FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Claudiu Târziu, numărul doi în AUR, are de asemenea interdicție de intrare în Ucraina

Claudiu Târziu are, la fel ca George Simion, interdicție de intrare în Ucraina, dezvăluie azi Dicusar Constantin pentru Podul, în răspunsul pe care l-a primit de la Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU).

La începutul anului, Claudiu Târziu, liderul numărul doi al partidului AUR și în prezent europarlamentar, devenea vedetă în presa guvernamentală din Rusia. Pravda, cel mai important ziar al URSS și al Rusiei, Rossiiskaia Gazeta, ziarul oficial al guvernului rus, și site-ul Țarigrad al ideologului euro-asiatist Dughin – toți au aplaudat declarația făcută de Târziu pe 24 ianuarie la Iasi, în care cerea ca România să anexeze mai multe teritorii de la Ucraina.

“- Bucovina de nord nu poate fi uitată! Sudul Basarabiei nu poate fi uitat! Ținutul Herța, Transcapatia, tot ce-a fost și este al națiunii române trebuie să se întoarcă în granițele aceluiași stat!”

_________

“Noi nu vom fi suverani cu adevărat decât după ce vom reîntregi statul român în granițele lui firești! Basarabia nu poate fi uitată, ea trebuie să vină acasă“, a spus Târziu la Iași, într-un discurs ținut pe 24 ianuarie, cu ocazia zilei Unirii Principatelor Române.

Declarația, așa cum a fost preluată de site-ul lui Dughin:

“SBU i-a aplicat o interdicție de intrare pe teritoriul Ucrainei ideologului și liderului nr.2 al AUR – europarlamentarul Claudiu Târziu”, scrie Constantin Dicusar. “Serviciul de Securitate al Ucrainei nu a explicat pe larg motivele acestei decizii, însă este clar că apelurile repetate ale lui Târziu la revizuirea granițelor româno-ucrainene – anexarea de către România a unor teritorii din Ucraina cu populație minoritar românească (și majoritar ucraineană) precum sudul Basarabiei și nordul Bucovinei – au stat la baza interdicției.”

“Vă informăm că, în scopul asigurării intereselor naționale de securitate ale Ucrainei, persoana menționată de dumneavoastră (Claudiu Târziu) a primit interdicție de intrare pe teritoriul Ucrainei”, scrie Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) in raspunsul transmis lui Constantin Dicusar.

Documentul trimis de SBU. Sursa: Constantin Dicusar, Facebook

“Târziu se plânge că i-au deformat cuvintele “globaliștii”. Ei bine, iată că i le-au preluat tot la fel și marii “suveraniști” ai lui Putin: cei pentru care suveranitatea înseamnă ce înțelege și Târziu – revizionism teritorial. Cu suveranitatea peste suveranitate trecând, cu alte cuvinte”, comenta Adrian Papahagi, în ianuarie, declarația lui Târziu de la Iași.


“Se vădește în sfârșit brutal ceea ce se întrezărea deja, și unii o spunem de patru ani: că AUR e vocea Moscovei în România. Nu doar stridenta Șoșoacă, ci și Lavric, Târziu sau Simion, și mai subtil diverși intelectuali “conservatori” pe care nu-i numesc aici, dar am făcut-o cu alte ocazii”, adăuga prof. Papahagi.

De asemenea, la câteva zile de la invazia din februarie 2022, Claudiu Târziu le transmitea rușilor că este “gata” să bată palma cu ei:

“Cred că e nevoie de dezghețarea relațiilor dintre România și Rusia, admit necesitatea unei bune colaborări dintre România și Rusia, sunt gata să pun umărul în acest sens, dar numai după ce Rusia va da dovadă că și ea vrea toate acestea (etc)…” (Claudiu Târziu, 4 martie 2022)

Ideile lui Târziu ar arunca România brusc și definitiv, în afara civilizației

Să presupunem că, prin absurd, AUR chiar câștigă “toate alegerile”, așa cum ne promite, iar Claudiu Târziu ajunge în poziția care îi permite să decidă anexarea unor bucăți din Ucraina. Acest lucru ar avea consecințe și dincolo de umflarea pieptului de mujic a vajnicului Bărbat de Stat Conservator, anume: ar arunca România, brusc și definitiv, în afara civilizației. Ne-am alătura statelor paria ale lumii, Rusia, Iran și Coreea de Nord, Cuba etc, cunoscutele bastioane ale conservatorismului suveranist.

Pentru că dacă România ar anexa teritorii din Ucraina, ar încălca mai multe tratate și principii internaționale:

Tratatul cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina: Acest tratat, semnat pe 2 februarie 1997, recunoaște integritatea teritorială a Ucrainei și nu susține revendicările teritoriale.

Principiile Cartei Organizației Națiunilor Unite, care includ respectarea suveranității și integrității teritoriale a tuturor statelor membre.

Principiile Actului Final de la Helsinki, care includ inviolabilitatea frontierelor și integritatea teritorială a statelor.

Dreptul internațional: Anexarea teritoriilor unui alt stat este considerată o încălcare gravă a dreptului internațional.

De asemenea, orice încercare de anexare a teritoriilor altor state ar avea consecințe grave pentru România, care includ sancțiuni internaționale și izolare diplomatică. În plus, ar duce la instabilitate regională și ar escalada tensiunile cu Ucraina și alte state vecine.

putețj citi și: AUR, cel mai antinațional, antipatriotic și antisuveran partid din România de la căderea comunismului

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *