FUNDATIA IOAN BARBUS

Despre „ecouri utile” și dreptul de a deține arme de foc

autor: Gringo

Motto: „Toată lumea are aerul să știe acestea. Oricare prostănac zâmbește de asemenea lucruri – de la sine înțelese, fiindcă dobitocul nu-i în stare să-și clarifice că nimic din ce crede el că știe nu i-ar fi dat în gând lui singur, nici milioanelor de semeni stereotipi ai săi.” (Paul Zarifopol, În procesul intelectualilor)

Problema lui Alexandru e ca nu realizeaza ca nimic din ce crede el ca stie nu i-a dat lui singur prin cap. Tot ce a scris in locul asta despre tipurile de arme care ar trebui interzise, despre cite gloante e bine sa avem in incarcatoare, despre faptul ca americanii ar cumpara arme doar ca sa traga dupa… iepurii de cimp, ori ca un fel de social drugs, sa-si mai omoare timpul liber, sint argumentele transferate in mintea lui, fara stirea lui, direct de pe tarabele mediilor de dezinformare in masa americane care nu rateaza nici o criza si nici o nenorocire ca sa isi promoveze agenda neomarxista. Evident ca el nu e un propagandist neomarxist. Doar un… „ecou util” si pe deplin inocent al acestora.

A vazut ca Obama trage cu pusca, a citit ca si Biden are pusca acasa, zice ca si el vrea sa-si cumpere una chiar daca nu-i vede rostul. Doar sa ne convinga pe noi – astia mai saraci cu duhul – că ei, marile spirite, nu sint, Doamne pazeste!, impotriva armelor. Ei vor binele poporului si sa nu se mai intimple nenorociri.

I-am sugerat sa citeasca Guns and freedom fiindca articolul asta e ca o demonstratie matematica impecabila. A fost, probabil, articolul cel mai aplaudat si discutat pe partea dreapta din ultimul timp pe tema asta. Judecatorul nu se ascunde dupa vorbe:
„The historical reality of the Second Amendment’s protection of the right to keep and bear arms is not that it protects the right to shoot deer. It protects the right to shoot tyrants, and it protects the right to shoot at them effectively, thus, with the same instruments they would use upon us.”

Si-apoi, daca ne dam doi pasi in spate sa vedem intreg tabloul vedem clar ca aici nu despre arme e vorba (chiar daca eliminarea lor prin politica pasilor mici e un obiectiv de etapa), ci despre LIBERTATE, pentru ca, asa cum zice Napolitano,
„The essence of humanity is freedom. Government — whether voted in peacefully or thrust upon us by force — is essentially the negation of freedom.”

Iar articolul lui incepe cu concluzia pe care ulterior o si demonstreaza:
„The right of the people to keep and bear arms is an extension of the natural right to self-defense and a hallmark of personal sovereignty. It is specifically insulated from governmental interference by the Constitution and has historically been the linchpin of resistance to tyranny.”

Se vede insa ca tehnicile de spalare a creierelor si de manipulare a maselor pe care neomarxistii le tot amelioreaza de aproape 100 de ani au ajuns sa frizeze perfectiunea.

As vrea sa inchei predica asta anti-marxista si participarea mea la acest colocviu despre nevoia de a ne inarma daca nu vrem sa recadem in sclavie cu observatia ca pervertirea popoarelor si decaderea Occidentului nu ar fi fost posibile fara „ateizarea” masiva a occidentalilor. Un om care crede in Dumnezeu nu poate fi spalat pe creier de nimeni. Unul care nu crede in Dumnezeu ajunge sa creada in orice.

„The Faith is Europe, Europe is the Faith, wrote Hilaire Belloc. And when the faith dies, the culture dies, the civilization dies, and the people die. So historians and poets alike have written.”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Redacţia

Redacţia

Conservatori români

10 comentarii

 1. TranssylvaniaPhoenix
  25 februarie 2013

  O discutie cu un liberal pe tema dreptului de a detine arme de foc este la fel de interesanta ca si o partida de sah cu un porumbel.
  De fiecare data cind faci o mutare bine gandita, porumbelul va zbura pe deasupra mesei daramind piesele de sah, se va gainatza pe tabla si va declara declara plin de mandrie „sah-mat”.

 2. Vlad M.
  25 februarie 2013

  O sa o trec si pe asta la citate, sa stii. ????

 3. Pataphyl
  25 februarie 2013

  One man with a gun can control 100 without one.
  (Vladimir Ilici Lenin)

 4. TranssylvaniaPhoenix
  25 februarie 2013

  All political power comes from the barrel of a gun.
  (Mao Tse Dun)

  Cei mai mari ucigasi in masa din istoria omenirii au stiut exact care este definitia „controlul armelor de foc”. Termenul nu are nimic de-a face cu armele de foc, ci cu controlul asupra populatiei dezarmate.

 5. anarchix
  25 februarie 2013

  O discutie de calitate aici. Pana si un bat shit crazy social libertarian ca Penn Jillette gets it.

  http://www.youtube.com/watch?v…..8;t=10m46s

 6. TranssylvaniaPhoenix
  25 februarie 2013

  @Vlad

  Comparatia se poate aplica oricarei discutii cu un liberal. pe orice tema sociala sau politica.

 7. TranssylvaniaPhoenix
  25 februarie 2013

  Un set de trei legi ale cetateanului care poseda arme de foc – preluat de pe blogul Sipsey Street Irregulars (autor Mike Vanderboegh)

  Cele trei legi ale care trebuie aplicate pentru ca societatea sa ramina libera de tiranie:

  LEGEA NR. 1: Daca un functionar al statului sau un soldat sau unpolitist trimis de un functionat al statului iti darama usa casei si vine sa te ia pe sus si sa te duca intr-un loc unde tu nu vrei sa te duci datorita faptului ca nu ii place persoana ta sau ce gandesti – omoara-l.
  Daca este posibil, omoara si pe politicianul care l-a trimis pe functionar, soldat sau politist. Esta foarte probabil ca vei muri oricum chiar si daca nu opui rezistenta, insa curajul si sacrificiul tau va salva o alta persoana care altfel va impartasi aceeiasi soarta. Adevarul universal valabil este ca numarul victimelor este intotdeauna mult mai mare decit cel al calailor. Orice popor liber care pune in aplicare aceasta lege va reduce drastic numarul tiranilor si al calailor plina la completa lor disparitie.

  LEGEA NR. 2: Daca un functionar al guvernului sau un soldat ori politist trimis de acesta iti bate la usa si vrea sa-ti confiste armele de foc pe care le stapanesti in mod legal – omoara-l. Dezarmarea fortata cetatenilor este intotdeauna urmata de genocid.

  LEGEA NR. 3: Daca un functionar al statului iti spune ca trebuie sa stie daca posezi arme de foc pentru ca sa-ti puna numele pe o lista pentru binele comunitatii, sau vrea sa-ti elibereze o legitimatie de detinator de arme de foc pentru a fi mai usor de identificat – spune-i sa se duca-n iad. Inregistrarea cetatenilor si a armelor pe care le detin este precursorul genocidului. Functionarii statului nu pot sa trimita soldati sau politisti sa bata la usile cetatenilor pe care nu-i au pe lista.

  Daca romanii, sau rusii, sau chinezii, sau cehii, sau germanii sau italienii sau orice alt popor care a petrecut o jumatate de secol sau mai mult sub tirania comunista sau nazista ar fi aplicat aceste trei legi pe care colonistii americani le-au aplicat in 1775 impotriva soldatilor britanici trimisi sa le confiste armele – soarta acestor popoare ar fi fost cu totul alta. Zeci, poate sute de milioane de oameni nu ar fi fost masacrati de catre guvernele lor sau trimisi la razboi sa lupte si sa moare pentru ambitiile unor tirani dementi.

 8. TranssylvaniaPhoenix
  25 februarie 2013

  Costin, ce s-a intimplat cu comentariul / traducerea mea de ieri la articolul asta? Am submis dar nu a aparut.

 9. TranssylvaniaPhoenix
  25 februarie 2013

  Iete ca a aparut!

 10. Costin Andrieş
  25 februarie 2013

  pfiu, ma speriasem ca l-am sters din greseala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian