FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Uniunea pentru Mediterana/ EuroMed: opt cincinale pînă la transformarea multiculturalismului în monocultură

william shakespeare – furtuna, actul II, scena 1
gonzalo: să am eu o plantaţie aici…
antonio: ar semăna urzici…
sebastian: măcriş sau nalbă.
gonzalo: iar dac-aş fi al insulei monarh…
sebastian: ar face-orice, doar de băut n-ar bea, că n-are ce…
gonzalo: aş răsturna a ţării rânduială:
negoţul l-aş opri, de orice fel.
de tribunale n-ar mai fi nici urmă.
de şcoli, nici pomeneală. n-ar mai fi
nici bogăţie şi nici sărăcie,
nici slujbe, învoieli sau moşteniri,
nici pâre pentru ţarini sau podgorii.
metalul, grâul, vinul şi uleiul
nu s-ar mai folosi. Şi nici o muncă —
toţi oamenii ar sta cu mâna-n sân;
femeile, la fel — nevinovate.
n-ar fi nici un stăpân…
sebastian: Şi totuşi vrea să fie rege-al insulei, nerodul.
antonio: un capăt al republicii lui, uită de celălalt.
gonzalo: ar fi-n devălmăşie împărţite
ale naturii daruri, fără muncă.
nemaifiind trădări şi răzvrătiţi,
n-aş mai avea nevoie de cuţite,
de săbii, suliţi, puşti sau alte arme.
natura ar da, singură, un belşug
În stare a-mi hrăni norodul paşnic.
sebastian: supuşii lui se pot căsători?
antonio: nu, nene, au să lenevească toţi — şi târfele, şi golanii…
gonzalo: domnia mea ar fi desăvârşită, chiar epoca de aur ar întrece-o…
sebastian: (tare) trăiască-n veci măria sa

Uniunea pentru Mediterana a fost formată în 2008 de Nicolas Sarkozy şi adoptată de Comisia Europană în 20 mai al aceluiaşi an. O recosmetizare a mai vechii EuroMed.

Uniunea pentru Mediterana,[…] urmărește să ofere o nouă vitalitate şi vizibilitate relaţiilor UE cu partenerii săi din regiunea mediteraneeană. Această structură include înfiinţarea unui secretariat şi crearea unui comitet permanent al reprezentanţilor euro-mediteraneeni. „Procesul de la Barcelona: Uniunea pentru Mediterana”. Comisia adoptă propuneri pentru consolidarea parteneriatului dintre UE şi vecinii săi mediteraneeni

După ce la începutul lui februarie a declarat că multiculturalismul a eşuat în Franţa (10 februarie 2011), susţinerea planului Uniunii Euromediteraneene a fost reafirmată cîteva săptămîni mai tîrziu (28 februarie 2011):

Uniunea pentru Mediterana este necesară pentru înţelegerea destinelor comune al oamenilor nordului şi ale oamenilor sudului. L’Express

…chiar dacă “problemele care au dus la revoluţiile din lumea arabă sînt probleme obişnuite şi în Franţa”.

Acesta este unul din motivele pentru care cred că declaraţiile liderilor din Germania, Marea Britanie, Franţa, Belgia şi Olanda, privind eşecul multiculturalismului sînt vorbe în vînt. Nimic nu s-a schimbat, iar planul creării unei Uniuni Europene extinse ce va include şi Nordul Africii, continuă neabătut şi mai grav, fără a fi mediatizat sau supus dezbaterii publice.

Ziarul britanic Express.co.uk relata încă din octombrie 2008:

Economişti de la Bruxelles sînt de părere că Marea Britanie şi ţările din UE vor „avea nevoie” de 56 de milioane de muncitori imigranţi pînă în anul 2050 pentru a compensa „declinul demografic” cauzat de natalitatea în scădere şi creştere mortalităţii în Europa.

Cu alte cuvinte, într-o Uniunea Europeană în care principala problemă este în prezent imigraţia musulmană, agravată de criza economică şi revoltele din lumea arabă, Sarkozy şi liderii europeni, chiar dacă au declarat că multiculturalismul e un eşect, continuă planurile de a aduce pe continent încă 50 de milioane de imigranţi, majoritar musulmani.

Pentru rezolvarea problemelor socialismului, un socialist va găsi mereu ca soluţie mai mult socialism. Pentru rezolvarea problemelor multiculturalismului şi incompatibilitaţilor dintre cultura occidentală şi cea islamică, liderii Europeni (de stînga sau „conservatori”) cred că avem nevoie de mai mult islam.

Să nu uităm şi natalitatea de cîteva ori mai ridicată a musulmanilor, subsidiată de UE, în timp ce europeanului mediu i se predică virtuţile vieţii în frig şi întuneric, şi necesitatea sterilizării pentru reducerea amprentei de CODOI.
Totul pentru o cauză nobilă. Avort şi sterilizare pentru salvarea planetei.

Pentru detalii şi documentaţie suplimentară, citiţi aritcolul şi urmaţi trimiterile: If You Thought the EU Was Bad, Try EuroMed

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

5 Comments

  1. Grădinariu
    4 March 2011

    Parcă Uniunea Europeană se baza pe ideea că statele membre împărtăşesc o istorie, cultură şi valori comune. Pe ce se bazează Uniunea Mediteraneană? Pe gâdilirea orgoliului francez de fostă putere colonială, devenită acum putere de mâna a doua?
    Eşecul multiculturalismului şi Uniunea Mediteraneană sau creşterea valului imigraţionist nu se bat chiar cap în cap. (Teoretic, e posibil să creştem numărul de imigranţi, fără a-i lăsa să-şi păstreze cultura, transformându-i astfel pe foştii arabi în mici consumatori de baghete care să laude toţi în cor „les valeurs de la République”.) Desigur, ei nici nu se vor opune…

  2. mugurel
    4 March 2011

    O utopie in plus! Una periculoasa!

    Europa nu va avea niciodata mecanismele prin care sa asimileze si sa integreze culturi tribale cu fundament musulman.

    Este o „ispita” mult prea mare si un orgoliu pe masura care o poate distruge!

    Europa nu este acelasi lucru cu Statele Unite, construite din start pentru malaxarea si integrarea mai multor culturi, desi si aici se ridica o problema atunci cand acele noi culturi nu sunt compatibile cu valorile iudeo-crestine, democratiei grecesti si dreptului roman.

    Se spune despre Sfantul Antonie cel Mare ca odata, incercand sa scoat un drac dintr-un om, i-a permis acestuia sa intre in el; dracul a intrat dar a fugit neputincios.
    Un alt parinte inspirat de pilda Sfantului a facut acelasi lucru cu un indracit si i-a zis dacului „intra in mine!”; a intrat si l-a facut praf! Pentru nesabuinta si mandria lui.

    Am adesea sentimentul ca Europa asteapta credula marea rusine, intr-o „linie Maginot a civilizatiilor”.

  3. calehari
    4 March 2011

    Claude Valleix , fost prefect si Pierre Merand , fost procuror general , atrag atentia intr-un articol asupra pericolului pe care Islamul il reprezinta pentru civilizatia franceza : ” De mai mult de o generatie , bazele societatii noastre sunt supuse unei presiuni religioase fara precedent . Islamul izbeste le toate portile Republicii noastre si forteaza patrunderea in sistemul nostru juridic pentru a dobandi drepturi din ce in ce mai mari . Suntem vinovati de a nu fi aratat atentia cuvenita acestui fenomen a carui dezvoltare risca sa bulverseze ceea ce formeaza esenta Frantei si a poporului sau ……….din nenorocire s-a acordat cetatenia franceza , in mod automat , copiilor nascuti in Franta din parinti straini , lucru conjugat cu o politica de emigratie ce a facilitat accesul pe teritoriul nostru a unei populatii majoritar musulmana. Efectul de masa a facut restul . Revendicari necunoscute pana acum , apar una dupa alta , niciodata in bloc. Probabil ele nu sunt efectul unei strategii dar succesiunea lor constituie o capcana care functioneaza de minune ………Suntem victimile propriilor noastre legi , care permit Islamului , cu obiceiuri atat de straine de traditiile inradacinate in morala iudeo-crestina , in numele libertatilor fundamentale , dreptul de a-si practica religia in scoli si la locul de munca , dreptul unui musulman de a obtine spre crestere copilul rezultat dintr-o casatorie mixta , conform legilor musulmane ………Sharia castiga teren la periferii , in scoli , in intreprinderi , in comert , in lanturile marilor magazine care se adapteaza la cererile unei clientele musulmane , fara ca de multe ori aceasta sa o ceara ………. Sharia este incompatibila cu principiile noastre republicane si cu cultura noastra mostenita in doua mii de ani de istorie …. daca nu vom lua masuri , vom trai intr-o alta Franta si multi nu vor accepta acest lucru ; atunci va fi prea tarziu pentru regrete ! „

  4. natco
    4 March 2011

    cred ca francezii sunt masochisti.

  5. calehari
    4 March 2011

    Din nefericire nu sunt singurii .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

România a făcut mulți pași în direcția corectă de la revoluția din 1989. Cu toate acestea, revoluția nu a fost niciodată terminată în România. Influența malefică a Rusiei, datorită proximității sale geografice față de România și relația continuă a României cu China comunistă, creează multe probleme care subminează progresele economice și democratice ale României, precum …

adrian zuckerman foto