FUNDATIA IOAN BARBUS

Varu` Obama, dopul de cristal, poetul, evreii si dictatorul

Am avut un mic dezavantaj, am picat exact cu preşedintele Chinei, însă ceea ce a fost important a fost că totuşi am fost primit la Casa Albă… Am picat într-un moment complicat a fost o situaţie complicată la Casa Albă şi totuşi şi-au făcut timp şi m-au primit”, a povestit Marian Vanghelie, la întoarcerea din Statele Unite.
Ei bine, în ciuda faptului că la Washington situația era ”complicată”, Obama al nostru a vizitat totuși Casa Albă unde s-ar fi întâlnit cu unul dintre consilierii lui BHO. Mai mult, conform declarațiilor sale, Vanghele a avut întâlniri memorabile cu senatori, congresmeni și lideri sindicali. Întâlnirile au fost ”foarte excelente”, ceea ce nu poate decât să ne bucure. (+)
Un alt motiv de bucurie îl reprezintă însă și faptul că americanii i-au făcut un cadou senzațional (sper că nu și-a făcut și altele, singur): un dop de cristal. ”Din ăla care se pune la sticlele de șampanie”, ne-a lămurit primarul sectorului cinci. (+)

Avem însă și motive de neliniște, după ce Vanghele a făcut o declarație curajoasă ce demonstrează că este principalul oponent al politicii duse de Victor Che Ponta în PSD. Dacă în urmă cu doar câteva zile Victoraș vorbea despre China ca fiind ”cea mai performantă economie ca sistem”, iată că Vanghele, ca un adevărat deviaționist de dreapta, spune că trebuie să ”încercăm să preluăm o parte din expertiza din America”. O astfel de declarație în partidul tovarășilor Iliescu și Ponta demonstrează, dacă mai era nevoie(!), curajul nebun al domnului Vanghele. (+)
Și totuși, oricât de interesant ar părea ca personaj domnul Vanghele, trebuie să recunosc că aura acestuia pălește în fața unuia dintre cei mai mari poeți în viață care au trecut vreodată prin studiourile Realității TV. Ne referim, desigur, la poetul Mircea Dinescu care a declarat nonșalant că Vanghele a fost invitat la Washington de un oficial american de origine evreiască, deoarece a aflat ”că este un evreu de-al lui”. (-)
Și totuși, avem și o concluzie serioasă. După întâlnirile de la Casa Albă, oficialii americani i-au explicat cum stă treaba cu ”Dictatorul”, iar Vanghele a ieșit repede pentru a arăta că a înțeles mesajul: ”Sunt dispus să colaborez cu Guvernul și Băsescu”, ceea ce arată, dacă mai era nevoie, că Licuriciul merge în continuare pe mâna președintelui. (!)

George Rîpă

George Rîpă

Un comentariu

  1. Nea
    24 ianuarie 2011

    Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Rahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian