FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Simpatia Administrației Obama pentru criminali comuniști – omagii pentru Mao și Ho Și Min

Barack Obama: „Am discutat despre faptul că Ho Chi Minh a fost de fapt inspirat de Declarația de Independență și de Constituția Statelor Unite, și de cuvintele lui Thomas Jefferson.
sursa imagine

Reader’s Digest în 1968 despre regimul Ho Chi Minh:

„Teroarea a început când dictatorul comunist Ho Chi Minh și-a consolidat puterea în Nord. Cu mai bine de un an înainte de victoria sa împotriva francezilor din 1964, a lansat o campanie brutală împotriva propriului popor. Practic, în fiecare sat din Vietnamul de Nord, grupări puternic înarmate au strând populația pentru a fi prezentă la „mărturiile” proprietarilor de pământ. În timp, oamenii de afaceri, intelectualii, profesorii, membrii importanți ai societății civile – toți cei care reprezentau o potențială sursă de opoziție – au fost de asemenea adunați și forțați să își „mărturisească greșelile de gândire”. Au urmat „procese” publice, condamnări și, în multe cazuri, execuții. Oamenii erau împușcați, decapitați, bătuți până la moarte; unii au fost legați, aruncați în gropi comune și acoperiți cu pietre până mureau striviți, Ho organiza periodic campanii de teroare în Vietnamul de Nord. Se estimează că între 50.000 și 100.000 au murit în aceste băi de sânge – într-un efort calculat de a disciplina partidul și masele.”

Există câteva variante – fie Obama a făcut o gafă din exces de zel diplomatic, fie a spus-o din proprie inițiativă și în cunoștință de cauză, fie e vorba de sugestia consilierilor (care e practic același lucru cu a doua variantă). În ciuda faptului că este descris unanim de presa internațională ca „Președintele Intelectual, Orator Desăvârșit etc, etc”, și în ciuda faptului că, cel mai probabil, în primele luni ale primului mandat Obama a făcut mai multe gafe decât George W. Bush în 8 ani, probabilitatea ca această enormitate să fie o gafă este extrem de scăzută. Nu este nevoie să ne pierdem vremea scrutând prea mult perioada de formare a lui Obama – perioadă în care a fost înconjurat de marxiști hard-core, cum a fost teroristul comunist Bill Ayers (azi profesor universitar) și mulți alții – ajunge să vedem care sunt oamenii de care s-a înconjurat în Administrația sa ca să ne facem o idee privind șansele ca această declarație să fie o gafă. Și par destul de mici:

Jeffrey Immelt, Președintele Consiliului pentru locuri de muncă al Administrației Obama a spus despre comunismul chinezesc, în timpul unei discuții cu Charlie Rose (care a fost de acord cu el): “poate nu îți place comunismul de stat, dar guvernul lor funcționează. Au planuri cincinale, mereu spun echipei noastre să citească al 12-lea plan cincinal, care se desfășoară acum[…], pentru SUA nu cred că e un lucru rău.” ”

Ron Bloom, fost “Țar al manufacturii” numit de Obama, spunea în februarie 2008, în timpul unui discurs despre sindicalism din New York: “În general, am înțeles gluma. Știm că piața liberă este un nonsens, știm că scopul e de fapt păcălirea sistemului […], suntem oarecum de acord cu Mao care spunea că puterea politică vine în primul rând de pe țeava puștii.”

Anita Dunn era Director de comunicare al Casei Albe în 2009, cînd a spus că “doi dintre gânditorii mei politici preferați sunt Mao Țe Tung și Maica Tereza”.

Am spus eu că Obama e comunist?

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

9 Comments

  1. Stelian D
    26 July 2013

    Pai, Costin, nu-mi aduc aminte daca tu personal ai facut-o, trebuie sa revad arhivele voastre , dar pe platforma ILD s-a si argumentat tema, si nu pot spune ca sint impotriva, pentru ca vad , pas cu pas , ca se cam cam confirma, cel putin in gafe si declaratii! Ce-o fi avind lumea asta moderna defect la cap, de se simte atrasa de tot felul de prostii si utopii marxiste, neo, etc?

  2. Costin Andrieş
    26 July 2013

    salut Stelian, este posibil, Obama a fost discutat de multe ori. Iata, tipul nu suporta nici sa fie contrazis College Republicans Wearing Tea Party T-Shirts, Patriotic Clothing Deemed A Security Threat, Not Allowed Into Obama Speech…

    Ten College Republicans were dubbed a security threat and refused admittance to President Barack Obama’s speech at the University of Central Missouri on Wednesday.

    Despite the fact that the students had tickets to the event, security personnel turned them away at the door to the recreation center where Obama gave a speech on economic policy, telling the group it wasn’t about their politics but the president’s safety, State Treasurer of the College Republicans Courtney Scott told The College Fix.

    The students, some of whom donned Tea Party T-Shirts and others who wore patriotic or Republican-inspired clothing, had protested the president earlier in the day on campus, but had put away their signs and said they were ready to simply listen to Obama when security shut them down – and even told them to leave the vicinity and stay several hundred yards away from the rec center.

    The students had waited in a long line and under the hot sun to wind their way to the front of the line two hours in advance of Obama’s scheduled 5:30 p.m. remarks. Still, they were rejected.

    “It just didn’t make any sense,” Scott told The Fix. “A lot of us traveled several hours to watch the speech. We were very disappointed not to be able to attend.”

    The small group of College Republicans were confused as to why such extreme security precautions were directed at them – but not at the 2,500 other audience members who were granted admission to the event, Scott said.

    The speech, the start of Obama’s national tour to tout his latest plan to revive the sluggish national economy, drew a crowd to the university’s recreation center, creating a crowded, stuffy and stifling environment, some observers said.

    – cei care il contrazic nu pot fi altfel decat periculosi. Aici probabil s-a inspirat de la Ho Chi Minh.

  3. Corneliu
    26 July 2013

    Mi-e greu sa spun vorba, totusi O(b)mul mi se pare imbecil si s-a inconjurat de imbecili utili.
    Mi-e si greu, de data asta si sa cred, ca poate sa existe o asemenea situatie.

    O observatie pe marginea subiectului si de alta natura.
    Ron Bloom spune intr-un discurs ca piata libera este un nonsens. El nu o spune ca ar vrea sa vada anulata actuala piata libera. El de fapt exprima o constatare: ceeace numim azi piata libera este o iluzie.
    „Piata libera” capitalista de azi este deja stapanita de grupuri mari care de fapt nu concureaza intre ele, pentru ca au ajuns la concluzia ca este loc destul pentru toate grupurile. Ele isi coordoneaza productia si preturile la un asemenea nivel incat sa poata toate castiga cat mai mult, fara razboaie comerciale.
    Este ceeace putem vedea in fiecare zi, in orice loc. Iar singurul jecmanit ramane consumatorul de rand.

  4. Costin Andrieş
    26 July 2013

    Corneliu, Ron Bloom fiind un admirator al lui Mao, replica aia nu cred ca inseamna altceva decat anularea capitalismului. Mai interesanta mi se pare a doua partea: „suntem oarecum de acord cu Mao care spunea că puterea politică vine în primul rând de pe țeava puștii”. Nu spun ca Bloom nu e un cretin, dar ar putea fi un cretin pus pe treaba. Cu asemenea conducere, mi-e greu sa spun altceva decat ca, intr-un fel, SUA a pierdut Razboiul Rece.

  5. DanCanada
    26 July 2013

    Ultima perla doar infirma chestia aia cu Obama 2nd term = lame duck. Iaca nu e deloc ‘lame duck’ pentru ca navigheaza vorba alora de la Star Trek pe culmi ale penibilului si ridicolului cum nu s-a mai vazut pin-acum.

  6. Corneliu
    26 July 2013

    @ 4 Costin Andrieş
    Nu as putea nega acest lucru, dar din citatul „scopul e de fapt pacalirea sistemului” rezulta totusi ca traznitul acela se refera la „pacalirea” publicului in privinta caracterului liber al pietii actuale din lumea capitalista.
    Aceasta piata a incetat de fapt sa mai fie libera, fiind dominata de companii actionand in cartel (formal si mai ales neformal), dictand preturile, ea capatand tot mai mult caracterul unei piete monopoliste, proprii economiilor totalitare.
    Vedem acest lucru zi de zi.

  7. Corneliu
    26 July 2013

    Apropo, piata libera, am gasit doua materiale interesante provenite de la acelasi autor, Ian Bremmer, specialist american in stiintele politice, care conclud ca piata libera actuala a devenit o fictiune.
    Probabil ca Obama si ai sai nu se pot decat bucura de o asemenea evolutie…

    http://whenthenextdaycomes.wor…..n-bremmer/

    http://www.youtube.com/watch?v=UVCHpYGoS9g

  8. Costin Andrieş
    26 July 2013

    Allen West
    My older brother was a Vietnam Marine wounded in a shelling at Khe Sanh. i find it perplexing and disturbing that our current Commander-in-Chief would refer to Ho Chi Minh as being „inspired” by our American founders. The individuals who inspired Ho were Karl Marx and Josef Stalin. I shudder to think President Obama regards them as our founders. Regardless, an apology is due to our men and women who served in the Vietnam War. I would have taken a walk with the new Vietnamese president over to the Vietnam War Memorial and made him see every name on that wall.

  9. Costin Andrieş
    26 July 2013

    Corneliu, ce ignora Bremmer si toti cei care canta prohodul pietei libere si a capitalismului, inclusiv administratia Obama, e ca criza economica a fost cauzata nu de lipsa interventiei statului, ci tocmai de interventia statului in piata de imobiliare din sua, obligand bancile (statul obliga bancile private) sa ofere credite neperformante, pe care apoi le garanta. Practic, statul obliga pe cei din piata de imobiliare SI bancara sa faca afaceri cu statul, iar asta nu e capitalism. Solutia lui Bremmen, din cat am inteles, e sa se continue in acelasi stil. Bremmer e obamist, are discursul lui Obama, vorbeste despre „extrema dreapta” care pt dusa cu pluta si spune ca Obama e socialist. Vezi discutia de la finalul prezentarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

România a făcut mulți pași în direcția corectă de la revoluția din 1989. Cu toate acestea, revoluția nu a fost niciodată terminată în România. Influența malefică a Rusiei, datorită proximității sale geografice față de România și relația continuă a României cu China comunistă, creează multe probleme care subminează progresele economice și democratice ale României, precum …

adrian zuckerman foto