FUNDATIA IOAN BARBUS

Dan Puric: Domnu’ Dughin, nu vrei să facem o “Antantă creștină”? Lista completă e la mine.

“Domnul Dan Puric a ieşit din sfera [actoriei, n.n.] unde este cu adevărat competent, înalt competent. A făcut un sindrom de guru. Părerea mea sinceră este că el nu este pregătit pentru acest rol, din două motive. Unu: se simte indecent de bine în el, iar asta se vede din mica pompă profetică a discursului. Doi: n-are cultură suficientă, iar asta se vede din modul cum dă citate. Citatul este nemilos. Felul cum citezi te dezbracă. Regula e să nu citezi mai mult decât citeşti.” (Andrei Pleșu, august 2009 | adevarul.ro)

Îmi e greu să-i înțeleg pe cei care, după o viața de împliniri artistice și/sau profesionale, precum Nicu Alifantis, Radu Beligan, Mircea Albulescu, printre alții, simt nevoia să se discrediteze prin asocierea cu zonele cele mai tenebroase ale scenei politice. Ce îi poate oferi Victor Ponta lui Nicu Alifantis, un artist care încă vinde? Ce îi poate oferi lui Radu Beligan, la apusul vieții? Ce îl poate îndemna pe Mircea Albulescu să iasă din casă ca să îl susțină pe Dan Voiculescu?

Cazul de departe cel mai halucinant mi se pare al lui Dan Puric, pe care, ca profan, îl consider un foarte bun actor. Spectacolele lui au, încă, un succes nebun în țară și străinătate. Ce l-a putut face să devină un candidat la “Lista lui Dughin” de prieteni ai Rusiei? Ce îl determină pe Dan Puric să se folosească de notoritetatea câștigată ca artist pentru a-l promova, în spațiul românesc, pe Alexandr Dughin, ideologul simpatizant al satanismului (conform unui ghid despre secte întocmit de Biserica Ortodoxă Rusă în 2002) al lui Vladimir Putin, la rândul lui, nostalgic URSS? (avem și în România din ăștia)

Babușca se apropie pioasă, își face un set de cruci, pupă șlițul lui Stalin, pupă un general sovietic din stânga, apoi un general sovietic din dreapta, mai face-o plecăciune în direcția bustului lui Stalin, așezat la Zidul Kremlinului, și se dă la o parte pentru ca ritualul să fie repetat de baboașcele “ortodoxe” care stau buluc in spatele ei.

Detalii: Legătura sfântă dintre Stalin și Biserica Ortodoxă Rusă | Pentru Mama Rusie, pentru Stalin!

În primul rând, Dan Puric, cel care pozează în reper moral și de “trăire creștină”, minte. “Lista lui Dughin”, cum îi spune și numele, a fost întocmită de Alexandr Dughin, nu de “securiștii” de la În Linie Dreaptă.

Moscova, 2013: Piața Roșie e încă Roșie
Moscova, 2013: Piața Roșie e încă roșie

După ce s-a prăpădit de râs și a spus că Lista e un fals, Dan Puric a confirmat-o: “Eu m-am văzut, în vară, cu Alexandr Dughin!” Admirator declarat ai lui Stalin și Hitler, Dughin este, pentru Puric, un “deștept [care] își iubea țara în mod absolut. […] Un sociolog care (sic) nu avem în țară așa ceva”. Ca om “liber” și informat, Dan Puric ar trebui să știe că, de fapt, creștinismul Rusiei de azi este unul de fațadă, transformat în ideologie în slujba imperialismului rus. Că eurasianismul lui Dughin – implementat cu tancul în Ucraina și cu amenințări la cel mai înalt nivel, idioți utili și lichele în România – presupune un creștinism “decreștinat”, amestecat cu bolșevism, național-socialism, islamism și satanism. Că secera și ciocanul încă sunt, 100 de milioane de morți mai târziu, la mare cinste în Rusia pravoslavnică. Ar fi trebuit să știe aceste lucruri, cel puțin înainte să-i propună lui Dughin, luîndu-i astfel vorba din gură, o “Antantă creștină” împotriva unui Occientul “secularizant”.

 “- Domnu’ Dughin, EEEUUU, a venit un băiat de peste Ocean [american n.m.] și-mi spune să iau cuțitul ăsta și să îl bag în Dvs. Și eu nu pot, că sunt creștin. Dvs puteți?

 

– Nu, gaspadar Puric. (A. Dughin)

 

– Păi nu vreți să facem o Antantă creștină?”

(Ajunul Crăciunului 2014)

“Dacă ești împotriva Noii Ordini Mondiale, ia un cuţit şi pune-ți o mască, iesi seara din casă şi omoară măcar un yancheu!”

(Alexandr Dughin, 1998 – sursa)

I-am zis așa: Domnu’ Dughin, noi, ca creștini, și rușii, deci nu sovieticii, suntem față de lumea secularizată ca Lev Tolstoi în fața Zidului Kremlinului.

 

Erau mai mulți, dar ăia nu au apărut pe Listă și nu vreau să îi spun, să nu fiu pârâcioasă mică.

dan puric - domnu dughin, o antanta la baiatu'

Deci Lista poate fi completată… (Ștriblea)

 

Lista e la mine! (Puric)

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

49 de comentarii

 1. John Galt
  2 ianuarie 2015

  Victima. ????

 2. constantindan
  2 ianuarie 2015

  ## Puric s-a dovedit atat de mic , abia atunci cand si-a vandut constiinta……….PE NIMIC .
  Eu ,ce-am pierdut…constat acuma ca ereau doar vorbe-desi emotia ma coplesea

 3. Daniel
  2 ianuarie 2015

  Nu cunosc actorul Puric, dar e de un tembelism si de o vulgaritate cum doar in crasmele mizere din anii 90 mai gaseai.

 4. silviana
  2 ianuarie 2015

  si ce vesel e puric;dupa ce spune ca n’are cum,ca nu se poate ca sa fie lista,ca sa fie el in ea,inventia,ca o musca beata,se apuca sa povesteasca ce tolstoi e el cu dughin la zidul kremlinului,aparindu’l pe putin de americani;vai de capul lui de ratant cretin;a dat el cutitul,a luat el masca,pistolul cu indicatii pretioase de la un dement,sa faca pe haiducul,puricul pe 7 cai in lupta contra..tutu’lor dusmanilor de clasa,rasa,ideologie si cam toate cretinismele de voci si talente delirant’senilizante ale faunei sociopsihopate din complexul schizofreniei socialiste.

 5. Vlad M.
  2 ianuarie 2015

  Nu e nici o victima, e doar un alt ticalos prorus. Mai are si neobrazarea sa se compare cu Tolstoi, stand alaturi de un satanist sinistru precum Dughin.

 6. Dragos
  2 ianuarie 2015

  Numai numele cat spune! Puric. Luati-l l-a puricat si veti descoperi o lichea gargarista. Cosul de gunoi caruai apartine aceast parazit “saltaret’, e deschis.

 7. iulian ene
  2 ianuarie 2015

  Alifantis si Beligan aveau antecedente grave, de Albulescu abia acum aud si-mi pare rau. L-or fi prins cu vreo obligatie la Fundatia lu’ dom’ profesor, om batran… Cat despre Puric, sper ca e doar un scrantit pe filiera samanatorist-legionara cu ifose de mare aparator al esentei sufletului romanesc in fata asaltului occidentului nihilist, post-modernist, putred si pervertit. Mai e si varianta ca e bagat intr-o combinatie tenebroasa si e ticalos. Oricum, omul pute crancen a superficialitate, discursul lui e o spoiala bombastica, sa te pretinzi aparator al ortodoxiei si sa te identifici cu Tolstoi (excomunicat pe buna dreptate, ajunsese practic sa faca prozelitism neo-protestant si ataca violent ortodoxia pe care o acuza repetat de fast, ipocrizie si cupiditate, cam cum fac militantii ateisti), inseamna ca omul nu are lucrurile asezate prea coerent in scafarlie. Aia cu americanul anti-crestin care-l pune pe crestinul roman sa se ucida cu evlaviosul rus e o mistificare dintre cele mai abjecte, o manipulare ordinara, bleah. La frecventarea bisericii, americanii ne bat pe noi clar, iar pe rusii grav.
  Si, nestiind rusa, as face totusi pariu ca se zice “gaspadin”, nu “gaspadar”.

 8. Nedumerit
  2 ianuarie 2015

  Referitor la „lista” lui Dughin. Un hoț urmărit de mulțimea care striga „prindeți hoțul” a început să strige și el „Prindeți hoțul”. Presupun că lista actuală este o dezinformare iar lista reală este diferită față de cea prezentată.

 9. Costin Andrieş
  2 ianuarie 2015

  Iulian, ai dreptate. am vazut niste cifre recente care spuneau ca americanii merg la biserica intre de 10 si 20 de ori mai des decat rusul mediu pravoslavnic. De fapt, se pare ca rusul mediu, cand aude numele Iosif, se gandeste cu piosenie in primul rand la Stalin, nu la vreun personaj din Biblie.

  “Who are you?” asked the Magi. “I’m Mary’s husband… Joseph Stalin,” said the boy. His confidence shaken, the classmate went to the teacher: “Our Joseph turns out to be Stalin… Is that a good thing?” “What?” asked the teacher, as he pulled the curtain revealing the Nativity scene with Joseph and Mary. It was too late to change.
  The plot thickened before the drama began. According to the father, Stalin’s outfit was a smash. The boy’s lines were accompanied by fits of hysterical laughter through the tears from other parents, some of whom reportedly fell off their chairs.

  Those who can read the original Facebook post in Russian will notice that the father knows as little about the Nativity story as his son, confusing characters and their roles in the story. This is rather a norm in Russia, where erstwhile official atheism is only now being replaced by the official Orthodox Church. This St. Petersburg father couldn’t tell the shepherds from angels even if his son’s play weren’t in German. But at least he’s trying.

  http://www.frontpagemag.com/2014/oleg-atbashian/russian-nativity-play-a-tale-of-two-josephs/

 10. Costin Andrieş
  2 ianuarie 2015

  @nedumerit, deocamdata nimeni de pe lista nu a spus mai raspicat decat Dan Puric ca ar fi falsa, iar el e singurul care a dat detalii despre intalnire, a negat-o vehement si a confirmat-o la fel de vehement. Chiar si tovarasul lui de lista, gaspadar Ernu, a negat cu juma de gura si in soapta. Lista e autentica, dar incompleta pentru ca e cam veche. Din ce spune Puric eu inteleg ca lista completa, adusa la zi, e la el. Pai sa o publice. Si poate ii face Ernu rost de un pasaport nascutinurss, sa ne scuteasa de prostiile lui.

 11. Doru
  2 ianuarie 2015

  Ce sa te astepti de la un fost informator al securitatii? Si-ar vinde si mama pentu unpic de glorie.

 12. John Galt
  2 ianuarie 2015

  Pe mine m-a amuzat faptul ca imediat dupa publicarea listei, s-au activat brusc toti trepadusii cu tot felul de emisiuni, iesiri in public, spectacole ieftine si transmisii in direct in care realizatorii ridicau mingi la fileu pentru a castiga simpatia, plus altele in gen, de zici ca era ordin pe unitate din categoria “damage control”. Distragerea atentiei spre tot felul de rahaturi, poate poate uita Grivei despre ce e vorba si nu va mai intreba nimic. ????

 13. papillon
  2 ianuarie 2015

  Nu sunteti voi in masura sa-i dati lui Dan Puric coordonate morale,dar-mite politice.

 14. Costin Andrieş
  2 ianuarie 2015

  Papilon, eu unul nu i-am dat lui puric “coordonate morale”, am aratat ca nu stie despre ce vorbeste. Ca e din imoralitate sau prostie, ramane de vazut.

 15. liv stomer
  2 ianuarie 2015

  Îmi e greu să-i înțeleg pe cei care, după o viața de împliniri artistice și/sau profesionale, precum Nicu Alifantis, Radu Beligan, Mircea Albulescu, printre alții, simt nevoia să se discrediteze moral prin asocierea cu zonele cele mai tenebroase ale scenei politice

  ….haide, Costin, serios…….despre Alifantis n-am decat ceva zvonuri, dar ceilalti doi, serios, Albulescu si Beligan, ti se pare ca mai au ce sa mai discrediteze? Dupa ce amandoi se specializasera, inainte de 89, in ode aduse maretului carmaci, iar Beligan a continuat si ulterior, dand limbi groase si lui Iliescu? Nu, pe bune……a fi mare actor, cum bine stii, nu te scuteste de la a fi mare lichea….

 16. Mihaela Bărbuş
  2 ianuarie 2015

  Puric e un impostor. Până la urmă, cel mai mare rol al lui va fi de marionetă a lui Dughin.
  Da, Liv. Beligan înfiera revoluționar la sindicatul actorilor de pe vremea lui Groza.

 17. John Galt
  2 ianuarie 2015

  Papillon, vazand clipul am avut clar senzatia ca sunt intr-o bodega prin anii 90 si ascult un alcoolic un pic isteric care incearca sa se dea interesant. Asa ca lasati figurile, nu mai tine butaforia deloc. Vor pica mastile cat de curand, la unii se vede cu ochiul liber deja.

 18. Toiu
  2 ianuarie 2015

  @Costin
  Ce discreditare morala la Beligan? Ce sa mai discreditezi la omul asta?
  Membru in CC al PCR , deputat in Marea Adunare Nationala (Ceausescu voia sa dea socoteala doar in fata unor Beligani- stia el ce stia), autor al unei scrisori rusinoase prin care incerca sa-l desfiinteze pe Ciulei,etc.

  Alifantis graseia pe la cenaclul Flacara despre Partid si Ceausescu. S-a trezit si el reper moral sa dea indicatii si referinte.

  Iar despre Puric ce mai poti zice? A murit tanara speranta. Am o veste proasta pentru fanii pravoslavnici ai actorului, care fac sluj in fata tabloului miscator Dan Puric:

  “Icoana stelei ce-a murit
  Încet pe cer se suie;
  Era pe când nu s-a zarit,
  Azi o (il) vedem, si nu e.”

  ca sa citam pe cineva care, printre altele, stia cum sta treaba cu muscalii lui Puric.

 19. Costin Andrieş
  2 ianuarie 2015

  @toiu, eu nu stiam de nici unul dintre astia ca sunt ce sunt. Si din cate am observat, multi nu stiau, si nu vb doar de generatia mea.

 20. Vlad M.
  2 ianuarie 2015

  Beligan, Alifantis, Puric – numai eroi ai neamului. Ti se intoarce stomacul pe dos cand vezi atata ticalosie.

  papillon

  Nu sunteti voi in masura sa-i dati lui Dan Puric coordonate morale,dar-mite politice.

  Ba sa avem pardon, papillon, suntem in masura sa dam oricui coordonate politice. Suntem un site politic si nu, n-am ajuns ca marele patriot Puric, prieteni ai imperialismului rusesc. Cat despre coordonatele morale invocate, te anunte cu respect ca putem oferi si dintre acelea, in functie de caz.

 21. franzkafka
  2 ianuarie 2015

  Fraților – credeți in coincidente?!
  http://www.capital.ro/pasaport-diplomatic-pentru-dan-puric.html
  Nimic nu e întâmplator…

 22. Costin Andrieş
  2 ianuarie 2015

  In cazul lui Puric, informatia si contextul lipsesc, coordonatele vin dupa

 23. adrei
  2 ianuarie 2015

  Nu inteleg ce nevoie are dl Puric de tov Dughin. Banuiesc ca aceeasi nevoie pre care a avut-o Doina Cornea sa mearga la Antena 3 si sa-l sustina pe Ponta si pe Antonescu. O fi batranetea?

 24. liv stomer
  2 ianuarie 2015

  @16 ei, uite, cata continuitate la Beligan: Groza, Ceausescu, Iliescu, Ponta…
  @19 stii de ce ma mir, Costin? Pentru ca a)despre traiectoria indelungata de limbist a lui Beligan am aflat si eu dintr-un articol de anul trecut din EvZ, ma mir ca ti-a scapat. Articolul aparuse inaintea T1, in campania electorala, imediat dupa limba aia groasa data de Beligan lui Ponta.b)cat despre Albulescu, mi-l amintesc foarte clar recitand ode de ziua de nastere a Maretului Carmaci – cu siguranta mai exista pe undeva acele inregistrari. Le citea cu un patos incredibil – nici pe vremea aia nu cred sa mai fi fost multi ca el. Ma rog, poate eu fiind mai mosh, era normal ca asta sa-ti fi scapat…am cautat, dar n-am gasit link pe youtube.

 25. Costin Andrieş
  2 ianuarie 2015

  @liv, nu inteleg, ce anume sa imi scape? ???? in perioada aia am aflat si eu de Beligan.

 26. Vlad M.
  2 ianuarie 2015

  adrei

  Nu inteleg ce nevoie are dl Puric de tov Dughin. Banuiesc ca aceeasi nevoie pre care a avut-o Doina Cornea sa mearga la Antena 3 si sa-l sustina pe Ponta si pe Antonescu. O fi batranetea?

  Cred ca i se trage de la antiamericanism. Asta l-a adus alaturi de Aleksandr Dughin. Inca de acum multi ani se putea vedea ca Puric este atras de scrieri precum cele ale lui Noam Chomsky, un intelectual anarhist care este autorul unui lung sir de carti dedicate Imperiului American. Potrivit lui Chomsky, Statele Unite ale Americii sunt reprezentantul principal al imperialismului mondial, sursa nr. 1 a raului in lume. Este imposibil sa citesti asemenea idiotenii si sa nu te trezesti vorbind despre ala de dincolo de Atlantic care iti cere sa bagi cutitul in rus.

 27. Ioan
  2 ianuarie 2015

  Ce e rău in a vedea ce este bun intr-un om? Voi care judecați la sânge pe alții ,voi cum sunteți ?

 28. Vlad M.
  2 ianuarie 2015

  Loiali Romaniei si nu amici cu Aleksandr Dughin.

 29. Anca Cernea
  2 ianuarie 2015

  Ioan caută ce este bun în dușmanii lui Hristos și ai României, și/sau în cetățeni-ai-României-dar-prieteni-ai-Rusiei, cum e Puric, amator de „antantă creștină” cu dușmanii susmenționați. Treaba lui, să caute.
  Ceea ce nu înțeleg este ce caută Ioan pe ILD.

 30. Anca Cernea
  2 ianuarie 2015

  Puric vrea „antantă creștină” cu satanistul de Dughin, ăla care proclamă că „Logos-ul și-a dat duhul” și vrea ca în locul Logos-ului să invocăm haosul.

  The modern European philosophy began with the concept of Logos and logic order of being. During two thousand and some hundreds years this concept was fully exhausted. All the potentialities and the principles laid in this form of logocentric way of thinking were now exhaustively explored, exposed and abandoned.

  The problem of Chaos and the figure of Chaos were neglected, put aside from the very beginning of this philosophy. The only philosophy we know at present is the philosophy of Logos. But the Logos is something opposite to Chaos, its abslolute alternative.

  (…)

  The Logos is of no use here anymore.

  Al. Dughin

  Lăsând la o parte aspectul teologic al preferinței, evident sataniste, a lui Dughin pentru Haos împotriva Logos-ului, să ne oprim un moment și asupra aspectului psihiatric al acesteia.
  Ce se poate aștepta de la mințile unor indivizi care își propun să înlocuiască Logos-ul cu Haosul, și consideră că „trebuie să învățăm să gândim cu haosul și întru haos”?

  Antanta dintre ăștia nu are cum să fie decât anti-creștină. Și absolut cretină.

  Deja se văd la Puric roadele învățăturii lui Dughin. Puric gândește cu haos și întru haos. Nu mai e în stare nici să mintă coerent

  Zice întâi că e falsă „Lista lui Dughin” publicată de noi, adică lista tipilor cu care „AGD [Aleksandr Gelyevich Dugin] s-a întâlnit fie personal, fie prin intermediari, și a discutat direct sau indirect perspectiva participării în organizație [clubul elitist pro-rus] și/sau într-o inițiativă informală de influență pro-rusă”. Apoi, la câteva minute distanță, zice că da, s-a întâlnit cu Dughin, să pună de antantă cu el.

 31. Ioan
  2 ianuarie 2015

  Anca Cernea@ la judecata de apoi când” veți sta pe scaunul de judecată a Imparatiei cerului”, unde ii vei trimite pe Dan Puric si pe Dughin? …..dar pe cei care îndrăznesc sa vadă viața altfel decât o vedeți dumneavoastră?

 32. Vlad M.
  2 ianuarie 2015

  Ioan,
  1. Aleksandr Dughin este un imperialist rus care lupta pentru ca Moscova sa domine Europa si intreaga lume;
  2. Romanii au stat in calea rusilor de secole; nu au uitat incursiunile rusesti pe aici, chiar daca exista o multime de cozi de topor gata sa isi tradeze tara pentru a fi de partea Moscovei;
  3. Dan Puric a negat ca lista lui Dughin ar avea vreo valoare, ridiculizand intregul eveniment si negand orice implicare;
  4. Invitat in emisiunea lui Striblea, Puric a recunoscut ca s-a intalnit cu imperialistul rus => a mintit cand a negat ca nu are nici o legatura.
  5. Adio.

 33. Mihaela Bărbuş
  2 ianuarie 2015

  Aleister Crowley, Reinhard Heydrich, Ivan Peresvetov, Ivan cel Groaznic, Stalin, Dughin, Dan Puric și Ioan văd viața altfel decât restul lumii.

 34. Emil Borcean
  2 ianuarie 2015

  Ioan. La judecata de apoi judeca Dumnezeu si nimeni altul. Ai pus o intrebare prosteasca.

 35. Anca Cernea
  2 ianuarie 2015

  Ioan promovează și el, cum poate, haosul în gândire, ca un vrednic ucenic al haoticului Puric, ucenic al Haoticului Dughin.
  La fel ca și maeștrii lui, pretextul lui Ioan încearcă să pară creștin: „caută ceea ce este bun în Dughin/Puric”, „nu judeca”.

  Adică, să fim blânzi cu Dughin (implicit, cu toate slugile lui). De atâta blândețe cu Dughin, care propovăduiește „Ucideți, ucideți, ucideți! Vă spun asta ca profesor!”, Ioan vine și se obrăznicește la noi, care n-am dat cu parul, doar am descris ce face Dughin (și încă am adus în fața cititorilor documentație deosebit de calificată a unor teologi ai Bisericii Ortodoxe Ruse, de pildă). Ioan ne ia la mișto, cum că vom sta noi pe scaunul de judecată al Împărăției Cerurilor și vom decide soarta lui Dughin și a lui Puric. Pe Dughin și pe Puric nu îi ia la mișto. Pe noi ne judecă. Pe ei nu.

  Diversiunea asta a lui Ioan poate ține la unii care habar nu au ce e creștinismul. Nu pe ILD, unde, indiferent care le este credința și trăirea interioară, cititorii au, de obicei, minte sănătoasă și cultură.

  Creștinismul nu este un apel la tâmpenie, la pasivitate, fatalism, la haos în creier și în conștiința morală, la lipsă de discernământ. Cu atât mai puțin la încurajarea răului prin abținerea de la utilizarea QI-ului din dotare (dotarea, atât dpdv al capacității cât și al informării, fiind și ea tot de la Dumnezeu).
  E adevărat că un creștin nu trebuie să urască pe nimeni, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să-și folosească mintea pe care i-a dat-o Dumnezeu, ca să judece și să deosebească binele de rău și adevărul de minciună.
  Nici Mântuitorul, așa cum Îl cunoaștem din Sf. Evanghelie, nici sfinții care L-au urmat și care sunt propuși de Biserică drept model pentru creștini, nu s-au comportat pasiv față de păcat, față de minciună și de rău.
  Dimpotrivă.

 36. Alex
  2 ianuarie 2015

  Nenea Ioan este unul dintre propagandistii aciuati pe blogul puscariasului Vasile Vieru.Este un pupincurist de serviciu al leprei care se autodenumeste saccsiv. Pe blogul acela colcaie de psihopati sectanti si nenorociti prorusi , ortodoxisti anticrestini si antiromani . La cata propaganda desantata se face acolo dughinismului si Rusiei, ma intreb oare cand au de gand autoritatile romane sa ia masuri cu ei si cu toti administratorii de bloguri propagandistice proruse ! daca nu se vor lua masuri urgente, caracatita aceasta criminala isi va lungi tentaculele in toata societatea romaneasca paralizand-o. Si ma tem ca mai tarziu, daca va mai indrazni cineva sa mai critice rusismul in Romania va fi eliminat de ‘patrioti romani’ pupatori de cur rusesc + adio democratie si libertate.
  Ps : multumesc Costin Andries pentru informatii. La indicatia ta, am facut cateva sapaturi online in privinta sitului Rico (razboiintrucuvantulortodox). Ca put de la o posta a rusism asta oricine poate verifica. Articolele razlete in care Rusia mai este si negativa (nu numai sfanta si ortodoxa) nu sunt decat praf in ochii prostimii. Comentatorii propagandisti prorusi se simt ca la ei acasa, fac legea pe situl Rico si ataca in haita si linseaza virtual pe oricine indrazneste sa spuna ceva rau de maica Rusie, sub obladuirea si calda ocrotire a celor 3 administratori . Apai daca domnul Butoi a fost consilierul comunistului Bombonel Nastase ( unul din cei mai mari hoti ai Romaniei), atunci de ce ne mai miram de ‘ortodoxia’ acelui sit !

 37. Alex
  2 ianuarie 2015

  Referitor la articol si la domnul Dan Puric pe care odata il stimam si apreciam. Cat poti fi de nesimtit sa negi, sa o dai cotita si sa mai ai si tupeul sa iei la misto pe toata lumea cu afirmatii in genul : domnule Dughin, o punem de o Antanta crestina ?
  Cand este evident pentru toata lumea ca Dughin este un psihopat cu idei criminale , cand ai atat de multe dovezi despre anticrestinismul lui Dughin si intentiile sale oculte, tu sa vi sa continui pe ideea ta bolnava ca esti crestin ortodox si patriot roman !! sa continui pe ideea ca Dughin este crestin si trebuie pus de o Antanta crestina (la misto, bineinteles). Domnul Puric este bolnav cu capul ? sau este rau intentionat ? Pana una alta, domnul Puric Dan este un actor aproape desavarsit. Ca si pe scena, dumnealui este un actor si in viata sociala si politica : isi joaca rolul de ortodox patriot pana cand cortina se inchide (sau cade peste el). Sau pana cand publicul satul de replicile sale paranoice arunca in el cu rosii sau cartofi. Un bun actor stie si simte cand a sosit vremea sa se retraga in aplauzele publicului. Domnul Puric vrea cu orice pret sa iasa huiduit pe usa din dos .

 38. Andrei
  2 ianuarie 2015

  Pe bune ca e victima..

 39. alexandru
  2 ianuarie 2015

  probabil ca pe site-ul saccsiv sa fii mason si afiliat unei organizatii sponsorizata de soros si rockefeller jr, in care malthusianismul, propaganda pro-avort si alte deliruri de proportie mitologica ale unei gasti de dezaxati sunt la ele acasa O FI VREO CHESTIE ORTODOXA. ca ati uitat asta – alianta puric-hurduzeu-sfertozeu-pseudoloji masonice (nici macar regulare nu sunt, dar baietii isi inchipuie ca vor fi arhitectii noii lumi mai bune si mai drepte) si coda con tutti dereglatul sef ilie badescu, membru in importante comitete si comitzii, despre care adeptii spun deschis ca va alinia economia mondiala lal principiile ierarhiei ingeresti, I mean: e vreun dobitoc batut in cap intre ortodocsii milosi care rahaturile astea sinistre si stricatoare de suflet – bravo, boule. vei binemerita de la tac-tu dracul. ca asa e mai nou predania, sa vina o gasca de dezaxati, sa faca din ortodoxie ce muschiul lor vrem si noi, marii ucenici ai puscariasului vieru, care stim exact ce lista de episcopi trebuie caterisiti ca s-au pupat cu vreun catolic, pe fratele puric nu-l putem judeca. punct.

 40. Costin Andrieş
  2 ianuarie 2015

  Calin Georgescu: “Categoric il cunosc pe Alexandr Dughin, care este un tip, intr-adevar, foarte bine structurat intelectual, dar il cunosc asa cum il cunosc si pe Philip Blond, consilierul premierului Cameron, sau pe Pat Buchannan, in SUA, unul din creierele imense ale americii. Dughin a venit singur, nu avea nevoie de invitatie. Faptul ca il cunosc si ca m-am intalnit cu el, da, dar de aici si pana la povesti d-estea, sigur, ele tin de miturile si prejudecatile din aceasta tara, care continua, si de forma retrograda care sunt prezentate de unii si altii… si nu vad care este problema.”

  Pai nu este nici o problema, inafara ca Dughin, pe care Calin Georgescu il considera foarteee “structurat intelectual”, indeamna la un nou Holodomor in Ucraina.. bine, si alte probleme.

  Plus asta:

  calin georgescu hurduzeu

  “Miscarea: “Motivatia Romania” e acum e un “grup de initiativa”, va veni momentul in care se va transforma in partid, probabil.

  Dintre liderii “miscarii”:

  Călin Georgescu, despre care Robert Turcescu spune ca l-ar fi invitat in Romania pe Alexandr Dughin, ideologul nazistoid al lui Vladimir Putin >>> http://www.turcescu.ro/2014/06/bercea-abraham-si-rusii-plus-calin-georgescu/

  Ovidiu Hurduzeu, cel care il considera pe Vladimir Putin un fel de Iisus Hristos blond, fara barba si cu chelie >>> https://inliniedreapta.net/insemnare/la-revedere-william-s-lind-mergi-cu-hurduzeu/

  Dan Puric

  “Miscarea” e promovata pe site-ul de “stiri nefiltrate” si dezinformare ruseasca Active News, unde publica articole de Putin indragostitii Iulian Capsali, Cristi Pantelimon si altii >>> http://activenews.ro/apare-un-nou-nationalism-gruparea-lui-calin-georgescu-si-lansat-manifestul-sustinut-de-dan-puric_1857792.html

  Activenews a sustinut candidatura pentru un post in parlamentul european a lui Iulian Capsali, al carui program politic functiona conform zicalei de el sustinuta, “rusia e imperiul binelui, sua e imperiul ralui” >>> https://inliniedreapta.net/candidatii-lui-vladimir-putin-la-europarlamentare-iulian-capsali/

  Cam asta e problema.

 41. Marian
  2 ianuarie 2015

  Ce flegma ii da Puric lui Ilie Badescu la faza cu “Un sociolog care nu avem în țară așa ceva”.

 42. Costin Andrieş
  2 ianuarie 2015

  Cristian Preda
  23 aprilie la 11:01 · editat ·
  Îi cer public premierului Victor Ponta să oprească finanțarea de la buget a propagandei pro-ruse! Despre ce este vorba? Așa cum se știe, în mai multe state membre, ca și la nivelul Comisiei Europene, s-a decis blocarea pe toate căile a campaniilor de manipulare orchestrate de Moscova. Ei bine, unii politicieni români vor, dimpotrivă, să sprijine operațiunile Moscovei. O am în vedere azi pe Maria Grapini. Cunoscută publicului larg pentru precaritatea educației sale și ignorată cu totul la Bruxelles, actuala deputată a plănuit să organizeze la PE o conferință a lui Dan Puric, cunoscut ideolog pro-Putin. După ce săptămâna trecută se agitau pentru a introduce Antena 3 în birouri, zilele astea pesediștii fac presiuni pentru a pune în scenă în forul european o campanie în favoarea acțiunii militare a Rusiei. Puric e invitat, la începutul lui iunie, să apere, în numele pluralismului și al diversității, vocea Moscovei. Scandalul nu se oprește aici. Cu toate că deputații europeni dispun de mijloace financiare considerabile pentru a organiza conferințe, seminare, expoziții etc., Grapini a făcut presiuni foarte mari asupra Institutului Cultural Român, pentru ca propagandistul să fie plătit cu un onorariu consistent de la București. De ce bani publici pentru amicul lui Dughin? Pentru a oficializa relația? Eu nu cred că ICR trebuie să finanțeze propaganda Moscovei. E adevărat că, atunci când ICR a fost reconfigurat, în fruntea lui a venit Andrei Marga, cel care afirma că Putin ar trebui să fie un model pentru toți politicienii europeni. E și Ponta de aceeași părere? Dacă nu e, atunci o poate dovedi, blocând inițiativa Mariei Grapini

 43. Narcisa
  2 ianuarie 2015

  Dan Puric face ceea ce stie cel mai bine:joaca teatru.Mizeaza pe “naivitatea” unui public cu gandire primitiva , care nu e in stare sa surprinda falsitatea discursului sau sforaitor dar bine tintit si ca atare,vandabil. Ce urmareste Dan Puric? BANI,notorietate,adica tot BANI.
  In ce crede marele patriot Dan Puric ? In orice care poate aduce BANI.Probabil inainte de revolutie ar fi devenit un Radu Beligan,adica talentat turnator.

 44. Nea
  2 ianuarie 2015

  Ce îl face pe Albulescu? Trecutul lui de colaborator al securității. http://www.evz.ro/vedete-agatate-in-dosarele-securitatii-1009735.html
  Cu cine să se alieze acum?
  Se pare că și Beligan e la fel.
  Iar Puric mi se pare lamentabil inclusiv ca actor, nu doar ca turnător sau propagandist dacopat.

 45. liv stomer
  2 ianuarie 2015

  Mda. Despre Albulescu (mare recitator de ode, imnuri si alte limbi) si Beligan (autor de scrisori denigratoare la adresa colegilor), chiar m-as fi mirat foarte tare daca n-ar fi fost turnatori. Despre Besoiu stiam ca-l turna cu sarg pe Caramitru, ce nu inteleg e de ce il ura pe acesta atat de mult (intelesesem initial ca ii era subaltern si vroia sa-i ia postul, se pare ca nici macar atat). Cazurile lui Miron si al ui Ducu Darie sunt insa intrutotul scuzabile -oamenii fiind homosexuali au fost cu siguranta santajati cu asta.

 46. liv stomer
  2 ianuarie 2015

  45 – @44. Uitasem, scuze.

 47. Vic
  2 ianuarie 2015

  Dughin nu e crestin ortodox. Cine a rasfoit putin “orerele” lui Dughin stie asta – el are lucrari pe teme religioase.

  Dughin se considera peste ortodoxie si crestinism… El e destept, el stie prea multe …
  Ortodoxia lui este de fatada, in scopuri propagandistice. Si orcum el se declara deschis “starover”, de rit vechi, daia zice ca poarta barba. In fine – um intelectual prostanac infumurat tipic. Si sectant. Vorbeste mult de misticism oriental si hinduism. Sa stie asta domnul Puric.

 48. […] pe același Vladimir Putin; – Alexandr Dughin, individul alături de care Dan Puric vrea o „antantă creștină”, altfel adept al stalinismului, nazismului și anti-ortodoxiei (în cuvintele lui […]

 49. […] partea partidului Alianța Noastră România al lui Marian Munteanu, partid susținut și de un al pro-dughinist declarat, Dan Puric. Detalii despre […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian