FUNDATIA IOAN BARBUS

Din fauna Gazprom de la Pungești: azi, Lucian Timofticiuc

Lucian Timofticiuc (centru) în timpul protestelor (foto: adevarul.ro)

Lucian Timofticiuc (centru) în timpul protestelor (foto: adevarul.ro)

Vorbitorul de „limbă moldovenească” de la Vaslui este unul dintre principalii agitatori la protestele de la Pungești. Lucian Timofticiuc e apropiat al comuniștilor de la Chișinău (deci apropiat, chiar reprezentant, al regimului Putin la Pungești), director al publicației „Vremea Nouă” pe care vin majoritatea dezinformărilor despre „coloniștii americani” veniti în Romania „să ne fure resursele, să ne extermine țărănimea, să ne otravească apa, să ne omoare în cutremure etc, etc”.

Lucian Timofticiuc și publicația lui sunt principala sursa de (dez)informare despre închipuitele „agresiuni și sălbăticii” ale jandarmilor vânduți americanilor împotriva „revolutionarilor” – cei mai activi dintre ei fiind, nu țăranii paralizați de teamă, ci oengeuri stângiste-anarhiste din toată România și moldoveniștii filoruși, apropiati ai Partidului Comunist din RM. Țăranii sunt mințiți de „activiști”, manipulați, speriați ca americanii le-au pus gând rău – o masă de manevra în spatele cărora „activiștii” se ascund.

Grupurile de agitatori (în cel mai propriu sens al cuvântului) au început recent să publice pe facebook imagini cu familiile jandarmilor și adresele lor de acasă, cu locul de muncă al soțiilor, numele copiilor și alte informații personale https://inliniedreapta.net/de-la-unitisalvam-la-razboi-total-impotriva-jandarmilor-de-la-pungesti-si-familiilor-lor/ în speranța de a-i intimida, să le fie teamă data viitoare, pentru ei si familiile lor, când vor să meargă la Pungești.

(click pe imagine pentru articolul din publicația lui Timofticiuc)
Timofticiuc își foloseste publicația pentru a șantaja politicienii locali care ar putea să ridice vocea în privința faptului că țăranii sunt manipulați de aceste grupuri de agitatori plătiți.

În tot acest timp, nimeni nu știe ce e de facut, toata lumea este complet depășită de situație, tuturor le e teamă să spuna adevărul despre manipulările de la Pungești și despre exploatarea gazelor de sist prin fraturare (tehnologie cu riscuri extrem de scăzute pentru mediu), toți riscă să fie linșați mediatic de publicația lui Timofticiuc.

Mai multe detalii despre Timofticiuc și comuniștii moldoveni la Pungești >>> https://inliniedreapta.net/implicarea-rusiei-in-protestele-de-la-pungesti-2-proiectul-moldova-mare/

Mai multe detalii despre „activiști”, grupurile de agitatori care umplu de spaimă țăranii prin minciuni și manipulari – și mai multe informații despre legăturile dintre ei și Rusia/Gasprom (via Bulgaria) >>> https://inliniedreapta.net/implicarea-rusiei-in-protestele-de-la-pungesti-3-faza-pe-ong-uri/

Poate v-ați întrebat de ce televiziunea de stat a Moscovei pentru uz extern, Russia Today, dintre toate locurile de pe glob a ales tocmai Pungeștiul pentru a sărbătorii Ziua Mondială anti-Fracking:

” În această minunată zi, au avut loc proteste în cele mai diverse zone ale globului, desigur, la ore diferite, din cauza fusurilor orare, dar perfect sincronizate și bucurându-se de o generoasă reflectare pe site-ul RT.

Da, „bătălia de la Pungești” s-a nimerit în zi mare, în ziua când ecologiștii din toate țările uniți-vă se mobilizau într-un singur duh/glas.

… nea Costică Spiridon și colegii lui, ecologiștii din Pungești, și-au coordonat in real time protestul și happening-urile aferente acestui event cu ecologiști de pe tot întinsul planetei:
– avec les gars de Montelimar – France,
– with the folks from US in Roseland – New Jersey, Buffalo – New York, Greenfield – Ohio, Pittsburgh – Pennsylvania, Raritan River – New Jersey, Ballona Creek, Oakland– California, Gloucester county NJ, Philadelphia PA, New York City, Palms – North Carolina
– Canada: Rexton – New Brunswick, Yellowknife – Northwest Territories,
– Scotland
– North Ireland
– Kerch, Ucraina
– London, Manchester, UK

E interesant faptul că în cea de-a doua postare RT, cea cu updates, există multe poze, dar un singur clip video. Doar de la Pungesti, Vaslui. Reporterii Russia Today au fost trimiși acolo, nu și în celelalte locații din SUA, Franta, Canada. Nici măcar în Ucraina.

Dupa criteriul prezenței reporterilor RT, Pungești pare cel mai important pentru Mother Russia today.”

Dar dacă protestul era spontan, dacă rușii n-au nicio treabă cu gazul de șist din România, ce căuta tocmai acolo echipa de la Russia Today, cine i-a chemat? Cum de a făcut nea Costică Spiridon din Pungești miting sincronizat cu tot mapamondul, ce spontaneitate e asta?

Detalii >>> https://inliniedreapta.net/insemnare/ziua-mondiala-anti-fracking-sau-mother-russia-today-is-watching-you/

Vreți să descâlciți haosul de la Pungești? Începeți cu Lucian Timofticiuc.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

2 comentarii

  1. Anca Cernea
    13 ianuarie 2014

    Mă întreb dacă în jud Vaslui nu au ajuns să fie mai tari Timoftimăsa&Co, agenții de influență ai rușilor, decât autoritățile române.

  2. Ray Inferno
    13 ianuarie 2014

    @Anca: Intrebarea este retorica. Raspunsul este DA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian