FUNDATIA IOAN BARBUS

Stânga-anti-scut-anti-racheta: Iliescu, cam „împotriva”; Pârvulescu, „surprins”, pomeneste „grupuri civice”

Daca declaratia lui Iliescu la anuntul amplasarii unor componente ale scutului antiracheta in Romania, „Eu as fi impotriva”, era de asteptat, semnificativa este reactia lui Cristian Pârvulescu consemnata de Agerpres.

Seful pe viata al asociatiei care militeaza pentru alegeri democratice, ProDemocratia, si-a pus pufoaica de camuflaj a transparentei si a grait: „Este o decizie surpinzatoare pentru ca a fost luata fara sa fi existat în prealabil o dezbatere publica pe acest subiect. Cu toate acestea, era cumva si o decizie de asteptat, daca este sa tinem cont de relatia României cu statele din NATO care sprijina acest sistem.” Populatia nu este entuziasta, dar este inerta, la o adica doar „grupurile civice” o mai pot anima, spune Pârvulescu: „Nu cred ca în România participarea la sistemul anti-racheta va fi primita cu entuziasm, însa nici nu ma astept la o contestare dura. Cred ca daca grupurile civice nu se vor implica activ, nici populatia nu se va implica.”
Asadar, 1) trebuia dezbatere publica, eventual sedinta CSAT transmisa în direct de Antena3, 2) daca e sa fie vreo opozitie, cu asa o populatia de cacao, doar grupurile „civice” mai pot face ceva. Poate organizati, tovarasi, ceva organizatii pacifiste si in România.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

GMT

GMT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian