FUNDATIA IOAN BARBUS

Victor Ponta: Criticataci, veniți cu mine!

Motto: „Proprietatea nu e sfanta ci e o pura conventie care poate fi reglementata/dereglementata […]
furtul pentru mine e o forma de munca cu grad maxim de risc.”
(Vasile Ernu)

Pe ILD se vorbește de mulți ani despre asemănările structurale (morale și intelectuale) dintre PSD și criticatac. Încă de pe vremea când ultimii erau recomandați ca o rază de soare a stângii românești de Revista22, Dilema Veche și alte instrumente ale „dreptei hegemonice” din România.

Primim multiple confirmări.

În toamna 2011, Adrian Năstase vedea un „pion solid” în criticatac, un viitor promițător pentru social-democrație:

Adrian Nastase: Dezbaterile ideologice serioase din Romania au un pilon tot mai solid in echipa independenta de tineri cercetatori care scriu pe portalul www.criticatac.ro

Parcă anume ca să contrazică speranțele lui Năstse, cu câteva zile în urmă, Vasile Ernu ne spunea, în aplauzele Ioanei Lupea, că „detestă” social-democrația și pe „trădătorii social-democrați”. Ne spunea, așadar, că e comunist.

Vasile Ernu, Critic Atac: “Detest stânga social-democrată pentru că e trădătoare, ipocrită și a făcut jocurile dreptei în Europa și în general.”

Vladimir Ilyich Lenin: “They [Social-Democrats] are just as much traitors to socialism… They represent that top section of workers who have been bribed by the bourgeoisie…”

Ieri, la trei ani după mentorul său fost pușcăriaș, Victor Ponta întrezărește și el o rază de speranță în aceeași direcție. Face un apel la „stânga intelectuală” criticspanacă, cea în relații atât de tovărășești cu teroriștii apropiați Kremlinului din Republica Moldova și cu national-bolșevicii mai mult sau mai puțin apropiați tot ai Kremlinului: Avem nevoie de voi!, le transmite VVP.

Victor Ponta: Este însă încă un mesaj că adevarata reformă a stângii românești nu poate veni doar din interiorul PSD! O să îi rog și invit pe intelectualii de stânga (nu atât de zgomotoși sau agresivi ca cei de dreapta – dar nu mai puțin valoroși) să accepte o contribuție ideologică exterioară la demersul atât de necesar care va avea loc anul viitor! Mă refer […] mulți alții care au curajul să-și asume opțiunea ideologică (Ioana Lupea, Costi Rogozanu, Radu Magdin, echipa de la CriticAtac, ș.a.m.d.)! Sper să accepte această solicitare pe care o fac din convingere, pentru că nu putem să trăim mereu într-o societate în care apartenența mimată la “dreapta” este un fel de religie obligatorie promovată de zeloși fanatici și farisei ridicoli!”

Înțeleg, parcă, altfel catalogarea drept „rasiști” a votanților lui Iohannis, făcută de Ioana Lupea & friends. „Rasiști” fiind cei care nu au votat cu Victor Ponta:

Vasile Ernu: “Clasa noastră de mijloc a devenit, v-o spun cu multă convingere, a devenit una dintre cele mai antidremocratice grupuri, dacă ne uităm ce s-a întamplat la ultimele alegeri [Ponta a pierdut n.m.]. Au dus lucrurile într-o zonă de un rasism social fără precedent.”

Ioana Lupea: “Acest discurs rasist a câștigat alegerile.”

„Stânga intelectuală”, aceeași adăugată de Dughin pe „Lista prietenilor Rusiei”, este citată și de organul de presă oficial al Kremlinului (Vocea Rusiei), în încercarea de  a demonstra „fascismul” ILD:

vocea rusiei critic atac

click pe imagine

Vocea Rusiei, organul oficial de presă al Kremlinului, recomandă o analiză criticatac pentru o înțelegere mai bună a eșeculului lui Ponta în alegeri:

 

critic atac vocea rusiei

click pe imagine

Nu degeaba Victor Ponta a trimis un delegat la masa rotundă cu Alexandr Dughin.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess

Comentarii

 1. Theo HahnSpune:

  Răspunde
  decembrie 18, 2014

  Din câte văd, nu avem multe șanse să ieșim din zona „fascismului”, dragi tovarăși și pretini… :))

 2. markwilliamsSpune:

  Răspunde
  decembrie 18, 2014

  Abuzul de Putere duce la dictatura!Cum a fost posibil si de ce nu s-a reactionat LEGAL impotriva detinerii de catre Victor Ponta a Puterii absolute ca lider de partid,deputat in Parlament,prim ministru si cu deplina autoritate asupra legislativului ,prin detinerea celor doua functii de conducere ale Camerelor?
  Politic,administrativ,legislativ,social,executiv. Potent financiar din toate punctele de vedere.Sustinut si de serviciile secrete.
  Detinind toate aceste pirghii de Putere,Victor Ponta a candidat pentru Presedintia Romaniei .Discriminind pe ceilalti candidati.
  Lectia primita ,un adevarat miracol dar si un mesaj popular clar ne face sa speram ca NICIODATA,nimeni nu poate confisca vointa populara.
  O poate face temporar.Abuzul de Putere va fi cu atit mai mult sanctionat.Avem azi un prim ministru degradat moral,printr-un vot categoric.
  Sa nu fi aflat??
  Un program nou, ce vine de la prietenii nostri din SUA va face imposibila orice manevra de confiscare a democratiei autentice..a statului de drept..A si inceput…daca vrem sa constientizam miracolul votului recent intimplat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian