FUNDATIA IOAN BARBUS

Victor Ponta: Criticataci, veniți cu mine!

Motto: „Proprietatea nu e sfanta ci e o pura conventie care poate fi reglementata/dereglementata […]
furtul pentru mine e o forma de munca cu grad maxim de risc.”
(Vasile Ernu)

Pe ILD se vorbește de mulți ani despre asemănările structurale (morale și intelectuale) dintre PSD și criticatac. Încă de pe vremea când ultimii erau recomandați ca o rază de soare a stângii românești de Revista22, Dilema Veche și alte instrumente ale „dreptei hegemonice” din România.

Primim multiple confirmări.

În toamna 2011, Adrian Năstase vedea un „pion solid” în criticatac, un viitor promițător pentru social-democrație:

Adrian Nastase: Dezbaterile ideologice serioase din Romania au un pilon tot mai solid in echipa independenta de tineri cercetatori care scriu pe portalul www.criticatac.ro

Parcă anume ca să contrazică speranțele lui Năstse, cu câteva zile în urmă, Vasile Ernu ne spunea, în aplauzele Ioanei Lupea, că „detestă” social-democrația și pe „trădătorii social-democrați”. Ne spunea, așadar, că e comunist.

Vasile Ernu, Critic Atac: “Detest stânga social-democrată pentru că e trădătoare, ipocrită și a făcut jocurile dreptei în Europa și în general.”

Vladimir Ilyich Lenin: “They [Social-Democrats] are just as much traitors to socialism… They represent that top section of workers who have been bribed by the bourgeoisie…”

Ieri, la trei ani după mentorul său fost pușcăriaș, Victor Ponta întrezărește și el o rază de speranță în aceeași direcție. Face un apel la „stânga intelectuală” criticspanacă, cea în relații atât de tovărășești cu teroriștii apropiați Kremlinului din Republica Moldova și cu national-bolșevicii mai mult sau mai puțin apropiați tot ai Kremlinului: Avem nevoie de voi!, le transmite VVP.

Victor Ponta: Este însă încă un mesaj că adevarata reformă a stângii românești nu poate veni doar din interiorul PSD! O să îi rog și invit pe intelectualii de stânga (nu atât de zgomotoși sau agresivi ca cei de dreapta – dar nu mai puțin valoroși) să accepte o contribuție ideologică exterioară la demersul atât de necesar care va avea loc anul viitor! Mă refer […] mulți alții care au curajul să-și asume opțiunea ideologică (Ioana Lupea, Costi Rogozanu, Radu Magdin, echipa de la CriticAtac, ș.a.m.d.)! Sper să accepte această solicitare pe care o fac din convingere, pentru că nu putem să trăim mereu într-o societate în care apartenența mimată la “dreapta” este un fel de religie obligatorie promovată de zeloși fanatici și farisei ridicoli!”

Înțeleg, parcă, altfel catalogarea drept „rasiști” a votanților lui Iohannis, făcută de Ioana Lupea & friends. „Rasiști” fiind cei care nu au votat cu Victor Ponta:

Vasile Ernu: “Clasa noastră de mijloc a devenit, v-o spun cu multă convingere, a devenit una dintre cele mai antidremocratice grupuri, dacă ne uităm ce s-a întamplat la ultimele alegeri [Ponta a pierdut n.m.]. Au dus lucrurile într-o zonă de un rasism social fără precedent.”

Ioana Lupea: “Acest discurs rasist a câștigat alegerile.”

„Stânga intelectuală”, aceeași adăugată de Dughin pe „Lista prietenilor Rusiei”, este citată și de organul de presă oficial al Kremlinului (Vocea Rusiei), în încercarea de  a demonstra „fascismul” ILD:

vocea rusiei critic atac

click pe imagine

Vocea Rusiei, organul oficial de presă al Kremlinului, recomandă o analiză criticatac pentru o înțelegere mai bună a eșeculului lui Ponta în alegeri:

 

critic atac vocea rusiei

click pe imagine

Nu degeaba Victor Ponta a trimis un delegat la masa rotundă cu Alexandr Dughin.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

2 comentarii

 1. Theo Hahn
  18 decembrie 2014

  Din câte văd, nu avem multe șanse să ieșim din zona „fascismului”, dragi tovarăși și pretini… :))

 2. markwilliams
  18 decembrie 2014

  Abuzul de Putere duce la dictatura!Cum a fost posibil si de ce nu s-a reactionat LEGAL impotriva detinerii de catre Victor Ponta a Puterii absolute ca lider de partid,deputat in Parlament,prim ministru si cu deplina autoritate asupra legislativului ,prin detinerea celor doua functii de conducere ale Camerelor?
  Politic,administrativ,legislativ,social,executiv. Potent financiar din toate punctele de vedere.Sustinut si de serviciile secrete.
  Detinind toate aceste pirghii de Putere,Victor Ponta a candidat pentru Presedintia Romaniei .Discriminind pe ceilalti candidati.
  Lectia primita ,un adevarat miracol dar si un mesaj popular clar ne face sa speram ca NICIODATA,nimeni nu poate confisca vointa populara.
  O poate face temporar.Abuzul de Putere va fi cu atit mai mult sanctionat.Avem azi un prim ministru degradat moral,printr-un vot categoric.
  Sa nu fi aflat??
  Un program nou, ce vine de la prietenii nostri din SUA va face imposibila orice manevra de confiscare a democratiei autentice..a statului de drept..A si inceput…daca vrem sa constientizam miracolul votului recent intimplat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian