FUNDATIA IOAN BARBUS

Trupa Obama se subţiază. Cine vine la rând?

Se părea că s-a intrat în linie dreaptă pentru festivităţile de înscăunare ale lui Obama Întâiul. Dar viaţa are meandrele ei, nu mereu din cele mai plăcute. După scandalul în care este implicat Rod Blagojevich, o altă figură de marcă a staff-ului democrat, a intrat sub reflectorul justiţiei într-o anchetă pentru corupţie. De data aceata este vorba despre Bill Richardson ce urma să fie numit Secretar al Comerţului, fost candidat la investitura democrată.

Un mare juriu federal anchetează modul în care întreprinderea californiană CDR Financial Products a obţinut un contract de 1 milion de dolari cu statul New Mexico unde Richardson a fost guvernator din 2002 până acum. CDR a contribuit cu generiozitate la campania lui Bill Richardson care a câştigat cu scorul de 69% alegerile din statul său. Deşi cu nume anglo-saxon, Bill Richardson este hispanic şi face parte din vechea gardă a înalţilor funcţionari guvernamentali proveniţi din administraţia Bill Clinton. A fost Secretar al Departamentului Energiei şi ambasador la Naţiunile Unite între 1993 şi 2001.

barack-obama-bill-richardson

Bill Richardson, declarându-şi inocenţa, s-a pus la dispoziţia justiţiei americane renunţând la postul oferit de Preşedintele ales Barack Hussein Obama, care a anunţat “cu profund regret” că acceptă “demisia”, nefiind încă vorba despre un oficial în funcţie.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

2 Comments

 1. Dinny
  5 January 2009

  Din presa de azi: „Investirea noului presedinte a fost pentru Associated Press prilejul perfect pentru inspiratie lirica, motiv pentru care a invitat mai multi poeti americani sa scrie cate o poezie care sa marcheze ascensiunea senatorului democrat la Casa Alba. Poetii care au acceptat invitatia au variat de la un fost castigator al Premiului Pulitzer, Alice Walker, pana la unul care s-a descris ca fiind „un cowboy poet”. Printre poetii invitati s-a aflat si Andrei Codrescu, un roman emigrat in SUA in 1981. Acesta a refuzat, explicand motivele: „Am votat pentru Obama, dar am crescut sub Ceausescu. Ideea scrierii de poeme pentru oamenii aflati la putere imi da fiori.”

  Sper ca nu am repetat vreo stire deja scrisa.

 2. Francesco
  5 January 2009

  Nu Dinny, nu s-a mai scris despre asta. Obama are atatia poeti/pictori/cineasti etc de curte ca ar putea sa-si completeze locurile de la ceremonia inaugurala numai cu celebritati. Despre unii nu am o parere grozava, dar despre pozitia lui Andrei Codrescu am numai cuvinte de lauda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi