FUNDATIA IOAN BARBUS

Flotila bătăuşilor şi nătărăilor

Duminică după-amiază, un convoi de şase nave civile a plecat din Cipru cu destinaţia Gaza. La bord se aflau în jur de 800 de susţinători activi sau pasivi ai grupului terorist Hamas, autointitulaţi „activişti de pace”. Încărcătura navelor conţinea zece mii de tone de ajutor umanitar – materiale de construcţie, medicamente, aparatură medicală, articole de papetărie pentru şcolile din Gaza.

Gaza se află sub o blocadă instaurată de Israel şi Egipt în iunie 2007. Egipt a instituit blocada întrucît nu recunoaşte controlul Hamas asupra Fâşiei Gaza. Israel a instituit-o drept răspuns la intensificarea atacurilor cu rachete Qassam asupra centrelor civile israeliene şi în intenţia de a împiedica alimentarea de către Iran a arsenalului militar Hamas. Totuşi, Israel permite livrarea de ajutoare umanitare către Fâşia Gaza, iar, limitat, permite şi comerţul cu bunuri civile cum ar fi medicamente şi aparatură medicală, combustibili, materiale de construcţie, îmbrăcăminte şi bunuri casnice. Blocada israeliană include şi coasta maritimă a Fâşiei Gaza.

Autorităţile israeliene au anunţat în avans convoiul cu „activişti de pace” că nu vor accepta ancorarea în niciun port din Gaza. În schimb, li s-a oferit opţiunea de a debarca în portul israelian Ashdod, de unde ajutoarele umanitare puteau fi transportate în camioane către Gaza. Aceştia au ignorat avertismentul şi opţiunea alternativă, continuînd să înainteze către apele teritoriale aflate sub embargo israelian, în intenţia declarată de a „pune capăt asediului asupra Fâşiei Gaza” şi de a „stabili o rută maritimă permanentă între Gaza şi restul lumii”. Prin aceasta, organizatorii convoiului şi-au anunţat clar planul de a sfida embargoul şi de a provoca o confruntare cu forţele armate israeliene.

Acordul din San Remo despre legea internaţională a conflictelor militare maritime precizează la paragraful 67:

67. Vase comerciale arborînd steag al unui stat neutru nu pot fi atacate decît dacă:

(a) există suficiente motive de a crede că acestea transportă bunuri de contrabandă sau sfidează o blocadă, iar după avertisment în avans refuză în mod clar şi intenţionat de a se opri, sau dacă se opun în mod clar şi intenţionat percheziţiei sau capturii.

San Remo Manual on International Law Applicable to Armed Conflicts at Sea

În noaptea de duminică spre luni, trei nave militare israeliene au părăsit portul Haifa pentru a intercepta convoiul. În jurul orei 4 dimineaţa, convoiul a fost somat pentru ultima oară să nu între în apele teritoriale aflate sub embargo israelian. În urma refuzului, soldaţi israelieni au coborît din elicoptere pe puntea vaselor, pentru a prelua comanda. Pe parcursul operaţiunii de captură a convoiului, pasagerii a cinci din cele şase nave au opus rezistenţă paşnică şi nu s-au înregistrat confruntări violente. Însă al şaselea vas, Marmara, cu 600 de „activişti paşnici” la bord, a devenit scena unei ciocniri violente între soldaţi şi bătăuşii pregătiţi pentru rezistenţă armată.

Situl israelian ynet.news relatează despre ambuscada organizată de „activiştii paşnici” de pe puntea vasului Marmara:

Comandoul a căzut direct în mâinile membrilor misiunii pentru Gaza. Cu câteva minute înainte de începerea tentativei de abordare a vasului Marmara, comandantul operaţiunii a fost înştiinţat că 20 de persoane aşteptau pe puntea unde trebuia să aterizeze prima echipă de comando a unităţii de elită Flotila 13. Planul iniţial era ca debarcarea să se efectueze pe puntea de sus, iar de acolo soldaţii urmau să se grăbească spre cabina de comandă a căpitanului, căruia i s-ar fi transmis ordinul de a opri vasul.

Oficialii au estimat că militarii vor întâmpina o rezistenţă uşoară şi o posibilă violenţă minoră. De aceea, comandantul operaţiunii a decis ca elicopterul să survoleze direct puntea superioară a vasului. Prima frânghie folosită de comando pentru a coborî pe puntea superioară a vasului Marmara a fost prinsă de activişti, în marea lor majoritate turci, şi legată de o antenă în speranţa ca aceasta va doborî elicopterul. Cu toate acestea, luptătorii Flotilei 13 au decis să continue operaţiunea.

În timp ce membrii comandoului ajungeau pe punte unul câte unul, pasagerii ce îi aşteptau au început atacul cu ciomege, bare de metal şi praştii cu bile de sticlă. Militarii au fost înhăţaţi unul câte unul şi bătuţi rău, dar au încercat să riposteze.

Cu toate acestea, spre ghinionul lor, soldaţii erau dotaţi doar cu puşti cu bile de vopsea [paintball rifles], în genul celor folosite pentru a dispersa manifestaţii minore, precum cea de la Bilin. Cert este că aceste puşti nu i-au impresionat deloc pe activiştii ce au continuat să îi lovească şi au încercat chiar să le smulgă armele.

Un soldat care a venit în ajutorul unui camarad a fost capturat de revoltaţi şi a îndurat lovituri severe. Membrii comandoului erau echipaţi şi cu pistoale adevărate, însă au fost avertizaţi că le pot folosi numai în cazul în care viaţa le este pusă în primejdie. De îndată ce un membru al comandoului ajungea pe punte, era avertizat: ” nu trage! nu trage!” chiar şi în situaţia în care primea lovituri zdravene din partea pacifiştilor.

În loc de bătăuşi de stradă, comandoul se aştepta să găsească mai degrabă activişti politici ce doreau să ţină un protest. Soldaţilor li s-a spus să încerce să-i convingă verbal pe protestatari şi să folosească puştile cu bile de vopsea doar în cazul în care pacifiştii nu renunţau la rezistenţă. Ei au fost autorizaţi să folosească armele de foc numai în condiţii extreme.

Planul de a ajunge pe puntea de comandă părea imposibil, chiar şi cu sosirea celui de-al doilea elicopter cu trupe. ”Aruncaţi grenadele lacrimogene” a strigat comandantul comandoului ce monitoriza situaţia, acesta fiind foarte aproape, într-o barcă ce încerca să abordeze vasul Marmara prin spate.

Militarii au ascultat sfatul comandantului, însă manifestanţii, al căror număr ajunsese la 30 între timp, continuau să-i lovească pe militarii care ajungeau pe punte din elicopter. La un moment dat, pacifiştii au prins un militar, i-au luat arma şi l-au aruncat de pe puntea superioară. Acesta a căzut pe puntea inferioară, pierzându-şi cunoştinţa în urma unei lovituri la cap.

Abia după acest incident membrii comandoului au cerut permisiunea să folosească armele de foc. Comandantul le-a aprobat cererea, iar soldaţii au început să ţintească picioarele atacatorilor – o mişcare ce a tăiat avântul pacifiştilor. Chiar şi aşa însă, aceştia au început să tragă la rândul lor în militari.

„Am văzut vîrful unei ţevi de puşcă ivindu-se de după scări”, a declarat un membru al comandoului. „A tras în noi şi noi am ripostat. Nu ne dăm seama dacă l-am atins. L-am căutat mai târziu şi nu l-am putut găsi.” Doi militari au fost răniţi de gloanţe la genunchi şi stomac de către pistoalele ce se pare că au fost furate de la militarii prinşi de activiştii pentru pace.

În timpul învălmăşelii de pe punte un alt soldat a fost înjunghiat, iar în urma anchetei ce a urmat s-au găsit bîte, cuţite şi prăştii folosite de activiştii pentru pace, înainte ca militarii să preia comanda vasului. Se pare că pacifiştii erau bine pregătiţi de luptă.

Unii dintre pasagerii vasului s-au strâns la pupa navei lovind peste mâini pe soldaţii ce încercau să abordeze. Abia după o jumătate de oră de lupte încleştate, militarii au reuşit preluarea conducerii vasului Marmara.

Se pare că greşeala din planul operaţiunii a fost estimarea eronată despre pasagerii vasului, crezându-se că aceştia sunt membri de organizaţii umanitare ce caută o provocare politică, dar fără să recurgă la violenţă. Soldaţii au crezut că vor întâmpina cel mult o violenţă în genul celei de la Bilin, când de fapt au fost întâmpinaţi de una ca la Bangkok. Trupele paraşutate din elicopter au fost puţine, mult inferioare pacifiştilor ce îi aşteptau la bord.

A doua greşeală a fost aceea că ofiţerii de la comandă nu au luat îndeajuns în serios informaţia că un grup de persoane aşteaptă soldaţii pe puntea superioară. Dacă ar fi anticipat corect situaţia şi ar fi aruncat din elicopter grenade de fum şi lacrimogene, ar fi reuşit să creeze o perdea de fum ce i-ar fi ajutat pe membrii comandoului să aterizeze în siguranţă, în loc să cadă direct în mâinile pacifiştilor care i-au bătut cu brutalitate.

A brutal ambush at sea

knife
Activist al păcii la îmbarcarea în Turcia

În urma luptelor provocate de pasagerii vasului Marmara, cel puţin nouă „activişti paşnici” au fost împuşcaţi mortal de trupele de comando, iar opt soldaţi au fost răniţi. Incidentul a declanşat proteste anti-israeliene în Turcia, Cisiordania şi Iordania şi o criză diplomatică de proporţii pentru Israel. Lideri arabi şi iranieni profită de ocazie pentru a striga „măcel”, „masacru”, „naziştii” şi restul asortimentului de istericale rezervate „entităţii sioniste”. Ambasadori israelieni sînt chemaţi să dea explicaţii în numeroase capitale, din Brasilia pînă la Stockholm. Preşedintele Franţei condamnă raidul armat asupra convoiului, acuzînd Tel Avivul, predictibil, de folosirea „disproporţionată a forţei”. Relaţiile diplomatice cu Turcia, după perioada recentă de răcire, au suferit o severă deteriorare: convoiul se afla sub pavilion turc, iar unul din sponsorii majori este IHH, o fundaţie turcă de binefacere şi propăşire a drepturilor omului (nici nu se putea altfel). Prim-ministrul israelian s-a întors de urgenţă dintr-un turneu în America de Nord, amînînd o vizită la Casa Albă planificată pentru această săptămînă.

Presa scrisă şi audiovizuală, în special cea europeană, a raportat incidentul la prima oră a dimineţii, cu binecunoscuta-i promptitudine şi lux de amănunte: israelienii „au atacat” convoiul, israelienii sînt „agresori”, iar acţiunile lor sînt „criminale”.

Rămîne de văzut care va fi reacţia Casei Albe. În cazul în care administraţia Obama va decide că este momentul potrivit de a-şi îndrepta (încă o dată) furia asupra Israelului pentru a intra mai bine în graţiile regimurilor de la Ankara, Cairo sau Teheran, atunci Tel Avivul va concluziona că nu se poate bizui pe SUA ca aliat de nădejde pentru realizarea securităţii naţionale şi va fi forţat să ia decizii pe cont propriu într-o serie de probleme de securitate. Practic, reacţia administraţiei americane are potenţialul de a semnala Israelului că nu se poate apăra decît de unul singur în faţa ameninţării nucleare iraniene.

IHH, organizaţia caritabilă din spatele iniţiativei acestui convoi, este, asemeni multor organizaţii „caritabile” islamice, o faţadă pentru finanţarea şi încurajarea terorismului islamic. CIA a documentat în 1996 legăturile dintre această organizaţie şi grupuri extremiste din Algeria si Irak, iar un studiu recent al Institutului Danez pentru Studii Internaţionale oferă informaţii suplimentare:

Fenomenul grupurilor caritabile de faţadă care sprijină Al-Qaida nu este deloc limitat exclusiv la Peninsula Arabică. Într-adevăr, astfel de entităţi au fost infiinţate şi în alte părţi ale lumii islamice, cu un succes similar – de exemplu în Turcia, cu aşa-numita Fundaţie pentru Drepturile Omului, Libertăţilor şi Ajutorului Umanitar (IHH). Autorităţi turce au iniţiat în 1997 propria lor investigare a activităţilor criminale ale IHH, cînd o serie de surse au dezvăluit faptul că lideri ai IHH cumpărau arme automate de la alte grupuri islamice militante regionale. Sediul IHH din Istanbul a fost percheziţionat metodic, iar reprezentanţii locali au fost arestaţi. Forţele de securitate au descoperit echipament militar cum ar fi arme de foc, explozibili, instrucţiuni de producere de bombe şi un steag jihadist. După ce au analizat documentele găsite la sediul IHH, autorităţile turce au concluzionat că „membrii IHH arestaţi în urma acestei operaţiuni urmau să plece ca luptători străini în Afganistan, Bosnia şi Cecenia.”

Conform unei dări de seamă a unei instituţii de spionaj franceze, infiltrarea teroriştilor în rîndul IHH s-a extins pînă la cadrele cele mai de vîrf. Raportul, scris de renumitul magistrat antiterorist Jean-Louis Bruguiere, a dezvăluit faptul că preşedintele IHH, Bulent Yildrim, a conspirat în mod direct pe parcursul anilor 1990 pentru a „recruta soldaţi veterani, în anticiparea venirii unui jihad sfînt. In mod deosebit, unele persoane au fost trimise in zone de război din ţări musulmane, pentru a obţine experienţă de lupta.” Mai mult, în speranţa „de a primi sprijin politic din partea acestor ţări, acestea au beneficiat de ajutor financiar din partea IHH, precum şi de stocuri de arme, cuţite şi explozibile prefabricate.” O examinare a convorbirilor telefonice a scos în evidenţă apeluri telefonice repetate către o casă conspirativă Al-Qaida din Milano şi către agenţi terorişti algerieni activi în Europa, inclusiv către notoriul Abu el-Ma`ali, ulterior denumit de oficiali americani drept „al doilea Osama Bin Laden.”

Cu ocazia procesului din Seattle intentat atentatorului Al-Qaida Ahmed Ressam, procurorii federali l-au chemat pe magistratul Bruguiere în calitate de martor expert. Bruguiere a depus mărturie în privinţa „rolului important” jucat de IHH în organizarea atentatului Al-Qaida asupra aeroportului internaţional din Los Angeles. Întrebat în numeroase rînduri, Bruguiere a insistat asupra „relaţiei strînse” [dintre IHH şi Al-Qaida].
. . .
IHH este o organizaţie non-guvernamentală, dar a fost proiectată ca o faţadă de acoperire… pentru a facilita obţinerea de documente false şi alte modalităţi de infiltrare pentru luptătorii islamici trimişi în diverse teatre de operaţiuni. De asemenea, a contribuit activ la recrutarea acestor luptători islamici. În final, una din responsabilităţile avute a constat în procurarea de armament prin participarea la traficul ilegal de arme.

The role of Islamic charities in international terrorist recruitment and financing

Acum devine uşor de înţeles insistenţa convoiului de a încălca embargoul israelian: indiferent de reacţia israeliană, bătăuşii de la bord ar fi avut un rol important de jucat. Dacă autorităţile israeliene ar fi permis debarcarea în Gaza, aceştia s-ar fi transformat într-o forţă ostilă infiltrată pentru stabilirea unei „rute permanente” de întrajutorare jihadistă, între Hamas şi robinetul internaţionalist „umanitar” al IHH. Însă autorităţile israeliene au forţat respectarea embargoului pe cale militară şi aceştia s-au transformat în agenţi provocatori ai unei ambuscade mediatice şi de relaţii publice. În ambele cazuri, capcana a fost larg întinsă pentru israelieni şi israelienii au căzut în ea, ca nişte începători naivi.

Ca orice operaţiune bine gîndită de diversiune şi infiltrare, avangarda bătăuşilor a avut nevoie de masele de nătărăi: cu cît mai diverse şi mai dedicate, cu atît mai convingător efectul de ansamblu pentru publicul de la distanţă, consumator de ştiri marca BBC, CNN sau Al Jazeera. Belgieni, spanioli, englezi, scoţieni, americani, francezi şi restul transnaţional de activişti de umplutură înregimentaţi într-o ciupercărie de organizaţii anti-Israel au format masa de nătărăi utili, ornată de crema intelectuală şi politică: girul prestigios oferit de Chomsky, Finkelstein, Desmond Tutu şi Mairead Maguire, laureata irlandeză a premiului Nobel pentru pace, se suprapune cu girul politic oferit de o delegaţie de europarlamentari aflaţi la bordul convoiului.

Asistăm la o convergenţă globală a bătăuşilor şi nătărăilor, parazitîndu-se reciproc şi netezind împreună calea spre paroxismul final, calculat în avans de regimurile autocratice ale lumii şi facilitat de corupţia morală a elitelor. Pentru toţi, prada supremă este evreul. Pentru unii, este doar prada de început.

icon-circle-o  icon-circle-o  icon-circle-o

Activişti ai păcii la bordul convoiului umanitar, interpretînd un clasic din repertoriul patriotic jihadist: Oh evreilor, Khaibar, Khaibar, armata lui Mohamed se întoarce!
Khaibar este numele ultimei aşezări de evrei înfrînte de armata lui Mohamed în anul 628. Numeroşi evrei au fost ucişi în acea bătălie, care a marcat sfîrşitul prezenţei iudaice în Arabia.

Activist al păcii înjunghiind un soldat israelian

Activişti ai păcii atacînd soldaţi israelieni cu bare de metal

Prim-plan al activiştilor păcii de pe vasul Marmara

Arsenalul activiştilor de pace

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

113 comentarii

 1. euNuke
  31 mai 2010

  mda, şi mie mi s-a părut puţin hazardată şi precipitată acţiunea comandoului israelian, de altfel o recunosc şi ei acum. Eu aş fi lucrat cu năvodul şi cuibul de viespi, aruncate din elicopeter direct pe gloată aţîţată in prealabil de plasarea unor păpuşi gonflabile de ultimă generaţie, unele dotate cu secsapil şi burqa deopotrivă. După împotmolirea masei de hactivişti în năvod aş fi coborît NU soldaţi, ci cîini de vînătoare foarte bine dresaţi, sau chiar nişte purceluşi, mistreţi. Glumesc desigur, dar, cîteodată metodele neconvenţionale dau mai iute roade in tratarea demenţei, individuală sau colectivă, iar stupoarea indusă pacientului are un efect benefic de relaxare, măcar temporară.

 2. Francesco
  31 mai 2010

  Un hei-rupist media pe nume Dragos Nicolae se foloseste de platforma Voxpublica pentru a-si infoia penele de nestiutor in legile internationale, dar foarte agresiv la adresa Israelului:

  Dar nu vreau să vă spun ce deja știți mai bine decât mine (nu am vazut nimic la TV pentru că nu mai am), ci vreau să pun câteva întrebări. Cine știe, poate un expert în drept inernațional ne poate lumina.

  În primul rând, nu înțeleg cum armata israeliană poate ataca un vas în ape teritoriale internaționale? Mai ales unul umanitar. În al doilea rând, de ce nu au oprit pur și simplu nava Navi Marmara? Îi puteau bloca drumul cu un vas militar, nu? Aici ne-ar trebui un comandat de navă. Știți vreunul? De ce au urcat soldații la bordul navei, precum pirații somalezi? Să fi avut nevoie de ajutoare umanitare, sau doar au fost suficient de netoți să intre într-un incident care deja le-a atras critici din toate colțurile lumii?

  Daca ar citi ce a scris Emil despre Acordul de la San Remo (poate) ca ar intelege.
  O armata de natarai pro-Hamas este si la Bucuresti, nu numai pe Mavi Marmara. O intrebare de genul „Îi puteau bloca drumul cu un vas militar, nu?” cand este vorba despre o nava de un asemenea tonaj 4142 (GT, sursa Wikipedia), merita a fi trecuta in Cartea Recordurilor la Prostie.

  Caracteristicile generale ale navei Mavi Marmara (Blue Marmara, sursa Wikipedia):
  Class Passenger ship
  Tonnage: 4,142 GT (gross tonnage)
  Length: 93 m (305 ft)[4]
  Beam: 20 m (66 ft)[4]
  Draft: 4 m (13 ft)[5]
  Installed power: 4,400 kW[3]

  Speed: max. 9.9 knots (18.3 km/h; 11.4 mph)- avg. 7.2 knots (13.3 km/h; 8.3 mph)[5]

 3. costin
  31 mai 2010

  „Activistii pacii” activeaza pasnic, intr-o maniera pacifista, demna de religia pacii, si la sediul BBC din Manchester:
  Gaza aid ship protesters try to storm BBC Manchester

  Protesters demonstrating against the Israeli attack on a Gaza-bound aid ship have attempted to storm the BBC in Manchester.

  More than 800 people marched through the city centre and down Oxford Road, where the crowd surged at the BBC’s entrance, smashing its front doors.

  One man climbed to the top of the building to plant a Palestinian flag and there were at least three arrests.

  Protesters said they were also angry about the BBC’s coverage of Israel.

  Police officers formed a chain across the BBC’s Oxford Road entrance and surrounded the building with police vehicles and officers.

  Protesters from the Palestinian Solidarity Campaign, who organised the demonstration, chanted slogans including: „BBC tell the truth.”

  Protesters smashed glass doors and there were at least three arrests

  Acum asteptam scuzele de rigoare ce vor veni din partea BBC-ului si prosternarea in fata islamistilor. Doar nu am vrea sa ii jignim, cine stie ce s-ar mai putea intimpla?

 4. Flo
  31 mai 2010

  Am ramas placut surprins, desi nu ma asteptam, sa vad la stirile de dimineata pe PRO TV o prezentare reala a lucrurilor. Au aratat cam aceleasi imagini ca cele de mai sus, au aratat ca trupele au fost asaltate si militarii batuti si din nou spre surprinderea mea au aratat protestatarii din Istanbul arzand steagul israelului si luand cu asalt ambasada Israelului. Deci au aratat cum „activistii pasnici” sunt de fapt o gloata de vandali. Nu ma asteptam, si din pacate nu am avut cum sa inregistrez stirile ca sa le postez.

  Si inca un lucru neasteptat (si off-topic) tot la stirile de dimineata au dat si un reportaj despre durerea in cot a grecilor in timp ce tara le este in insolventa si au prezentat o paralela intre trendul Greciei si al Romaniei.
  Daca are cineva inregistrarea va rog sa o postati undeva pentru ca merita vazuta.

 5. euNuke
  31 mai 2010

  Se tot utilizează in presă, abuziv şi inconştient, sintagma convoi umanitar, de parcă această flotă ar fi rezultatul unei acţiuni desfăşurate sub egida vreunei instituţii umanitare internaţionale, or, in lipsa oricărei acreditări dinspre un grup de state neutre aflate in acord cu părţile beligerante, sau dinspre o organizaţie de drept internaţional, de pildă Crucea roşie, sau ONU, pătrunderea forţată in pofida avertismentelor repetate in zona maritimă ce asigură embargoul impus de Israel este un act ostil, din simplu motiv că, embargoul fiind o măsură ce ţine de logica conflictelor armate, orice prezenţă străină ce refuză să se identifice şi să se supună controlului defensiv va fi suspectată de intenţii duşmănoase, imediat izolată, persoanele reţinute şi imobilizate, iar bunurile găsite asupra lor automat confiscate; violenţa celor 600 de ajutoare umanitare umblătoare a adăugat o circumstanţă agravantă actului de agresiune, iar instrumentarul descoperit la bord demonstrează şi o premeditare a acestei operaţiuni de diversiune. Problema apare atunci cînd statul resortisant al acestor invadatori, Turcia, reclamă comiterea unei infracţiuni de drept internaţional de către statul atacat şi pretinde că cetăţenii săi se aflau cu drept in zona teatrului de război, o problemă gravă pentru că din acest moment acel stat ce-şi susţine public, in faţa organismelor internaţionale, cetaţenii agresori va trebui să-şi asume responsabilitatea faptelor comise de aceştia, iar gestul guvernului turc de a acuza vehement Israelul este foarte periculos in dinamica politicii internaţionale – semnifică ieşirea din starea de neutralitate prilejuită de atacul efectuat de cetăţenii săi purtaţi în asaltul lor de nave aflate sub pavilionul turcesc. Israelul ar putea considera acţiunea acestor forţe pro-hamasiste din Turcia ca o motivaţie puternică pentru a declara Turcia stat agresor şi a rupe, in consecinţă relaţiile diplomatice cu această ţară, însă poziţia Israelului este foarte slăbită de conjunctura politică din us si ue unde s-au instalat partide legate ombilical de internaţionala socialistă; in plus, guvernul islamist turc avea deja pregătită strategia pentru aceasta situaţie de criză fabricată: şi-au retras primii ambasadorii şi tot ei au început busculada diplomatică cu o extrem de suspectă promptitudine.

  despre statutul navelor aflate in misiune umanitară, articole incidente in tratatul de la san remo:
  art 47 The following classes of enemy vessels are exempt from attack:
  […](c)[ii]vessels engaged in humanitarian missions, including vessels carrying supplies indispensable to the survival of the civilian population, and vessels engaged in relief actions and rescue operations;
  8. Vessels listed in paragraph 47 are exempt from attack only if they:
  (a) are innocently employed in their normal role;
  (b) submit to identification and inspection when required; and
  (c) do not intentionally hamper the movement of combatants and obey orders to stop or move out of the way when required.

 6. XYZ
  31 mai 2010

  Si articolul unui tampit ca tine. Ai habar ca media este manipulata aproape in totalitate de sionisti? Ca se face tot posibilul ca evreii sa fie prezentati drept adevaratele victime, indiferent ce se intampla? Mai recent, incepand cu vrajeala de „6 milioane” care au crapat in Holocaust si la care s-a pus botu’ ani intregi.[sublinierea mea.(costin)] dar lumea a inceput sa-si puna intrebari, sa cerceteze. Da’, ma, erau teroristi pe vasul ala, nu convoi umanitar, erau nume de-alde Hamas si Al Qaeda care au venit sa-i provoace si sa-i atace pe pasnicii jidani. Mars, ma, de-aici, creier spalat!

 7. XYZ
  31 mai 2010

  Nu ti se pare normal sa protesteze lumea, bai, javrelor? Bagati in voi, kkturile de la BBC, de la CNN si credeti, ma, cu tarie in ele, ca acolo e adevarul. Hai, nu incetati sa pupati in cur statul maret si suveran al Israelului, ca numai bine a facut de la infiintare (ilegala) si pina acum. Da’ musulmanii sint rai, rasisti, ei, jidanii sint piinea lu Yahweh, ce mai! Mars la kkt inca o data!

 8. costin
  31 mai 2010

  Benjamin Netanyahu despre pacifistii de pe flotila:

 9. Liviu
  31 mai 2010

  tot eu sunt :)))
  nu ma pot abtine

  @XYZ

  „Mai recent, incepand cu vrajeala de “6 milioane” care au crapat in Holocaust si la care s-a pus botu’ ani intregi. dar lumea a inceput sa-si puna intrebari, sa cerceteze”

  prietene desi nu sunt de acord cu tot ceea ce se scrie pe acest blog si desi m-am injurat cu baietii intr-un post anterior aici imi pare rau insa ai sarit calul ????

  deci 6 milioane de evrei care au crapat in holocaust e de fapt o vrajeala si lumea a inceput sa isi puna intrebari ?? asta crezi tu?
  adica vrei sa zici ca holocaustul e de fapt o conspiratie sinistra ?

  e una sa ai beef-uri cu baietii in legatura cu anumite actiuni ale statului Israel si alta sa pui la indoiala existanta holocaustului

  ‘tuti mortii ma-tii de koranist imputit
  daca ai intrebari despre holocaust ne putem intalni oricand si o sa te fac eu sa intelgi ce au suferit oamenii atunci
  O sa aduc si o canistra de zyklon B

 10. euNuke
  31 mai 2010

  Sună cam prolix teza expusă adineauri de mine. Revin cu detalieri necesare.

  In primul rînd statutul navelor.
  Din cele 6 nave doar 5 pot fi considerate, la limită, ca fiind neutre sau legate de un stat neutru, in schimb vasul Marmara cu o încărcătură de 600 de potenţiali combatanţi nu putea fi privit altfel de către gardienii embargoului decît ca vas de război deghizat in navă civilă. Suspiciunea conferită de dimensiunea şi suprapopurarea vizibilă a navei este rapid confirmată de atacarea violentă a soldaţilor israelieni ce au coborît cu intenţii paşnice la bord, anume pentru capturarea şi escortarea ulterioară navei către Ashdod, iar lucru acesta este foarte important, îl repet: IDF nu a desfăşurat iniţial un atac armat asupra navelor aşa-zis umanitare, ci a încercat să captureze şi redirecţioneze flota către un port-punct de control, lucru firesc pentru orice stat suveran, nu neapărat aflat in stare de conflict. de altfel conflictul este declanşat abia în momentul in care activiştii marmarei se transformă brusc in combatanţi şi declanşează acţiunea ostilă şi disproporţionată împotriva echipei de control a idf formată din cîţiva soldaţi, slab înarmaţi.

  Legătura dintre nava inamică şi statul resortisant, recte Turcia.

  Dacă, in prealabil lansării misiunii umanitare a flotilei, guvernul Turciei ar fi deschis un canal diplomatic cu Israelul in care să exprime intenţiile acestei ţări de a susţine pe de o parte reţelele de ajutorare a palestinienilor şi pe de alta de a contesta sau măcar supune negocierii măsura embargoului, atunci am fi putut vorbi de nava Marmara ca vehicul al unui stat neutru, însă acţiunea acestei flotile s-a derulat intr-un mod netransparent, guvernul turc neinformînd partea israeliană despre încărtura umană, deloc umanitară, a navei. Atunci cînd nava-cal troian a refuzat să se supună controlului israelian s-a născut o situaţie conflictuală intre cele 2 ţări, situaţie pe care guvernul turc a dovedit că nu are nicio intenţie s-o dezamorseze, din contră, o speculează la maxim. Erdogan era obligat, dacă era într-adevăr sincer in pretenţiile sale pacificatoare, să prezinte scuze Israelului şi să arate că nava Marmara este din momentul arestării de către idf o navă rebelă in raport cu legile Turciei şi că pasagerii poartă un razboi la care guvernul său nu achiesează, ca atare guvernul său ar fi arătat că nu a avut nicio implicare in organizarea acestei excursii cu şuţii i-smile in Gaza. Nu s-a întîmplat nimic de genul ăsta, ci pe dos, guvernul turc pretinde că Israelul, in apărarea embargoului dar şi a graniţelor sale, a comis acte de piraterie, asta pentru că nu vrea să recunoască starea de război instalată tacit şi, bineţeles, nici caracterul evident ostil al expediţiei şi preconizatei debarcări a Marmarei, şi nici dreptul suveran al Israelului de a îndepărta pericolele iminente folosind forţa armată, chiar şi cu minimum de daune colaterale.

 11. Liviu
  31 mai 2010

  @XYZ esti musulan din atsa extremist prietene ?
  esti unul dintre cei care neaga holocaustul si care e mare fan ahmadinejad? si care a dansat in strada cand au intrat avioanele alea in WTC?

  daca da atunci il invit pe mohamedul tau sa imi faca o felatie si bineinteles o sa-mi dau drumul pe fata lui si o sa-i dau pagini rupte din koran sa se stearga dupa aia

  ah ? ce zici ? misto ?

  daca te-ai suparat poti sa issue o fatwa poti sa faci ce vrei tu poti sa te si sinucizi in numele lu allah .Trust me you won’t be missed by anyone

 12. euNuke
  31 mai 2010

  erată
  in loc de „suprapolurarea”, suprapopularea.

 13. costin
  31 mai 2010

  Liviu, mama, nu esti pe maidan, vorbeste frumos! si nu stiu de ce te superi asa de tare, sint convins ca daca ai un pic rabdare ti-ai gasi multe puncte in comun cu xyz.
  p.s. Liviu, xyz nu e islamist, e un mic anarhist ca tine ????

 14. Liviu
  31 mai 2010

  @costin
  vorbesti ca sa nu adormi nu ?
  nu nu am ce puncte sa gasesc in comun cu unul care neaga holocaustul

  intre XYZ si voi prefer totusi ipocrizia voastra ????

 15. Flo
  31 mai 2010

  Pentru cine urmareste PJTV nu este o mare surpriza aparitia unei crize diplomatice intre Turcia si Israel. Se urmareste o izolare a Israelului in special de SUA si de orice tara ce are legaturi strategice cu SUA (i.e. Turcia). Intr-un eventual atac asupra Israelului din partea vreunui „vecin” pro-Iran, SUA in calitatea de aliat al Israelului ar interveni folosind bazele din Turcia. Asta doar in cazul in care Turcia este in neutralitate fata de Israel. Daca relatiile diplomatice dintre Israel si Turcia sunt oprite, bazele SUA din Turcia nu ar putea fi folosite pentru sprijinul Israelului…

 16. Flo
  31 mai 2010

  Costin,

  ei nu se supara, se folosesc de orice ocazie sa intre si sa polueze spatiul cu injurii si trivialitati.

  Domnilor, astfel de limbaj se foloseste la coltul strazii in ghetou. Va sfatuiesc sa va dati o intalnire in ceva birt si sa stai si sa va injurati acolo.

  Aici se discuta altfel de probleme si se foloseste un limbaj mai civilizat.

 17. Corneliu
  31 mai 2010

  Băi XYZ propagandist nazist, iar ai apărut?
  Bine au făcut israelienii că au oprit acest transport de terorişti să continue înspre Gaza.
  Tu nu-ţi dai seama că lumea (şi nu mă mir desigur de tine) tratează Israelul fără nicio proporţie cu evenimentele?
  În Tailanda sunt asasinaţi zeci de oponenţi politici şi nimeni nu se sinchiseşte.
  În lumea musulmană se produc zilnic măceluri cumplite şi presa abia dacă mai aminteşte unele.
  În Sudan sunt măcelăriţi şi expulzaţi creştinii si nici măcar nobila lume creştină nu reacţionează.
  În Sri Lanka au fost măcelăriţi de curând zeci de mii de tamili şi abia de s-a ştiut ceva.
  Turcia cea umflată de aroganţă îi măcelăreşte pe curzii cetăţeni proprii şi pe cei din Irak, cu cea mai mare naturaleţe şi nimeni nici nu spune pâs.
  Regimul de la Teheran îşi execută oponenţii si abia se aude.
  Acelaşi regim de la Teheran lansează zilnic ameninţări furibunde de distrugere a Israelului, pregătindu-se efectiv pentru asta şi ONU tace.
  Coreea de nord ameninţă cu izbucnirea iminentă unui război distrugător cu urmări mondiale imprevizibile şi ONU, ca şi indobitocita opinie publică mondială, tac.
  Te-ai întrebat pentru ce?
  Pentrucă nefiind vorba de evrei toate astea nu au haz.
  Ceeace îi preocupă pe toţi acum este doar că Israelul a zădărnicit intrarea în Gaza a unui grup de terorişti travestiţi in „militanţi pentru pace” însoţiţi de o liota de „idioţi utili”.
  Iată poza unuia din veriabilii turişti ai păcii, care s-a fotografiat pe vasul „Marmara” înainte de evenimentul discutat:
  http://elderofziyon.blogspot.com/2010/05/heres-peace-activist.html

  Da, XYZ, acesta e tabloul.
  Aaa, vrei să zici că toate calamităţile amintite cât şi toate celelalte sunt opera jidanilor? Aici rişti să intri în domeniul psihiatriei.
  Dacă vrei sa mergi pe „Huo jidanii”, dă-i înainte.
  Dar nu aici.

 18. Simplu_vizitator
  31 mai 2010

  Bine v-am regasit !
  Iata ca dau curs invitatiilor voastre de a scrie si eu comentarii pe blogul vostru.
  Intai, treceti peste aberatiile celor doi „oameni”.
  Acum va rog sa ma ajutati sa inteleg ce s-a intamplat si mai ales DE CE s-a intamplat. Din cunostintele mele (corectati-ma daca gresesc) Turcia este singurul aliat al Israelului in zona. Cum (de ce) o nava sub pavilion turcesc refuza sa opreasca la somatiile navelor israeliene ? Mai ales ca li s-a oferit varianta civilizata de ancorare la Ashdod si transportul ulterior terestru al ajutoarelor.
  Nedumerirea mea este: putem acuza doar fanaticii din Hamas sau putem banui chiar Turcia ca ar incerca o destabilizare a situatiei in zona ? In fond, Turcia este un important membru al NATO si nu prea poate face nimic de capul ei.
  Iar domnul Erdogan tare mi se pare ca este cu fundul in doua luntre…ce se intampla ?

 19. Imperialistu'
  31 mai 2010

  Salut, simplu_vizitator! Erdogan nu sta cu fundul in doua luntre. Este liderul unui partid islamist, AKP, adversar al kemalismului turc si are la activ o sumedenie de declaratii si actiuni pro-islamiste, asa ca nu este de mirare ca a sustinut flotila de „pacifisti”… Nu se pregateste numai de alegeri, ci de cea mai profunda transformare a Turciei de la Kemal Ataturk incoace. Erdogan este, daca vrei, un Anti-Ataturk, iar singura institutie care mai poate salva Turcia este armata, cu conditia ca generalii turci sa nu se lase pacaliti de diversiunile akp-iste.

  Din pacate, Uniunea Europeana se va impotrivi oricarei lovituri a armatei, pornind de la prostia ca vointa democratica este suverana. Sper ca armata Turciei sa aiba mai multa minte.

 20. costin
  31 mai 2010

  Televiziunea lui Putin despre eveniment:


  nimic nou sub soare. varianta Israelului, practic, nici nu exista. „Activisti de pace pasnici neinarmati” in sus, „activisti de pace pasnici neinarmati” in jos. Terorism de stat, palestinieni care traiesc in ghetou, declaratii pe larg din partea oficialilor palestinieni. e ireal ce se intimpla

 21. Simplu_vizitator
  31 mai 2010

  Multumesc pentru lamuriri.
  Totusi, nu inteleg ce ar avea de castigat Turcia in aceasta chestiune. Daca armata turca este cu picioarele pe pamant, cred ca i-ar fi usor sa scape de Erdogan, ca doar mai exista un episod similar in istoria lor recenta.
  Altfel, care sa fie alternativa ? Iesirea din NATO si alierea cu lumea araba ? Pai cred ca-si sapa singuri groapa (mai ales cea economica). Sau vor vreun imperiu turco-iraniano-saudit ?
  Insist pe aspectul asta pentru ca asta mi s-a parut extrem de ciudat: aliatul declarat al Israelului autorizeaza o nava sub pavilion propriu sa forteze embargoul israelian. De ce ?

 22. Cătălin Kirk
  31 mai 2010

  Prieteni, sunt sigur că aici e acelaşi XYZ.
  Sper să se simtă cumva. Dacă e chiar el, nu mai merită dialogul. E sub nivelul mării.

 23. costin
  31 mai 2010

  batausii si nataraii, islamistii si punkerii, hipsterii, hipiotii, clovnii, nelipsitii evrei hasidici si ONG-isti, uniti impotriva Israelului:

 24. Imperialistu'
  31 mai 2010

  Toata crema.

 25. Imperialistu'
  31 mai 2010

  Simplu_vizitator> Poate ca Erdogan vrea sa puna Turcia in fruntea lumii islamice, asa cum incearca si Ahmadinejad cu Iranul sau. Mi-e greu sa iti raspund in acest moment la intrebare. :/

 26. Corneliu
  31 mai 2010

  Simple vizitator, bine ai revenit.
  Vreau sa sper ca nu esti aceeasi persoana cu cazul XYZ. Altfel ar fi un regretabil caz psihiatric de dublare a personalitatii. Mai putin regretabil pentru noi decat pentru persoana in cauza.
  Oricum, sper ca ne vom lamuri repede.

 27. Imperialistu'
  31 mai 2010

  Persoane diferite, Corneliu.

 28. Simplu_vizitator
  31 mai 2010

  @Corneliu
  Nu, sunt cel care am declansat un mic flame pe alt subiect, unde nu am fost de acord cu o expresie folosita de @Israelianca.
  Dar totusi, ce anume din comentariile mele te-au dus la gandul ca as putea fi o clona a lui @xyz ? Daca am gresit undeva, chiar te rog sa-mi atragi atentia.
  Multumesc

 29. costin
  31 mai 2010

  Corneliu, Simplu_vizitator a mai fost pe la noi. nu are nimic de-aface cu xyz. m-am uitat un pic pe linkul tau. ce cloaca trista.

 30. costin
  31 mai 2010

  mai multe prosteste anti-israeliene

  10,000 Turks Chanting “Israel, You Will Drown in Blood” Protest in Istanbul

  Around 10,000 Turks marched in protest from the Israeli consulate in Istanbul to a main square, chanting, “Murderous Israel you will drown in the blood you shed!” following the deadly IDF raid on the Gaza aid flotilla Sunday night. The protesters earlier tried to storm the Consulate building but were blocked by police.

  The Gaza aid flotilla of six ships, carrying some 700 activists, was sponsored in part by a Turkish organization.

  Turkish police were put on high alert as thousands people marched on Istanbul’s central Taksim square from the Israeli consulate where they had converged after news of the raid broke.

  “Damn Israel!”, “A tooth for a tooth, an eye for an eye, revenge, revenge!” chanted the protestors, carrying Turkish and Palestinian flags, as they marched towards the square, an AFP photographer reported.

  “Close down the Zionist embassy,” read a banner carried by the crowd.

 31. Flo
  31 mai 2010

  Cum am spus mai sus, Turcia se vrea distantata fata de Israel, in eventualitatea unui atac din partea unei tari islamiste (Iran, Siria, Liban) asupra Israelului. In eventualitatea unui asemenea atac, Turcia ar fi implicata direct ca aliat al Israelului datorita bazelor NATO (adica SUA) din Turcia. Actuala conducere din Turcia, partid islamist, nu vrea sa riste situatia e a fi aliat contra altei tari islamiste. Astfel, profita de orice ocazie pentru a rupe legaturile diplomatice cu Israelul. Daca legaturile diplomatice intre Turcia si Israel sunt blocate, probabil (aici doar speculez) Turcia poate refuza un eventual ajutor strategic in favoarea SUA si NATO sau chiar sa refuze in totalitate folosirea resurselor Turciei pentru sustinerea Israelului in cazul unui conflict.

 32. Filip
  31 mai 2010

  Blogul tau e o gura de aer proaspat pentru cineva care cunoaste personal situatia Israelului.
  Nu stiu cand a devenit cool sa fii anti-Israel, probabil la fel cum devenise cool sa tii cu obama.
  Cât despre atitudinea „jurnalistilor” din țara, n-ar trebui sa ne mire nimic. Jurnalisti obiectivi numeri pe degete.

 33. costin
  31 mai 2010

  salut Filip,
  Asta e si ideea blogului, intr-un fel. Sufocati de nonsensuri, manipulari si distorsiuni, ne-am creeat singuri zona in care sa putem respira.

 34. Flo
  31 mai 2010

  Stirile despre care vorbeam la 5 :

  Si off-topic-ul despre Grecia:

 35. costin
  31 mai 2010

  Flo, evident Turcia o se orientalizeaza din ce in ce mai mult si in curind s-ar putea sa nu mai aiba ce cauta in NATO pentru ca interesele s-ar putea sa nu coincida. Si nu este prima data cind Erdogan se da in stamba.
  p.s. vezi ca nu ai pus linkurile la ultimul tau comentariu.

 36. Flo
  31 mai 2010
 37. Flo
  31 mai 2010

  Mie mi se pare situatia de fata tipica pentru „curtea scolii”. Nu sari cu gura la ala pe care il stiu toti ca ia piatra si-ti da-n cap orice zici (Iran si sleahta). In schimb, pe tocilaru ala care accepta orice comentariu pentru ca e bine crescut si educat (Israelu) poti sa-l injuri de mama in fiecare zi numai sa te aflii in treaba. Si oare cine face cele mai multe prostii in curtea scolii? Prostu cu piatra ce are nota 5 la purtare sau tocilaru care isi vede de treaba lui?

 38. Flo
  31 mai 2010

  La fel de adevarat mai e si faptul ca dupa ce creste, tocilarul ala o sa fie sef, si iarasi o sa se supere, tot prostii ca le e sef. O sa zica ca-i hotz si porc si escroc. Si iarasi o sa ia bolovanu la el.

 39. bugsy
  31 mai 2010

  @simplu_vizitator, welcome back ma’man! deja ai primit cateva raspunsuri pertinente la intrebarea ta referitoare la ciudata pozitie a Turciei fata de Isreal.
  Sa stii ca armata a incercat ceva! Nu stiu daca va amintiti, dar acum cateva luni au fost arestati cativa importanti generali din armata turca, acuzati de conspiratie etc, etc.

  cred ca in armata turca, care este garantul statului laic, se banuieste spre ce directie vrea Erdogan sa indrepte Turcia.

 40. Flo
  31 mai 2010

  Pun pariu ca imediat ma trec astia si pe mine pe nota de plata a Mossadului ????

 41. bugsy
  31 mai 2010

  #42 Flo: stai la rand Flo, stai la rand! oricum, nu cred ca e o lista prea mare. ajunge pentru toti!

 42. XYZ
  31 mai 2010

  Prostie cit cuprinde, tot inainte! „Gura de aer proaspat”! Umor negru aveti, nene. Blogu’ asta pute a rahat de la o posta. Cam greu sa convingi de asta niste spalati pe cerebel ca majoritatea celor ca posteaza aici. Ce poti cere unei persoane care ii baga in aceeasi oala pe Obama, Oriana Fallaci, limbricu’ de Patapievici, Putin, cretinu’ de Ungureanu, Fortuyn si Dawkins?
  Si apropo, Turcia se orientalizeaza? Get ur facts right, idiot!

 43. XYZ
  31 mai 2010

  „It is quite astounding that Israel has been able to create over the past 12 hours a news blackout, just as it did with its attack on Gaza 18 months ago, into which our main media organisations have willingly allowed Israeli spokespeople to step in unchallenged.

  How many civilians were killed in Israel’s dawn attack on the Gaza-bound flotilla of aid? We still don’t know. How many wounded? Your guess is as good as mine. Were the aid activists armed with guns? Yes, says Israel. Were they in cahoots with al-Qaeda and Hamas? Certainly, says Israel. Did the soldiers act reasonably? Of course, they faced a lynch, says Israel.

  If we needed any evidence of the degree to which Western TV journalists are simply stenographers to power, the BBC, CNN and others are amply proving it. Mark Regev, Israel’s propagandist-in-chief, has the airwaves largely to himself.

  The passengers on the ships, meanwhile, have been kidnapped by Israel and are unable to provide an alternative version of events. We can guess they will remain in enforced silence until Israel is sure it has set the news agenda.

  So before we get swamped by Israeli hasbara let’s reiterate a few simple facts:

  * Israeli soldiers invaded these ships in international waters, breaking international law, and, in killing civilians, committed a war crime. The counter-claim by Israeli commanders that their soldiers responded to an imminent “lynch” by civilians should be dismissed with the loud contempt it deserves.

  * The Israeli government approved the boarding of these aid ships by an elite unit of commandoes. They were armed with automatic weapons to pacify the civilians onboard, but not with crowd dispersal equipment in case of resistance. Whatever the circumstances of the confrontation, Israel must be held responsible for sending in soldiers and recklessly endangering the lives of all the civilians onboard, including a baby and a Holocaust survivor.

  * Israel has no right to control Gaza’s sea as its own territorial waters and to stop aid convoys arriving that way. In doing so, it proves that it is still in belligerent occupation of the enclave and its 1.5 million inhabitants. And if it is occupying Gaza, then under international law Israel is responsible for the welfare of the Strip’s inhabitants. Given that the blockade has put Palestinians there on a starvation diet for the past four years, Israel should long ago have been in the dock for committing a crime against humanity.

  Today Israel chose to direct its deadly assault not only at Palestinians under occupation but at the international community itself.

  Will our leaders finally be moved to act?”

  Sugeti fara incetare din masina de propaganda a Israelului. Cu spor.

 44. Imperialistu'
  31 mai 2010

  Mestere, daca nu termini cu injuriile, te asigur ca te vei racori prin alte parti.

 45. dr pepper
  31 mai 2010

  eunuke – #6

  acţiunea acestor forţe pro-hamasiste din Turcia ca o motivaţie puternică pentru a declara Turcia stat agresor

  Turkey threatens action; Israel on alert

  Ankara warned that further supply vessels will be sent to Gaza, escorted by the Turkish Navy, a development with unpredictable consequences.

  turcii vor trimite un alt convoi protejat de nave de razboi!
  ( daca sursa este credibila, evident)

 46. Oricum ati da-o, a fost un act de piraterie din moment ce s-a petrecut in apele internationale. Gaza nu poate fi „zona de razboi”, din moment ce un razboi implica existenta unor parti beligerente. E cumva Gaza un stat independent recunoscut international? Exista un „razboi” in Gaza intre 2 entitati statale?

  Eu sunt convins ca activistii au vrut sa provoace Israelul pt a atrage atentia opiniei publice, iar comportamentul iresponsabil al israelienilor e exact ce si-ar fi dorit islamistii. Lasand la o parte opinia publica si dreptul international, de care oricum Israel niciodata nu s-a sinchisit, e cam nasol pt Israel ca singurul lor aliat din zona, Turcia, s-a suparat. Turcia nu e o tara cu care vrei sa te pui rau, mai ales cand esti inconjurat de dusmani. Se adevereste inca odata faptul ca cel mai mare pericol la adresa existentei Israelului nu e islamismul, ci zionismul extremist.

 47. costin
  31 mai 2010

  Flo, am pus clipurile de care spui tu si pe youtube. sint faine ????

  asta e inca un prilej pentru a posta melodia asta:
  Bob Dylan – Neighborhood Bully


  Vezi mai multe video din Muzica

  stiu ca Imperialistului n-o sa-o convina ca ma repet, dar acum chiar se potriveste ca o manusa.

 48. Cristean
  31 mai 2010

  Vad ca v-ati impartit in sionisti si islamisti. Foarte inteligent. Noi, romanii, cu cine ar trebui sa tinem? Ar trebui neaparat sa tinem partea cuiva, in primul rand? N-ati incercat sa fiti un pic obiectivi? De la autorul materialului in jos, toata lumea e partinitoare.

 49. dr pepper
  31 mai 2010

  zionismul extremist?
  pai flotila pacii putea descarca ajutorul la ashdod sau intr’un port egiptean ( al carui nume imi scapa) de unde sa fie transferat catre gaza.
  si asta pentru ca atat israel cat si egipt, nu’si doresc arme in gaza.

 50. Curios
  31 mai 2010

  Ei isi sustin tot scandalul pe ideea ca era vorba despre ape internationale. Apele teritoriale sunt pana la 12 mile marine de tarm. Strict economic (comercial) un stat poate controla pana la 200 mile marine de tarm, dar asta nu inseamna ca nu-s ape internationale de la 12 mile incolo. Marmara inteleg ca era la 85 de mile de tarm cand a fost capturat de IDF.
  Din punct de vedere legal, actele IDF se incadreaza la VBSS, MOOTW sau …unde? (avand in vedere distanta fata de tarm, zic.)

 51. emil
  31 mai 2010

  Cristean. Nu trebuie sa tii cu nimeni. Te informezi din diverse parti si iti formezi o opinie.

  Iata si o opinie deosebita a unui evreu american:
  On the Disappearance of Jewish Wisdom, Far Out at Sea

 52. bugsy
  31 mai 2010

  # 50: „Sa mori tu?”

  obiectivi, adica asa: „Io cand ma fac mare vreau sa fiu evreu, ca sa pot sa fac tot ce vreau.”

 53. Liviu
  31 mai 2010

  @ portocala mecanica

  te chinui degeaba sa vii cu explicatii logice:)

  orice ce s-ar intampla astia o sa ia apararea guvernului netanyahu/likud/aipac/pat robertson/john hagee

  nu poti sa te contrazici cu fanaticii cititori de biblie

 54. Imperialistu'
  31 mai 2010

  Oricum ati da-o, a fost un act de piraterie din moment ce s-a petrecut in apele internationale. Gaza nu poate fi “zona de razboi”, din moment ce un razboi implica existenta unor parti beligerente. E cumva Gaza un stat independent recunoscut international? Exista un “razboi” in Gaza intre 2 entitati statale?

  Exista un razboi intre Hamas, o organizatie terorista antisemita, si statul Israel. Ca urmare, operatiunea nu a fost un act de piraterie, ci unul militar, si s-a desfasurat in ape internationale, nu in zona de coasta a Turciei. Sa nu-mi spui ca operatiunile militare nu se pot desfasura in apele internationale. ????

 55. dr pepper
  31 mai 2010

  emil, din link-ul dat de tine:

  Where is this vision today? Israel may face, in the coming year, a threat to its existence the likes of which it has not experienced before: A theologically-motivated regional superpower with a nuclear arsenal. It faces another existential threat as well, from forces arguing that Israel’s morally disastrous settlement policy fatally undermines the very idea of a Jewish state. Is Israel ready to deploy seichel in these battles, rather than mere force?

  se pare ca iaea – a declarat astazi ca iranul are destul combustibil pentru doua bombe atomice.
  si dupa cate am inteles, doua submarine atomice israeliene se afla in apropierea iranului.
  daca mai adaugam si faptul ca cele doua coreei se afla pe picior de razboi, prevad un an greu al laureatului nobel pentru pace.

 56. costin
  31 mai 2010

  Liviu, mediocritatea, autismul si prostia perseverente indispun. inceteaza.

 57. emil
  31 mai 2010

  Oricum ati da-o, a fost un act de piraterie din moment ce s-a petrecut in apele internationale.

  Fals. Conform legii internationale specificate de Tratatul de la San Remo, orice stat care a instituit o blocada navala are dreptul de a impiedica cu forta spargerea blocadei, chiar daca este vorba de nave sub pavilion neutru, si chiar daca stoparea are loc in ape internationale. Ceea ce este absolut necesar este (1) motiv suficient de solid pentru a determina ca vasul cu pricina are intentia clara de a sparge blocada (2) avertisment in avans adresat navei sub suspiciune.

  Israel a satisfacut aceste conditii. 58. emil, degeaba incerci sa gasesti explicatii legale. Blocada impotriva Gazei e contrara dreptului international, asadar n-are cum sa fie legal sa aperi cu forta armelor o blocada ilegala. Israelul nici macar nu recunoaste oficial ca ocupa Gaza (pt ca asta ar implica niste responsabilitati fata de populatia de acolo) Israelienii ar fi trebuit sa se gandeasca putin la consecinte. Printre altele, ce au facut israelienii va da apa la moara islamismului in Turcia.

  Ca activistii aia or fi fost islamisti, comunisti, ce-or fi fost ei, ce s-a intamplat arata ca actuala conducere a Israelului nu numai ca nu da doi bani pe dreptul international (ceea ce n-ar fi nou), dar nici pe proprii aliati.

 59. dr pepper
  31 mai 2010

  egiptul participa deasemenea la blocada.

 60. Imperialistu'
  31 mai 2010

  Aberezi, portocalo, cu gratie. Israelul trimite constant ajutoare umanitare pentru paleostinienii care vor sa ii distruga.

 61. emil
  31 mai 2010

  PM. Fals, a doua oara.

  Blocada impotriva Gazei e contrara dreptului international, asadar n-are cum sa fie legal sa aperi cu forta armelor o blocada ilegala.

  Blocada asupra Gazei este in conformitate cu dreptul international. Declaratia oficiala asupra legalitatii blocadei de pe situl Ministerului Afacerilor Externe al Israelului (pe care te invit sa o citesti si sa o combati cu argumente, juridice in special):

  1. A maritime blockade is in effect off the coast of Gaza. Such blockade has been imposed, as Israel is currently in a state of armed conflict with the Hamas regime that controls Gaza, which has repeatedly bombed civilian targets in Israel with weapons that have been smuggled into Gaza via the sea.

  2. Maritime blockades are a legitimate and recognized measure under international law that may be implemented as part of an armed conflict at sea.

  3. A blockade may be imposed at sea, including in international waters, so long as it does not bar access to the ports and coasts of neutral states.

  4. The naval manuals of several western countries, including the US and England recognize the maritime blockade as an effective naval measure and set forth the various criteria that make a blockade valid, including the requirement of give due notice of the existence of the blockade.

  5. In this vein, it should be noted that Israel publicized the existence of the blockade and the precise coordinates of such by means of the accepted international professional maritime channels. Israel also provided appropriate notification to the affected governments and to the organizers of the Gaza protest flotilla. Moreover, in real time, the ships participating in the protest flotilla were warned repeatedly that a maritime blockade is in effect.

  6. Here, it should be noted that under customary law, knowledge of the blockade may be presumed once a blockade has been declared and appropriate notification has been granted, as above.

  7. Under international maritime law, when a maritime blockade is in effect, no boats can enter the blockaded area. That includes both civilian and enemy vessels.

  8. A state may take action to enforce a blockade. Any vessel that violates or attempts to violate a maritime blockade may be captured or even attacked under international law. The US Commander’s Handbook on the Law of Naval Operations sets forth that a vessel is considered to be in attempt to breach a blockade from the time the vessel leaves its port with the intention of evading the blockade.

  9. Here we should note that the protesters indicated their clear intention to violate the blockade by means of written and oral statements. Moreover, the route of these vessels indicated their clear intention to violate the blockade in violation of international law.

  10. Given the protesters explicit intention to violate the naval blockade, Israel exercised its right under international law to enforce the blockade. It should be noted that prior to undertaking enforcement measures, explicit warnings were relayed directly to the captains of the vessels, expressing Israel’s intent to exercise its right to enforce the blockade.

  11. Israel had attempted to take control of the vessels participating in the flotilla by peaceful means and in an orderly fashion in order to enforce the blockade. Given the large number of vessels participating in the flotilla, an operational decision was made to undertake measures to enforce the blockade a certain distance from the area of the blockade.

  12. Israeli personnel attempting to enforce the blockade were met with violence by the protesters and acted in self defense to fend off such attacks.

  The Gaza flotilla and the maritime blockade of Gaza – Legal background

  In perioada crizei cubaneze din 1962, SUA a instituit o blocada maritima asupra Cubei. Documenteaza-te asupra circumstantelor si legalitatii acelei blocade. SUA nu a fost absolut sigura ca rachetele sovietice din Cuba vor fi folosite impotriva Americii, dar pericolul grav a justificat o blocada navala totala. In cazul Israelului, blocada este cu atit mai legitima, cu cit Hamas a primit armament pe cai maritime si a atacat Israel cu rachete obtinute in acest mod.

 62. Faptul ca si Egiptul participa la blocada (din motive proprii) nu inseamna ca blocada e acceptabila sau legala. Egiptul e o dictatura, iar majoritatea populatiei de acolo e ostila Israelului.

  Nu stiu cand va realiza in sfarsit Israelul ca nu va avea niciodata liniste cat timp nu renunta la teritoriile ocupate in 1967. Cu cat trece mai mult timp, cu atat va fi din ce in ce mai dificila o solutie cu 2 state.

 63. Imperialistu'
  31 mai 2010

  Si in ’48 a fost atacat tot pentru pentru teritoriile castigatein ’67? Si daca tot veni vorba, portocalo, ia spune, nu cumva in 67, in momentul in care au fost atacate, Siria si Egiptul se pregateau sa atace Israelul si aveau forte militare considerabile la granita? Improspateaza-mi memoria. Cine pe cine a amenintat cu razboi si distrugere? Israelienii, o mana de oameni, pe arabi sau arabii pe israelini?

  Mintiti cu nerusinare, ma, mi-e sila.

 64. Liviu
  31 mai 2010

  „They believe themselves to be pro-Israel. They aren’t. They are anti-Israel because they are preventing the United States from leading Israel to achieve the peace (and security) it needs to survive. AIPAC, the American Jewish Committee, the Congressional screamers (Eric Cantor, Alan Grayson, Barbara Boxer, Elliot Engel. etc, etc) are not Israel’s best friends. In effect, they are Hamas’s and Hezbollah’s. ”

  exact asa sunteti voi
  asa ca nu mai pretindeti ca iubiti Israelul ipocritilor ca nu il iubiti si nu mai pretindeti ca ii pretuito pe evrei ca nu ii pretuiti
  sunteti the worst enemy impreuna cu aia ca XYZ ca spun ca holocaustul este o vrajeala

  ca evreu nu am nevoie de iubirea voastra. dispareti odata cu tot cu netanyahu si tot aipac-ul si toti born again christians care se dau mari fani ai poporului evreu

 65. free2rhyme
  31 mai 2010

  The most striking feature about Israel’s most recent act of terrorism, an act of piracy and murder on the high seas, is that it surprises nobody. A robber steals. Israel commits war crimes. What is even more remarkable is its attempts at self-justification, claiming that its soldiers were attacked.

  Well of course they were attacked. They were illegally boarding a ship carrying peace activists trying to feed the starving people of Gaza in international waters. This was an act of piracy, this was an act of terrorism. Someone invades your space. You fight back.

  What Israel has to understand is that to be accepted as a member of the international community, it has to act like one and this involves abiding by UN Resolutions, it means not only halting the building of colonies on land which has been stolen from Palestinians, it involves dismantling each and every colony set up on land outside the original borders of Israel.

  The theft of identities to carry out a mafia-style hit, violations of human rights, the bulldozing of civilian homes, the seizure of land, attacking ambulances and shooting rescue workers, the shooting of children in the eyes with rubber bullets, the wearing of T-shirts with pregnant women with the caption “Two for the price of one” or “Two with one bullet” may be funny to Israeli people, it may even be hilarious and no doubt has many of them curled up giggling themselves helplessly to a doubled laundry bill.

 66. Imperialistu'
  31 mai 2010

  Poti sa pleci, tov. Liviu, Internationala te cauta prin alte parti.

 67. costin
  31 mai 2010

  Liviu, tu ti-ai cam consumat credibilitatea prin timpeniile care le-ai spus acum. Nu ma intereseaza cit de putin ce crezi tu, asa ca esti liber sa crezi ce ai chef, nu e nevoie sa ne spui. Te asigur ca nu mai intereseaza pe nimeni.

 68. emil
  31 mai 2010

  Liviu. Observ ca ai (inca) un atac de apoplexie.

  ca evreu nu am nevoie de iubirea voastra. dispareti odata cu tot cu netanyahu si tot aipac-ul si toti born again christians care se dau mari fani ai poporului evreu

  Stai cuminte, nu te iubeste nimeni. Si nici nu disparem pe motiv ca iti vin, necontrolat, spume la gura. A sosit timpul sa te ajut sa te tii de promisiunea pe care ai facut-o… sper ca puseurile de apoplexie nu ti-au afectat memoria. Ai promis ca pleci in pas alergator, dar vad ca te invirti in cerc, buimac si incoerent.
  Ia-ti pastilele si sa fii fericit. 69. Imperialistule, mai baiatule, unde am „mintit”? Am vorbit eu despre cauzele razboiului din 67? Ce relevanta are asta? Indiferent de circumstantele razboiului, Israelul ocupa niste teritorii ilegal. Nimeni nu recunoaste acele teritorii ca apartinand Israelului, nici macar Israelul nu le-a anexat oficial. Asa ca Israelul are 3 optiuni mari si late:
  1) continua lucrurile ca si pana acum, in speranta ca palestinienii se vor satura de teroare, represiune si masacre, si vor pleca. Palestinienii insa nu vor pleca de bunavoie, asa cum au suportat zeci de ani teroarea pot rezista in continuare.
  2) anexeaza oficial Gaza si Cisiordania. Asta ar insemna ca localnicii arabi sa aiba automat cetatenie israeliana, si ca intr-un viitor nu prea indepartat noul Israel ar avea populatie musulmana majoritara.
  3) Se cara in sfarsit din teritoriile ocupate, economisind astfel o gramada de bani si facand in sfarsit pace cu lumea araba. Toata lumea are de castigat.

 70. Riddick
  31 mai 2010

  Cei din „Flotila Gaza” au refuzat cererea tatălui lui Gilad Shalit de a duce un pachet şi o scrisoare la acesta.

  http://www.returnofthenephilim.com/ProphecyInTheNews.html

 71. costin
  31 mai 2010

  David vs Goliat.. Civilizatie vs Barbarism.. Viata vs Moarte


  exact ca in realitate. Israel vs arabi.. un tocilar slabanog inconjurat si fugarit de o gloata furioasa de barbari analfabeti cu spume la gura.
  …ovreiul ala mic si negricios mi-a cistigat admiratia

 72. dr pepper
  31 mai 2010

  ???? cred ca am recunoscut’o pe portocala isterica prin multime.

 73. panseluta
  31 mai 2010

  The Jerusalem Post:

  „Israel concerned next flotilla will be accompanied by Turkish Navy.”

  Daca se va intimpla, va fi o declaratie clara de razboi a Turciei impotriva statului suveran Israel. Israelul va fi indreptatit sa raspunda cu cea mai mare forta necesara — si stim ce pot face pilotii, marina si fortele de comando israeliene in citeva ore.

  Turcul islamist Erdogan bluffeaza, cred–si sper. Daca nu, e mai prost ca noaptea si nu stie ce-l asteapta.

  Intre timp, grecii complet turcizati in spirit si vietuire–desi, la suprafata, se tin cei mai mari si mai puri aparatori ai ortodoxiei, in coniventa cu rosii, sau in devalmasie, ca nu mai exisata dinstictii operabile in sleahta asta–au profitat de evenimente ca sa mai ia o zi libera de la lucru si sa demonstreze impotriva. Nici ei nu mai stiu impotriva a ce si a cui. Nu conteaza.
  Cipriotii greci, care n-ar fi prinsi nici morti fara un crucifix de aur pe piept si un sir de matanii in mina la cafenea, si cu o jumatate de insula ocupata de Turci si visind, inca, la o eventuala reintoarcere la casele parintesti si livezile de maslini si portocali pe care le abandonasera in frica de moarte de turci. Acum le fac jocul.

 74. dr pepper
  31 mai 2010

  ca evreu nu am nevoie de iubirea voastra. dispareti odata cu tot cu netanyahu si tot aipac-ul si toti born again christians care se dau mari fani ai poporului evreu

  hahahaha, asta chiar era dus cu sorcova!
  sau a fost luat de prafuri.
  nu stiu de alti bipezi, dar eu unul nu’l puteam suferi si cu toate ca am facut un pact cu mine insumi de a nu mai raspunde genului asta de mesaje, pur si simplu am ramas uimit de prostia acestuia.
  japo, o natie care imi placea nu demult in ciuda decembrie 7:

  Japan’s prime minister steps down over base row

  TOKYO – Japanese Prime Minister Yukio Hatoyama says he is resigning.

  Hatoyama told a news conference broadcast nationwide on Wednesday that he will step down over his broken campaign promise to move a U.S. Marine base off the southern island of Okinawa.

  After eight months in office, the embattled prime minister has faced growing pressure from within his own party to resign ahead of July elections.

  bine, eu unul banuiesc aici si subiectivitatea presei.
  adica primul ministru japo isi da demisia ca nu a reusit sa dea afara americanii din tara in timp ce sud coreenii se gandesc ca l’au prins de picior pe Dumnezeu ca sunt inca americanii acolo care sa ii apere in virtutea unui conflict nord-sud :)!
  nu stiu, si eu sunt prost, dar o altfel de prostie – diferita de a lividului, eu pur si simplu nu pot intelege gandirea leftista.
  si colac peste pupaza, ma si chinui sa le gasesc circumstante atenuante.

 75. panseluta
  31 mai 2010

  Erata: „viseaza inca” in loc de „si visind, inca…”

 76. dr pepper
  31 mai 2010

  panseluta #76, asa este, aflasem si eu de asta.
  va ganditi la ce situatie imposibila e impins obama?
  pe de’o parte are turcia, aliat nato, care este preluata incet dar sigur de fanatismul islamic – iar pe de alta parte are un aliat istoric si principal pe care il uraste prin ideologia acumulata de’a lungul anilor.
  asta e rezultatul politicilor de tip chamberlanian de appeasement la care a apelat pana acum casa alba.
  si, cum era de asteptat, acestea se intorc si lovesc inapoi de doua ori mai puternic.

 77. toro
  31 mai 2010

  Bobama o sa aibe de lucru. Chiar sunt curios ce face.

 78. panseluta
  31 mai 2010

  dr pepper, toro:
  Nu fiti copii. Obama nu va face nimic.

 79. Simplu_vizitator
  31 mai 2010

  Buna dimineata.
  Citind diverse comentarii din presa pe marginea celor intamplate, mi-a atras atentia un articol -zic eu-destul de impartial. Recunosc ca in opinia mea Romania libera a ramas unul din putinele ziare care mai merita citite.
  Am sa va rog sa comentati afrimatiile din articol:

 80. Simplu_vizitator
  31 mai 2010

  Imi cer scuze, nu ma descurc sa pun link-ul corect, asa ca il voi scrie:
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/israelul-a-cazut-in-capcana-hamas-188586.html

 81. bugsy
  31 mai 2010

  #83: articol impartial, intr-adevar. Felicitari RL!
  Posibil sa fie o capcana in care a fost atras Israelul, dar Hamas nu avea capacitatea sa o puna la cale. Altcineva mai puternic,(Turcia ??!!!) ar fi putu sa puna la cale aceasta diversiune.

 82. Francesco
  31 mai 2010

  Simplu vizitator, am citit articolul din RL care mi s-a parut destul de echilibrat ca ton. Eu as merge putin mai departe, in a intelege implicarea Turciei in sprijinul acordat Hamas si care sunt conexiunile acesteia.

  Jonathan Schatzer a publicat in The Weekly Standard articolul The Terror Finance Flotilla in care arata pe scurt urmatoarele:

  Asa-numita organizatie non-guvernamentala IHH (Islan Haklary Ve Hurriyetleri Vakfi in limba turca) apartine corporatiei finaciare saudite Ittilaf al-Kheir (Union of Good), condusa de seicul Yusuf Qaradawi, care dirijeaza si reteaua IslamOnline. Despre Qaradawi noi am mai vorbit, una dintre cele mai cunoscute declaratii ale sale (emisiunea sa de pe Al-Jazeera este urmarita de 40000000 de persoane) a fost aceasta:

  „I will shoot Allah’s enemies, the Jews, and they will throw a bomb at me, and thus I will seal my life with martyrdom.”

  La randul lor, Statele Unite au declarat ca Union of Good:

  The Union of Good acts as a broker for Hamas by facilitating financial transfers between a web of charitable organizations—including several organizations previously designated… for providing support to Hamas—and Hamas-controlled organizations in the West Bank and Gaza. The primary purpose of this activity is to strengthen Hamas’ political and military position in the West Bank and Gaza.”

  Finantatorii IHH au cerut cerut scandal si sange si din pacate au reusit acest lucru.
  Dar flotila Hamas nu a fost o flotila de „pace” ci una de razboi…

 83. bugsy
  31 mai 2010
 84. Manfred
  31 mai 2010

  Zioniștii sunt cei mai geniali manipulatori… evreii cei mai geniali desconspiratori… iar creștinii au dat și dau cele mai multe victime… cine are urechi de auzit, să audă..cine are ochi…să vadă.

 85. Corneliu
  31 mai 2010

  #66 Liviu
  Dragă Liviu, e o adresare directă ţie.
  Eu încă nu-mi dau seama cine eşti şi ce e în capul tău exact, în orice caz o mare harababură.
  Dacă eşti evreu, eşti un produs jalnic a 2 milenii de diaspora (sau galut) care i-a obişnuit pe mulţi din conaţionalii tăi să stea cu capul la cutie şi să se umilească cât mai mult şi ca persoană şi ca neam, că poate vor fi văzuţi mai bine. Şi nu are importanţă unde locuieşti pentru a fi aşa.
  E o varietate pe cale de dispariţie.
  Iar dacă nu eşti, joci cu multă stângăcie.
  Aştept răspunsul.

 86. Corneliu
  31 mai 2010

  #87 Manfred.
  Ai vorbit exact ca din carte.
  Stii, din cartea aia, cum ii zicea?
  Aaa, da, parca „Mein Kampf”, scrisa de un zugrav ratat.

 87. Manfred
  31 mai 2010

  @Corneliu

  Încearcă să găsești care guvernare, a cărei țări, în ce ani, a doborât recordul de km/an dare în folosință de autostrăzi(infrastructură)… nu-i rău să cauți și locul secund…. ratați, n-așa?

 88. Corneliu
  31 mai 2010

  #91 Manfred.
  Scuză-mă, dar ce are bordura cu prefectura?
  Aceste recorduri se alătură şi recordurilor criminale ale aceluiasi regim, fiind şi acolo un „Number one” de neuitat.
  Totul după acelaşi „manual”.
  Hai, las-o baltă.

 89. Corneliu
  31 mai 2010

  Bravo cui l-a aruncat de pe postări pe nazistul SS.
  Câteodată e nevoie, pentru că pornografia de niciun fel nu e dorită aici.

 90. Manfred
  31 mai 2010

  Guvern criminal? Cum așa, fără dovezi?

 91. Corneliu
  31 mai 2010

  Re. Manfred.
  Dacă eşti conştient că vorbeşti de Germania nazistă, care a provocat al doilea razboi mondial în care au murit 50 de milioane de oameni şi care a promovat şi realizat genocidul ca politică de stat – şi cu toate astea îmi mai ceri dovezi, înseamnă că ai lacune uriaşe.
  După ce vei mai învăţa subiectul, mai putem discuta.
  Autostrăzi, nu?…

 92. Manfred
  31 mai 2010

  Corneliu, nu uita un „mic” amănunt…finanțatorii
  (creditorii) celui de-al 3lea reich… vei avea o surpriză uriașă. ????
  De fapt au sponsorizat ambele tabere… De ce oare? …și ca un fapt divers.. știai că wermachtul avea în componență 100,000 de soldați evrei?

 93. dr pepper
  31 mai 2010

  articolul din RL mi se pare slabut, timid as putea zice si lasa impresia ca reporterul s’a documentat pe fuga sa scoata o mica analiza pana’n zori la iesirea editiei.

 94. Corneliu
  31 mai 2010

  Re. Manfred
  Îmi pare rău, prefer personal să nu port discuţii cu naziştii sau cei asimilaţi lor ideologic, recte cazul tău.
  Argumentaţia acestora, la fel ca a ta, este puerilă, cu logică parţială şi primitivă, apelează la „argumente” absurde şi dovedeşte întotdeauna rea credinţa dirijată într-o singură direcţie.
  E o pierdere de timp. Nu te voi convinge, nici tu pe mine.
  În concluzie discuţia e inutilă şi nu o continui.
  Am încheiat. Dacă alţii vor avea naivitatea de a se antrena în disputa cu tine, treaba lor.
  Dacă vrei un sait potrivit pentru tine şi-mi vei cere explicit, îţi voi recomanda.

 95. dr pepper
  31 mai 2010

  Scrisoare din Israel despre incidentul din Gaza

  trebuie precizat ca nu numai vasul marmara a fost preluat de catre comandouri.
  turcia nu mai poate fi considerata demult aliatul israel in orientul mijlociu.

 96. Manfred
  31 mai 2010

  Fugi Corneluș, fugi și ascunde-te… ????
  …. să știi că ținta mea era subiectul în legătură cu manipularea și des-conspirarea ei ????

 97. vlad
  31 mai 2010

  Charles Krauthammer: The problem with Israel isn’t occupation or settlements. It’s existence.

 98. vlad
  31 mai 2010

  Obama Administration condemns Israel – sides with Radical Islamic Jihadists

 99. dr pepper
  31 mai 2010

  Turkey wants US condemnation of Israeli raid

  Before they met, however, Davutoglu was perfectly open about the message he would convey to Clinton.

  „I have to be frank: I am not very happy with this statement from Washington yesterday,” Davutoglu said. „We expect a clear condemnation.”

  He said that Turkey, a NATO member, would bring up the issue soon at the security alliance’s council.

  „Citizens of member states were attacked by a country that is not a member of NATO,” he said. „I think you can make some conclusions out of this statement.”

  Davutoglu said that there was no need to wait for an investigation of the killings, because in Turkey’s view the raid was illegal under international law because it happened in international waters.

  „This is a criminal act,” he said. „We don’t need to make an investigation to see this.”

  Davutoglu also contrasted his criticism of the United States with praise of the statements by the European Union.

  turcii vor mai mult: vor ca nato sa declare razboi israelului.

 100. dr pepper
  31 mai 2010

  s’a blocat iar?

 101. dr pepper
  31 mai 2010

  imp, a mai aparut un video: http://www.youtube.com/watch?v=B6sAEYpHF24

 102. Corneliu
  31 mai 2010

  Problema este ca cei interesati vor lua intotdeauna informatii trunchiate, iar unde nu le ajung, le vor completa cu fanteziile uzuale, negand tot ce nu le convine, pentru a scoate Israelul in orice situatie vinovat.
  Tinand seama de traditia seculara a antisemitismului, aceasta metoda primitiva si ticaloasa prinde cu succes.

 103. dr pepper
  31 mai 2010

  app de ce sustine corneliu:

  3 flotilla fatalities ‘dreamt of martyrdom’

  cu toate dovezile posibile, presa evita sa investigheze aceste „organizatii umanitare” care adapostesc teroristi.

  Media reports in Ankara on Wednesday revealed that three out of the four Turkish citizens that were killed during the raid declared their wishes to become shahids (martyrs). Another Dutch report claimed a Dutch activist, who was arrested by the IDF is suspected of being a senior Hamas operative.

 104. Imperialistu'
  31 mai 2010

  Doctore, eventualele stiri pune-le te rog in partea cealalta, e mai usor sa le centralizam asa. Am mai adaugat un clip cu pacifisti. ????

 105. euNuke
  31 mai 2010

  Este deja de domeniul evidenţei că această operaţiune provocatoare a avut nu numai acordul, ci şi sprijinul guvernului şi partidului de guvernămînt turc. ca atare ceea ce ar trebui discutat in NATO este excluderea sau cel puţin suspendarea Turciei, stat pe cale de islamizare, şi nu sancţiunile ce ar trebui luate in contra Isaraelului care nu a făcut altceva decît să asigure embargoul, şi incă prin utilizarea unor forţe minime şi ci daune colaterale minime.

  Operaţiunea flotila cu haimanale belicoase poate fi considerată cu uşurinţă şi ca manevră de război, ce vizează deopotrivă instalarea stării de conflict ca urmare a ruperii forţate a relaţiilor diplomatice dintre cele 2 ţări, precum şi escaladarea sentimentelor naţionale turceşti în sincron cu exacerbarea impulsurilor religioase pînă la transformarea in ură rasială ce se cere dezlănţuită. Nu numai că Turcia se islamizează treptat şi pe ascuns prin înscenarea unor conspiraţii căpeteniilor armatei şi liderilor de partide şi organizaţii laice, dar iată că acest proces merge mînă-n mînă cu altul şi mai periculos: nazificarea maselor de manevră ale partidei islamiste deja cuprinse de isterii misticoide derapate din jihadism. Declaraţiile şi acţiunile de instigare şi fracturare a fragilei solidarităţii sociale interne ale acestor viziri turci vor conduce către radicalizarea după model hamasist atît a grupurilor fascizate paraguvernamentale, cît şi in rîndul membrilor simpli de partid, provocînd in acelaşi timp un clivaj foarte adînc cu segmentul democrat, occidental al populaţiei. Partidul turc al Justiţiei şi Dreptăţii îşi ataşează in prezent o particulă finală – divinitatea, ducînd ţara la un pas de instalarea unei teocraţii cu propensiune nazistă, iar membri NATO in loc să se alarmeze, găsesc de cuviinţă să urecheze Israelul. Jenant.

 106. Corneliu
  31 mai 2010

  Unbelievable!
  Iata postarea unui roman care se lauda ca a participat personal la „Flotila pacii”. Ma rog, mare-i gradina si mintea-i de gaina…(actualizare proverb)
  I-am postat si eu o replica dupa aceea, cu sfaturi utile.

  ca participant la primul convoi
  eu nu sunt musulman si va spun cu mana pe inima ca nazismul actiunii israeliene nu poate fi descris in cuvinte… am fost martor direct al impuscarii cu sange rece a unei persoane cu care am baut o cafea inainte cu doua ore premergatoare atacului. Separarea de femei, colegele ziariste si brutalizarea ascestora de catre teroristii atacatori oare ce reprezinta? Poate ca administratorul, om care doreste linistea in postari, nu-si poate inchipui cum decurge un astfel de atac ‘prietenesc’ . Este ca atunci cand te duci sa salvezi, solidar un copil care striga dupa ajutor, iar violatorul sau te impusca cu sange rece ca ai vazut violul…
  Ce se va intampla cu aceasta nava? Noi crime dirijate din guvernul mortii si terorii… Rusine intregii comunitati internationale ca tace complice la acest genocid indreptat impotriva unui popor, locuitor de drept akl acestor teritorii istorice. Veneticii adusi cu forta sa colonizeze aceste teritorii, nu au nimic in comun cu Israelul. Sunt mercenarii ocupanti ai unor teritorii, sunt criminalii unui popor biblic recunoscut de tot mai multa lume…

  Iata si linkul la articol, inclusiv comentariile:
  http://http://www.hotnews.ro/stiri-international-7566342-vas-libian-sub-pavilion-moldovenesc-indreapta-spre-gaza-israelul-avertizeaza-intercepta.htm

 107. bugsy
  31 mai 2010

  Corneliu, si eu i-am raspuns lui Mirciulica. Personal, il invidiez ca a dat nas in nas cu comnadourile IDF! o ocazie unica in viata, de povestit la nepoti.

 108. Seherezada
  31 mai 2010

  Turcia a incercat sa trimita niste agenti secreti cu acele nave, de aceea au si fost omorati de israelieni.
  Mai era o nava, cu greci, ei bine, grecii nu au fost agresati de israelieni pt ca se stia ca in randul lor nu sunt agenti secreti ci doar niste ametiti manati de ideologie.
  Turcia a vrut sa demonstreze ca e cea mai mare putere islamica si … a dat gres.
  Erdogan a declarat ca se va urca el insusi pe urmatoarea flota, sa vada ce vor face israelienii dar l-a readus cu picioarele pe pamant Hillary Clinton ???? cu vizita pe care a avut-o in Erevan la monumentul ridicat in memoria armenilor ucisi de turci.
  Pana acum israelienii din SUA se opuneau recunoasterii genocidului din Armenia din cauza intelegerii pe care Israelul o avea cu Turcia, cum se pare ca aceasta e istorie se schimba un pic si datele problemei cu genocidul din Armenia.
  E trist ca lumea are atatea dedesubturi, ne complicam singuri viata.

 109. Silvapro
  31 mai 2010

  Eu am senzatia ca Liviu nu este evreu si poate se da drept ca atare cu ideile pe care le debita, ca sa atraga antipatia asupra evreilor.
  Dar bineinteles ca nu pot sa „semnez” aceasta presupunere.

  Iar daca este evreu, imi cer scuze in fata acestui forum.

 110. Corneliu
  31 mai 2010

  @ 112 Silvapro
  Nu cred ca are rost sa te bati cu fantomele, caci acel Liviu probabil ca n-a mai aparut de atunci pe site-ul acesta si poate ca nici nu-l urmareste.
  Sunt probleme mai actuale decat aiurelile lui, oricum lipsite de semnificatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian