FUNDATIA IOAN BARBUS

Manipulări rusești, de la Kiev la Pungești

Timpul.md publică o imagine modificată și distribuită în media rusă pentru a compromite protestele din Ucraina. Acum că Ucraina a reintrat în sfera de influență a Rusiei, Putin nu mai dă doi bani pe eurocrații de la Bruxelles și se poate manifesta plenar. Mai ales că eurocrații sunt faimoși în toată lumea pentru că reacționează destul de „bine” la agresivitate, anume: fac totul pentru a fi pe plac huliganulor. Putin nu are cum să nu știe asta, teoria a fost deja testată cu succes în „accidentul” de la Smolensk, învăluit în sute de minciuni contradictorii care săreau concomitent din direcția Moscovei. La un moment dat obosești și te lași convins din silă că în imagine e un huligan ucrainean care bate un polițist neajutorat, sau că nea Costică de la Pungești a murit ieri a doua oară, ca Chevron încearcă să extermine poporul român.

de pe zyazyaveka.net

După cum se poate vedea din fotografii, plagiatul nu este străin printre protestatarii furioși de pe Maidan din Kiev.

La o privire mai atentă, observați că un ucrainean lovește un milițian la fel cum se întâmpla la un miting din Grecia, din 2009? Haideți să arătăm, totuși, un pic mai multă imaginație. Sau nu?

Situația pare să se precipite la Kiev, un deputat ucrainian cere armatei rusești să intervină, Putin a început să delireze comparații aberante cu progromurile antievreiești.

“What is happening in Kiev is not a revolution, as claimed by the opposition, but pogroms”, declară Vladimir Putin în Armenia. „These actions were prepared from outside. We see how well-organised groups of fighters are involved. It is an attempt to rattle the legitimate government,” Putin said. (Forbes)

Merită menționat articolul lui Vasili Ernoouh pe criticatac, îl las pe George Rîpa:

„Vă prezint singurul site bolșevic din România care spune clar muie protestatarilor de la Kiev și care susține politica pro-rusă dusă de Ianukovici.
Nu am o problemă cu faptul că e bolșevic, dar omul pur și simplu habar nu are despre ce scrie. Or, să fii și prost și ticălos, e deja prea mult. ”

https://www.criticatac.ro/24335/euromaidanul-euroviolen-europace-eurobani-eurofamilie-reportaj-de-la-miezul-nopii/

Enoouh s-a poziționat la fel și în cazul Georgiei, acum câteva luni, scriind un articol din care reieșea ca UE + Rusia = aceeași mizerie, doar că UE e mai nasoală că sunt neoconi și preferă Rusia. Sfîrșitul Revoluțiilor Portocalii și teama hipsterimii filoruse de “mantra neoliberală”.

Lucian Timofticiuc(update)

„Genocid!!!” au strigat atunci moguliziunile, stângiștii și legionarii. Când a înviat au uitat complet de el. Aud că nea Costica e din nou în spital. Se pare că de data asta nu a mai murit.
El e nea Costică, mort prin bunăvionta lui Lucian Timofticiuc și a lui Cozmin Gușă, înviat prin bunavoința medicilor, fără să fie măcar rănit.

Sau clipuri de genul ăsta pe fundalul cărora se aude o voce sugrumată de teamă, „Este un scenariu de război!… după cum putem vedea (ininteligibil)”, dar nu se vedea nimic. Este filmat un grup de oameni în întuneric, grup care nu pare să se miște, din comentarii reiese că e razboi, se aud țipete, dar din imagini nu reiese nimic.

„Nu loviti oameniii!!!” Dovada că jandarmii vor să extermine țăranii din Pungești pentru americani, prezentată de Lucian Timofticiuc, apropiat al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, promotor al intereselor rusești în Moldova și, pentru rolul ce-l joacă acum, în România.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

6 comentarii

 1. Anca Cernea
  3 decembrie 2013

  Ernu se agita cu „mortul de la Pungești”, dar i se pare ok ce se întâmplă la Kiev.

  Atenție, acest video conține scene violente.

 2. DanCanada
  3 decembrie 2013

  Mai nou am vazut ca spanacii la ‘insert’ au preluat o mizerie in care se compara ce se intimpla la Kiev cu ce se intimpla in Tailanda si sugereaza ca UE si-a bagat coada in Ucraina ????
  Mirsavie pura.

 3. DC
  3 decembrie 2013

  O sa extraga gaze de sist si de sub centrala nucleara de la Cernavoda? Ai idee ce ar insemna un tsunami pe litoralul romanesc si ce inseamna sa ai in familie un bolnav pe moarte cu tumori? In definitiv cea mai mare bogatie sunt terenurile agricole fertile si e alta treaba daca romanii nu au cap sa produca.

 4. Emil Borcean
  3 decembrie 2013

  DC. Ești prost informat. De fapt, o sa extragă gaze chiar din centrală. E o tehnologie nouă, pe bază de iahnie de șist și mulți atomi de usturoi condensați în bare reactive. Are și efect teraupetic: vindecă de tumori și țunami și poate să te vindece și pe matale.

 5. dr pepper
  3 decembrie 2013

  ia, sa va mai dau material ????
  http://totb.ro/92098/

 6. dr pepper
  3 decembrie 2013

  boooom! asta e calda. e venita pe filonul tinerilor educati: cutremurul din ’77 a fost provocat de americani care au inceput sa foreze in secret in Romania ca sa scape to’arasul de rusi ca s-a impotrivit in ’68 invaziei Cehoslovaciei.
  Numele proiectului s-a numit „zebra”.
  Si de atunci si pina atunci nu au mai existat cutremure in Romania pina in ziua de astazi cand au revenit americanii.
  Doamne! Scuza-i ( iarta-i) pe cei ce-ti sar gardu’ ca io n-am cum.
  http://inforor.com/la-4-martie…..r-de-sist/

  http://www.snas.ro/index.php?option=istoric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian