FUNDATIA IOAN BARBUS

Scrisoare de solidarizare cu statul Israel

În atenția Excelenței sale, Domnului Dan Ben-Eliezer, Ambasador al Statului Israel în România

Domnule Ambasador,

Subsemnații dorim să ne exprimăm pe această cale sprijinul pentru Statul Israel, victimă a agresiunilor organizației teroriste Hamas.

Israelul are dreptul indiscutabil de a trăi în pace şi siguranţă, de a se apăra, de a-și apăra cetățenii. Și are dreptul de a-și face auzită vocea în comunitatea internațională și în mass media, în ciuda bruiajului și manipulării care îi favorizează în prezent pe inamicii săi.

Suntem indignați de felul cum Israelul este înfățișat ca agresor, este pus pe același plan cu o organizație teroristă criminală, sau presat să facă concesii interminabile unor grupuri care nici măcar nu recunosc dreptul Statului Israel la existență, și declară deschis că scopul lor este exterminarea evreilor. Suntem indignaţi că cei care ţin predici despre dreptul internaţional şi fetişizează rolul ONU, închid ochii la situaţia Israelului – singurul stat recunoscut de ONU al cărui drept la existenţă este negat de alte state membre ale aceleiaşi organizaţii.

Orice om cu judecata dreaptă poate să compare situația minorității musulmane din Israel, care reprezintă 20% din populație și se bucură de aceleași drepturi ca toți cetățenii israelieni, cu grosolanele încălcări ale drepturilor omului care au loc în Gaza, teritoriu administrat într-un mod totalitar de organizația teroristă Hamas, în care nu poate intra niciun evreu, deoarece ar fi ucis imediat, cu cruzime, așa cum s-a întâmplat deja în mai multe cazuri. Sau să confrunte pretextul folosit de Hamas pentru atacuri, „ocupația israeliană”, cu realitatea – Israelul s-a retras de şapte ani din fâșia Gaza. Grăiește de la sine lipsa totală de respect pentru viața umană, manifestată constant de organizația teroristă Hamas. Această grupare a atacat în mod deliberat ținte civile din Israel (14.000 de rachete au fost lansate în ultimii 12 ani asupra teritoriului israelian), aflate în zone cât mai populate, pentru a mări numărul de victime. Dar culmea sălbăticiei a fost atinsă prin utilizarea populației arabe din Gaza ca scuturi umane pentru instalațiile teroriste, astfel încât acțiunile Forțelor Israeliene de Apărare să provoace cât mai multe victime colaterale, care să fie exploatate apoi în războiul propagandistic împotriva Israelului.

Dorim să precizăm că inițiativa acestui act de solidarizare a pornit de la un grup de cetățeni români de religie creștină, fiind ulterior sprijinită și de alte persoane și grupuri.

În calitate de cetățeni români care ne prețuim apartenența la Lumea Liberă, nu putem să rămânem indiferenți față de aceste agresiuni ale barbariei împotriva cetățenilor singurei democraţii din Orientul Mijlociu şi față de tolerarea, chiar încurajarea, fărădelegilor comise împotriva singurului stat de drept din regiune. De-a lungul istoriei, poporul român a fost pus în situația de a apăra granițele Civilizației Iudeo-Creștine de invaziile musulmane. A făcut-o cu mari jertfe și fără a putea conta pe multă înțelegere sau ajutor din partea altor națiuni creștine, care au beneficiat de pe urma luptei românilor. De la înființarea sa și până în prezent, Statul Israel s-a aflat într-o situație asemănătoare, în avanpostul civilizației căreia îi aparțin popoarele noastre. Dușmanii Israelului sunt dușmanii întregii Civilizații Occidentale, iar apărarea Statului Israel înseamnă apărarea tuturor. Pericolele care ameninţă poporul israelian ameninţă întreaga Civilizaţie Iudeo-Creştină. În cuvintele fostului premier spaniol Jose Maria Aznar, “dacă se prăbuşeşte Israelul, ne prăbuşim cu toţii”.

Suntem conștienți că tot ceea ce se întâmplă cu Israelul este de o importanță vitală, din toate punctele de vedere – religios, moral, politic și strategic – pentru toate națiunile care aparțin Civilizației Iudeo-Creștine, deci și pentru români.

Primiti aşadar, Domnule Ambasador, expresia solidarităţii noastre şi asigurarea rugăciunilor noastre în aceste momente de cumpănă pentru poporul Dumneavoastră.

Grupul „Prietenii Israelului” și „În Linie Dreaptă”

27 noiembrie 2012

Vă invităm şi pe dumneavoastră să semnaţi acestă scrisoare de solidaritate și să o recomandați familiei, prietenilor și cunoscuților.

https://www.petitieonline.com/scrisoare_de_solidarizare_cu_statul_israel

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Redacţia

Redacţia

Conservatori români

8 Comments

 1. Silvapro
  27 November 2012

  Multumim mult pentru aceasta initiativa!
  Am semnat si bineinteles am trimis-o mai departe.

  O scrisoare frumoasa, desteapta, simtitoare si plina de adevaruri! Ceea ce se numeste scurt si cuprinzator.

 2. Burciu Daniela
  27 November 2012

  O tara superba incarcata de istorie, cu oameni minunati printre care si fiul meu .

 3. Daniel Francesco
  27 November 2012

  Cu ocazia vizitei pe care o face astazi la Departamentul Apararii al Statelor Unite, Ehud Barack, ministrul demisionar al Apararii din Israel va primi The Department of Defense Medal for Distinguished Public Service, cea mai inalta distinctie pe care o poate acorda Secretarul Apararii Leon Panetta.

  http://www.newsmax.com/Newsfro…../id/465768

 4. Silvapro
  27 November 2012

  Cum sa aiba Ehud Barak 70 de ani? Eu il credeam in jurul de 50. Dar si in Wikipedia scrie ca s-a nascut in 1942.

  Noi regretam ca si-a dat demisia. Era bun ca ministru al sigurantei. Facea un team bun cu Bibi. De cind s-a „inhaitat” cu Bibi, nu-l mai placeau stingistii. El de fapt era originar din Partidul Muncii (Avoda) de stinga.

  Se stie de ce a dimiosionat?

 5. Ioan T. Morar
  27 November 2012

  semnez fără nici o ezitare!

 6. yogisden
  27 November 2012

  Comentariu de pe pagina petiției: ”o petiție scrisă de niște fasciști”. De la Critic Atac citire.

 7. Costin Andrieş
  27 November 2012

  yogi, am sters comentariul ala. nu are nici un ros sa stam sa discutam cu stinga extremei stingi despre ultimul delir pe care l-a avut dupa indigestia de aseara.

 8. Daniel Francesco
  27 November 2012

  Iata ce scrie Rafael Manory pe marginea petitiei Prietenilor Israelului + In Linie Dreapta:

  „In lumea publicistica in care ce spun criminalii Hamas care omoara in mod deliberat conteaza la fel cu ce spune un stat care se straduieste sa NU omoare civili, aceasta chemare e la locul ei, si ar fi la locul ei si in alte tari din Europa.”

  Link:
  http://www.petitieonline.com/forum/42638/start/25

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi