FUNDATIA IOAN BARBUS

Tăcerea noastră e puterea lor

Să-i lăsăm pe alţii să urle de disperare,
Ştim cu toţii că tăcerea e mai folositoare,
Doar e de aur…
E atât de simplu să ajungi bogat,
Atât de simplu să fii primul,
Atât de simplu să ajungi călău:
Taci, taci, taci!
(Alexandr Galici)

“Există dovezi noi despre răpirea prim-adjunctului procurorului Inguşeţiei, Raşid Ozdoev, chiar înainte de realegerea lui Putin.

Procurorului general al Rusiei, Vladimir Ustinov, i-a fost trimisă o scrisoare de către un oarecare Igor Onişcenko. A fost primită şi înregistrată cu numărul 1556 de către secretariatul procuraturii generale a Districtului Federal de Sud, pe 16 aprilie 2004.

Această scrisoare vă este adresată de către un agent al FSB-ului regional din Stavropol. Am lucrat pentru FSB-ul din Inguşeţia într-o misiune specială. Misiunea mea a luat sfârşit şi m-am întors acasă. Am lucrat ca agent FSB aproape doisprezece ani, dar niciodată nu mi-am imaginat că voi fi atât de cutremurat.

Koriakov, directorul FSB-ului din Inguşeţia, este o persoană îngrozitoare pentru sistemul nostru, deşi el susţine că a fost trimis să lucreze acolo de Patruşev (şeful FSB la nivel naţional) şi de Putin în persoană. Acest păduche demn de dispreţ distruge oameni pentru simplu motiv că sunt inguşi sau ceceni. Are pică pe ei şi îi urăşte.

Koriakov ne-a forţat pe mine şi pe colegii mei – cinci dintre noi lucram pentru el – să-i batem sistematic pe toţi cei pe care îi arestam, pretinzând a fi agenţi ai ROSh. Totul era planificat: îmbrăcăminte specială, măşti, documente false, haine de camuflaj, vehicule (care aparţin, de obicei, celor arestaţi, dar cu numerele de înmatriculare schimbate), permise speciale de trecere. În timp ce simulam că scoatem victimile din localitate (Nazran), ne învârteam în cerc şi ne întorceam cu alte maşini în clădirea noastră unde începeam să-i batem. Toate acestea se întâmplau noaptea. În timpul zilei dormeam. Koriakov trebuia să raporteze la Moscova că misiunea era îndeplinită şi să-şi justifice titlul de general care îi fusese acordat recent. Pentru asta exista un plan, care prevedea arestarea a cel puţin cinci persoane pe săptămână. La începutul anului 2003, când tocmai sosisem, am arestat oameni care într-adevăr s-au făcut vinovaţi de ceva. Dar după ce Koriakov a început să-l imite pe cel despre care spunea admirativ “ce mai procuror!”, am început să tragem în oameni fără niciun motiv, trebuia sa ne luăm doar dupa aspectul lor. Koriakov spunea că nu contează, toţi sunt nişte păduchi. Eu, împreună cu Serghei, am nenorocit mai mult de 50 de persoane. Am îngropat aproximativ 35 dintre ele.

Astăzi m-am întors acasă. Am fost recompensaţi pentru servicii ireproşabile datorită ultimei operaţiuni de înlăturare a procurorului local, care avea un material compromiţător despre Koriakov. Am distrus actul de identitate şi arma personală a procurorului şi i-am rupt toate membrele.

În acea noapte, Koriakov dăduse ordine altor persoane să scape de el.

Sunt vinovat. Mi-e ruşine. Acesta este adevărul gol-goluţ. – Igor N. Onişcenko

(Chiar şi după ce acest document monstruos a fost publicat, nu s-a schimbat nimic. Nu a existat niciun protest popular şi procuratura a închis ochii.)

JURNAL RUSESC – Anna Politkovskaia, Editura Meteor Press

…………………………………………………………………………………………………….

Democrație forestieră

În urmă cu opt ani, ca şi acum, în Rusia “cineva” veghea, ori de câte ori era nevoie, ca independenţa justiţiei să fie respectată şi garantată. Justiţia era şi este unul dintre pilonii de bază ai “democraţiei stabile” (stabilitatea fiind reprezentată de Putin), creată de acesta nu numai în Inguşeţia şi în celelalte republici caucaziene, ci pe întreg teritoriul Rusiei. Cu excepţia câtorva ziarişti, a câtorva oameni politici şi reprezentanţi ai societăţii civile, nimeni nu a pus la îndoială Partidul Stat… de Drept şi “independenţa” uneia din principalele lui puteri: Justiţia. Azi, în Rusia, “Partidul Stat… de Drept” funcţionează normal, într-o linişte de cimitir.

Opt ani ne despart de epoca în care, şi în România, “cineva” veghea ca “independenţa” justiţiei să fie respectată. Şi asta într-o ţară în care corupţia era nu numai endemică, ci şi legală – Romania lui Adrian Năstase, Genică Boierică, Ristea Priboi, Ilie Botoş, Rodica Stănoiu, Sorin Ovidiu Vântu, Corneliu Iacobov, Severin Tcaciuc, Omar Hayssam şi Ioan Amariei.

Magistraţii care nu înţelegeau cât de important este rolul justiţiei în angrenajul “statului de drept” nu erau răpiţi, torturaţi şi împuşcaţi. De ce să te murdăreşti de sânge, când poţi obţine acelaşi rezultat având pe buze zâmbetul lui Iliescu şi în fapte distincţia lui Adrian Năstase?

Când procurorul orădean Alexandru Lele a dispus arestarea traficantului de produse petroliere Aurel Tarău, tatăl acestuia – prefectul PSD al judeţului Bihor – şi-a sunat Naşul.

Năstase – acest Giulio Andreotti de Tărtăşeşti – a spus doar atât: ”Nu cred în arestările de vineri seara”, şi imediat mafiotul a fost eliberat, pentru ca procurorul să fie destituit şi acuzat de arestare nelegală, cercetare abuzivă şi sustragere de înscrisuri!

A intrat în cotidian şi a devenit normal ca la sesizările opoziţiei, Curtea Constituţionala să declare neconstituţionale legile adoptate de Putere, iar Puterea să se supună, şi nu s-a mirat nimeni când preşedintele “dictator” a pierdut procesul intentat unui deputat PSD. Şi asta pentru că, în “dictatura” lui Băsescu, judecătorii şi-au băut ceaiul sau cafeaua fără alumină, iar procurorii nu au fost invitaţi să se interneze în spitale psihiatrice!

Tânărul procuror Cristian Panait a fost trimis, de la Bucureşti, să-l “execute” pe colegul său Alexandru Lele. Îi spune mătuşii sale: “Când mă întorc de la Oradea, voi fi ori jos, ori sus”. Îşi face ancheta corect şi realizează că “probele” împotriva lui Alexandru Lele sunt nişte simple făcături. Recomandă Procurorului General, Ilie Botos, neînceperea urmăririi penale. Este degrevat de sarcini, i se iau dosarele iar şeful său, Ilie Piciorus, propune mătuşii lui Cristian Panait, consultarea acestuia de către un medic psihiatru şi internarea într-un spital de specialitate! Cristian Panait se sinucide. Ministrul sănătăţii dă ordin medicilor de la Spitalul de Urgenţă să intre în silenzio stampa. Tăcerea “opiniei publice” nu a fost tulburată decât de vocile câtorva ziarişti. Putin, Patruşev, Koriakov, luaţi-vă notiţe!

În 2003, procurorul Luminiţa Şega, căreia îi fusese repartizat dosarul FNI, îl pune sub acuzare pe Sorin Ovidiu Vântu. Unul după altul, colaboratorii ei sunt îndepărtaţi sub diferite pretexte iar ei, în final, i se ia dosarul şi este înlocuită. I se iau şi celelalte dosare importante (FNI, FNA, BID şi Banca Agricolă) şi este îndepărtată din Parchetul General unde era şef de birou.

Înlocuitorul ei, procurorul Irinel Paun, îl face scăpat pe SOV, în decembrie 2004, deoarece: “inculpatul Sorin Ovidiu Vântu a suferit o intervenţie chirurgicală ca urmare a unui accident casnic, fiind în imposibilitatea de a participa la efectuarea unor acte de urmărire penală”.

În martie 2005, Luminiţa Şega a fost internată în spital, după ce se prăbuşise, ţipând de durere, în mijlocul colegilor de birou. Moare în 2006, după un an şi trei luni de chinuri groaznice. Diagnosticul pus în urma analizelor făcute de laboratoarele de specialitate din Austria şi Italia a fost, “intoxicaţie sistematică cu aluminiu”! (Mai multe informații pe blogul Nicoletei Savin)

Uşa celulei în care justiţia română stătea închisă de atâta timp a fost deschisă, în cele din urmă, de preşedintele anti sistem.

Traian Băsescu i-a spus, cu obstinenţă, an dupa an, fostei deţinute, că trebuie să creadă în libertatea şi independenţa ei. Ameţită de aerul tare al libertăţii, aceasta s-a împleticit, timidă la început, pentru a face, o dată cu trecerea timpului, paşi din ce în ce mai siguri.

Mafioţi din toate partidele au fost cercetaţi, reţinuţi, judecaţi şi condamnaţi, din ce în ce mai des, cu executarea pedepsei. Cu toţii, chiar şi cei din PDL, au clamat faptul că li se înscenează procese politice! Da, dacă vorbim de o politică anti-mafia, atunci aveau dreptate.

A intrat totodată în cotidian şi a devenit normal ca la sesizările opoziţiei, Curtea Constituţionala să declare neconstituţionale legile adoptate de Putere iar Puterea să se supună, şi nu s-a mirat nimeni când preşedintele “dictator” a pierdut procesul intentat unui deputat PSD. Şi asta pentru că, în “dictatura” lui Băsescu, judecătorii şi-au băut ceaiul sau cafeaua fără alumină iar procurorii nu au fost invitaţi să se interneze în spitale psihiatrice!

Acum, cu ajutorul nemijlocit al mass-mediei, aflată, majoritar, în mâna sistemului mafiot, a celor urmăriţi de justiţie, reprezentanţii “Revoluţiei bunului simţ” au ajuns la putere.

Acum, Titus Corlăţean, vătaful ce împarte “dreptatea” – cel care consideră justiţia independentă când îl achită pe Năstase într-un dosar şi supusă politic când îl condamnă în altul – cere arestarea procurorilor şi revocarea judecătorilor Curţii Constituţionale!

Acum, deputatul PNL Eugen Nicolăescu, treaz, de la tribuna Parlamentului, şi nu beat, de sub masa vreunei cârciumi de cartier, îl avertizează pe preşedintele României: “Şi o să fie probabil suspendat, dacă o să continue să fie neastâmpărat”.

Acum, Victor Ponta, prim ministrul pus de parlament, calcă în picioare hotărârea CC şi îi cere preşedintelui, ales de popor, să-i cedeze puterea!

Uluitor este că mai nimeni nu reacţionează, desi Constituţia României nu prevede că preşedintele poate fi suspendat atunci când, nişte zurlii, consideră că este “neastâmpărat” şi nici că trebuie să renunţe la prerogativele şi mandatul său atunci când primul ministru i-o cere!

Acum, emanaţii “revoluţiei bunului simţ” folosesc Constituţia României pe post de hârtie igienică, pe care o aruncă, după folosire, pe masa judecătorilor unei Curţi Constituţionale, ale cărei decizii îndeplinesc, în prezent, rolul apei din rezervorul wc-ului.

Acum, Ion Iliescu, bunicul “bunului simţ”, nu pierde prilejul de a-şi exprima, laconic şi sincer, părerea formată, încă din tinereţea revoluţionară – când telefonul dat de secretarul de partid era mai tare decât legea – despre Constituţie şi deciziile justiţiei: “Este o prostie decizia Curţii Constituţionale”.

E atât de simplu să ajungi propriul tău călău! Acest lucru îmi aminteşte de un proverb rusesc, la fel de vesel ca şi poporul căruia îi aparţine: “Copacul, în pădure, văzându-l pe tăietorul de lemne apropiindu-se cu securea sa, zice fraţilor săi: oare de ce ne temem, de vreme ce mânerul este esenţă din esenţa noastră!”

Acum, când, în ritm alert, se pun bazele unei “democraţii stabile” – în care stabilitatea va fi simbolizată nu de V. V. P utin, ci de V. V. P onta – mafiotul Năstase, condamnat de justiţie să-si petreacă câteva luni într-un penitenciar de lux, este decretat martir şi comparat cu Iuliu Maniu şi Corneliu Coposu!

Acum,“Opinia publică”, “Societatea Civilă” şi “Opoziţia Politică” tac! Se aud doar protestele răzleţe ale câtorva ziarişti, bloggeri şi ale câtorva oameni politici veniţi special de la Bruxelles.

În timp ce V.V. Ponta conduce ţara prin ordonanţe de urgenţă, nesocoteşte Constituţia şi legile în vigoare, îşi subordonează sau desfiinţează instituţii după bunul plac, naivii discută în linişte, folosind argumente irefutabile, despre ireversibilitatea reformelor democratice, despre rolul Justiţiei în blocarea şi anihilarea oricăror încercări de revenire la un stat totalitar! Doar Istoria, dacă ar vrea, i-ar putea contrazice. Numai că ea, ocupată să se repete, nu are timp de discuţii sterile.

Încurajat de pasivitatea complice a asa-zisilor opozanti, V.V. Ponta pregăteşte introducerea Justiţiei, din nou, în celulă. Va veni din nou vremea Partidului Stat… de Drept. Un stat în care numai “doctori” asemenea lui V.V. Ponta, Dan Felix Voiculescu şi Dinel Staicu vor rosti fericiţi, din tot sufletul:

“Nu cunosc pe lume altă ţară

Unde–atât de liber poţi să fii”

“Opinia publică”, “Societatea civilă” şi “Opoziţia Politică” nu protestează! E atât de simplu să ajungi propriul tău călău! Acest lucru îmi aminteşte de un proverb rusesc, la fel de vesel ca şi poporul căruia îi aparţine: “Copacul, în pădure, văzându-l pe tăietorul de lemne apropiindu-se cu securea sa, zice fraţilor săi: oare de ce ne temem, de vreme ce mânerul este esenţă din esenţa noastră!”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Bogdan Calehari

Bogdan Calehari

19 comentarii

 1. Mih.
  4 iulie 2012

  Apel catre reprezentantii legitimi ai Statului de Drept
  Apel catre Presedintele Romaniei
  Apel catre Institutiile Statului Roman
  Apel catre clasa politica RESPONSABILA
  Apel catre Societatea Civila Romaneasca
  Apel catre presa neaservita puterii USL
  Apel catre cetatenii onesti ai Romaniei

  Sunt CETATEAN al Romaniei si va vorbesc cu dreptul meu de a-mi exprima opinia si ingrijorarea extrema fata de evenimentele de maxima gravitate care se petrec in aceste zile in tara noastra. Va vorbesc cu dreptul oricarui cetatean de a cere sa i se respecte drepturile constitutionale.
  Actiunile antidemocratice ale actualei puteri USL sunt deja de notorietate. Atentatul USL la Ordinea Statului de Drept nu este o supozitie ci o realitate in desfasurare.
  Toti reprezentantii, beneficiarii si lacheii Sistemului Corupt instaurat prin FURTUL si DETURNAREA Miscarii Populare Spontane din Decembrie 1989, a Revolutiei Poporului Roman impotriva Totalitarismului Ceausist si a COMUNISMULUI, s-au unit intr-o lupta abjecta si fara scrupule impotriva Tarii si impotriva INTERESELOR MAJORE ale acesteia si ale Poporului Roman.
  Nazuintele noastre de Libertate, Demnitate si Prosperitate sunt astazi calcate in picioare mai mult ca oricand in ultimele doua decenii.
  In urma cu mai bine de douazeci de ani, reprezentantii comunistilor din esaloanele secunde ale PCR si oamenii Securitatii ne-au confiscat viitorul, calcand pe cadavre si patandu-si mainile cu sangele romanilor.
  Ei si urmasii lor, fac astazi dovada ca sunt capabili de orice marsavie si orice crima (fie ea “doar” simbolica, pana in prezent) pentru a zadarnicii aceste nazuinte, pentru a stopa drumul spre o Democratie autentica, Procesul de Reforme si pentru a restaura puterea Sistemului lor ticalosit, mafiot, profund corupt si anti-democratic.
  Atacurile indreptate spre acele institutii care au inceput sa functioneze corect si spre cetatenii care isi fac onest datoria, sunt in curs. Nu va mai dura mult si tot ce s-a obtinut in ultimii ani, cu efortul si sacrificiile romanilor, precum si sansa de a deveni o tara capabila sa renasca pe temelii democratice si demna de respect, se va spulbera sub tavalugul minciunii, urii, imposturii, incompetentei si setei nelimitate de putere a USL.
  Am dreptul, ca cetatean al acestei tari, sa cer sa fiu aparat. Am dreptul sa ma apar. Si o fac, spunand NU puterii USL si tuturor actelor sale samavolnice!
  Daca si altii imi impartasesc gandurile, sa o spuna!
  Sansa si forta noastra stau in UNITATE. Cu cat mai multi, cu cat mai uniti, cu atat vom avea sanse mai mari sa stopam drumul spre TRECUT, spre TOTALITARISMUL ROSU!
  SA IMPIEDICAM LOVITURA DE STAT PORNITA DE USL!!!

 2. Mih.
  4 iulie 2012
 3. Costin Andrieş
  4 iulie 2012

  Monica Macovei, acum 10 minute:

  Oameni, treziti-va! Suntem in plina lovitura de stat

  Ponta si USL se sterg pe picioare cu Constitutia, legea si institutiile democratice. Traim zile de urgie care sterg 22 de ani de constructie democratica.
  Astazi Ponta si USL dau o lovitura de stat, au inlocuit legea cu propriile pofte tiranice.
  Ponta si USL ataca frontal ordinea de drept si subjuga justitia: il revoca pe Avocatul Poporului, vor sa ii schimbe pe judecatorii Curtii Constitutionale prin incalcarea Constitutiei care ii declara inamovibili.
  Ponta si USL acapareaza ilegal Parlamentul si incearca astazi sa schimbe sefii celor doua Camere prin proceduri ilegale. Tot astazi au acaparat si Televiziunea si Radioul publice.
  Suntem in plina lovitura de stat. E timpul ca toti romanii sa vada adevarul si sa se opuna, altfel dictatura si tirania se instaleaza peste noapte.

  http://www.facebook.com/InLini…..9605688443

 4. calehari
  4 iulie 2012

  In situatii de genul asta este foarte importanta, in primul rand, „scanteia”, initiativa unui grup mic de oameni ( pe 23 apr.90, la ora pranzului, nu erau mai mult de cateva sute de persoane) si exemplul, de curaj, al unui lider. Imediat dupa aceea urmeaza polarizarea celorlalti. Voi merge la mitingul initiat de MRU, dar a actiona, respectand legea, atunci cand adversarul nu o face, este o greseala tactica care se poate transforma intr-o infrangere strategica.

 5. Daniel Francesco
  4 iulie 2012

  De pe Copacul din padure:
  SALVATI ROMANIA!

 6. calehari
  4 iulie 2012

  Mergem in Piata Victoriei la ora 19. 00 ?

 7. calehari
  4 iulie 2012

  OK la ora 19.00 sunt in Piata Victoriei. Incerc sa mai mobilizez pe cineva.

 8. Costin Andrieş
  4 iulie 2012

  Francesco, eu nu pot sa accesez blogary, nu stiu de ce.. da te rog copy/paste ca ponta la postarea blogary, aici.

 9. Daniel Francesco
  4 iulie 2012

  Astăzi, în Piața Victoriei, ora 19.00. Și mîine, și poimîine.

  By Bleen On July 3, 2012 · 32 Comments · In de pe front
  ….

  Nu plecăm din stradă atîta timp cît statul de drept este în pericol

  Şi libertatea nu o poate garanta pînă la urmă nici o lege, nici o constituţie, nici o curte de justiţie, nici un procedeu juridic. Ce rămîne pînă la urmă pentru asigurarea libertăţii? Care e chezaşul sigur? Numai unul: curajul fizic al indivizilor. (Nicolae Steinhardt)

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn’t pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same, or one day we will spend our sunset years telling our children and our children’s children what it was once like in the United States where men were free. (Ronald Reagan)

  Acesta nu este un război al PDL cu USL, al dreptei cu stînga. Este un război dus de Mafie împotriva Justiției, împotriva statului de drept, împotriva cetățenilor români.

  Asistăm la o lovitură de stat dată de Mafie. Condamnarea lui Năstase a aprins beculețul și a dat semnalul întregii Mafii că nu mai e de glumit. După încercarea lui Ponta de a-l salva pe Năstase în al 12 lea ceas, prin intermediul lui Grăjdan, dejucată de procurori, după încercarea lui Ponta și Rus de a-l salva pe Năstase în al 13 lea ceas, prin intermediul Ministerului de Interne, Poliției și medicilor de la Spitalul Floreasca, dejucată deasemenea, de procurori, brațul politic al Mafiei, USL, condus de Victor Ponta și Crin Antonescu, a decis să scape de procurori. Ultimul obstacol e Președintele. Atîta timp cît e Băsescu președinte, USL-ul nu se poate atinge de procurori și judecători. Dar pentru a-l suspenda pe Președinte, trebuie să treacă de Curtea Constituțională, de Constituție și de lege. Zis și făcut.

  În pericol nu sînt doar cele mai importante instituții ale democrației, nu doar autoritățile statului român, nu doar puterea judecătorească. În pericol e statul român, în pericol e locul României pe harta statelor civilizate și democratice, în pericol e libertatea noastră. În pericol nu sîntem numai noi. Noi putem pleca din țară (încă mai putem). Dar ce vor face ce se vor naște aici peste 3 ani, peste 10 ani, peste 27 de ani?

  În 1931 dacă îi spuneai unui român că în cîțiva ani se va intra într-o dictatură din care va ieși abia în 1990, ți ar fi rîs în nas și te-ar fi considerat nebun, paranoic, catastrofist. În 1931 s-a născut bunica mea. În 1989, cînd România scotea timid capul din dictatură, bunica mea avea 68 de ani. Din ăștia 68, 44 îi trăise sub comuniști și 3 sub Antonescu. Habar nu a avut ce s-a întîmplat, habar nu avut ce a lovit-o. Dacă vrem ca copiii și nepoții noștri să nu se nască și trăiască sub jug fără măcar să realizeze ce li se întîmplă, ieșiți în stradă!

  Lista neagră a instituțiilor statului român preluate de USL sau aflate sub asediu:
  1.Președinția României
  2.Curtea Constituțională a României
  3.Președinția Senatului
  4.Președinția Camerei Deputaților
  5.Consiliul Superior al Magistraturii
  6.Înalta Curte de Casație și Justiție
  7.Parchetul General
  8.Direcția Generală Anticorupție
  9.Agenția Națională de Integritate
  10.Avocatul Poporului
  11.Monitorul Oficial
  12.Institutul Cultural Român
  13.Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare
  14.Comisia de Etică din subordinea Ministerului Educației

  Scopurile USL: preluarea totală a puterii și salvarea mafioților de sau de la pușcărie. Se încearcă suspendarea lui Băsescu nu numai pentru a ajunge la procurori ci și pentru a-l grația pe Adrian Năstase. Mafia e îngrozită de ceea ce i s-a întîmplat lui Năstase. Acesta e motivul pentru care Dan Voiculescu și-a dat demisia din Parlament, pentru a scăpa de Înalta Curte de Casație de Justiție. Acesta e motivul pentru care USL-ul atacă astăzi cu violență Justiția și statul de drept.

  MRU și ICCD aveau în intenție ieșirea în stradă zilele astea. Pedeliștii au aflat și au decis să-i dea una scurtă lui MRU. Astfel, a ieșit Cezar Preda (un luzăr de la Buzău, nu-l știți voi) și a anunțat mitingul de joi, compromițînd astfel ideea de manifestare liberă și deturnînd protestul. Dar nu-i nimic. Dacă MRU, băiat finuț, de dragul unității dreptei, a tăcut și a înghițit, noi, care nu sîntem nici politicieni, nici băieți finuți, putem deturna înapoi mitingul și, dacă sîntem mulți și deciși, îi putem trimite pe liderii pedeliști acasă. Mitingul de joi este mitingul nostru, nu al PDL-ului. PDL-ul doar a încercat să-l deturneze, nu ca să-l folosească la ceva, ci doar ca să-l blocheze pe MRU. Așa cum spuneam, dacă nu mergem joi la miting și îi lăsăm pe Cezar Preda, Mircea Toader și Gheorghe Albu să se manifeste, se va striga numai: Domnul Ponta e incorect! Domnul Ponta e incorect! Domnul Ponta are o atitudine greșită! Domnul Ponta are o atitudine greșită! Eu zic să nu ne bazăm prea mult pe PDL. PDL e un corp inert, condus ori de înapoiați mintal, ori de complicii Mafiei la lovitura de stat. Nu ne putem baza nici pe reacțiile occidentale. Deocamdată, abia a ieșit ambasadorul american, cu chiu cu vai, în al paișpelea ceas. Nu ne putem baza decît pe noi.

  PS. Ne sunăm între noi să vedem unde ne întîlnim. Sau veniți cu idei de punct de întîlnire.

  PS2. Azi, la 19, în față la Muzeul de Geologie. Ne vom recunoaște după pulanele din spinare.

 10. calehari
  4 iulie 2012

  „Daca nu veti iesi voi in strada, vor veni zbirii lor la voi acasa” asta este apelul lui Theophyle
  http://theophylepoliteia.wordp…..tutionale/

 11. Catalin Albu
  4 iulie 2012

  Adio Revolutie Portocalie !!! Voi ce o sa faceti ? Emigrati ?

 12. Daniel Francesco
  4 iulie 2012

  Nu! Ne vom ocupa de voi, comunisti USL-asi! Vom rade de voi, vom face haz de imbecilitatea voastra si mai ales, vom rezista. In trecut, ne-ati trimis la Canal, la Aiud si in cimitire felixoizilor, acum v-ar place sa emigram, dar suntem prea multi. Si voi prea limitati si mult, mult prea prosti pentru secolul 21.

 13. Catalin Albu
  4 iulie 2012

  Si nu mai tine azi prostia cu Rusia. Omul simplu oricum e anti -PDL . Il doare in kur de Rusia si Putin ! Astia de va platesc nu va cer rezultate ? Sau voi nu incercati sa aveti trafic ? Adica e jenant demersul vostru intelectual – prea pretiosi pt omul simplu si prea grosolani si ilogici pentru cine stie cum stau lucrurile ! Adios

 14. Daniel Francesco
  4 iulie 2012

  Ce scrie just.me pe HotNews:

  „Am stat o ora singura in Piata Universitatii, si nu a venit NIMENI, desi azi pe forumuri o gramada au promis ca vin.
  Dupa ce mi-au dat lacrimile de nervi ca oamenii sunt atat de …fara vlaga, incat or sa ne calce toti in picioare, am auzit pe partea cealalta, in fata teatrului, Jos Basescu.
  M-am dus si le-am spus doar ce-am putut eu sa le spun: sa le fie rusine si ca mai exista cineva care nu crede ca ei, eu. Eu singura, dar exist.
  Unde erati ????? De ce m-ati lasat singura ?”

 15. calehari
  4 iulie 2012

  @14 Catalin Albu Despre care Revolutie Portocalie vorbesti? Singura, de care a auzit romanul -in afara „asa zisei” din decembrie- a fost „Revolutia Bunului Simt”

  CCR, TOTI CEI 9 JUDECATORI ( printre care se afla si Ion Predescu, Axinte Gaspar si Aspazia Cojocaru PUSI ACOLO DE ION ILIESCU) au sesizat institutiile internationale ca in Romania statul de drept si institutiile lui sunt ATACATE DE CATRE GUVERN si complicii lui.

  „Omul simplu oricum e anti -PDL . Il doare in kur de Rusia si Putin !” In Romania „omul simplu” a fost si anti PNT, si anti PNL, in acelasi timp fiind pro PMR (viitorul PCR), si aici ai dreptate chiar ca l-a durut in cur si l-a ars la lingurica ( si nu numai), la propriu, din cauza Rusiei. A fost vai de mama si de neamul nostru romanesc. In ’90, „omul simplu” a fost, iar anti PNTcd si PNL, in acelasi timp fiind pro FSN si ion iliescu( omul rusilor) si iar l-a durut in cur si l-a ars la lingurica. Azi, zici tu multumit, este bine ca pe „omul simplu” il doare in cur de PDL, de Rusia si de Putin. Incercand o deductie logica ( ca tot pomeneai) inseamna ca esti agent KGB, pardon FSB, sau, daca nu, macar un simpatizant al celebrei institutii, care actioneaza pe bloguri total „dezinteresat”.

 16. Vlad M.
  4 iulie 2012

  Catalin Albu has also left the building, sa viseze in continuare uselist, dar pe plaiuri mai primitoare.

 17. Ce pacat ca presedintele Basescu si fostul Parlament democratic al Romaniei nu au votat un amendament al Constitutiei Romanesti asemanator cu cel de-al doilea amendament an Constitutiei Americane:

  „Fiindca o forta cetateneasca responsabila si bine instruita este necesara pentru asigurarea securitatii unui Stat liber, dreptul fiecarui cetatean sa posede si sa poarte asupra lui arme nu poate fi restrans.”

  Si daca va intrebati: de ce?
  Raspunul este pentru ca unul dintre cei mai mari oameni de stat si vizionari din istoria omenirii a spus:

  „Copacul Libertatii trebuie udat din timp in timp cu sangele patriotilor si al tiranilor”– Thomas Jefferson

 18. Alexandru
  4 iulie 2012

  Fratilor Romanul are o vorba:Schimbarea stapanului bucuria prostului.Nu am fost niciodata cu Basescu dar il voi vota pe Basescu.De ce?Raspunsul este simplu,prefer unul ca Basescu decat o javra ce loveste pervers ca si domnul Crin Antonescu.Sau si mai rau pe doctorul Ponta.Sa nu uitam ca foarte multi politicieni au demisionat doar pentru o fraza ce se presupunea doar ca era plagiata.Romaniei nu ii trebuia o cheltuiala de 21 Mil Euro acum pentru moftul USL.Asa le pasa lor de noi…Un presedinte adevarat trebuie sa ia deciziile necesare pentru a proteja tara de la dezastru,chiar daca aceste decizii nu sunt populare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian