FUNDATIA IOAN BARBUS

Să nu uităm de Primăvara Neagră cubaneză

In luna martie, Adevar si Libertate a atras atentia în special asupra situatiei din Cuba. Am comemorat astfel cei sapte ani trecuti de la Primavara Neagra, valul de represiune declansat de regimul comunist în martie 2003.

Am pus pe site doua bannere care fac trimitere la lupta detinutului politic Dr.Oscar Elias Biscet – medic cubanez catolic pro-life si militant pentru libertati civile si a lui Guillermo Farinas, jurnalist, aflat în acest moment în greva foamei (Dizidentul cubanez Guillermo Farinas a preluat stafeta de la Orlando Zapata).

Un alt banner, YO NO Coopero Con La Dictadura, trimite catre The Cuban Democratic Directorate – Directorio, miscare civica, non-violenta, care promoveaza democratia în Cuba, îi sprijina pe oponentii regimului comunist de la Havana si cauta sprijin international pentru lupta acestora.

Gelu Trandafir a scris pentru blogary.ro despre sacrificiul lui Orlando Zapata în contextul resurgentei comuniste din America Latina si pe fondul cinismului politicii unor actori importanti ai UE, precum Spania condusa de premierul socialist Zapatero.

Anca Cernea a descris perversiunea Guevarofila.

GDR a comentat în Viva la Revolucia bunului-simt! admiratia liderilor opozitiei din România (Ponta si Crin Antonescu) pentru Che Guevarra si Fidel Castro.

In fine, Adevar si Libertate va ofera si link-uri catre blogguri cubaneze (Photos from Cuba, Voices Behind the Bars, Ivan’s File Cabinet) si catre doua curajoase si bine informate jurnaliste din America Latina: Martha Colmenares (Venezuela) si G. Salgueiro (Brazilia).

E Saptamana Mare si va invitam sa ne rugam în aceste zile, în care comemoram batjocorirea, patimile si moartea pe cruce a Domnului Hristos, pentru acei cubanezi care lupta pentru libertatea poporului lor, se afla acum în închisoare sau sunt prigoniti de regimul fratilor Castro. Invierea Celui batjocorit, torturat si rastignit pe cruce este si temeiul sperantei noastre.

Doamne Isuse Hristoase, ne rugam pentru cei cei prigoniti pentru dreptate, pentru cei robiti si pentru mantuirea lor.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Dreapta.net

Dreapta.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian