „MOARTE ISRAELULUI!”? Tu i-ai vizita pe unii care striga „MOARTE ISRAELULUI!”?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi