FUNDATIA IOAN BARBUS

Dacă nu vă pasă, stați acasă!

Nu sînt, n-am fost şi nu voi fi membru PDL, n-am lucrat, nu lucrez şi nu voi lucra pentru PDL, Traian Băsescu sau alţi politicieni. Vreau să lucreze ei pentru mine. Sînt cetăţean al României. Acestea fiind zise:

Sînt momente în care statul pe bară este garanţia dezastrului. Acum este unul dintre acele momente. În care chiar trebuie să hotărîţi ce vreţi. Da? OK. Atunci, fie cu Ponta, fie cu Băsescu. Hotărîţi-vă.

Dacă alegeţi Băsescu, vă invit să scrieţi pe o foaie, mare, singurele idei de bun-simţ în aceste zile, după părerea mea: „Demisia lui Ponta, Demisia guvernului USL, Guvern de tehnocraţi pînă la alegerile generale.”

Dacă nu-l vreţi pe Ponta, dar ziceţi că vă e mult prea silă ca să-l mai vreţi pe Băsescu, gîndiţi-vă. Cine să se mai lupte cu Ponta? Cine mai poate să se lupte cu Ponta? Cine îl mai poate opri pe Ponta? Societatea civilă? Independenţii? Majoritatea tăcută? Am văzut cu cît succes. Iată! Dacă vă e mult prea silă de PDL, gîndiţi-vă. Mai e vreun partid capabil să-l susţină pe Băsescu împotriva lui Ponta şi să se lupte cu USL?

Vă invit să luaţi foaia de mai sus şi să veniţi azi, miercuri, cu soţiile, soţii, prietenele, prietenii, copiii, rudele, vecinii, de la ora 19.00, la plimbare în Piaţa Victoriei şi joi, de la ora 18.00, în Piaţa Revoluţiei, la mitingul PDL. Să scandăm „Demisia, demisia” şi alte cimilituri de succes. Dacă strada rămîne goală, asta e! Ponta a cîştigat. Şi anume, definitiv. Portavioanele americane nu vor veni să-l dărîme, iar UE n-are nici măcar portavioanele ei.

„Noi nu sîntem partide! Jos politica! Fără politicieni! USL=PDL!” Mai bine neutri, să vedem ce se mai întîmplă. Poate reuşim să împăcăm şi capra şi varza. Serios? În alt context, poate mergea. În acest context, cu capra şi cu varza am ajuns unde sîntem: varză, şi puşi capră. Cu analize de genul: oricine e mai bun ca Băsescu şi PDL. Sau de genul: lasă, să meargă Ponta din greşeală în greşeală pînă pierde alegerile la toamnă.

Din greşeală în greşeală, Ponta a pus mînă pe ţară.

În nici două luni. E a lui. Lovitura de stat s-a dat. „La toamnă” nu mai există.

Aşadar, Ponta sau Băsescu? Dacă alegeţi Ponta, evident, mergeţi să-l felicitaţi. Şi cereţi-i o slujbă, o subvenţie, o bursă, o alocaţie, o pensie, ceva. Acum e momentul. Mai tîrziu, sigur n-o să mai fie.

Dacă alegeţi Băsescu, veniţi miercuri, ora 19.00, la plimbare în Piaţa Victoriei, cu soţiile, soţii, prietenele, prietenii, copiii, rudele, vecinii şi cu foaia pomenită la început, să scandăm „Demisia, demisia” şi alte cimilituri. Şi joi, ora 18.00, în Piaţa Revoluţiei, la mitingul PDL, să scandăm aceleaşi lucruri.

Dacă nu credeţi că e necesar, iată ce îmi spunea un prieten mult mai tînăr, pasionat de istorie: “E ca-n 1946!” Rămîneţi pe bară, staţi acasă şi va fi mai rău ca-n ‘46. Cu complicitatea voastră, de data aceasta.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Alexandru Hâncu

Alexandru Hâncu

13 comentarii

 1. Cristi
  4 iulie 2012

  Domnilor portocalio-verzulii,ar fi trebuit sa stiti pana acum ca poporul nu va mai vrea.Fie ca va convine s-au nu,USL beneficiaza acum de cel mai mare credit din partea populatiei,iar acest lucru a fost confirmat la alegerile din 10 iunie.Daca ati fi fost mai destepti i-ati fi lasat pe cei din USL sa guverneze cum stiu ei mai bine tara,iar daca ar fi guvernat-o prost atunci populatia i-ar fi taxat cu varf si indesat la alegerile din noiembrie (s-au decembrie).Numai ca voi pedelistii,prin institutiile voastre v-ati pus sa sabotati activitatea guvernului,sa incercati a discredita imaginea premierului V.Ponta in strainatate,afectand astfel sansele Romaniei de a iesi mai repede din criza.Numai ca prin actiunile voastre nesabuite ati atras si mai tare ura si dispretul romanilor.Sa nu va mirati de faptul ca nimeni nu va vine in ajutor acum.Puteti sa tipati cat vreti la Parlamentul European,acolo sustinatorii vostri (PPE) sunt in minoritate.Asa ca nu va mai chinuiti degeaba.

 2. Ndan
  4 iulie 2012

  Am vazut postul si zic sa-mi dau si eu cu parerea…
  Intr-un fel, ai dreptate. Adica, intr-adevar Basescu e singurul care mai poate lupta impotriva USL-ului, a acolitilor acestora si a masurilor indecente pe care le intreprind. Dar nici el nu poate face prea multe…In curand va fi dat jos, iar „boborul” va confirma prin referendum acest lucru. Dupa aceea, USL va lua toata puterea, chiar daca nu reusesc cu uninominalul pur, tot majoritari vor fi in parlament. Alegerile din Iunie sunt un indiciu in acest sens si nu cred ca pana la toamna romanii isi vor schimba optiunea politica. Votul din Iunie a fost intr-o mare masura vot anti – PDL si anti masurile de austeritate luate de acestia. De asemenea, in loc sa stea cuminiti cu masurile lor, acestia au pus romanii intr-o situatie foarte grea si anume aceea de a privi neputinciosi si cu salarii taiate, preturi marite, taxe marite, la modul cum guvernul PDL si oamenii acestora FURAU incontinuu. Daca nu aparea in presa absolut tot raul pe care acestia l-au facut, mai speram la altceva, dar cum lumea a vazut faptele PDL-istilor, i-au sanctionat prin vot, in Iunie. Cam in toate tarile in care au avut loc alegeri in aceasta perioada grea(criza), s-au schimbat guverne si doctrine. Si acest lucru nu se datoreaza numai faptului ca guvernele respective nu au stiut sa-si explice deciziile si masurile de austeritate(ca in Romania) ci pentru ca poporul nu doreste sa fie afectat de criza pe care nu a provocat-o. In opinia lor si, sincer, si a mea, criza nu este provocata de populatiile tarilor afectate de criza, ci de guverne, masuri populiste si foamea de bani a acelora cu putere in tara. Asadar, schimbarea unei puteri in aceste conditii nu este chiar gresita si, mai mult, e chiar normala. Faptul ca USL nu e in stare sa faca nimic in plus(mai bine) fata de PDL e alt lucru, dar poporul trebuie sa se convinga singur, pe propria piele, de acest lucru. Asa ca, astazi, in Romania, USL nu va pleca de la guvernare. In primul rand poporul nu va iesi in strada pentru ca-l aude pe Blaga tipand ca e lovitura de stat, pentru ca oricum nu are incredere in el. In al doilea rand, USL se comporta ca si cum nimic nu se intampla, iar in tara sunt multi prosti care ii cred. Apoi, chiar cred ca poporul are nevoie de schimbare. Sansa ca USL sa plece de la guvernare, cel mai curand, este in 2016, la celelalte Alegeri Generale.
  Asa stau lucrurile azi in tara.
  Dar, vorbind de ce cred eu, personal, despre ce ar trebui facut…
  Intr-o tara normala, Parlamentul e o institutie fundamentala. Acolo regasim, in mod normal, oameni care nu sunt acuzati non-stop de coruptie, de imbogatire din bani publici, de legi date in interes propriu sau de partid etc. La noi in tara, Parlamentul este o HAZNA, cam la propriu. Toti CACATII din tara acolo si-au gasit loc de sedere. In proportie de 95% (estimare proprie) parlamentarii romani(fosti si actuali) sunt infractori de drept comun si merita sa stea cativa ani dupa gratii – fara sa fac diferente intre partide. Acestia „lucreaza” exclusiv in interes propriu sau de partid. Acestia NU vor de fapt schimbare in tara, pentru ca schimbarea ar aduce, dupa sine, schimbarea lor si a metehnelor. Nu ar mai putea fura, nu s-ar mai imbogati peste noapte, nu ar mai avea toti contracte pe bani publici. In opinia mea, solutia este de DIZOLVARE la propriu a Parlamentului si de interzicere a TUTUROR acelora care au ocupat functii de inalti demnitari, din 89′ incoace, sa mai candideze. Ne trebuie o clasa politica noua, nu formata din aceiasi RINOCERI ca pana acum. Popurul nu mai are incredere in politicieni, voteaza doar ca sa dea peste nas unuia sau altuia(vot negativ), sau voteaza strict pentru pensii, ajutoare si beneficii personale(prostimea). Ne trebuie o supraveghere STRICTA din partea unor institutii fara interes in Romania, institutii externe, BINE PLATITE, care se vegheze la aplicarea legilor si la dezvoltarea tarii pe model european. La noi in tara lucrurile merg ATAT de prost, incat, cu forte proprii nu ne putem reveni. Proprii nostri conducatori se opun reformei, pentru ca asta inseamna pentru ei taierea surselor de imbogatire. Nu ne putem baza pe NICI un politician activ astazi in Romania ca va face ceva pentru noi. Propunerea mea este sa aducem tehnocrati care sa taie in carne vie. Sa schimbe toate conducerile deconcentratelor care nu au treaba cu profesionalismul. Chiar daca o perioada va fi greu, ulterior avem o sansa de mai bine. TREBUIE TAIAT IN CARNE VIE ! Cum cat amanam acest lucru, cu atat ne afundam in saracie si coruptie !
  N Dan

 3. Vlad M.
  4 iulie 2012

  Cristi, ti-am acceptat comentariul pentru ca este opera unui cretin, a tipului uman care in aceste zile se bucura ca Basescu este pe cale sa-si piarda functia si nu observa ca tov. Victor Ponta si camaradul Antonescu distrug, institutie cu institutie, republica numita Romania. Mai mult, esti intr-atat de prost, incat iti imaginezi ca niste oameni care nu respecta Constitutia si legea, vor juca cinstit in alegerile din toamna, ceea ce este dovada de o prostie coplesitoare.

  Nu te chinui, roscatule, sa mai scrii un raspuns la mesajul meu. Nu apare pe site.

 4. filadel
  4 iulie 2012

  Puteti sa tipati cat vreti la Parlamentul European,acolo sustinatorii vostri (PPE) sunt in minoritate.

  Asta este cea mai tare. ???? Pe ce lume trăiesc uslașii?

 5. Vlad M.
  4 iulie 2012

  Pe planeta Cretin.

 6. Ciuma
  4 iulie 2012

  In cel mai rau caz o sa duca la un razboi civil dar lumea este prea anesteziata ca sa isi dea seama ce o sa se intampla si cel mai probabil deja au pus oamenii botul la ce le-a dictat antena lui Voiculescu si realitatea lui Vantu.

  Ma tot astept sa faca scandal cei din afara ca poate or sa se mai destepte si ai nostrii.

 7. Ciuma
  4 iulie 2012

  http://www.hotnews.ro/stiri-po…..-surse.htm

  Din cate se vede Curtea Constitutionala a fost redusa la nivelul de „consilier constitutional”.

 8. Nea
  4 iulie 2012

  Poate nu sunteţi în Bucuresti sau sunteţi dar vă e imposibil să veniţi, deşi aţi vrea. Un gest echivalent este să vă faceţi un abonament online sau print la Kamikaze. Sunt ridicol de ieftine, revine cam 1,5 lei pe număr. Puteţi să le faceţi şi cadou unui prieten. Este vital pentru lunile care urmează să avem un ziar independent. Nu sunt angajat/patron la Kamikaze, sunt doar speriat.
  Eu am început să rezolv şi cadourile pentru prietani aşa.

 9. Daniel Francesco
  4 iulie 2012

  In Piata Victoriei protestatatii au un banner pe care este scris:
  Victoras, cand chemi minerii?”

  S-au suparat jandarmii si insista ca bannerul sa fie „ascuns”!
  Vezi pe Hotnews:
  http://www.hotnews.ro/stiri-po…..toriei.htm

  In paralel, Nicussssor Dan si-a strans ciracii „antipartide” la fantana din Piata Universitatii. Este si asta un mod de a arata ca n-ai obraz…

 10. Peter Vad
  4 iulie 2012

  Astazi 4 Iulie, pe seara, am fost in Piata Victoriei pe la orele 7 trecute fix si am purtat cu mandrie un mesaj de protest pe care scria:
  NEIN !
  ”NACHT UND NEBEL” (va rog consultati Google pentru ce a insemnat acest nume de cod pentru Germania nazista)
  HERR ”DOKTOR”
  Am constatat cu bucurie faptul ca limuzina ambasadorului Republicii Ungare a oprit la semafor in dreptul meu si amdasadorul si sotia au citit mesajul meu si l-au si inteles, drept dovada s-au ridicat in capul oaselor, cum se spune pe la noi si mi-au aratat semne de sustinere, amandoi, cu zambete largi si degetul mare in sus in semn de acceptare si incurajare. Cat timp au stat la semafor, va spun sincer ca dureaza exagerat de mult, acestia mi-au zambit si pareau ca apreciaza, prin gestica si limbaj corporal, acest mesaj, ce sa mai zic, ei ma felicitau pentru inspiratie si eu le multumeam. La plecare, se facuse ”verde” tot ei au fost cei care mi-au facut semne de ramas bun si de incurajare ca niste diplomati veritabili ce sunt. Eu unul apreciez poporul maghiar chiar daca sunt roman get beget si pentru faptul ca in statul vecin presedintele statului maghiar a demisionat in cazul de plagiat care i-a fost imputat. Ar trebui sa invatam din istoria foate recenta a ungariei unde presedintele a fost nevoit sa demisioneze pe motivul plagiatului, nu pentru ca i s-ar fi facut brusc rusine ci pentru faptul ca maghiarii au protestat, in numar mare, in strada pentru ca minciuna, impostura si FURTUL sa dispara din viata publica. Nu trebuie sa reinventam nici roata nici apa calda, trebuie doar sa invatam ca UNITATEA nostra, a celor care dorim o democratie adevarata, poate rasturna orice derapaj al societatii romanesti spre totalitarism, spre restauratie si fascism. Va rog bravi romani sa nu confundati ungurii cu strutzocamila UDMR, pentru ca eu cred ca acest pseudopartid nu reprezinta poporul maghiar ci doar interesele de grup ale unui mici parti din din populatia de etnie maghiara care s-a naravit la furtul padurilor romanesti, politicienii acestei grupari incearca sa se alature puterii cu orice ocazie si astazi s-au aliat cu USL-ul pentru stoparea dosarelor de furt din padurile tarii. Tot ceea ce vreau sa va spun in concluzie este ca daca ramaneti acasa, daca nu va implicati in viata societatii, condamnati natiunea romana, pe voi, pe copii vostri, nepotii vostri si urmasii urmasilor vostri la a trai intr-o tara subdezvoltata, o tara marginalizata de tarile dezvoltate economic si democratic, condamnati Romania sa ramana o tara de lumea a 3-a, ne condamnati pe noi si pe urmasii nostrii sa ramanem niste paria ai europei priviti chioras doar pentru ca avem pasaport romanesc. Daca nu acum, atunci cand?

 11. devore
  4 iulie 2012

  Eu voi veni in piata Revolutiei .

  De ce ? Pai fiindca ma astept ca acum sa fie lansata o alternativa, probabil o alianta cu care sa pot vota din convingere, din principiu.

  E inadmisibila maniera (si eficienta) cu care s-au miscat cei rosii : rescriere de legi si reguli, marginalizarea oricarei institutii care nu convine (sau ar exista riscul sa nu convina) , indepartarea de oameni , elaborarea unei cereri de supendare cu niste pseudo-argumente penibile de te doar emintea (in esenta au luat cu copy-paste citeva fraze din constitutie ) .

  De ce era nevoie de viteza ? pai ca sa scape de la pirnaie bombo, ca sa isi taraganeze procesul felix, si ca sa fie lasat in pace doctoratul lui victor. Niciodata nu s-au mai vazut parlamentari care sa se miste asa de eficient cind era vorba de indeplinirea ROLULUI lor in stat : acela de a elabora legi BINE facute (nu pline de lacune si chichite cum e toata legislatia romaneasca, incepind cu Constitutia si terminind cu regulamentele de functionare ale camerelor) . Rusine.

  Asteptam cu interes ordonanta de urgenta prin care procurorii sunt obligati sa paraseasca orice localitate in care pune piciorul vreun posesor de carnet de partid sau „alte persoane” . Faptul ca sint anchetati _si_ indivizi apropiati pdl-ului (ex: acel Boldea pe care l-au recuperat de prin Africa) nu mai conteaza : orice usl-as spalat pe creier zice ca tara e plina de martiri usl vinati pe nedrept (tocmai mi-a curs o lacrima …. sint cam racit).

 12. Emil Catalin
  4 iulie 2012

  Offtopic: Nu incetez sa ma minunez de eterna disponibilitate a analfabetilor in a emite judecati de valoare si analize (politice in cazul asta). Vezi comentariul de la poz. 1 „…la alegerile din noiembrie (s-au decembrie)”.

 13. Adi
  4 iulie 2012

  Un alt off topic: O mica privire la cursul dolar-leu in ultimele luini ridica semne de exclamare:
  http://www.google.com/finance?…..038;ntsp=0
  Romani, pregatiti-va de ce e mai rau!
  Domnule N. Dan: esti cam dus cu sorcova.
  Cristi: de ce ai stins TV-ul? Antena 3 emite non-stop.
  Peter Vlad: excelent banner-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian