FUNDATIA IOAN BARBUS

Conflictul dintre muftiat și orgnizațiile Frăției Musulmane din România, cercetate pentru pregătirea de atentate teroriste

E improbabil ca în România să apară prea curând tensiunile care să ducă la ce am văzut în ultimele zile în Franța. Unul dintre motive este faptul că Muftiatul Cultului Musulman din România – singura autoritate musulmană recunoscută de statul român -, prin Muftiul Yusuf Muurat, își păstrează vigilența în privința islamului radical. Pentru ca situația să nu se schimbe, Muftiul trebuie sprijinit.
Abu al Ola Nagi al Ghithy, președinte "Islamul Azi"/ Fundația Taiba
Abu al Ola Nagi al Ghithy, președinte „Islamul Azi”/ Fundația Taiba și Liga Islamică

După atentatul terorist de la Paris, în care membrii redacției Charlie Hebdo au fost uciși de islamiști, Radu Banciu a spus vrute și nevrute la B1TV. Unele spuse se refereau la islam și s-au dovedit nevrute de președintele Centrului Cultural Islamic „Islamul Azi”, Abu al Ola Nagi al Ghithy. Conducătorul organizației „Islamul Azi” a spus a doua zi la România TV că intenționează să-l dea în judecată pe „prezentatorul TV care a adus jigniri Coranului”.

`Noi, musulmanii din România, am decis să-l dăm în judecată. Le cerem lui Klaus Iohannis și lui Victor Ponta să ia măsuri. Prezentatorul respectiv a zis că Islamul este o cretinitate de religie care i-a îndobitocit pe oameni. Cum să spună: Coranul este de r***t?!”

Așa cum Radu Banciu, sau oricine altcineva, poate spune prostii la televizor (nu este scopul acestui articol să le comentez), cineva care se simte lezat îl poate sancționa făcând apel la lege, chiar dacă, destul de probabil, va pierde procesul. Dacă președintele „Islamul Azi” chiar îl dă în judecată pe Banciu, ar fi probabil pentru prima dată în România când cineva e judecat pentru „islamofobie” (sau cum se va numi). În afara acestei premiere, evenimentul nu ar avea nimic special. România este, în sfârșit!, un stat de drept, iar acest proces ar fi parte a mersului firesc al lucrurilor într-un stat civilizat.

Mai greu îmi este să înțeleg ce fel de „măsuri” crede Abu al Ola Nagi al Ghithy că ar putea lua Klaus Iohannis și Victor Ponta. România nu e Arabia Saudită, premierul și președintele nu sunt sultani, califi, sau regi ai unui stat islamic, nu au puterea să „ia măsuri” împotriva unui jurnalist, pentru că acesta ar fi fluierat în moschee.

Observați că în emisiunea de la România TV, președintele Centrului Cultural Islamic „Islamul Azi” pretinde că vorbește în numele tuturor musulmanilor din România, „Noi, musulmanii din România”. Presa a preluat din zbor această calitate – Nasultv.tv îi numește „reprezentanții musulmanilor din România”, Evenimentul Zilei vorbește despre „musulmanii din România”. Dacă cineva ar fi îndreptățit să facă un demers în numele musulmanilor din țara noastră, acela e Muftiatul Cultului Musulman din România.

„Islamul Azi”, organizație cercetată de serviciul român antitero (DIICOT) pentru pregătirea unor atentate teroriste în România

„Islamul Azi” este parte a „Fundației Taiba”, înființată la București, în 1999, de Abu al Ola Nagi al Ghithy, pe atunci sutdent la medicină. „Taiba” este, (conform ziarului Adevarul, 2009) finanțată de Arabia Saudită și a fost cercetată de DIICOT în mai multe rânduri pentru suspiciunea de legături cu organizații teroriste. Adevarul scria, în 2009: „Dr. Abu al-Ula Al-Ghiti, de origine yemenită, a pus bazele Fundaţiei Taiba din România, în 1999, care este finanţată de o bancă din Arabia Saudită. Aceeaşi bancă sponsorizează şi Liga Islamică şi Culturală din România, precum şi Taibah International Aid Agency, din Bosnia.”
De la înființare, „Taiba” și „Islamul Azi” au avut ca scop contestarea autorității Muftiatul Cultului Musulman din România, reprezentat de Muftiul Yusuf Muurat. Muftiatul este singura autoritate recunoscută de statul român ca reprezentându-i pe musulmanii din România. Într-un raport al Ambasadei SUA despre „Presiunile turceşti şi saudite asupra Muftiului din România”, dezvăluit de wikileaks în 2011, se preciza:

Yusuf Muurat, Muftiul cultului musulman din România

„Muftiul a mai spus că s-a aflat sub „o presiune imensă” din partea „fundaţiilor” saudite. În timpul unei vizite la ambasada saudită, Muftiul a povestit confruntarea pe care a avut-o cu un vice-consul saudit care a contestat faptul că Muftiul a stat „prea calm” după publicarea, în februarie, a desenelor cu Profetul Mahomed în Danemarca şi în altă parte. Potrivit Muftiului, vice-consulul l-a sfătuit că în loc să „fie reţinut” şi să îi spună comunităţii să stea calmă, Muftiul ar fi trebuit să provoace comunitatea musulmană să fie mai activă în protestul împotriva desenelor. Într-o întâlnire separată, ambasadorul saudit i-a spus de asemenea Muftiului că „fundaţiile” saudite [ Taiba, „Islamul Azi” etc n.m.] sunt nemulţumite de activităţile Muftiului şi a întrebat dacă ambasada saudită ar putea să fie mai „aspră” cu el.”

și:

„Fundamentaliştii au foarte mulţi bani şi fac apel la tânăra generaţie. Sunt 50 de imami recunoscuţi oficial în România, dar numărul neoficial este mult mai mare şi aceasta este îngrijorător, a spus el [Ahmet Rifat Okcum, Ambasadorul Turciei în România n.m.]. Extremiştii îi cumpără pe imami, unul câte unul. În timp ce Bucureştiul are o singură moschee oficială, alte 17 funcţionează neoficial. Fundamentaliştii au construit orfelinate şi şcoli şi îi „cumpără” pe copii de la părinţii lor, pentru a merge la ele. Muftiul Iusuf Muurat este o persoană bună, dar tânără şi cu mulţi duşmani.”

Cei de la „Taiba”/„Islamul Azi” sunt de mai mulți ani în conflict deschis cu Muftiul musulmanilor din România. Acesta a avertizat în repetate rânduri asupra creșterii influenței grupurilor radicale, „din pacate, anumite grupări religioase se extind mult aici, în România, și poate după cinci-zece ani și România va deveni o țară similară uneia din Occident” (România Liberă, 2007). Într-un interviu dat în 2010 tot României Libere, Muftiul spunea: „am văzut cum comunitatea noastră este deja dezbinată. Unii dintre ei practică religia după felul lor. Unii dintre ei nu mai acceptă obiceiurile şi tradiţiile bunicilor lor. Din nefericire, şi în România sunt astfel de curente radicale„. În 2007, „Taiba” a deschis o acțiune penală (vezi aici) împotriva Muftiului Yusuf Muurat ca urmare a unei scrisori trimisă de acesta Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC), în care cerea nerecunoașterea diplomelor de studii teologice din țări în care se practică islamul radical.

În aprilie 2011, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a făcut descinderi la sediile „Taiba”, „Islamul Azi” şi la domiciliile unora dintre membri organizaţiilor pe motiv că „cei în cauză sunt implicaţi în acţiuni cu potenţial de radicalizare şi prozelitism islamic radical, respectiv în susţinerea unor canale de finanţare a acestor activităţi”. Procurorii DIICOT au efectuat atunci 21 de percheziţii la domicilii din Bucureşti, Constanţa, Gorj, Mehedinţi şi Cluj, unde lideri spirituali ai islamului îşi instruiau adepţii în scopul săvârșirii unor atentate teroriste, conform unui articol din România Liberă de la acea vreme. Imobilele din Cluj, Bucuresti, Craiova, Constanţa, la care au descins echipele de anchetatori, erau închiriate, iar logistica (bani, computere, cărţi) erau din Pakistan şi Sudan, ca de altfel şi „instructorii”, susţin surse judiciare, citate de România Liberă. „Acţiunea […] nu a fost singulară, iar indiciile sunt de săvârşire a unor infracţiuni care aduc atingere siguranţei naţionale” spun sursele RL. Cei instruiți în vederea unor viitore atentate teroriste erau racolaţi din medii sărace, iar în finanţare ar fi fost implicaţi şi lideri ai „Ligii Islamice şi Culturale” şi ai Fundaţiei „Islamul Azi”, adaugă RL. Potrivit SRI, scria EVZ în 2009, „Fraţii Musulmani” activează în România sub acoperirea „Ligii Islamice şi Culturale din Romania”, „Fundaţiei Umaniste Al Taiba – Romania”, „Societăţii Umanitare Semiluna” şi „Asociaţiei As Salam” şi au filiale în principalele centre universitare din ţară.

„Ne confruntăm cu un val de islamofobie” a fost răspunsul oficial dat de „Islamul Azi”.

Hamas, gruparea teroristă care controlează Gaza, este parte a Frației Musulmane.

Membri Hamas în Gaza City. Legat de una dintre motociclete este corpul unui bărbat executat pentru presupusa colaborare cu Israelul. Fâșia Gaza, 20.11.2012

(despre Hamas puteți citi aici ).

Cu alte cuvinte: cei de la „Islamul Azi” – care au reușit, în sfârșit!, să se impună presei ca „reprezentanți ai musulmanilor din România” și în această calitate cer Președintelui și Primului Ministru să „ia măsuri” împotriva lui Banciu – sunt o organizație care funcționează fără aprobarea Muftiatului, deci funcționează ilegal, o organizație suspectă de legături cu terorismul și finanțată de un stat islamic unde a fost introdusă, la sfârșitul anului trecut, pedeapsa cu moartea pentru „contrabanda cu Biblii”.

Prieteni vechi

Ca exemplificare a tendințelor și simpatiilor celor de la „Islamul Azi”, în urmă cu patru ani, pe forumul de discuții al site-ului oganizației, unul dintre administratori reacționa la uciderea lui Osama bin Laden: „Eu am tot respectul și toata admirația despre acest om și nimeni niciodată nu mă poate schimba. Asta e părerea mea și sunt liberă să mă afirm, Alhamdullilah.”

Pactul semnat în aceeași perioadă de organizațiile teroriste Hamas și Fatah era întâmpinat cu urale de bucurie:

moonasdm : „In aceste momente,in Egipt,Hamas si Fatah au semnat Pactul de Incheiere al Separarii,Sciziunii politice intre ei.
In sfirsit , sa speram ca d edata aceasta dupa 6 ani de chin,Palestina va respira AERUL FRATIEI ,puterii fratesti .
ALHADULILAH
ALHAMDULILA
ALHAMDULILA
vA IUBESC SI VA PUP CU DRAG FRATII MEI DRAGI CU OCAZIA ACESTUI MOMENT ISTORIC…(Sper sa nu se razgindeasca cum au facut-o de N ori pina acum>>>)”

Informații mai detaliate despre „Islamul Azi” și conflictul cu Muftiatul Cultului Musulman din România puteți citi aici, aici și aici (vedeți secțiunea comentarii).

În urmă cu 6 ani, „Islamul Azi” amenința că va da în judecată acest site (pe atunci, patrupedbun.net), aici.

islamul azi patrupedbun

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

54 Comments

 1. Transsylvania Phoenix
  11 January 2015

  Am vazut ca mahometul cu vanataie-n frunte a desfiintat forumul Islamul Nazi.
  Ma intreb oare de ce? N-a gasit destui tradatori de neam ca sa-l tina activ ori s-au transformat cu totii in ilegalisti?

 2. Transsylvania Phoenix
  11 January 2015

  P.S. Am uitat sa mentionez…mahometul cu vanataie in frunte a postat o declaratie in care deplange atentatele din Franta si mentioneaza ca Profetul cultului mortii (piss be upon him) a fost foarte calm si iertator cand localnicii din Mecca l-au jignit. http://www.islamulazi.ro/?p=41
  Interesant, m-am gandit eu. Si fiindca se intample sa fiu o persoana curioasa, am pus degetele pe tastatura si i-am postat urmatoarea intrebare: cum a reactionat Profetul cand a fost jignit de locuitorii din Medina?
  Sunt curios ce raspuns imi da. Daca nu imi sterge intrebarea, ca inca asteapta in moderatie/

 3. Daniela Paun
  11 January 2015

  Cand a devenit cetatean roman d-l Abu al Ola Nagi al Ghithy? Si cati altii ca dansul sunt prin cele 17 moschei ilegale din Bucuresti?

 4. Daniela Paun
  11 January 2015

  Cand a devenit cetatean roman d-l Abu al Ola Nagi al Ghithy? Si cati altii ca dansul sunt prin cele 17 moschei ilegale din Bucuresti?
  Pe Muftiul Yusuf Muurat l-am intalnit prima data in aprilie 2012, la sedinta comuna a Cultelor din Romania, cand a subscris angajamentului de a sustine orice initiativa legislativa pentru recunoasterea dreptului la viata din momentul conceptiei. A doua oara, l-am intalnit la Micul Dejun cu Rugaciune din septembrie 2013, de la Casa Poporului, cand i-am inmanat personal informatii despre Initiativa Legislativa Cetateneasca europeana „Unul dintre noi”. M-a intristat in mod deosebit acest articol care descrie modul in care aceasta persoana integra este asaltata si intimidata de „fundamentalisti”, cum ii numeste Ambasadorul Turciei in Romania.

 5. Victor D.
  11 January 2015

  Mindruta povesteste ca a vorbit ca Abu al OlaOla-E al Whatever

  „Acum trei zile m-am intalnit cu un asa-zis reprezentant al musulmanilor din Romania la Romania TV. Mi-a spus in fata (vorba vine, ca eram pe skype) ca nu exista nici o tara musulmana in care oamenii sa fie ucisi pentru schimbarea religiei sau pentru renuntarea la ea.
  10 minute mai tarziu i-am gasit 13 astfel de tari, cu o cautare rapida pe net. Nu m-am lamurit inca daca omul m-a mintit sau nu stia.
  Acum citesc ca vrea sa-l dea in judecata pe Banciu, pentru ca acesta ar fi vorbit urat de religia islamica. In plus, face apel la Ponta si Klaus Iohannis sa-l puna la punct pe Banciu.

  Oricat de tare mi-ar fi Banciu de antipatic sau de placut (inca nu am o parere despre el), trebue sa constat ca dl. acuzator cu pricina nu stie Constitutia Romaniei: presedintele si premierul nu au nici o cadere sa sanctioneze libertatea de exprimare!
  In plus, stau si ma intreb: daca azi un jurnalist poate fi dat in judecata pentru ca si-a dat cu parerea despre un subiect despre care trebuie vorbit – si chiar critic – odaca ce niste descreierati ucid in numele lui, ce urmeaza maine?

  Despre ce nu mai avem voie sa vorbim in tara noastra?

  Ii recomand dlui Abu al Ola Nagi al Gitiny sa citeasca inca o data Constitutia Romaniei, pe care a trebuit s-o invete cand a dat examenul de cetatenie.

  Si dupa ce a citit-o, sa se gandeasca: are de gand s-o respecte? Sau isi depune buletinul si pleaca intr-o tara mai toleranta cu intoleranta?

  Daca vreti sa aflati mai multe despre personaj, urmati link-ul.”

  https://www.facebook.com/lucian.mindruta/posts/10203678238178475

 6. Transsylvania Phoenix
  11 January 2015

  Mahometul cu vanataie in frunte m-a dezamagit profund…in loc sa imi raspunda, mi-a sters intrebarea.
  Acum am si mai multe intrebari…oare de ce a refuzat sa ma lumineze cu intelepciunea sa? Poate fiindca scrierile din Hadith care spun povestea Profetului lui Satan (piss be upon him) dupa ce s-a mutat de la Meca la Medina sunt pline de masacre si asasinate pe care acesta le-a comis, iar Mahometul cu vanataie in frunte n-are cum sa le justifice?
  Poate ca isi aduce domnia sa de poetul arab Uqba bin Abu Muayt pe care profetul lui Satan l-a asasinat in luna martie a anului 624 fiindca acesta scrisese versuri in care il ridiculiza. Am putea sa-l numim Charlie Hebdo al evului mediu, nu-i asa?
  Cand bietul Abu Muayt l-a implorat pe Profetul lui Satan sa il crute, intrebandu-l „dar cine va ave grija de copii mei?”, acesta i-a raspuns cu cruzime: „Shaitan (diavolul) va ave grija de ei” dupa care i-a taiat gatul cu sabia.
  Sau poate ca Mahometul cu vanataie in frunte isi aduce aminte de un alt poet, sau poetesa mai bine zis – pe nume Asma bint Marwan. Aceasta a scris o poezie in care i-a criticat pe cetatenii Medinei fiinca le era frica de Profetul Satanei. Resultatul? A murit asasinata in somn, strapunsa de pumnalul unui ucigas platit. O alta Charlie Hebdo a evului mediu, victima a Cultului Islamic al mortii.

 7. Vlad M.
  11 January 2015

  Abu al Ola Nagi al Ghithy practica taqiya si crede ca nu poate fi prins. Se insala. Minciuna are picioare scurte.

  Transsylvania Phoenix, sper ca nu te asteptai ca islamistul asta sa permita vreo remarca ce l-ar putea pune intr-o lumina proasta pe violatorul ucigas care a fondat Islamul. ???? BIne a facut! Vad ca aveai ce sa ii transmiti.

 8. Transsylvania Phoenix
  11 January 2015

  Intr-adevar, am ce sa-i transmit…Profetul Satanei a reusit in cel mai scurt timp sa creeze o adevarata „societate a poetilor morti”.
  Fiindca nu s-a oprit doar la doi. Urmatorul a fost Kab bin al-Ashraf is septembrie 624. Acest poet a scris despre batalia de la Badr si a deplans masacrul comis de Profetul Satanei (piss be upon him) si faptul ca banditii pe care ii conducea au reusit sa transforme intreaga regiune intr-o zona de razboi, frica si diviziune. Spune poetul:

  .. At events like Badr you should weep and cry.
  The best of its people were slain round cisterns,
  Don’t think it strange that the princes were left lying.
  How many noble handsome men,
  The refuge of the homeless were slain.

  Some people whose anger pleases me say,
  „Kab b. al-Ashraf is utterly dejected.”
  They are right. O that the earth when they were killed
  Had split asunder and engulfed its people,
  That he who spread the report had been thrust through
  Or lived cowering blind and deaf.

  Infuriat de aceste versuri Profetul Satanei isi cheama cinci dintre ucigasii sai profesionisti si ii intreaba „cine ma va scapa de Kab al-Ashraf?” Unul dintre ucigasi pe nume Abu Naila era chiar cumnatul lui Kab. Zice acesta: „Profetule, ca sa ne apropiem de Kab si sa-i castigam increderea trebuie sa spunem minciuni”. La care Profetul satanei le raspunde: „Puteti sa mintiti si sa faceti tot ce vreti daca va ajuta sa-l omorati”. Ce om bland, cinstit si milos, acest Mohamed!
  Ca sa scurtez povestea, cei cinci au reusit sa-i castige increderea lui Kab care i-a primit in casa lui si si-a impartit cu ei putinul pe care il avea. Drept rasplata, ucigasii l-au momit afara din casa si l-au atacat injungiindu-l cu un pumnal in burta dupa care au fugit inapoi sa-i raporteze Profetului Satanei marea lor isprava.

 9. Transsylvania Phoenix
  11 January 2015

  …si societatea poetilor morti isi adauga inca o victima la apel datorita milosteniei lui Mohamed, profetul Satanei.
  Ca o paranteza, unul dintre cei cinci ucigasi a fost ranit de Kab care nu s-a lasat omorat cu una cu doua si a luptat cu cei cinci pana a fost doborat. Cand ucigasul ranit a ajuns impreuna cu ceilalti inapoi la Profetul Satanei, acesta i-a salutat si a venit spre ei sa-i felicite. Ucigasii i-au facut cadou capatana retezata a lui Kab iar Profetul a scuipat pe ranile ucigasului ranit ca sa i le vindece. Interesanta procedura medicala, nu-i asa? Medicina Islamica are cu ce sa se mandreasca.

  Nu trece nici un an si in luna iulie 625, Mahomed Profetul Satanei il trimite pe un alt ucigas numit Amr bin Umayya ca sa-l asasineze pe Abu Sufyan care era conducatorul local din Mecca. Umayya nu reuseste sa aduca la indeplinire ordinul si fuge inapoi spre Medina. Urmarit de oamenii lui Sufyan, acesta se ascune intr-o pestera unde da nas in nas cu un beduin batran si chior care pastorea cateva oi. Beduinul nestiind cu cine avea de-a face isi imparte putina mancare din desaga cu asasinul lui Mahomed (piss be upon him) si incepe sa cante incetisor versurile unui poem popular la caldura focului de tabara la care se incalzeau:
  „Cat timp voi trai nu voi deveni Musulman,
  Si nu voi crede in religia Musulmanilor”
  Probabil enervat de nereusita sa din ziua precedenta, Umayya se hotareste sa nu se intoarca la bossul lui cu mana goala. Asa ca asteapta pana cand batranul pastor beduin adoarme, pune mana pe cutit si il infige in singurul ochi bun al bietului om pana varful lamei ii iese prin ceafa. O alta mare fapta de vitejie demna de scris cu litere de aur in Hadith, cartea care este biografia vietii lui Mahomed.

 10. Foxcrawl
  11 January 2015

  faptul ca exista un exod imens de arabi adusi in tara de facultatile de medicina devine al naibii de suspect. bah, dar nu vor si astia sa studieze matematica sau fizica ceva?

 11. Costin Andrieş
  11 January 2015

  Abu Al-Etc anunta aici ca il da in judecata pe Banciu:

 12. Transsylvania Phoenix
  11 January 2015

  Da, si imediat lui Banciu i-au tremurat chilotii de frica mahometului cu vanataie in frunte…ha ha!

 13. Transsylvania Phoenix
  11 January 2015

  Academia Catavencu are un articol foarte bun pe tema islamismului in Franta:

  Râzând, îndrepţi moravu’, nu şi arabu’
  de Spartakus , 08 ianuarie 2015

  Dacă vă mai aduceţi aminte, în filmul „Născuţi asasini” se depăna, la un moment dat, o fabulă indiană: O femeie dintr-un trib a găsit într-o iarnă un şarpe aproape îngheţat. I s-a făcut milă de el, l-a luat în casă, l-a încălzit, i-a dat să bea lapte, dar, când şi-a venit în fire, şarpele şi-a înfipt în ea colţii veninoşi. Cu ultimele puteri, înainte să moară, femeia l-a întrebat: „Am fost bună cu tine, te-am îngrijit, de ce ai făcut asta?”. Iar şarpele i-a răspuns: „Femeie, ştiai că sunt şarpe”.

  În postura femeii milostive e Franţa de azi. A hrănit la sânul ei milioane de şerpişori arabi care acum au crescut mari. Unii sunt inofensivi, nici măcar nu îndrăznesc să sâsâie în arăbeşte, dar alţii sunt răi şi ameninţă să paralizeze cu veninul lor o ţară întreagă. Şi ea, ca şi femeia, ştia că şerpii sunt şerpi şi deci nu vor putea fi niciodată mieluşeii Domnului.

  Cine-i de vină pentru ce s-a întâmplat ieri în Franţa? În primul rând, Franţa însăşi, nu doar politicienii, ci şi francezii în general, adăpaţi decenii la rând la fântâna corectitudinii politice. Ani în şir ei – şi occidentalii, în general – au permis minorităţilor să-şi ia tot mai multe drepturi, din teama de a nu le face să se simtă prost într-o societate modernă. Şi azi o moschee, mâine un văl, poimâine un covoraş de rugăciune, arăbeţii au ajuns să se simtă în patria lui Charlemagne şi Roi Soleil ca la ei acăsică şi să considere Franţa un fel de ţară islamică, plasată, ce-i drept, cam prost de Allah, tocmai la capătul Europei.

  Occidentalii n-au înţeles nici până acum un lucru fundamental, pe care până şi neanderthalienii, da’ ce zic eu neanderthalienii, până şi cercopitecii l-ar fi priceput: că oaia nu poate fi niciodată prietenă cu lupul. Că o populaţie aflată în anul de la Hegira 1393 n-are absolut nimic de împărţit cu o populaţie care tocmai a sărbătorit intrarea în 2015.

  Dorinţa de a comunica în vreun fel cu nişte spălaţi pe creier veniţi direct din Evul Mediu, dorinţa de a-i face pe indivizii ăştia morocănoşi să râdă la o caricatură, e la fel de absurdă ca intenţia de a încerca să intri în vorbă cu un tigru. Căci şi musulmanii ăştia fundamentalişti sunt tot un fel de tigri: îi înviţi în sufragerie să le dai salată bouef şi vin de Bordeaux şi ei te mănâncă de viu şi apoi ţi se pişă pe canapea, ca să-şi marcheze teritoriul.

  Ce are, aşadar, civilizaţia apuseană în comun cu animalele astea care au ajuns dintr-un accident genetic în postură bipedă? Ce legătură se poate crea între un om modern şi un islamist cu creier teşit, care îşi consideră nevasta doar o maşină vie de făcut copii şi se străduieşte să-şi ia cât mai multe asemenea maşini în garaj? Absolut niciuna. Ipocrizia acestor arăbeţi e strigătoare la cer şi Allah, dacă nu e ocupat cu altceva, ar trebui să ia măsuri: adică vii tu, ciuhap, să declari război Europei şi, în loc să te foloseşti de sabie, arc şi săgeţi, ca un dreptcredincios adevărat, apelezi la arme automate, computere, iPhone-uri şi alte creaţii diavoleşti, făcute de creştini?

  Lăsând gluma deoparte, concluzia e clară: nişte oameni crescuţi în religia lui „întoarce şi obrazul stâng dacă-ţi iei o scatoalcă peste cel drept” nu pot convieţui cu nişte oameni a căror religie a stat încă de la început sub semnul violenţei şi care au decretat: „ori eşti musulman, ori te tai”. Mai devreme sau mai târziu, religia violentă se va impune, căci evoluţia nu are partipriuri cu miloşii. Aşa că, occidentalii, în loc să-şi pună pe Facebook afişe cu „Je suis Charlie”, mai bine şi-ar scrie „Je suis Richard Coeur de Lion” şi şi-ar cumpăra o mitralieră. Ajută.

 14. DanC
  11 January 2015

  Abu Al-Etc ???? si cu muftiu’-lu’-Peste sa-i dea in judecata si pe AC. Si pe KMKZ si Revista 22, daca tot se duc la Judecatorie.
  Daca ar fi fost TOTI solidari si ar fi retiparit desenele, n-ar mai fi indraznit.

  Mark Steyn zicea ieri-alaltaieri:

  „These guys are dead because back in 2005, these Danish cartoons were published in an obscure Jutland newspaper, and a bunch of fanatics went bananas and started killing people over them. So a couple of publications on the planet, including mine in Canada, and Charlie Hebdo in Paris, published these cartoons… Le Monde didn’t, and the Times of London didn’t, and the New York Times didn’t, and nobody else did. And as a result, these fellows in Charlie Hebdo became the focus of murderous rage. If we’d all just published them on the front page and said „If you want to kill us, you go to hell, you can’t just kill a couple of obscure Danes, you’re going to have to kill us all”, we wouldn’t have this problem. But because nobody did that, these Parisian guys are dead.”

  Intre timp timpitu’ de Hollande tot bate cimpii cu „war on terror”. Care e ca si cum ai declara razboi gravitatiei ca zdreleste genunchii copiilor. Imbecili ce sinteti, spuneti macar „terorism islamic”. Dar nu!, e prea mult asa ceva pentru stingisti ca Hollande, Cameron, Obama.

  Hollande e chiar super-timpit, l-am auzit ieri terminind un discurs cu „Vive la Republique!” Deci asta se crede ca e in timpul Revolutiei Franceze? In mintea lui e un fel de revolutie eterna, ca-n mintea lui Castro cumva? Am ramas siderat cit de idiot poate fi ditamai Presedintele Frantei!

 15. uMnumzane Angibonanga
  11 January 2015

  @14
  Mark Steyn e o descoperire tarzie pentru mine. Poate ca din cauza geografiei. Face, insa, toti banii! De urmarit… Minte limpede, idei clar expuse, umor. Nu stiam ca „nasc si la Canada oameni”, vorba cronicarului. „Am fost un idiot, onorata instanta”, vorba lui Postelnicu. Pe aici nasc doar berbecuti. I-am explicat unuia importat din GB azi, la servici, despre CH. A behait confuz si s-a intors pe-o parte la ruminat ierburi PC. Vina mea!

 16. Costin Andrieş
  11 January 2015

  DanC, au surubele lipsa. Uita-te la poza de aici. Ii musca jihadul de fund, dupa ce le-a mancat picioarele si se apropie de cap, iar ei se viseaza Gavroche, d’Artagman si Razboinicul Luminii.

  http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/dragos-paul-aligica-o-elita-iresponsabila-cand-occidentul-avea-nevoie-ca-de-aer-de-leadership-viziune-si-curaj/

 17. liv stomer
  11 January 2015

  Tipul asta e sef al Islamul Azi? Stiu, comentariul meu e de-o frivolitate extrema dar…..cu fata aia. e sef de ong? D-zeule, asta-i o veste buna!! ???? Pentru ca, daca numai din astia reusesc sauditii sa recruteze pe la noi, inseamna ca nu prea se baga romanii nostri, la porcariile lor! ????

 18. liv stomer
  11 January 2015

  Ok, concluzia mea dupa acest articol:
  17 moschei ‘nerecunoscute’, ilegale, sau nu stiu cum sa le zic
  o gramada de imami, la fel, pe care nu-i stie nimeni
  “Ligii Islamice şi Culturale din Romania”, “Fundaţiei Umaniste Al Taiba – Romania”, “Societăţii Umanitare Semiluna” şi “Asociaţiei As Salam”+’Islamul azi’, deci o gramada de pseudo-ong-uri sponsorizate din state in care se practica islamul radical. Si atunci vin si zic: ok, dar eu de ce mai platesc taxe, SRI-ul ce pazeste, procuratura, politia? De ce unii din indivizii de mai sus se afla inca in tara/in libertate?

 19. ela B
  11 January 2015

  @17 Sa fie tot raul spre bine? Din cate aud eu pe la politicienii italieni, care sunt un pic mai liberi de corectitudinea politica, pasii ar fi cam astia. Eliminarea Isis, incepand chiar din acest an. „Ajutarea” statelor musulmane mai moderne sa accepte in constitutiile lor libertatea de cult. Al-Sisi (prima luare de pozitie a venit de la Iordania) nu incepe o revolutie ci doar da voce unui fenomen care are deja loc in randul islamului de ceva ani. Radicalizarea lui arata ca exista o tendinta de deschidere si se pierde teren. Lovirea in laicitatea Europei vrea sa insemne ca in sanul islamului o asemenea deschidere este nepermisa. Un profesor din Cairo invitat la o emisiune spunea, reproduc aprox:” se tot spune ca pt a nu jigni sensibilitatea musulmanilor, sau altor minoritati religioase, este eliminat crucifixul din spatiul public dar niciodata nu s-a inregistrat o cerere scrisa a unui grup important de parinti musulmani. Cei din randul vostru care nu accepta crestinismul fac acest scandal. Atunci cum va explicati ca sute de copii musulmani din Cairo studiaza in scolile crestine?” As adauga eu si alte tari printre care Iordania. Pasul al treilea, dupa ce va fi slabit un pic „dusmanul”, este ocuparea cu calm si cu proiecte pe termen lung de aculturare a minoritatilor musulmane din Europa. Sa te ocupi de ei acuma alimentand puterea celor din orient este o nebunie. Nu zgandari viesperul pana nu esti sigur ca il poti controla. In fine, din ce inteleg eu, de data asta pare sa existe o strategie comuna, ceea ce a lipsit pana acum. Sa nu ne miram de focul care iese pe gura stangii radicale si nici din partea dreptei radicale care, acum ca s-au separat apele, vor cam acelasi lucru. Faptul ca popularii castiga teren cam peste tot este si datorita faptului ca o parte din stanga poate negocia si lupta pt legi privind economia si altele dar nu poate abdica de la principiile crestine asa cum s-a strigat in ultimii ani de catre miscare corectitudinii politice. Se pare ca ce se intampla si se va intampla in viitor converge spre doua mari chemari: radacinile crestine ale Europei si etica in economie. Fara astea nu iesim cu bine din tunel. Sper din suflet sa nu ma insel, dar ce aud de la politicieni si cum lucreaza acum diplomatia europeana, parca-parca imi mai da speranta. Pacat ca au murit si vor mai muri oameni. Cand ma gandesc la cei de la Charlie imi vine in cap povestea cu cei trei iezi. Cel care deschide usa este primul mancat. Eu nu ma mir ca este un „lup” la usa, trebuie sa fie si ala, ma mira imbecilitatea celor care ii deschid usa, zambind tamp si siguri pe ei.

 20. liv stomer
  11 January 2015

  @20:
  scuze, la @17 era doar o gluma. Ok, poate ca m-a parasit azi simtul umorului, dar nu dati in mine, i did mean well.

 21. Costin Andrieş
  11 January 2015

  Daniela Paul, probabil Abu al Ola Nagi al Ghithy a luat cetatenia cu putin timp inainte sa ajunga la conducerea Taiba, in 99. Am vazut emisiunea si nici acum nu vorbeste prea bine in romaneste.

  liv, 17 nu e comentariul tau.
  altfel, daca tot a facut Abu Ola-ola apel la KI si VP, autoritatile romane, mai ales dupa evenimentele din Franta, e posibil sa fie mult mai atente la personaje ca el.

  Impostura cea mai mare mi se pare nu faptul ca a mintit in emisiune cand spunea ca nu exista nici o tara in care renuntarea la islam e pedepsita cu moartea (cam tot ce a spus a fost ori minciuna ori banalitate), ci faptul ca se pretinde reprezentant al tuturor musulmanilor din Romania.

  Daca a fost cercetat deja pentru finantarea, recrutarea in vederea, si pregatirea de acte teroriste, nu ar avea mai mult sens sa fie el reprezentantul musulmanilor romani prin skype, din Yemen sau Arabia Saudita?

 22. liv stomer
  11 January 2015

  @18

 23. Goagal
  11 January 2015

  Vad ca sunt multi ,,cunoscatori,, ai Coranului, probabilmai putin ai Bibliei(probabil,nu bag mana in foc).Eu as spune ca iisus este unul din profetii din islam.Cunosc un citat din Coran in care se povesteste ca undeva ,in desert, o familie de evrei ajunge,obosita si nemancata,la un cort al unui musulman, in desert. Este primita si ospatata si i se ofera un loc de odihna inainte de a pleca din nou la drum.Un copil isi intreaba tatal de ce i-a primit pe (dusmanii) evrei.Tatal i-a raspuns ca sunt oameni ajunsi in impas si trebuie sa fie ajutati dupa indemnul profetului Muhamed. La Constanta Taiba a fost inchisa ramanand numai Islamul azi.La fiecare sarbatoare ofera saracilor(de regula tatarilor din satele dobrogene) si tiganilor turci din oras.Are cursuri pentru femeile tataroaice care nu merg la Moscheia din Piata Chiliei (ridicata cu bani din Turcia) De retinut ca exista diferente intre siiti si suniti islamisti imigranti si islamistii dependenti de Turcia , locuitori bastinasi care nu merg la moscheia Islamul azi.As mai adauga ca multi medici arabi isi fac meseria f. bine in Romania, chiar daca unii ca dr. Nagi al Ghithi nu stapanesc limba romana.Prin facultatile romanesti de medicina au trecut sute de studenti arabi, cu deosebire din Palestina.Unii practica medicina in SUA. Deci nu toti sunt ,,de c…..l,, lui Banciu. In comparatie cu noi, ortodocsii, sunt f. credinciosi. De aici la fanatism drumul e scurt. Cu ani in urma cativa palestinieni veniti la Taiba au plecat la Timisoara si au ars drapelul Israelului.Nu s-au mai intors fiind expulzati.Sa nu uit: cu ajutorul Taiba zeci de musulmani tatari au fost trimisi gratuit la Meca, visul de implinire religioasa a fiecarui musulman.Cand Baciu s-a ,,c…t,, pe Islam a facut si pe religia conationalilor nostri.Si nu cred ca meritau sa fie improscati din ,, haznaua,, b1 !

 24. Goagal
  11 January 2015

  NB Nu am spus ca-i ,,iubesc,, pe talibani. Am incercat sa spun ca ar trebui sa le cunoastem religia arabilor asa cum spune Coranul.Cu Iisus intre profeti.Cu ajutorul dat saracilor, cu grija fata de vecini pentru a-i ajuta si nu pt. a le omori familia.Cu lucrurile bune si nu insultandu-i din necunoastere.Ca studenti in Romania au lasat bani grei. Ca medici unii lucreaza in spitalele noastre.Casatoriti in Romania cu copii ce vorbesc ambele limbi parintesti si care merg la scoli romanesti.Unii arabi au afaceri mari in Romania si dau de lucru si romanilor si imigrantilor arabi. Unii mai fac si potlogarii dar nici romanii nu sunt sfinti.Ca un arab e secretar de Stat pe unii ii mananca in fund ,ura si invidia. Chiar daca este intru totul in slujba Romaniei.Si vine un neica nimeni si le face religia de ,,rahat,,. Iar unii spun ca la un eventual proces l-ar pierde sigur.Pe ce (b1) s-or fi bazand ?

 25. Emil Borcean
  11 January 2015

  Filiala Taiba din Bosnia a fost o cloaca de finantare jihadista.

  Fragment din cartea Unholy Terror, de John R. Schindler, care cuprinde detalii semnificative

 26. Costin Andrieş
  11 January 2015

  Goagal:

  „Eu as spune ca iisus este unul din profetii din islam.”

  „Am incercat sa spun ca ar trebui sa le cunoastem religia arabilor asa cum spune Coranul.Cu Iisus intre profeti.”

  Ai avut doar cuvinte bune de zis despre islamulazi, dar articolul este despre faptul ca IA este o organozatie suspectata de activitati extremiste/sprijinirea terorismului. Lucru pe care l-ai ignorat.

  Spui ca pt tine Iisus e profet, lucru carenu stiu ce poate insemn altcrva decat ca esti musulman, ceea ce e in regula, mai putin in regula este cand ignori extremismul IA ( adica sb articolului pe care il comentzi) , si spui ca ar trebui „sa cunoastem religia arabilor cu Iisus ca profet”. Asta nu se traduce prin – trebuie sa ne convertim la islam?

  E parerea ta, sa iti fie de bine. Parerea mea e ca cei de care vb tu si carora tu nu le vezi decat calitatile, trebuie sa respecte legile acestei tari (deci si autoritatea Muftiulii), sau sa plece. Ce parere ai?

 27. liv stomer
  11 January 2015

  Nu cred ca se compara ‘haznaua’ B1 cu alte haznale – ok, nu-s perfecti, dar totusi. Iar Banciu, eu unul, marturisesc ca ma uit, cand si cand, la el (un fel de ‘guilty pleasures’). De acord, le cam porcaie, uneori, ok, e misogin, insa e departe de un Vadim sau un MBadea, cu care e comparat deseori. Si, pentru ca e vorba de un ziarist din Romania, o spun pe sleau, mai are Banciu, o mare calitate, care ii spala mult din defecte: e ‘de-al nostru’. Vreau sa spun, nu-l voi putea niciodata compara cu vreun Bogdan Chireac, CTP sau alti stangisti. Si si pentru lucrul asta, din pacate, iti trebuie un anumit curaj, in Romania.

 28. DanC
  11 January 2015

  @28: Si eu il urmaresc pe Banciu si inca destul de des ???? Chit ca mai calca-n strachini si e cam plin de sine. I-ar prinde bine putina modestie. In sfarsit, pentru mine se spala de pacate pentru ca spune multe adevaruri incomode. Nimeni altcineva din mass media romaneasca nu indrazneste sa spuna ce spune Banciu.

 29. Daniela Paun
  11 January 2015

  Musulmani din Bosnia au ajuns si in Baden Wurttemberger, in Gaggenau, la aceasta moschee:
  http://www.islamicfinder.org/getitWorld.php?id=48545&lang=arabic
  Pa care am gasit-o pe aceast link:
  http://hadielislam.com/de/index.php?pg=article&id=3397
  Ce mi-a atras atentia?
  La un program al TV Baden Wurttemberger „Cafea sau ceai?” a aparut si sotia imamului din Gaggenau, o musulmana din Sarajevo, Bosnia cu un CV impresionant: alaturi de sotul ei a studiat la Aman/Iordania si a luat un master. Acum poate preda Coranul pe care il stie pe de rost! Dar e inclusa si intr-un proiect de integrarea a femeilor musulmane in Germania. Locuia de 3,5 ani in Germania si a uimit-o pe prezentatoare vorbind aproape perfect germana. Bineinteles ca purta un batic foarte de bun gust.
  Veste buna este ca in timp ce scriu in Baden Wurttemberg are loc prima demonstratie PEGIDA. Cu contra demonstratia de rigoare.

 30. Costin Andrieş
  11 January 2015

  Germania are probleme grave cu islamistii si integrarea musulmanilor http://inliniedreapta.net/turcii-in-germania-oaspetii-preiau-casa/ in germania exista, la fel ca in franta http://inliniedreapta.net/zus/ , no-go zones, zone mai mult sau mai putin abandonate islamistilor de autoritati. protestul are motive serioase sa existe (desi e putin ciudat sa apara in Dresden, unde imigratia este foarte mica).

  dar se intampla lucruri ciudate la protestele PEGIA.

  Chiar acum este un protest pegida in Dresden, il puteti urmari live mai jos:

  Oare ce motive are Russia Today, organul de presa international al lui Putin, sa promoveze acest protest?

  O alta intrebare: de ce partidul filoputinist, AfD, sustine profestele? Sau putem pune intrebarea altfel, de ce AfD, care sustine protestele, este filo-rus?

  The AfD leader in Dresden, Frauke Petry, said Pegida „is protesting against inadequate legislation on asylum rights – they are also demanding that German law be applied against law-breakers, and they are opposing religious extremism”.

  The centre-left Social Democrats (SPD) – in the ruling coalition with Mrs Merkel’s Christian Democrats – called Pegida’s organisers „Nazis in pinstripes”.

  http://www.bbc.com/news/world-europe-30478321

  pe 22 decembrie a avut loc la dresden protestul pegida la care au participat 17.500 de oameni.

  la primul protest masiv al Pegida a fost prezent si jurnalistul Udo Ulfkotte , multi ani angajat FAZ, acum „independent” a citit un manifest de 16 motive pentru care oamenii trebuie sa iasa in strada – incepe cu „toate partidele aceeasi mizerie”, apoi continua spunand ca media e toata mincinoasa si lumea nu mai are incredere in ea, a vb despre problemele islamizarii, si incheie apoteotic cu asta:

  16. War mongering: But what disturbs me most, and I hope that the counter-demonstrators will agree with us at least to this extent, is the unbelievable war-mongering.

  At the centre of this explosive situation, given the points I have raised, politicians and media deliberately deflect the growing pent-up rage in the population onto other countries, above all currently onto Russia. As I have already said, two-thirds of the population no longer trusts our media when it comes to the Ukraine and Russia. For months now, in connection with the Ukraine crises, deliberately fomented by the USA, Moscow has been built up to be the new enemy imago of that same NATO which the alpha journalists serve in their capacity as an extension of the NATO press office.

  This war-mongering in the media, such as in the Frankfurter Allgemeine Zeitung, for which I worked for a long time, and also the in the Süddeutsche Zeitung, in die Zeit and in the state media, has made the rounds extensively in the population. I must say to you, that we were told that we are defending peace and freedom far off in the Hindu Kush in Afghanistan. But who is defending our freedom here in Bonn, in Bonn-Bad Godesberg, in Köln and in Dresden? Should we give up without a fight? Day after day we relinquish, in overhasty obedience, a piece of our homeland, what belongs to us domestically, because we are taking ever more refugees into the country from crisis areas and war zones, and we let them into the country, while the American war-policy has everywhere caused this flood of refugees to arise in the first place.

  Therefore I say that all this has to stop. That is what the demonstrators of PEGIDA and BOGIDA and the many developing sister-organisations once again wish to show them out there. It is clear that our politicians and the parties have an expiration date. We citizens can simply ignore them from now on. What is also clear is that our anger at the politicians and lying media has no expiration date. We are going to continue, and perhaps we will also become increasingly stronger, just like in Dresden. I have also promised PEGIDA in Dresden that I would appear there as well, and in other cities too. I am not doing this for a particular party or for money, but I am doing it only for you out there. I hereby take the rap for it and willingly suffer myself to be reviled as a rat. Thank you dear friends! Keep doing as you are.

  Aceeasi intrebare: ca exista probleme grave cu islamismul in Germania, stiu de mult, dar de ce apar astfel de personaje in centrul protestelor, proteste care sunt promovare si probabil ajutate cu logistica de Russia Today (cum e si la Pungesti si la Occupy)? De cand e Putin atat de interesat de lupta pentru libertate, pace, ecologie etc? Sau, alt fel pusa intrebarea: A avut Anrei Ilarionov dreptate cand a dat de inteles ca Rusia se va implica in „primavara araba islamista”? Si de o parte, si de cealalta, cum ne-a obisnuit.

  mai multe din parerile luptatorului pentru libertate Udo Ulfkotte:

  I’ve been a journalist for about 25 years, and I’ve been educated to lie, to betray, and not to tell the truth to the public. … The German and American media tries to bring war to the people in Europe, to bring war to Russia. This is a point of no return, and I am going to stand up and say … it is not right what I have done in the past, to manipulate people, to make propaganda against Russia, and it is not right what my colleagues do, and have done in the past, because they are bribed to betray the people not only in Germany, all over Europe. … I am very fearful of a new war in Europe, and I don’t like to have this situation again, because war is never coming from itself, there is always people who push for war, and this is not only politicians, it is journalists too. … We have betrayed our readers, just to push for war. … I don’t want this anymore, I’m fed up with this propaganda. We live in a banana republic, and not in a democratic country where we have press freedom. …

  The German media, especially, my colleagues …, day by day, write against the Russians, [these journalists] who are in transatlantic organizations, and who are supported by the United States to do so. …

  , I just try to work out in my brain what would have happened if I had written a pro-Russian article, in the Frankfurter Algemeine. Well, … we were all educated to write pro-European, pro-American, but please not pro-Russian. … But this is not what I understand for democracy, for press freedom, I am very sorry for that. …

  [6:30] Germany is still a kind of a colony of the United States, you’ll see that in many points; like for example, the majority of Germany do not want to have nukes in our country, but we still have American nukes; so, we are still a kind of an American colony, and, being a colony, it is very easy to approach young journalists through (and what is very important here is) transatlantic organizations. All journalists from respected and big German newspapers, magazines, radio stations, TV stations, they are all members or guests of those big transatlantic organizations, and in these transatlantic organizations you are approached to be pro-American, and … they invite you for seeing the United States, they pay for that, they pay all your expenses and everything. So, you are bribed, you get more and more corrupt, because they make you good contacts. … So, you make friends, you think they are your friends and cooperate with them. They ask you, ‘will you do me this favor,’ ‘will you do me that favor,’ so your brain is more and more brainwashed, through these guys. …

 31. Costin Andrieş
  11 January 2015

  tot de la protestul pegida de la dresda care s-a terminat in urma cu cateva minute. ce inseamna acest steag? jumatate ue, jumatate steagul

  rusia ue
  puteti vedea in video-ul care a fost live, mai sus, la 2:34:50

  e vb de acest steag cu acest text scris pe el (dar in oglinda)

  nu stiu ce scrie pe el.

  se intampla lucruri ciudate la protestele alea.

 32. Mihaela Bărbuş
  11 January 2015

  O fi steagul Eurasiei…

 33. Vlad M.
  11 January 2015

  AfD nu e votat ca e prorus. AfD e votat, in masura in care e votat, pentru ca e antiimigratie, asta e problema. Interesul Rusiei de apropiere a AfD de interesele rusesti e una, votul acordat AfD e alta. Cine sa fi venit la protestele PEGIDA? CDU al lui Merkel, onorabil cancelar care azi a declarat ca „Islamul face parte din Germania”? Nu, normal. SPD care ani de zile a incurajat imigratia idioata? Nu, normal. Era clar ca vor veni dintre cei care sunt nemultumiti de ce fac CDU si SDP, adica inclusiv si astia din AfD. Plus ca nu e nici un mare mister de ce RT face reclama PEGIDA. Angela Merkel i se opune, toata lumea buna i se opune, Rusia are un diferend si cu Merkel, si cu lumea buna. Nu e unul pe viata si pe moarte, dar exista. De ce sa nu profiti de ocazie si sa arati cum elita cretina a Europei prefera sa stea alaturi de bunii musulmani? Divide si cucereste, e un principiu vechi. In rest, faptul ca Udo U. a rostit un discurs nu inseamna in sine nimic… Si Alexe a urlat in Piata si nu eram toti nebuni.

 34. Transsylvania Phoenix
  11 January 2015

  @ 24, 25 goagal

  Vezi ca ai gura plina de ceva care pute si vorbesti pe nas.
  Mahomet profetul Satanei l-a facut pe Isa (Isus) profet antemergator datorita faptului ca avea nevoie de o lingurita de zahar cu care sa indulceasca amarul crestinilor fortati sa se converteasca la Islam sub amenintarea sabiei. In alte cuvinte, le-a spus ca Islamul nu este atat de diferit de Crestinism fiindca vezi dumneata, Isus este respectat de Mahomet – asa ca pot sa se converteasca fara sa se faca vinovati de apostazie.
  Coborandu-l pe Isus de la rangul de Dumnezeu la rangul de simplu profet care nu este fiu al lui Dumnezeu si Dumnezeu insusi este o blasfemie. Ca sa-ti fac o comparatie, incearca sa-i spui unui Musulman ca de fapt Mahomet nu este ultimul Profet al lui Dumnezeu asa cum scrie in Qu’ran, ci ultimul profet este Joseph Smith, fondatorul biserici mormone si auto-intitulat profet al bisericii lui Isus Christos si a Sfintilor Tarzii. Sa vazi cum rade mahometul de tine in timp ce-ti taie capul cu un cutit ruginit.
  Asa ca daca crezi matale jmechere ca ne poti imbrobodi pe’astia de-al de noi cu povestile Sheherezadei, te inseli amarnic. Adevarul este ca esti doar un individ incult si spalat pe creier. Si mai mult de atat, un dobitoc care a uitat ca Romanii au suferit timp de 700 de ani sub papucul turcului iar marii nostri domitori au platit cu sangele lor libertatea si apartenenta la religia Crestina.

 35. Costin Andrieş
  11 January 2015

  Nu sunt toti filorusi pt ca ar vota cu afd. Pana una alta, Udo se foloseste de Pegida ca sa faca niste campanie lui Putin si ca sa puna pb cu islamistii pe picior de egalitate cu neiubirea de Rusia. La fel si RT si baiatil cu steagul. Exista si grupul „Huligani impotriva salafistilor” care au iesit cateva mii impotriva islamistilor radicali dupa ce a fost evitat un atentat impotriva unui politician din Dresden, daca imi amimtesc bine. Si aia nu au iesit cu flori, au iesit furiosi.

  Pegida e compusa majoritar din oameni de buna credinta, cum se spune si in presa msm de multe ori, strange zeci de mii de oameni saptamanal, huliganii sunt incalziti, s-a petrecut si Parisul, sa spunem ca are loc un atentat sau e ucis un politicia sau personalitate. Ies scantei.

  S-ar putea ca Germania sa fie un butoi de pulbere, iar chibritul e la Putin.

 36. Vlad M.
  11 January 2015

  Nu cunosc incidentul, dar nu prea inteleg cum trebuiau sa iasa. Veseli? Daca mai erau si ceva football fans, trebuie sa luam in calcul si ca sunt de felul lor mai nervosi. ???? Nu inteleg nici de ce e rau ca PEGIDA scoate oameni in strada. Pentru ca ii filmeaza RT si calca si Udo U. pe acolo? Nu asta era ideea, ca in Europa sa se ia atitudine fata de colonizarea islamica? Nu mi se pare intelept sa sarim in vagoneta MSM si sa ne ingrijoram pentru ca exista PEGIDA… Pana la urma, nu PEGIDA ucide oameni intr-un magazin din Paris. La cate porcarii islamiste au loc in Germania si de cata vreme, e de mirare ca nu a aparut o PEGIDA mai devreme. Impresia mea este ca atata timp clasa politica nu isi asuma in nici un fel reprezentarea cerintelor legitime ale societatii, este inevitabil ca orice incercare de a o suplini sa se loveasca de tot soiul de probleme (personaje „exotice”, nebuni, ticalosi, vanduti, demagogi etc.).

 37. Costin Andrieş
  11 January 2015

  Nu am spus ca e rau ca au iesit oamenii in strada.

 38. ela B
  11 January 2015

  Interesant asta cu Pegida, foarte interesant… Stanga radicala vrea sa impuna in mentalul cognitiv notiunea de islamofobie si, la fel ca in cazului homofobiei, orice posibilitate de dezbatere rationala este inchisa, sufocata si nu ajuta pe nimeni. Aceasta miscare a corect.politic nu trebuie sa devina avocatul si aparatorul acestei religii. Aceasta miscare este antiscrestina, antidemocratica si se va folosi de islam, acea parte din islam care are nevoie ca de aer sa-si lamureasca niste principii, niste goluri (care acum se demonstreaza catastrofale pt ei si pt altii), doar pt a inchide gura crestinilor si a distruge democratia si cultura. In vest s-a ridicat un mesia care dorea „sa apere dreapta credinta”, un Hitler, si am vazut ce s-a intamplat. Isi construise o cladire reproducand elemente din arhitectura vaticanului unde delirul lui ocult atingea forme maxime. Acum, se ridica in est, unul care vrea sa fie messia si sa „apere dreapta credinta”, unul, Putin, care deja este reprezentat cu aureola. Extremele astea nu aduc nimic bun, multi deja il urmeaza crezand ca el este cel care-i va salva. Isus ne-a avertizat, ca vor veni si vor spune ca ei sunt salvatorii dar noi sa nu-i urmam. Ratiunea, intoarcerea la credinta ne va ajuta iar acea parte din islam care poate este chemata la lumina, are neaparata nevoie de ajutorul crestinilor. O profesoara de la univ din Milano, care este musulmana, a spus ca au nevoie sa nu fie lasati singuri in acesta criza religioasa in care se afla pt ca nu vor sti sa o rezolve. Timpurile nu mai coincid cu multe din invataturile lor si invers. Stiu ca procesul pt unitatea crestinilor este in curs, ba chiar accelerat tocmai pt a preintampina aparitia unui „messia” politic care sa faca prapad. O parte sanatoasa din bis. ortodoxa rusa, cea care respira din spiritualitatea lui Solženicyn si a lui Florenskij (acest Leonardo rus), a inteles pericolul. Patriarhul Bartolomeu mijloceste aceasta unitate. O sa apara tot mai des apartinatori a cultelor (latin si ortodox) care vor spune ca ei sunt cei „adevarati”, uitand ca fac parte dintr-un Adevar care este Unul, Isus Cristos. Timpurile spun ca nu ne mai putem permite luxul de a fi despartiti. In fine, totul si toate sunt folosite pt realizarea planului lui Dumnezeu.

 39. elaB
  11 January 2015

  intr-adevar, nu se poate confisca orice strigat normal, ceva nu merge si nu mai poate fi abordat in mod superficial…

  http://www.asianews.it/news-en/Charlie-Hebdo-or-how-not-to-slide-into-hypocrisy-33160.html

 40. Anca Cernea
  11 January 2015

  elaB
  Din păcate, nu știu cum se va face diferența între KGB și partea sănătoasă din BORu, astfel încât unirea bisericilor să nu includă și KGBul.
  Pe de altă parte, stângismul a atins deja cote alarmante în Biserica Catolică, sub actualul pontificat.
  Dar, toate sunt în mâna lui Dumnezeu, mai ales Biserica. Știm bine că „Porțile iadului nu o vor birui.”

 41. Costin Andrieş
  11 January 2015

  PEGIDA-2015-REUTERS[1]

  Although many of the banners carried by PEGIDA supporters expressed concerns such as the sudden growth of immigration to the nation over the past few years, a proliferation of Russian flags during the demonstration demonstrates the movements dissatisfaction with Europe’s handling of the Ukraine crisis and a desire for peace with ‘European, Christian’ Russia.

  http://www.breitbart.com/london/2015/01/06/up-to-20000-walk-in-largest-anti-islamisation-march-yet-in-germany/

  Poate nu ar fi o idee rea sa aduca la proteste si icoane cu stalin, sa faca treaba nemteste, nu pe jumatate.

 42. ela B
  11 January 2015

  @43, Da, Anca, „portile iadului nu o vor birui”. Cand ma gandesc ca au fost 266 de papi, fiecare cu problemele lui, cu viziunea si mai ales cu pacatele lui si totusi Biserica nu s-a oprit. Multi spuneau ca sub pontificatul lui Ioan Paul II, si-au facut cuib in biserica multi pedofili si ca nu s-a facut nimic atunci pt a-i inlatura. Acum s-au inmultit stangistii. Benedict XVI, la Ratisbona a atins subiectul delicat legat de islam si multi intelectuali l-au criticat si au incercat sa-i astupe gura. Iata ca aceeasi intelectuali si academicieni ridica azi problema ca trebuie discutat deschis despre aceasta realitate. Ce spune asta? Ca timpii nu erau maturi. Dupa aparitia de la Fatima, toata lumea se astepta ca papa sa faca consacrarea Rusiei la inima Preacuratei dar se spunea ca timpii nu sunt maturi. Ioan Paul II a consacrat lumea, popoarele, Benedict la fel si uite ca se apropie timpul cand intr-adevar se va face consacrarea Rusiei, daca nu vom venera icoanele cu Stalin (vad mai sus) si cele cu Putin.
  Eu ma tem mai mult pt mine decat pt. Biserica. Ea este pe maini bune, o conduce insusi Duhul Sfant, daca nu ar fi asa ar fi fost facuta praf in 2000 de ani. Asa cum poporul evreu, poporul ales, ramane ales pt totdeauna, indiferent daca place sau nu. Biserica, in decursul istoriei a cunoscut multe nenorociri ca si comunismul, daca nu mai mari, si a mers inainte.

  Am gasit acest articol foarte interesant scris de rabinul din Milano care puncteaza chirurgical cauzele la ce traim noi acum precum si solutiile. Imi pare rau ca este in italiana.
  http://www.corriere.it/cultura/15_gennaio_12/bibbia-messa-margini-crisi-cristianesimo-a36a931e-9aa6-11e4-806b-2b4cc98e1f17.shtml

  Sa speram bine. Faptul ca se dezvaluie atatea lucruri in ultimul timp, din toate partile, inseamna ca traim o perioada dureroasa dar si de har.

 43. Daniel Francesco
  11 January 2015

  Tomi, gresesti in legatura cu pata de pe frunte. Ea este urma prosternarii din timpul rugaciunii musulmane in momentele in care isi pun fruntea pe podea. Cu cat stau mai mult si cu cat preseaza mai tare, cu atat devine mai evident acest semn.
  La picioare sunt altele, dar nu are rost sa insist.
  Cred ca faci o confuzie cu ritualul siit al flagelarii.

 44. Vlad M.
  11 January 2015

  I-am sters mesajul lui Tomi. Are la activ injuraturi pe ILD. ????

 45. Costin Andrieş
  11 January 2015

  Recent, muftiul a a avertizat din nou in privinta grupurilor islamiste din Romania

  http://adevarul.ro/locale/constanta/muftiul-iusuf-muurat-In-romania-exista-mai-multe-moschei-neautorizate-parlamentarii-constanteni-vor-modificarea-legii-organizare-cultelor-1_54b93b24448e03c0fda91f83/index.html

  curios. muftiul e acum atacat si de societatii civili-activisti impotriva gazelor de sist, a acordului de liber schimb ue-sua si in general toate chestiunile care deranjeaza rusia, aici, Marina Stefan si „vama verde”

  https://www.facebook.com/marina.stefan/posts/10204945253782724

  articolul dubios la care face trimitere il numeste pe mufti „controversat”, fara sa spuna exact care sunt motivele, si lauda islamistii de la Islamul Azi. pt autorul articolului, avertizarile muftiului despre islamistii din romania sunt cele care pot crea radicalism si terorism, nu finantatorii din arabia saudita ai islamulazi

  cei care au demonstrat loialitate și interes față de problematica predării valorilor islamice și s-au implicat în toate proiectele și parteneriatele publice propuse de mine au fost cei de la Islamul Azi ( fosta Taiba)

  Culmea, „extremiștii”, „jihadiștii”, „islamiștii” de la Taiba au probat cu propriul exemplu stilul de viață al musulmanului bun, credincios și conservator, loial României și generos cu toți semenii indiferent de credință.

  buna imagine făcută României și chiar ortodoxiei românești revine unor oameni precum Nerdin Bari, Dilaver Osman sau Enghin Cherim și NU altor lideri musulmani care cer astăzi o măsură dictatorială și înjositoare pentru islam câtă vreme un lider musulman constănțean, chiar muftiul!, sabotează încrederea românilor în comunitatea și credință musulmană sub bănuiala existenței unor ipotetice celule „extremiste”!

  Celor ce arunca prin insinuari teama unor amenintari teroriste in Romania le prezint spre documentare sutele de emisiuni de islam sau cultura identitatara tatareasca realizate DOAR cu oameni de inalta tinuta intelectuala si academica dar si cu „extremistii” de la IslamulAzi

  http://www.antimafia.ro/care-serviciu-a-sunat-adunarea-musulmanilor-din-romania-sub-acelasi-steag/

  Ce motive au astia salveaza de zor lumea de capitalism sa se bage in seama si aici, de partea rea, ca de obicei, a raului?

 46. Costin Andrieş
  11 January 2015

  Steaguri rusesti la protestul Pegida din Dresden, 25 ianuarie:

  pegida steag rusia dresden

  aici e si un steag al Republicii Moldova. Ce treaba are Republica Moldova cu islamizarea Germaniei sau a Europei, inafara de Rusia, nu stiu.

  pegida steag rusia moldova

  video https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=84503534&v=3WXYlyd4BIc&x-yt-ts=1421914688#t=5488

 47. Bogdan
  11 January 2015

  Par sa fie si un steag indian (in stanga undeva), si unul ucrainian (tot prin stanga), si cateva austriece…

 48. khodor
  11 January 2015

  ce parere aveti despre ce au facut americani in irak ,la care va plecati capu si le sunteti slugi , cati oameni au murit in syria ?? sau pentru voi oameni sunt numai evreii ? lasatima cu teoriile voastre despre constituite nici macar nu stiti de unde a venit constitutia fara religia islamica nu exista constitutie politica etc , religia noastra este cea care a interzis ingroparea femeii la nastere cum procedau crestini si toate poparele inainte , Banciu vede toata lumea saracul nu este devina pentru cea ce spune este devina sistemul si educatia care a primit o nu mai are respect si rusine fata de nimeni ,noi musulmani nu vam injurat religia crestina cand ati venit in irak cu trupe americane crestini si neati omorat neati omorat in numele petrolului , ce sa intamplat la charlie hebdo ca iau omorat pe acei blestemati nu este corect islamul nu permite sa iei viata nimanui (nu exista in coran asa ceva nici sa lovesti peste fata nu ai voie) cine gaseste in coran scris asta sami arate ,sper ca sa inteles gramatical nu ma descurc bine cu romana

 49. Vlad M.
  11 January 2015

  Daca spuneai ca era nevoie de o interventie mai bine gandita in Irak, iti dadeam intru totul dreptate. Daca spuneai ca retragerea trupelor americane a fost o grava eroare de judecata, ti-as fi dat dreptate. Daca spuneai ca Statul Islamic trebuie distrus degraba de toti oamenii cu capul pe umeri, m-as fi plecat in fata intelepciunii tale. Daca spuneai ca Barack Obama (un presedinte pro-musulman) a gresit in atitudinea sa fata de cele ce se petrec in Siria si Irak, ti-as fi dat dreptate. Asa, Khodor, ai scris un comentariu care bifeaza toate prejudecatile existente despre musulmani – ca sunt antiamericani, antisemiti, ignoranti fata de istoria proprie sau a altora etc.

  Dupa atacurile teroriste de pe 11 septembrie 2001, administratia de la Washington a luat hotararea de a pune capat celor mai mari amenintari. Regimul Saddan Hussein se evidentiase prin extremism, masacre, folosirea armelor chimice impotriva propriei populatii, sprijin acordat organizatiilor teroriste etc. Americanii au venit in Irak pentru a-l da jos pe Saddam Hussein, un mare ucigas de musulmani, dar se pare ca nu conteaza, va placea mai mult cu el la Bagdad.

  Ce pot sa zic? Trebuie sa recunosc ca uneori ma gandesc ca mai bine ramaneati cu ucigasul Saddam, e mai pe gustul vostru. Cand vad cata ura aveti fata de occidentali si, mai cu seama, fata de americani, ma gandesc serios ca nu merita sacrificarea vietii vreunui euro-american pentru a va aduce o libertate pe care nu o meritati si de care nu sunteti in stare sa va legati. Dar apoi mai dau peste vreo stire-doua despre musulmani care incearca sa isi schimbe in bine tara, atat in Irak, cat si in Afganistan, si ma gandesc ca macar unii dintre voi parca meritau o alta soarta…

 50. Costin Andrieş
  11 January 2015

  O mega moschee nu e de ajuns. avem nevoie de multe moschei —

  “Noi avem nevoie de multe moschei”. Ce s-a intamplat astazi in Bucuresti —> http://goo.gl/MMYeQv

  Posted by StirileProTV on Friday, July 17, 2015

 51. Costin Andrieş
  11 January 2015

  Data publicarii: 12 Iunie 2015

  Nucleu extremist depistat de SRI, in Romania. Doi studenti tunisieni, adepti ai Statului Islamic, au fost deportati

  Acestia sunt suspectati de autoritati ca incercau sa racoleze aici combatanti pentru temuta organizatie terorista Statul Islamic. Serviciul Roman de Informatii anunta ca respectivii erau monitorizati din 2014.
  Elias Jabeur si Wassim Gharsellaoui au parasit deja Romania si nu mai au voie sa se intoarca aici timp de zece ani, fiind suspectati ca au pus in pericol siguranta nationala.
  Sorin Sava, purtator de cuvant SRI: „Cei doi cetateni tunisieni erau adepti ai organizatiei teroriste Daesh Statul Islamic si desfasurau pe teritoriul Romaniei intense activitati de propaganda extremista. Acestia au actionat asupra mai multor cetateni de aceeasi religie, in vederea radicalizarii pe linia ideologiei organizatiei mentionate, precum si coagularii unui grup de adepti ai entitatii teroriste mentionate.”
  Potrivit unor surse judiciare, cei doi tunisieni studiau Medicina la o facultate din Arad. De aici au fost preluati de Brigada Antitero a SRI si dusi la Inspectoratul General pentru Imigrari. In acest momemt nu se mai afla pe teritoriul Romaniei.
  Sorin Sava, purtator de cuvant al SRI: „Mai exact, persoanele in cauza faceau propaganda pe internet, diseminau diverse mesaje, idei, chiar concepte prin care promovau metode, mijloace, cauza structurii teroriste. Pot sa va spun ca ei se aflau in atentia Serviciului Roman de informatii incepand cu anul 2014. Se aflau in Romania in calitate de studenti.”
  In luna aprile, sase cetateni francezi, care ar fi avut legaturi cu ISIS si cu Al Qaida, au fost expulzati din Romania, pentru ca ar fi planuit comiterea unui atentat terorist pe teritoriul tarii noastre. Organizatia terorista ISIS a devenit extrem activa in ultima perioada, mai ales dupa ce reprezentantii gruparii au amenintat ca vor comite diverse atacuri in toata Europa. Numai de la inceputul anului Curtea de Apel Bucuresti a declarat indezirabili si a expulzat sapte cetateni straini in urma sesizarilor SRI.

 52. Costin Andrieş
  11 January 2015

  Tanarul simpatizant ISIS, retinut pentru 24 de ore. DIICOT: A studiat moduri in care se poate construi o bomba artizanala
  http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/surse-un-tanar-de-17-ani-din-craiova-ridicat-de-diicot-pentru-ca-ar-fi-facut-propaganda-jihadista.html

  România musulmană. Un tablou complet al islamului de lângă noi
  http://adevarul.ro/news/societate/video-documentar-romania-musulmana-tablou-complet-islamului-noi-1_564e2c727d919ed50e628fe5/index.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi