FUNDATIA IOAN BARBUS

Doi deputați români pe placul Moscovei: Liviu Pleșoianu (PSD) și Daniel Gheorghe (PNL), vedete pe Sputnik

Departe de a fi singurii, Liviu Pleșoianu, deputat PSD, și Daniel Gheorghe, deputat PNL, sunt doi dintre cei mai citați politicieni români pe Sputnik.md, platforma oficială Moscovei, în  limba română. În continuare, câteva detalii despre aceștia și motivele pentru care sunt atât de plăcuți organele de presă ale Kremlinului.

Ceea ce au în comun cei doi deputați, unul care face parte din partidul de guvernământ, celălalt, din opiziție, este poziția similară în privința agendei Rusiei în România și a luptei anticopupție. Ambii s-au situat de partea corupților, atitudine care converge prefect poziția platformei Sputnik.

Liviu Pleșoianu, deputat PSD

Deputatul PSD Liviu Ioan Adrian Pleșoianu, însărcinat de social-democrați cu o poziție importantă de reprezentare la nivel european, este un nume invocat des și în termeni laudativi pe agenția Sputnik, principalul instrument de propagandă al Kremlinului, scrie Andreea Nicolae pentru digi24.ro. Nici nu e de mirare dacă ne uităm că, în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Pleșoianu a pledat pentru o înțelegere și o apropiere față de Rusia, scrie Andreea Nicolae.

În mai puțin de o lună, sputnik.md, parte a grupului media controlat de regimul Putin, l-a invocat de patru ori pe deputatul PSD. Prima dată, pe 17 aprilie, când Pleșoianu a fost descris în termeni laudativi: „un om politic care a devenit din ce în ce mai vizibil”, „s-a impus prin argumentație, logică și calitatea discursului”, „nu are obtuzitatea unor politruci”, etc. În continuare, agenția apropiată Kremlinului face o scurtă prezentare biografică tânărului politician, amintind de un concurs organizat de Antena 3 pe care acesta l-a câștigat, concurs de „proiecte și idei pentru schimbarea României”.

Câteva zile mai târziu, Sputnik devine iar tribună pentru ideile deputatului PSD, prezentând „un pamflet dur” adresat de acesta președintelui Iohannis. „Sunt Președintele României și, deci, al tuturor românilor. Ca atare, nici prin cap nu mi-a trecut să incit la proteste antiguvernamentale și chiar să particip la acestea! Cum aș fi putut face în halul ăsta de râs România și funcția de Președinte? Niciodată, nicăieri în lume, un președinte de țară nu a ieșit în stradă împotriva unei majorități proaspăt alese”, scria Pleșoianu.

„Echilibrul, profesionalismul și originalitatea” deputatului PSD i-au determinat pe cei de la Sputnik să-i acorde un amplu spațiu și atunci când acesta a vorbit, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), la finalul lunii aprilie, despre „cumpăna umanității” care poate fi depășită „decât împreună” și prin „programe permanente în acest sens”. «Să luăm un singur exemplu edificator – cel al… „rușilor”. De câte ori am auzit asta: „Rușii amenință Europa”!?…Ei bine, trebuie să înțelegem că, exact în timp ce spunem sau auzim asta, zeci de milioane de ruși nu fac altceva decât să meargă la muncă, să-și crească fiicele și fiii, să-și plătească taxele, să se spele pe mâini, să-și cânte cântecele – să facă, adică, exact ce facem și noi! Și atunci… n-are fi mult mai benefic pentru noi toți să încercăm, măcar, să-i înțelegem mai bine? Iar acesta este doar un caz. Putem la fel de bine să completăm spațiul cu numele oricărei alte națiuni», pleda Pleșoianu, care reprezintă PSD în Delegația Parlamentului României la APCE.

Ce mai are în plan social-democratul ca reprezentant al Parlamentului României? Aflăm dintr-o altă declarație a acestuia, mediatizată de Antena 3: „De câte ori voi merge acolo, lucruri vor fi spuse… E vremea să reașezăm România în propriul destin! E timpul să ne lepădăm de statutul de anexă și să începăm să ființăm cu adevărat în lume”, scrie Andreea Nicolae.

Daniel Gheorghe, deputat PNL

Iulian Capsali, activist pro-rus, candidat la alegerile europarlamentare din 2014 și, din partea partidului lui Marian Munteanu- ANR, la Buzău, la alegerile locale din 2016, publică articole pe platforma pro-rusă activenews.ro și este intervievat și promovat intens de Sputnik. Acesta consideră că Rusia a devenit, odată cu alegerea lui Vladimir Putin în postul de președinte al Rusiei, unImperiu al Binelui, spre deosebire de SUA, care ar fi un „Imperiu al Răului”. Iulian Capsali declara într-o postare pe Facebook din 30 martie 2017 că își dorește formarea unui nou partid, din care deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, alături de deputatul PNL, Daniel Gheorghe, să facă parte. Aceștia sunt descriși de Capsali drept „parlamentari pentru care Adevărul și Demnitatea încă mai au sens”, „oameni care pot să își asume și riscul de a se pune împotriva Sistemului care a dus țara asta la dezastru”.

Dar acest partidul ar putea exista, spune Capsali, doar fără „opoziția DNA-ului și a serviciilor puse în slujba corporațiilor”. Un partid „pe care îl așteptăm de două decenii”, scrie Capsali într-o postare pe Facebook din 30 martie 2017.

Daniel Gheorghe, citat de nenumărate ori de Sputnik, în ultimul an, este un apropiat al lui Iulian Capsali, la rândul lui intrvievat și citat de Sputnik, și al lui Bogdan Duca, autor pe aceeași platformă.

Daniel Gheorghe s-a mai făcut remarcat în ultimul an prin tăcerea despre asaltului PSD împotriva independenței justiției.

Daniel Gheorghe este promovat intens de activenews.ro și același Capsali.

P.S. iunie 2018

Cei care participa de ziua Americii la receptia oferita anual de Ambasada SUA la Bucuresti, s-ar fi inghesuit in alte timpuri la Ambasada URSS cu acelasi entuziasm. Sau daca ar fi fost tancurile ocupantului rus in Romania, in locul celor ale aliatului american, la fel ar fi facut si acum;
– iar intre Ambasada SUA si cea a URSS nu e nici o diferenta serioasa;
– in traducere, Romania se afla sub ocupatie americana.

Traducerea a fost rostita chiar in forma asta de Bogdan Duca, autorul de pe Sputnik.

Auzi, Gelu, ce zic baietii astia 

Colegul lui de idei este uber „conservatorul” dipotat PNL Daniel Gheorghe, nu autor, dar vedeta pe Sputnik, cu o multime de citari si preluari de oficina propagandei ruse in Romania.

P.S. recent, sputnikosul duca i-a dedicat o scrisoare de dragoste lui Gheorghe Daniel in care spunea ca se cunosc de 8 ani, se apreciaza si se indragesc reciproc (ca intre patrioti), chiar daca nu sunt de acord mereu (cica, as spune ca sunt de acord mai mult decat lasa sa se creada).
Dar vajnica lor tovarasie…asta, pretinie, este pusa in pericol de niste „sobolani”, „comisarii și agenții de influență ai unor puteri hegemone” care „ne-au descurajat să mai fim prieteni, ne-au indus un climat de dușmănie, de neîncredere, de tensiune.”

Citate din scrisoare:
„Daniel Gheorghe mi-e prieten de mai bine de 8 ani de zile, ani în care nu am fost tot timpul de acord. Eu nu sunt de acord cu multe din opiniile sale, așa cum el nu este de acord cu multe din opiniile mele. Dar amândoi avem încredere unul în celălalt că suntem suficient de deștepți și de înțelepți ca să avem voie să și greșim și să ne dumirim.

Șobolani aciuați în presă și în online au făcut liste cu ”frecventabili” și ”nefrecventabili”, au descurajat întâlniri de idei, au pus și pun stigmate, tocmai pentru a nu lăsa cumva ca în țara asta să vină ca o ploaie care ne spală și ne înviorează, dialogul, înțelegerea, apoi soarele prieteniei.
În locul prieteniei s-au pust etichetele: comuniști, fasciști, legionari, ortodoxiști, papistași, uniați, pocăiți, corupți, dughiniști, putiniști, filoruși…. Oriunde apărea fie și adierea unui dialog, săreau și sar încă, să pună eticheta.

Ticăloșiile astea nu s-au făcut instinctiv. S-au făcut cu plan, bine pus la punct. Iar planul trebuia să facă din țara noastră un câmp de testare pentru o rețetă perversă de subminare a libertății și valorilor unui popor.

Răspunsul la această ticăloasă încercare de castrare a noastră, a țării noastre, a felului nostru de a fi cu bune și cu rele, nu poate fi decât reactivarea prieteniei ca virtute și a libertății ca cruce.
Iar virtutea prieteniei și crucea libertății trebuie să ne oblige să spunem tuturor ”bine” (nu sunt deloc bine) intenționaților de prin diverse ambasade, departamente de stat și slugilor lor din presă și politică un foarte neaoș: ”dacă te mai atingi de un fir de păr al prietenului meu, dacă te mai legi de libertatea noastră de a nu fi de acord, dacă mai încerci să ne dezbini,îți ard una de zbori peste ocean cu tancurile și cu bechtelul tău cu tot, nenorocitule!””

Principalul „sobolan” si „agent al hegemonului” de care vb Duca este, cu ingaduinta dumbeavoastra, moi.

Iar Daniel Gheorghe este unul din cele mai toxice personaje din PNL.

De care principaul partid de opozitie trebuie sa se descotorosesca alaltaieri.

https://inliniedreapta.net/doi-deputati-romani-pe-placul-moscovei-liviu-plesoianu-psd-si-daniel-gheorghe-pnl-vedete-pe-sputnik/

scrisoarea de iubire: https://www.facebook.com/alan.gaes/posts/1739571986130304

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Un comentariu

  1. Cristian
    10 mai 2017

    Iulian Capsali și Daniel Gheorghe au în comun faptul că susțin familia tradițională, probabil din acest motiv dl Iulian Capsali îl promovează. Articolul nu demonstrează că dl Daniel Gheoghe e de partea rușilor. Să nu exagerăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian