FUNDATIA IOAN BARBUS

DUDA ZILEI | Adrian Năstase: Furtul e un drept al omului, iar anticorupția e un complot occidental

1. „De ce, în anii ’90, tema principală de dezbatere referitoare la Europa de răsărit era tema drepturilor omului – temă care acum pare că a dispărut aproape complet? […] subiectul drepturilor omului a fost înlocuit cu cel al corupţiei, pentru a se uşura penetrarea capitalului străin pe aceste pieţe, evitându-se tentaţia suveranismului economic? De ce guvernul actual nu preia, pur şi simplu, reglementările americane referitoare la lobby…”

sursa
Adrian Năstase, fost premier și dublu-medialiat cu închisoarea pentru corupție, lanseză din spatele gratiilor un strigăt deznădăjduit. Evocă melancolic vremuri mai bune, glorioșii ani ’90 în care „tema principală de dezbatere era drepturile omului”, nu corupția. În acele vremuri idilice, problemele puse drepturile omului erau mult mai ușor rezolvate de iliescu, prin chemarea minerilor la București. Câțiva ani mai târziu, călcând pe urmele mentorului lui, Pușcărila rezolva aceleași probleme cu bâta și cu pușca ( vezi: Alin Cristea: Era epoca ziaristilor ciomagiti, cand bata era masura rezistentei. Lista Epocii lui Nastase ).
Dacă în anii ’90, cu 100 de morți și câteva sute de răniți, iliescu făcea din „tema dominantă” avioane de hârtie, două decenii mai târziu tema anticorupției are efecte concrete: închisoarea. Nu mai puțin amuzant e faptul că apelul e lansat prin Jurnalul Național, publicația lui Dan Voiculescu, cel ce i se va alătura, cât de curând, în celulă.
Cum complotul american l-a băgat pe Năstase în închisoare, americanii trebuie să plătească! La finalul articolului, Pușcărilă face un serviciu lui Vladimir Putin, singura lui speranță, și spune că americanii sunt vinovați de agresiunea rusească împotriva Ucrainei:

1. „Se discută, în aceste zile, despre doborârea avionului de pasageri malayezian deasupra Ucrainei şi se discută despre responsabilitatea cumplită a celui care a apăsat pe buton. Dar, dacă vrem să înţelegem mai profund ceea ce s-a întâmplat, trebuie să ne întrebăm cine a declanşat Euro-maidanul de la Kiev, cine a organizat revoluţiile portocalii din 2004…”

sursa
P.S.
Anticorupția nu e o conspirație occidentală doar pentru Năstase. El se alătură altui corupt notoriu, colegul Adrian Severin, și extremei stângi recente – Miliția Spirituală și Criticatac – despre asta, vedeți DUDA ZILEI | De ce furtul e bun, iar anticoruptia e un complot occidental. Mai mult, generația tânără de stângiști are în comun cu Pușcărilă și Putin nu doar lupta cu anticorupția, dar și Ucraina (aici și aici)

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Un comentariu

  1. John
    31 iulie 2014

    …pe mine ma bucura cind ma penetreaza capitalul strain, imi da o stare de bine si de sanatate economica… „suveranismul economic” in vremile noastre insa ma ingrijoreaza (lasind la o parte barbarismul expresiei), si il vad ca pe comunistoida atitudine: sa nu ne spuna altii ce sa facem noi, sa fim endependenti si bucurosi in prostia noastra…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian