FUNDATIA IOAN BARBUS

Mahmud Abbas rescrie istoria în NY Times

În problema cronicului conflict israelo-arab (de la început precizez, nu israelo-palestinian) prezenta perioadă de răsturnări în Orientul Apropiat a lăsat de fapt un singur loc practic liniştit: Israelul. Acest lucru a produs frustrare în rândul opiniei publice arabe, iar agitatorii profesionişti ai lumii arabe s-au decis să schimbe situaţia. Evenimentele curente sunt cunoscute şi isteria antiisraeliană din toate mediile arabe, de peste tot, a atins cote demenţiale, creând iluzia că în câteva zile Israelul se va prăbuşi sub un tsunami de palestinieni care vor mătura creatura sionistă. Personal am experimentat atmosfera aceastei demenţe aflându-mă in interiorul unui asemenea cuib de serpi şi muşcându-i cu poftă, fără să mă otrăvesc.

In această atmosferă de euforie se desfăşoară şi ofensiva diplomatică arabă legată de proclamarea (pentru a doua oară dupa 1988, premieră istorică, cu Arafat) a aceluiaşi stat arab palestinian.

Şi când domina euforia, stare similară cu efectul cocainei, oamenii încep pe de o parte să spună sincer tot ce gândesc şi intenţionează, iar pe de altă parte să confunde realitatea cu cea pe care o vor, modelând binişor până şi trecutul cu photoshopul istoric. Incepătorii învaţă de exemplu transformarea pozei în negativul ei cu un clic.

Pentru că nu e începator, conducătorul palestinian Mahmud Abbas, moderat şi iubitor de pace, a decis să ia taurul de coarne. Nu i-a fost greu, căci începuse cariera academică la Moscova cu strălucita sa lucrare de doctorat din 1983 asupra holocaustului, dezvoltată mai apoi în tot atât de strălucita sa carte “The Other Side: The Secret Relationship Between Nazism and the Zionist Movement”. Nu intru în amănunte, cei interesaţi vor putea citi sau se vor mulţumi cu titlul edificator.

Şi ce poate fi oare mai şocant: faptul că omul rescrie istoria războiului de independenţă israelian din 1948 sau faptul că NY Times acum câteva zile îi tipăreşte istoria rescrisă? Oricum, hârtia rabdă orice, iar spaţiul cibernetic şi mai mult.

În cel mai bun caz ca revizuirea istoriei şi in cel mai rău ca falsificarea ei (e de fapt cazul), onorabilul preşedinte palestinian dezvăluie ca Israelul este cel care a început conflictul din 1948 şi zice aşa, citat:

În noiembrie 1947 Adunarea Generala (ONU, n.a.) a făcut recomandările sale şi i s-a răspuns afirmativ. Scurt timp după aceea, forţele sioniste expulzează pe arabii palestinieni pentru a asigura o majoritate evreiască decisivă în viitorul stat Israel, şi ca urmare, armatele arabe au intervenit.

Da, deci „armatele arabe au intervenit”. Nu armatele arabe au fost cele care au invadat noul stat după un plan întocmit dinainte pentru a-l înăbuşi în faşă!

Mai sunt şi alte falsuri, dar implicaţiile mesajului lui Abbas sunt mai importante decât mesajul însuşi.

Nu există niciun motiv special să se spere într-un proces de pace reuşit din moment ce conducătorul palestinienilor vinde lumii o falsă istorie a independenţei Israelului. Personal ştiu că asemenea idei sunt îmbratişate cu încredere absolută de publicul arab şi proarab, devenind parte din „bineînţelesul” infrastructurii credinţei sale politice.

Ajungerea la un aranjament în această dispută cere ca ambele părţi, israelienii şi arabii să se confrunte cu propriile lor erori. Mahmud Abbas nu se poate însă împăca cu ideea că de fapt evreii sunt cei care au acceptat planul de partiţie, în timp ce arabii l-au respins, au pornit războiul pentru uciderea Israelului în leagăn şi l-au pierdut.

În timpul acestui război mulţi arabi au fost alungaţi de către forţele israeliene, mulţi alţii au fugit singuri. Acesta nu este un eveniment istoric unic. Cele mai multe războaie cauzează dizlocări masive de populaţii. Trebuie remarcat şi faptul ca multi evrei au fost expulzaţi din oraşele şi satele lor din Palestina de către fortele arabe. Un număr mare de evrei, circa 800.000 au fost expulzaţi apoi din ţările arabe, unde strămoşii lor au trăit de sute şi chiar mii de ani. Acesti evrei nu sunt însă consideraţi refugiaţi întrucât au fost absorbii de către Israel care le-a acordat cetăţenia. In schimb, refugiaţii arabi din Palestina n-au fost trataţi în mod similar de către confraţii lor. Ei au fost înscrişi ca refugiaţi, li s-a refuzat încetăţenirea, sunt ţinuţi în tabere de refugiaţi până azi (inclusiv urmaşii lor, caz unic în istorie) cu scopul de a constitui vârful de lance împotriva Israelului, de a stoarce fonduri de la ONU şi simpatia opiniei publice mondiale.

Abbas pretinde că el împreună cu familia sa a fost expulzat din oraşul Tzfat în primele zile ale războiului, dar apucase să povestească mai înainte că familia sa, bine situată economic, a decis singură sa plece de acolo.

Un falsificator in serie? Vă las să judecaţi singuri. Poate mă hazardez, dar se pare că amestecarea realităţii cu fantezia „reparatoare” este bine primită în cultura arabă.

Să revenim: acesta este omul cu care comunitatea internaţională se aşteaptă ca Israelul să facă pace. Dar preşedintele Abbas nu falsifică numai istoria, el falsifică şi intenţiile prezente: nu e vorba numai de Cisiordania, ci şi de Tzfat şi de întreg teritoriul Israelului.

Dar despre acest aspect, de fapt cel esenţial, într-un articol viitor.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Corneliu

Corneliu

41 de comentarii

 1. Israelianca
  19 mai 2011

  Cred ca am mai facut trimiteri la acest articol despre lupta pentru pace dusa de Abu-Mazzen, dar cred ca merita sa ne reamintim ca printre altele Abu-Mazzen a fot implicat in tentiva de asasinat contral regelui Hussein al Iordaniei, si de asemenea a fost arhitectul atacului impotriva atletilor israelieni de la Munchen 1972 – adjunctul si urmasul lui Arafat.
  Mandatul sau de conducator al Autoritatii Palestiniene a expiral de mult, dar ce mai conteaza ….

 2. Liviu Crăciun
  19 mai 2011

  harta muzicala

 3. Silvapro
  19 mai 2011

  Corneliu,
  Chiar asa, Corneliu, adevarul trebuie cit mai mult scos la lumina.
  Nimenea nu are nici o problema cu dislocarea evreilor din tarile arabe, care continua bine si frumos chiar as we speak. Si putinii evrei care au mai ramas prin tarile arabe primesc tratamentul de a fi alungati din casele lor, dar pe ei cine-i pune la socoteala? Priviti in filmuletul in care vedem

  A group of Yemenite Jews [who] have been forced by armed Muslim extremists to flee their homes north of the capital Sanaa.

  http://www.shoebat.com/videos/yemeniteJews.php

  Israelianca,
  Ce onorabil acest Abu-Mazen. De negarea Holocastului in tratatul de diploma a lui Abu-Mazen stiam de mult, dar nu si de celelalte actiuni si implicatii in evenimentele pe care le pomenesti. Are un cv interesant, nimic de zis…

 4. Pataphyl
  19 mai 2011

  Abbas-Asinul a vorbit făcînd ocheade Husseinului.
  Bibi a fost laconic în poză (deși putea fi și mai laconic, un deget e în plus!):

  Declarația, ca de obicei, clară și fermă:

  Netanyahu’s Office Rips Into Obama’s Call for Return to 1967 Borders — Update: Official Statement From Netanyahu Added…de citit și comentariile, un exemplu:

  Netanyahu is supposed to address Congress of the United States tomorrow, I wonder if that is still on. Perhaps, he will address Congress and skip any and all meetings with the traitor in chief, Bammy Hussain Obama. Please everyone let’s pray for Israel.

  De remarcat luarea promptă de poziție a lui Allen West:

  Congressman Allen West Response to President Barack Obama’s Call for a Two State Solution in Israel

 5. Silvapro
  19 mai 2011

  Pataphyl,
  Splendida laconia destelor! :-).

  ——————————

  Inca o problema, deloc neglijabila: iar povestea cu etapele. Se lasa iar la urma o etapa din cele mai importante – refugiatii.
  Avem destula experienta cu Oslo, so we’d rather know better!

 6. Corneliu
  19 mai 2011

  Silvapro, treaba cu etapele, in etapa urmatoare…
  In video postat de Pata il putem vedea si pe onorabilul parlamentar israelian Ahmed Tibi, topindu-se de placere si batand frenetic din palme.
  Inca nu l-am auzit intervievat la TV israelian despre impresiile sale de la acel spectacol de gala si de la adunarea adunatura la care a participat. Probabil ca nu vor sa-l puna in dificultate pe dom’ doctor. De, e baiat subtire.
  Nu, in mod hotarat, el nu e un idiot util. Idioti utili sunt cei din jur care-l tolereaza.

 7. emil b.
  19 mai 2011

  De aceea, primul ministru Netanyahu se asteapta sa auda o reafirmare din partea presedintelui Obama a angajamentelor facute catre Israel in 2004

  O fraza cheie. Cu ocazia negocierilor din acea perioada, israelienii au acceptat retragerea unilaterala din Gaza, in schimbul garantiei americane ca nu li se va cere pe viitor intoarcerea la granitele din ’67 anterazboi. Administratia americana a furnizat garantii in scris in acest sens. Aceste scrisori diplomatice obliga statul american, validitatea lor nu a expirat odata cu administratia Bush. Cerinta de ieri a lui Obama ca Israel sa se intoarca la granitele din ’67 reprezinta o incalcare flagranta a obligatiilor asumate de statul american fata de un aliat.

 8. ateu
  19 mai 2011

  Putin umor evreiesc de la Latma:

  http://www.youtube.com/user/La…..3vpIG6BlzA

 9. Israelianca
  19 mai 2011

  Eu cred ca Obama saliveaza la gindul Califatului sub conducerea Fratiei musulmane. Bineinteles ca toti am dori ca lumea araba si musulmana sa se elibereze de despoti si dictatori, sa se bucure de democratie, libertate de expresie, libertate de miscare, bunastare. Doar petrol nu le lipseste. Si nici petrodolarii. Da, sa fie „maziliti” conducatorii corupti. Si inlocuiti cu cine? Nu cred ca cineva in aceasta regiune, exceptind Israelul, are idee ce inseamna democratia, pentru ca nici una din aceste tari nu a fost expusa vreodata la democratie asa cum o intelegem noi. Expunerea a fost la islam, cu tot ce are el mai rau – xenofobie, intoleranta fata de alte religii, ura oarba impotriva evreilor si crestinilor.

  Obama a declarat ca daca se elimina exportul de petrol din ceea ce exporta la un loc MENA – Orientul Mijlociu si Africa de Nord (probabil ca se referea si la exportul de gaze naturale al regiunii), obtinem echivalentul a ceea ce exporta Elvetia. Daca eliminam si curmalele, probabil ramine ceea ce exporta Israelul.

  Obama vrea sa aplice un gen de plan Marshall in regiune, la care sa contribuie substantial SUA si aliatii sai, probabil europenii. Eu as avea alta idee. SUA si europenii sa inceapa sa investeasca in propriile economii si universitati, in loc sa se lase cumparati/mituiti de Arabia Saudita, Liba, etc. Tarilor exportatoare de petrol, gaze si curmale din MENA le-ar sta mult mai bine daca ar investi banii la ele acasa in economie, sanatate, invatamint, decit in propagarea islamului in SUA si Europa.

  In ceea ce priveste solutionarea conflictului israeliano- arab in contextul MENA – Obama stabileste ca Palestina trebuie sa aiba granite permanente cu Israel, Iordania si Egipt, iar Israelul granite permanente cu Palestina. Deci noi sa fim inconjurati de Palestina si cu spatele la mare. Dar chiar si asa, ce se intimpla cu granitele cu Libanul si Siria? Tratatul de pace cu Iordania recunoaste granita dintre Iordania si Israel ca fiind de-a lungul riului Iordan. Acest tratat a fost semnat pe vremea lui Clinton, sotul actualei d-ne secretar de stat. Deci sa intelegem ca America ne-a anulat acest tratat de pace? Pe regele Iordaniei l-a consultat? De asemenea, granita cu Libanul este cea desemnata de ONU in anul 2000. Ramine valabila sau este pusa la discretia administratiei Obama?
  In orice caz, granitele din 1967 nu sunt nici un fel de granite, ci liniile de armistitiu dintre Israel si Iordania din 1949, anulate cred eu de tratatul de pace ulterior din Israel si Iordania. Granitele statului palestinian urmau sa fie stabilite prin negocieri.

  In orice caz, iata harta MENA. E evident ca Israelul e capul rautatilor si ca „ocupatia” este piedica in calea dezvoltarii regiunii.

 10. Silvapro
  19 mai 2011

  Israelianca a pus bine intrebarile cu granitele si pacturile precedente. Oare si politicienii nostri i le prezinta lui Obama? Interesant ce replica ar avea acesta, daca nu ar ocoli subiectul, dar el probabil ca l-ar aborda pe alaturi…

 11. Corneliu
  19 mai 2011

  @10 Israelianca
  Fraza se mai jos, citata din cuvantare, as zice chiar o balbaiala, a fost formulata de Obama in mod nefericit, asa ca nu ne putem lega de forma ei.

  „The United States believes that negotiations should result in two states, with permanent Palestinian borders with Israel, Jordan, and Egypt, and permanent Israeli borders with Palestine,”

  E clar ca presedintele n-a inteles ca statul Palestina ar urma sa se intinda in locul tuturor vecinilor Israelului, ca doar nu e total afon in geografie. Sunt convins ca s-a referit numai la granitele ce inca nu sunt stabilite definitiv prin acorduri.
  Poate a fost o eroare freudiana care dezvaluie si la el constiinta faptului ca Israelul este oricum incercuit de state ostile (noroc de mare…) si nu mai are importanta cum se cheama.
  Cat despre harta albastra de mai sus, oricat de evidenta ar fi, in politica internationala si in urechile onorabilului presedinte rasuna o harta sonora, cea a urletelor si a santajelor, care se pare e cu mult mai convingatoare.
  Asta si apropo de harta muzicala in clipul postat de Liviu Craciun.

 12. DanCanada
  19 mai 2011

  Mark Steyn: „If you have the Western faculty lounge attitude, which is the sewer that Obama has been marinated in, in his entire adult life, then 1967 matters far more than 1973 or 1948, or 1922, because 1967 is, as the faculty lounge left see it, the moment when the Israeli occupation began.”

  http://www.hughhewitt.com/tran…..def9d1642e

 13. Israelianca
  19 mai 2011

  Corneliu,

  nu stiu cit de afon sau nu este Obama in materie de geografie, stiu insa ca la un moment dat credea SUA consta din 57 de state. Deci nu conta pe cultura lui. Stiu totodata ca se lauda la un moment dat ca un unchi de-al lui a facut parte din trupele care au eliberat Auschwitzul. Facea desigur confuzie cu Buchenwald, sau poate ca avea si un unchi in Armata rosie.

  E drept ca Israelul este inconjurat de state ostile, dar cel putin Egiptul si Iordania au incercat cit de cit sa nu tulbure apele, Siria s-a multumit cu atacuri verbale si propaganda. In ce priveste Libanul, daca n-ar fi Hezbollah, ar fi liniste.
  Israel inconjurat de Palestina ar insemna Israel dat pe mina Iranului, prin intermediul Hamas, ceea ce ar insemna ca si Hezbollah ar deveni mult mai activ. Adica tot Israelul ar fi pus in bataia rachetelor, ceea ce probabil ar determina o reactie mult mai severa din partea Israelului.
  Solutia pasnica a lui Obama este de fapt o reteta de razboi.

 14. Corneliu
  19 mai 2011

  Solutia pasnica a lui Obama este de fapt o reteta de razboi

  N-as zice ca nu. Chiar si prezenta statului palestinian practic in burta Israelului e suficienta pentru ca niciun locuitor sa nu se mai simta sigur. De aceea el a zis de un stat nemilitarizat (si numai Dumnezeu stie cum si cat poate fi mentinuta o asemenea stare), stiind cu cine este de a face.
  Din impresia mea primita la forumul islamist, care oglindeste fidel asteptarile lumii arabe, indiferent cum vor fi granitele arabii nu vor fi oricum multumiti daca nu invadeaza Israelul cu toti palestinienii care vor dori sa se mute pe teritoriul sau. Aceasta este pentru ei conditia sine qua non!
  In aceste conditii, discutia despre granite apare pur si simplu minora, in mod ironic.

 15. Pataphyl
  19 mai 2011

  Herman Cain, un candidat de urmărit:

  Herman Cain on How it Should Be: “You Mess With Israel, You Are Messing With the United States of America. It’s That Simple.”

  Un comentariu elocvent:

  Radical Islam has already promised to destroy BOTH Israel and the United States. If we give up any territory, what compromise is radical Islam prepared to make?

  Answer: Nothing.

 16. Silvapro
  19 mai 2011

  Oh, Pataphyl, ce pacat! Cristina R. ne spune pe Parole Parole ca Hrman Cain si-a anulat candidatur…. Dar de ce? Parea f. confident.

 17. Silvapro
  19 mai 2011

  Ha, ha… Se pare ca sint f. pesimista daca am citit gresit la Cristina B. – „anuntat” am citit „anulat”. Deci e-n regula, este candidat!

  Scuze!

 18. emil b.
  19 mai 2011

  Silvapro, daca nu ma insel ea spunea ca si-a anuntat candidatura. Azi a inregistrat insa prima gafa (un moment cam penibil de ignoranta).

  “The candidate for president who best stands the chance of earning the gadfly-with-breakout-potential trophy is Herman Cain,” John says.

  Maybe. On Fox News Sunday this morning, however, Cain imitated Sarah Palin’s blank stare when Chris Wallace asked him about the right of return. “The right of return?” he said. After Wallace explained the Palestinian demand to return to the homes they were “thrown out of” [sic!] in 1948, Cain said that would be negotiated between the Israelis and Palestinians. “I don’t think Israel has any problem with Palestinians’ returning,” he said.

  Even though Cain had told Wallace just a few moments before that he would offer the Palestinians “nothing,” because he is not convinced they are committed to peace and democracy, his cluelessness on the right of return suggests that Cain is more blowhard than gadfly.

  Re: What the Top Tier Can Learn from Herman Cain

 19. Silvapro
  19 mai 2011

  Still gloating over the murder of Jews, this 92-year-old woman originally from Hebron exposes the ruthless hatred for Jews that impedes peace:…

  http://shoebat.com/videos/massacreJews.php

  Here is the memorial for the massacred Jews in Hebron:

  http://shoebat.com/videos/hebronMassacre.php

 20. Israelianca
  19 mai 2011

  Din clipul cu batrina de 92 de ani din Hebron reiese ca aceasta nu prea isi aminteste de Nakba, ci de masacrul din Hebron, cind arabii au atacat locuitorii evrei ai orasului, la instigarea muftiului Amin el-Husseini, bazat pe aceleasi minciuni si zvonuri, ca evreii ar fi omorit un arab si ca au de gind sa construiasca o sinagoga linga Zidul Plingerii. Ce-si aminteste este masacrul la care a particpat cu drag si tatal ei, si mai ales ce a furat acesta din casele victimelor. Ei nu-i trebuie Palestina (daca nu ma insel, arabii din Hebron n-au „trait pe pielea” lor nici o Nakba in 1948, pentru ca au fost ocupati de iordanieni pina in 1967), ei ii e dor de vremurile cind arabii puteau sa ucida si sa jefuiasca evrei in voie.
  Atit de tipic, atit de adevarat si inca atit de valabil.

 21. Silvapro
  19 mai 2011

  Merci, Israelianca pentru traducerea esentei lucrurilor din primul clip ce l-am adus in #22

 22. Corneliu
  19 mai 2011

  Da, Silvapro si Israelianca, clipul cu baba aceea este pur si simplu genial. El exprima exact spiritul care-i animeaza pe arabi, fara sa ne incurcam cu datele istorice, organizatiile din care fac parte sau categorisirile savante, eschivante si ipocrite.
  Cine nu vrea sa vada in mod nemijlocit cum arata adevarul simplu si elementar, nu va intelege niciodata realitatea prin intermediul a nesfarsite contorsoinari verbale.

 23. dr pepper
  19 mai 2011

  Eu as avea alta idee. SUA si europenii sa inceapa sa investeasca in propriile economii si universitati,

  eu unul prefer sa, nu.
  de parca nu au fost de ajuns trilioanele care au stimulat economia sau catralioanele care incearca sa resusciteze incalzirea globala.

 24. dr pepper
  19 mai 2011

  ps – ca rezultatul l’am vazut la UCLA:
  http://www.youtube.com/watch?v=w-dyMsXNHx4

  cat sa mai investeasca?

 25. Israelianca
  19 mai 2011

  peppere,

  cred ca nu m-ai inteles. Eu n-am idee cit investeste d-na America in universitati si nu asta e problema. Problema este amestecul tarilor bogate si foarte bogate (recte exportatoarele de petrol) in programa de invatamint universitar din vest si felul in care influenteaza nu numai studiile, ci si atitudinea studentilor si a cadrelor didactice deopotriva.

  Par exemple, din UK: beizadeaua Saif el-Islam Gaddafi (Sabia Islamului, sau daca vreti Iatagan Gadaffi) a fost student la London School of Economics, universitate de mare renume si prestigiu international, care a beneficiat de importante donatii din Libia. Incet-incet, Libia s-a transformat intr-un bastion al pacii, democratiei si drepturilor omului la LSE. Israelul a devenit un ciine riios (ceea ce se pare ca nu e prea greu in Regatul Unit). Si asta e doar inceputul. Christine Chinkin, profesor de drept international la London School of Economics and Political Science a fost unul dintre cei patru membri ai Comisiei Goldstone care au infierat si condamnat Israelul in cei mai aspri termeni pentru operatiunea Plumb topit din Gaza. Cum sa cred ca fondurile donate cu generozitate de Libia nu au influentat atitudinea acestui cadru didactic universitar fata de Gaza si Israel? Mai ales in contextul in care Sir Howard Davies, directorul (nu-mi dau seama care este echivalentul in romaneste – rector poate?) acestei institutii de invatamint superior a demisionat sustinind ca reputatia LSE a fost compromisa de strinsa relatie cu Libia si banii ei. Prof. Chinkin nu se simte compromisa si continua sa sprijine gaselnitele raportului Goldstone chiar si dupa ce acesta si-a facut mea culpa. Deh, money walks and talks.

  In ceea ce priveste America,
  Iata un articol din 2007:

  Saudi in the Classroom

  Unless we counteract the influence of Saudi money on the education of the young, we’re going to find it very difficult to win the war on terror. I only wish I was referring to Saudi-funded madrassas in Pakistan. Unfortunately, I’m talking about K-12 education in the United States. Believe it or not, the Saudis have figured out how to make an end-run around America’s K-12 curriculum safeguards, thereby gaining control over much of what children in the United States learn about the Middle East. While we’ve had only limited success paring back education for Islamist fundamentalism abroad, the Saudis have taken a surprising degree of control over America’s Middle-East studies curriculum at home.

  Eu la asta ma refeream, inlocuirea fondurilor arabe cu fonduri locale, americane si respectiv europene, pentru a frina indoctrinarea studentilor si propagarea doctrinelor islamiste.

 26. Israelianca
  19 mai 2011

  pentru o imagine mai completa, desi nu neaparat de ultima ora, pentru ca e din 2004:

  One wonders why a theocratic totalitarian regime where 30 to 50 percent of the population is illiterate,7 and where Ph.D. recipients teach that Jews use the blood of Gentile children to make matzoh,8 would not devote some of the money it has invested in the American educational system to enhancing its own. Yet the money the Saudis are pouring into our universities in the form of gifts and endowments is alarming: King Fahd donated $20 million dollars to set up a Middle East Studies Center at the University of Arkansas; $5 million was donated to UC Berkeley’s Center For Middle East Studies from two Saudi sheiks linked to funding al-Qaeda;9 $2.5 million dollars to Harvard; $8.1 million dollars to Georgetown; $11 million dollars to Cornell; $1.5 million dollars to Texas A&M; $5 million dollars to MIT; $1 million dollars to Princeton. Rutgers received $5 million dollars to endow a chair. So did Columbia, which tried to obscure the money’s source.10 Other recipients of Saudi largesse include UC-Santa Barbara, Johns Hopkins, Rice University, American University, University of Chicago, Syracuse University, USC, UCLA, Duke University and Howard University, among many others.11

  sursa

 27. dr pepper
  19 mai 2011

  cred ca nu m-ai inteles. Eu n-am idee cit investeste d-na America in universitati si nu asta e problema. Problema este amestecul tarilor bogate si foarte bogate (recte exportatoarele de petrol) in programa de invatamint universitar din vest si felul in care influenteaza nu numai studiile, ci si atitudinea studentilor si a cadrelor didactice deopotriva.

  te’am inteles foarte bine, faceam haz de necaz.
  propaganda sustinuta financiar in universitati nu ar fi fost posibila fara aportul generos al stangii.
  iti recomand, daca ai timp, Confronting the Anti-Israel Jihad on Campus
  cred ca discursul lui horowitz atinge mult mai bine miezul problemei.
  am sa subliniez cateva idei:

  In the nation outside the university, the division between self-identified conservatives and so-called liberals (I don’t like to call people who are fundamentally intolerant “liberal”) is fairly even, give or take the seasonal swings of independents in the middle. But university faculties are practically conservative-free. How does that happen? Well, it happens as a result of the largest, longest and most successful blacklist in the history of this country.

  In afara zidurilor universitatii, diferenta dintre conservatori si asa numitii liberali ( nu’mi place sa numesc persoanele intolerante prin definitie ca liberali) este una echitabila, unde independentii de sezon reusesc sa mai incline usor balanta.
  In universitati in schimb, cancelariile sunt practic inchise oricarui conservator. Cum de este posibil asa ceva? Ei bine, este rezultatul celei mai mari, lungi si de succes lista neagra din istoria acestei tari.

  ( sper ca nu am deformat prea mult discursul cu traducerea mea)

  Tonight’s event is occurring under a cloud of intimidation, and determined efforts to prevent it from taking place. A speech by one individual speaking to 300 people in a single room on a campus with a population of 45,000 is apparently too much for the progressive witch-hunters who have sought to shut us down. The Muslim Students Association, Students for Justice in Palestine and Jewish Voice for Peace have joined in a campaign to vilify and demonize me and claim that I am unfit to speak on their campus. It is not just me that is their target, because I come, and I go. It is the students who have sponsored me. The opponents of what you are about to hear tonight tried to prevent anyone from inviting me in the first place and then to tried to prevent the College Republicans, who did invite me, from holding the event this evening, and also from putting up the “Palestinian Wall of Lies” I created to refute the genocidal propaganda displayed on this campus during “Palestine Awareness Week.”

  One of the threats against me was serious enough that the campus police notified my security. I don’t go to a university campus anymore without a bodyguard because I have been physically attacked on several occasions on university campuses. Moreover, there is such hatred directed at me, usually accompanied by made up quotes designed to portray me as a “racist” and “Islamophobe” that I have to take seriously the possibility that some deranged individual or group might want to act on that hatred and cause me bodily harm.

  And this is true for many a conservative speaker. On the other hand, it is not true for any leftists. Leftists do not feel the need to bring bodyguards to campus, and university administrators do not feel the need to provide the kind of security you can see here tonight. So you can judge for yourself who is threatening whom, and to whom the label “fascist” might be appropriately applied.

  Evenimentul din aceasta seara are loc sub spectrul intimidarii si s’au facut multe eforturi pentru ca acesta sa nu aibe loc. Cuvantarea unui singur om adresata intr’o incapere in care incap cel mult 300 de persoane dintr’un total de 45,000 cat are acest campus se pare ca este de neacceptat pentru vanatorii de vrajitoare progresisti care au incercat sa ne reduca la tacere. Asociatia studentilor musulmani, Studentii pentru dreptate in Palestina si Vocea evreiasca a pacii s’au unit intr’o campanie de demonizare si calomniere asupra mea sustinand ca nu sunt in masura sa sustin un discurs in campusul lor.
  Eu sunt numai una dintre tintele lor – eu vin, imi tin discursul si plec. Dar in urma mea vor ramane studentii care m’au sponsorizat. Cei care s’au opus discursului meu din aceasta seara s’au impotrivit oricui a incercat sa ma invite de la bun inceput, apoi s’au impotrivit Studentilor republicani, datorita carora este posibil evenimentul din aceasta seara si care m’au ajutat la constructia „Zidului minciunii Palestiniene”, o actiune menita sa demonteze propaganda sustinuta pe timpul „Saptamanii trezirii Palestiniene”.

  Una dintre amenintarile la adresa mea a fost asa de serioasa incat a determinat politia campusului sa ia legatura cu cei ce se ocupa de securitatea mea. Dealtfel, am ajuns sa nu mai calc in nici un campus neinsotit de bodyguard, pentru ca am fost atacat fizic in diferite ocazii. Exista o foarte mare ura directionata impotriva mea, acompaniata de obicei de citate fabricate pentru a’mi demonstra „rasismul” si „islamofobia” ce m’a facut sa iau in serios posibilitatea ca un individ dereglat sau un grup intreg sa transorme acea ura in atac fizic.

  Iar aceasta este valabil pentru orice conservator ce doreste sa sustina un discurs public. Pe de alta parte asa ceva nu i se intampla nici unui leftangiu. Leftangii nu simt necesitatea de a aduce cu ei bodyguards in campusuri iar administratorii universitatilor nu vad necesitatea de a furniza masurile de precautie pe care le vedeti aici in seara aceasta la nici unul din discururile lor. Asa ca puteti judeca si singuri cine ameninta pe cine si cui i se potriveste mai bine eticheta de fascist.

  cam asta este si parerea mea in ce priveste situatia sistemului din invatamant care se apropie cu pasi repezi de colaps.
  „investitia” a creat o bula precum cea imobiliara, exista din ce in ce mai multi profesori pentru din ce in ce mai putini studenti.

 28. Silvapro
  19 mai 2011

  This could make an interesting request:

  Dear President Obama:

  I am writing today with a somewhat unusual request. First and foremost, I will be asking that you return America to its August 20th, 1959 borders so that Hawaii is no longer a state and you are no longer a citizen of the USA .

  With due respect,
  Prime Minister Benjamin Netanyahu

 29. Silvapro
  19 mai 2011

  An article de la Walid::

  By Peace They Will Deceive The World

  While the lovers and supporters of Israel both on the right and the left celebrate the diplomatic victory of Prime Minister Bibi Netanyahu over President Barack Obama, the prospects for Israel in regards to its security and standing in the world is very daunting with many threats that are obvious still remain evident, however there are even more serious threats that are not so obvious and are quickly coming to the surface.

  In order to understand the not so obvious we must know and understand the mindset and character of the Middle East. Our organization being made up of former Muslims from that very part of the world who understand far better the mindset, strategies, and tactics used by the Islamic world as well as the culture and religion of Arabs both Christian and Muslim.

  The Arab world has just witnessed a reinvigoration of the alliance of Israel and the people of the United States despite the hostility of the executive office in the White House. The key factor for peace in the Middle East from the Western perspective, especially the US, is the recognition of Israel as a “Jewish state living side by side in peace with Palestine.” The smart Muslim leaders who understand this, will play right into this ideal and will provide the “Hudna” which will recognize Israel as Jewish state. The evidence for such a policy is in full view if you know where to look and you understand the Islamic mindset.

  It is Turkey that is recognized by the Muslim Brotherhood and all fundamentalist Sunni Muslims as the head the Caliphate. It is prophesized in the Muslim holy books that the Ottoman Empire will come again and prior to the coming of the Mahdi. According to the Hadith, on the day of Judgement the Mahdi will lead all the Muslims to march on Jerusalem and destroy all the Jews. As the Muslim Brotherhood will dominate the Middle East over the next two years, they will look to Turkey to lead the Muslim world. If you study the Muslim Brotherhood ideals and its interpretation of Islam, they state this very clearly and repeat it over and over again in their rhetoric. The standard text for the day of Judgement: come o slave of Allah, the trees will cry out that there are Jews hiding behind them, so Muslims should come and kill them (the Jews).

  In 2002 The AKP party was the first Islamist political party to gain power since Turkey became a secular country in 1920, and they have held power continuously up to the present. This is significant in the rejuvenation of the Ottoman Empire and if one is paying attention, Turkey is increasing its influence and forming alliances both in the Sunni and Shia countries in the Middle East. The Islamist revolution in Turkey is not quite complete as the Islamist needs to wrestle control of the military, which is still secular, but once the Islamists complete the military take over, Israel as well as the West will be in mortal peril. Turkey poses a much larger potential threat than Iran with its massive army with only the USA and Russia being larger. Turkey has already changed its stance on Israel from friend to a cold peace with a strong political animus against Israel. We just need to look at the flotilla incident last year to understand this change.

  The USA government is well aware of this threat as was pointed out by the Wiki Leaks revelations of late last year. Wiki Leaks showed that the state department was frustrated over Turkey being Islamist, but publicly makes no issue of this problem.

  On May 21st the president of Turkey Abdullah Gul (name means slave of Allah the beast) was reported by Reuters to have urged Hamas to recognize Israel’s right to exist. As Turkey’s influence grows they will be in position to finalize and arrange a peace treaty between the Palestinians and Israel with Hamas recognizing Israel. However in order to understand the reality this will not bring peace but will be the famous Islamic “Hudna” which according to the Bible is the “covenant of death” mentioned in Isaiah 28 that will cause the war in order to attempt to destroy Israel in the end.

  The objective of the Muslim world will be to use peace in order to deceive Israel and the West. We have always seen in the past our desire for peace especially from the Jewish people. This treaty will be based on a full recognition of Israel and fool them into signing and agreeing to this false peace, which at best will last less than four years. The world will celebrate peace in our time once again, but in the end will bring about the greatest war this world will ever witness.

  Sursa:
  http://www.shoebat.com/blog/archives/1082

 30. dr pepper
  19 mai 2011

  mai ti minte silvapro cand iti aminteam despre parerea americanilor despre Israel?
  acum ai dovada.
  crezi ca bibi ar fi aplaudat la scena deschisa in Brussels, cum a fost la Washington?
  ma indoiesc.
  cred ca in europa ar fi arestat pentr cine stie ce motive vindicative absurde.

 31. Silvapro
  19 mai 2011

  Indefensible borders:

  After the war, the UN’s resolution was that Israel needs more defensible borders than before 1967. Otherwise:
  http://shoebat.com/videos/defensibleBorders.php

 32. dr pepper
  19 mai 2011

  sunt convins ca instantele formate din vinatorii de sperietoare/vrajitoare al lui zapatero ar fi putut inscena un proces pe cinste.
  si nu ar fi primul din ciclul…

 33. Silvapro
  19 mai 2011

  If Prof. Alan Dershowitz thinks in this way and is pro-Israel, why did he vote for Obama? Even if for some reason he liked Obama and exceeded expectations, anyway it was more likely to expect pro-Israeli attitude from the opposite party.

  Maybe in other issues his views coincide with Obama’s?

 34. dr pepper
  19 mai 2011

  caroline glick, spre exemplu:

  ISRAEL TODAY is the target of an ever escalating campaign to demonize and delegitimize it. Just this week we learned that a dozen towns in Scotland have decided to ban Israeli books from their public libraries. One Scottish town has decided to post signs calling for its residents to boycott Israeli products and put a distinguishing mark (yellow star, perhaps?) on all Israeli products sold in local stores to warn residents away from them.
  Israelis shake their heads and wonder, what did we do to the Scots?

  articol foarte bun ( http://www.carolineglick.com/)

  dar putin gresit, din punctul meu de vedere:

  In San Francisco, there is a proposition on the ballot for the fall elections to ban circumcision. The proposition would make it a criminal offense to carry out the oldest Jewish religious ritual. Offenders will be punished by up to a year in prison and a fine of up to $1,000.

  Israelis shake their heads and wonder, what did we do to the people of San Francisco?

  In America, circumcizia se face la scara larga, nu este vorba numai de evrei.
  SF este doar centrul de comanda al stangistilor unde „nanny state” trebuie sa intervina in viata supusilor in cele mai intime si mai personale lucruri, chiar daca s’a demonstrat ca operatia cu pricina are si ea menirea ei si ajuta la igiena.

 35. Silvapro
  19 mai 2011

  Dr. Pepper,
  In ce sens e gresit acel articol al lui Caroline Glick din punctul tau de vedere?

  Stiam ca circumzitia se face nu numai la evrei. Dar de ce vor cei din SF sa o interzica? Nu zic sa fie obligatorie, dar e normal sa dea dreprtul fiecarei familii sa decida. E sigur ca Jesus Christ a trecut-o, in spiritul pactului cu D-zeu de pe vremea lui Avram, cind prin acest pact a devenit Avraham.

  Dar acesti stingisti din San Francisco, care trebuie sa fie pro arabi, vor interzice circumcizia si musulmanilor?

  Si daca tot ai adus vorba de boicot…
  Boycott Israel! Kill yourdelf! Thank you!
  http://www.youtube.com/watch?v=VZ4ReWuV5fk

 36. Silvapro
  19 mai 2011

  Din citeva articole publicate pe care le citisem, ii dadusem mai mult credit acestui George Friedman decit in urma acest articol
  http://www.stratfor.com/weekly…..l-security

  Este ca si cum ai zice ca aparatul de aer conditionat nu raceste destul pentru ca camera esta prea mica (a fost un caz real cind compania dorea sa-si spele miinile de responsabilitatea pentru a nu respecta garantia).

  E o prostie sa se puna in circa granitelor mai largi insuccesele sau reusitele partiale ale Israelului in luptele/raboiele de dupa 1967. Multa apa a trecut prin riul Iordan si multi bani au trecut prin retelele de teroare la dusmanii nostri de atunci pina acum: armamente noi, ideologie extremista crescinda, instructii, etc. Iar la noi s-a consolidat stinga, s-a redus patriotismul, s-a introdus pacifismul naiv, etc. Apoi delegimatia de care avem parte, opinia publica adversa care ne leaga de miini si de picioare. Razboie purtate cu pinceta, umanism si moralitate ridicate la noi versus cruzime, barbarie, viclenie (si diplomatica si psihologica) dn partea inamicului. S.a.m.d.

 37. Silvapro
  19 mai 2011

  Istoria Ierusalimul in 5 minute.

  The history of Jerusalem proves beyond a shadow of a doubt the Jewish ties to the land, whereas the „colonialists” are all the nations today that accuse Israel and Jews of the very crime they are guilty of.

  http://www.shoebat.com/videos/historyJerusalem.php

 38. Silvapro
  19 mai 2011

  „As the liberal news media only shows the conflict and the plight of the „Palestinians,” we see here how Israel co-operates with the Palestinian Arabs economically. This is just one example of many wherein Jews take the ethical high ground and forgive their enemies”.

  http://shoebat.com/videos/cucumbers.php

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian