FUNDATIA IOAN BARBUS

Stânga face infarct în Massachusetts

Massachusetts era patria mama a tot ce este liberal-stângist si progresist în America, tarâmul mitologiei clanului Kennedy si unul dintre refugiile cele mai sigure ale Partidului Democrat.

De 38 de ani, Massachusetts n-a mai avut un senator republican, ca sa nu mai spunem ca Ted Kennedy, cel mai aprig sustinator al interventionismului de stat, a ocupat fotoliul aproape o jumatate de secol. Pâna ieri.

T. Ioanid


Scott Brown se afla în noiembrie la 30 de procente în spatele candidatei democrate Martha Coakley care se credea titular de drept a “fotoliului lui Kennedy”. Brown a venit cu câteva idei simple:

  • în primul rând: nu e fotoliul lui Kennedy, e al poporului;
  • în al doilea rand, politicile lui Obama duc la pierderea locurilor de munca;
  • în sfarsit, zic eu cel mai important, reforma sanatatii propusa de administratia Obama e o mare greseala care are drept efect cresterea taxelor si impozitelor, slabirea calitatii asistentei medicale.
Brown a lovit nu dinspre stânga, conciliator, nici macar de la centru, ci de pe pozitii conservatoare clare chiar în inima politica a “filozofiei” stângii liberale. ,,

Ieri, Brown a castigat cu 51,8% la 47,2%, si i-a umilit pe democrati la ei acasa.

De unde a stiut? Pentru ca se întâmpla deja în Massachusetts, care a introdus de câtiva ani asigurarile obligatorii de sanatate “garantate” de stat. Rezultatul a fost o crestere constanta si progresiva (ouch) a costurilor si, deci a impozitelor, si o scadere continua a calitatii asistentei medicale. Brown a lovit nu dinspre stânga, conciliator, nici macar de la centru, ci de pe pozitii conservatoare clare chiar în inima politica a “filozofiei” stângii liberale.

Pentru Obama, este o lovitura devastatoare. La un an de la inaugurare, a primit drept cadou de aniversare o bomba atomica politica direct pe peluza unde tinea petrecerea aniversara. Republicanii au acum in Senat 41 de fotolii, suficient pentru a initia procedura de filibuster si a bloca reforma asigurarilor de sanatate, cea mai importanta actiune politica pe plan intern a actualei administratii.

,, Dupa un an de mandat s-a ajuns la asta: agenda progresista a lui Obama merge în directia opusa agendei americanilor.

Panica s-a instalat deja in randurile democratilor care cauta acum modalitati de ocolire a procedurilor parlamentare pentru a trece reforma lui Obama cu orice pret. Dar este o reforma pe care o doresc numai liberalii, nu si americanii. Cum in noiembrie sunt alegeri pentru Camera Reprezentatilor si pentru o treime din electorat, pariez ca vor exista destui alesi democrati care vor dori mai curând sa fie de partea alegatorilor decât de partea partidului si a presedintelui. Pentru ca, dupa un an de mandat s-a ajuns la asta: agenda progresista a lui Obama merge in directia opusa agendei americanilor.

T. Ioanid

T. Ioanid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian