FUNDATIA IOAN BARBUS

Măsuri profilactice de combatere a terorismului

Asta e chiar bună. Dacă cineva ştie daneză, poate citi în original: Dalai Lama dropper sin genfødsel
Habar nu am ce înseamnă şi nici conţinutul articolului nu îl înţeleg, dar lămuririle vin de la Gateway Pundit: Dalai Lama admite: „Îl iubesc pe George Bush”

Dalai Lama, un susţinător de-o viaţă al non-violenţei, a afirmat candid sîmbăta trecută că terorismul nu poate fi combătut aplicînd principiul ahimsa, deoarece minţile teroriştilor sînt închise.

„Este dificil să faci faţă terorismului prin mijloace non-violente”, a spus liderul spiritual tibetan în timpul cuvintarii cu ocazia memorialului Madhavrao Scindia ţinut aici. [din Danemarca, nota trad]

De asemena, a echivalat terorismul cu cea mai distrugătoare formă de violenţă, care nu este înfăptuită de cîţiva nebuni, ci de persoane cît se poate de inteligente şi educate.

„Ei (teroriştii) au o minte sclipitoare şi sînt educaţi… dar o pasiune a răului este însămînţată în ei. Minţile lor sînt închise”, a afirmat Dalai Lama.

A continuat spunînd că singura modalitate de a combate terorismul este prin activităţi preventive. Liderul guvernului tibetan din exil a uluit audienţa cînd a mărturisit că „Îl iubesc pe preşedintele George W. Bush.” Apoi a adăugat că între el şi preşedintele american s-a manifestat o simpatie reciprocă cu ocazia primei lor întîlniri, spre deosebire de alţi politicieni cu care a ajuns la relaţii cordiale după un timp mai îndelungat.

Cum se zice, Dalai Lama a ieşit din debara şi a dezvăluit lumii un secret tare ruşinos. Curaj mare, nu glumă… dacă o făcea mai devreme ar fi riscat să piardă audienţele la Richard Gere. Aşa, în euforia încununării lui Obama, se uită repede.

Dar altceva e interesant, apropo de soluţia profilactică propusă de marele tibetan cu conştiinţa uşurată.

Ştire în The Sun din Anglia (ziar binecunoscut pentru fetele de pe pagina 3 şi capacitatea de a ruina cariera antrenorul naţionalei engleze de fotbal): Deadliest weapon so far… the plague.

În traducere: Cea mai nimicitoare armă la momentul de faţă… ciuma

Şi se pare că nu oricare, ci chiar varianta bubonică… cea care a decimat Europa în Evul Mediu. Bun, despre ce este vorba: surse nedezvăluite au dezvăluit tabloidului englez că, în ultimul timp, a dat ciuma peste organizaţia Al Qaeda din Algeria – AQLIM (Al Qaeda în Ţările Maghrebului Islamic). A fost descoperit cadavrul unui „militant”, aruncat la marginea drumului în provinicia Tizi Ouzou, la 150 de km de capitala Algiers. Epidemia se pare că ar fi izbucnit printre „militanţii” din custodia unui şef de academie locală a reţelei AQLIM, pe nume Abdelmalek Droudkal şi fioros pînă la întîlnirea cu doamna ciumă. Toţi cursanţii au părăsit lăcaşurile infestate şi ziarul speculează că virusul ar fi putut ajunge pînă la sediul central, în Pakistan şi Afganistan. Virusul incubează timp de o săptămînă fără simptome şi este probabil că lideri Al Qaeda veniţi pentru un schimb de experienţă din Pakistan s-au întors la bază şi răspîndesc boala în rîndul emirilor docenţi din zona asiatică.

Deocamdată, ştirea din The Sun nu este confirmată independent de nici o altă sursă de informaţii. S-ar putea să fie o farsă sau plantată pentru intoxicarea (informaţională) a adversarului. Orice e posibil.

În orice caz, e interesant cum metodele profilactice de combatere a terorismului predicate de Dalai Lama şi-au găsit o implementare în relatarea ziarului britanic. Desigur, o coincidenţă, dar dacă ştirea este adevărată, ar fi şi o formă de justiţie poetică: pentru cei care vor să întoarcă lumea în Evul Mediu e cum nu se poate mai nimerit să cunoască Evul Mediu pe propria piele… începînd cu bolile. Aşa ne vindecăm şi noi de ei, fără războaie. Hm… dacă Dalai Lama i-a mărturisit mai demult şi lui Bush acest crez… de la Bush la CIA e doar o aruncătură de băţ. „Flăcăi, ce vaccin avem pentru prevenţia terorismului? – Găsim ceva, şefu. – Bine, dar să fie de epocă.”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

2 comentarii

 1. Francesco
  20 ianuarie 2009

  Cand intra dihonia in haita…

 2. Francesco
  20 ianuarie 2009

  In schimb, judecatorul spaniol Baltasar Garzon crede ca este treaba justitiei sa se ocupe de izolarea de societate urmata de pedepsirea raufacatorilor.
  Dupa cum a fost informata AFP, un numar de 10 islamisti au fost arestati pe teritoriul Spaniei, de la Barcelona pina in insulele Canare, trecand prin Madrid. Majoritatea celor arestati aveau legaturi cu teroristii din Pakistan, iar judecatorul Garzon considera ca in Spania riscul unei actiuni teroriste este „foarte ridicat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian