FUNDATIA IOAN BARBUS

Musulmanii ucid (încă) 6 creştini în Egipt, 17 în Nigeria

CNN:

Cel puţin 6 creştini au fost ucişi şi 120 răniţi duminică în timpul confruntărilor sectare ce au avut loc lîngă o biserică din Cairo, spun oficialităţile.

Un grup de musulmani salafişti au atacat biserica ortodoxă coptică Sf. Mena. Focuri de arme au izbucnit iar oamenii în timp ce oamenii fugeau la adăpost. „Am văzut cu ochii mei cum 3 oameni au fost ucişi şi cîteva zeci au fost răniţi”, a declarat Mina Adel, creştin localnic. „Aici nu există siguranţă. E o mare problemă. Am fost atacaţi şi trebuie să ne protejăm.”

Purtătorul de cuvînt al ministerului de interne, Alla Mahmoud, a declarat că 6 oameni au fost ucişi şi 120 răniţi. A mai spus că violenţele au fost provocate de un zvon conform căruia o femeie creştină care s-a căsătorit cu un bărbat musulman era ţinută în biserică.

Televiziunea de stat, citînd o sursă a Ministerului Sănătăţii, a spus că au fost ucişi 8 oameni şi 144 au fost răniţi în timpul violenţelor.
În apropiere, biserica ortodoxă coptică Sf. Fecioară Maria a fost incendiată. Sute de localnici priveau de afară cum biserica arde şi doi bărbaţi au fost văzuţi sărind de la o fereastră a clădirii.

 • Islamizarea Egiptului şi un semnal de alarmă pentru Occident
 • 21 de creştini copţi ucişi într-un atentat în Egipt în prima zi a lui 2011
 • Fugiţi din Egipt din cauza persecuţiilor, creştinii copţi sînt vânaţi de islamişti în Occident – Ruperea tăcerii
 • BBC:

  Cel puţin 16 oameni au fost ucişi într-un atac asupra unui sat predominant creştin din Nordul Nigeriei.

  Poliţia a declarat că vineri seara un grup neindentificat a ars mai multe case în satul din statul Bauchi, lîngă Tafaw Balewa.

  Bauchi se află în centrul Nigeriei, unde nordul predominant musulman se întîlneşte cu sudul predominant creştin.

  În aprilie, cel puţin 153 de oameni au fost ucişi într-o perioadă de două zile în nordul Nigeriei de către suporterii candidatului opoziţiei, Muhammadu Buhari, care a pierdut alegerile preşidinţiale din 16 aprilie, în ţara cu cea mai mare producţie de petrol din Africii, a relatat un grup pentru apărarea drepturilor omului.
  Suporterii majoritar musulmani ai fostului lider militar, Buhari, au atacat personalul preşedintelui Goodluck Jonathan şi au avut ciocniri cu creştinii din oraşul nordic, Kaduna şi în cel puţin 7 alte oraşe, a declarat telefonic Shehu Sani, director executiv al Civil Rights Congress.
  Luptele au forţat mai bine de 39.000 de residenţi să părăsească zona, şi s-au soldat cu 410 răniţi, a spus secretarul nigerial al Crucii Roşii, Umar Mairiga, într-o convorbire telefonică din Logos, capitala comercială a Nigerului.
  În Kaduna, membri Partitului Popular Demoratic, partidul lui Jonathan, “părăsesc oraşul”, a spus Sani. “Dacă eşti un membru cunoscut al PPD, sau dacă ai una din pancartele sau abţibildele partidului, eşti atacat,” a spus Sani.

 • Musulmanii nigerieni au măcelărit 500 de creştini
 • Religia Păcii loveşte în Nigeria: două sate de creştini luate cu asalt; 6 morţi
 • Costin Andrieş

  Costin Andrieş

  Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

  Un comentariu

  1. ateu
   8 mai 2011

   Iata cum prezinta HotNews masacrul crestinilor din Egipt:

   „Egiptul incearca sa puna capat tensiunilor religioase.”

   Sa nu-ti vina sa-i strangi de gat pe reporterii ce preiau, cuvant-cu-cuvant, limbajul de lemn al mass-mediei occidentale?!

   Ca sa nu mai vorbim ca putinii dintre noi care apara constant Israelul si-i critica pe palestinieni primim o tona de minusuri de la antisemitii romani.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

  Putin-stalin-1000x600-11

  Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

  protest ucraina arcul de triumf
  Ce ai mai putea citi
  ro_RORomanian