FUNDATIA IOAN BARBUS

Columbia nu respinge pacea, respinge FARC, terorismul și comunismul

În Columbia a fost ieri un referendum istoric, cu o mare o încărcătură simbolică, iar rezultatul este considerat o mare surpriză. Acordul de pace al guvernului cu gherila de extremă stângă FARC a fost respins cu puţin peste 50%, anume cu circa 62.000 de voturi. Prezenţa la vot a fost de 37%, iar pentru validare …

În Columbia a fost ieri un referendum istoric, cu o mare o încărcătură simbolică, iar rezultatul este considerat o mare surpriză. Acordul de pace al guvernului cu gherila de extremă stângă FARC a fost respins cu puţin peste 50%, anume cu circa 62.000 de voturi. Prezenţa la vot a fost de 37%, iar pentru validare era nevoie de 13,5%.

Rezultatul este considerat o mare surpriză pentru că sondajele, care estimaseră corect o prezenţă de 37%, dădeau o victorie a aprobării acordului cu 62%!

Regiunea columbiană cea mai afectată de terorism a votat în favoarea acordului.
Împotriva împăcării cu gherila a fost fostul preşedinte Alvaro Uribe, în timp ce actualul preşedinte, Juan Manuel Santos, a susţinut pacificarea. Santos a fost ministru al apărării în mandatul lui Uribe, a susţinut şi el lupta armată împotriva grupării extremiste, dar ulterior a devenit partizanul negocierilor, ceea ce a determinat presa să-l numească „vulturul transformat în porumbel al păcii”.

Titlurilor de presă de tipul „Columbia respinge pacea” li se răspunde în reţelele sociale: „Columbia nu a spus NU păcii, ci NU #FARC-ului, NU comunismului, NU terorismului, NU copiilor în război.”

Conform acestui acord, gherilele FARC ar fi primit locuri în parlamentul de la Bogota şi nu ar fi trebuit să predea imediat armele.

Preluat din Facebook

Vezi şi aici: https://www.facebook.com/Mondorama/photos/a.354688514726799.1073741828.328755037320147/532376733624642/?type=3&theater

Dorelian Bellu

Dorelian Bellu

Asociația "21 Decembrie 1989", în colaborare cu doamna profesoară Daria Kustanovych, alungată din orașul Harkiv de hoardele Kremlinului, organizează sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 17, un nou protest autorizat împotriva agresiunii rusești ce se desfășoară la scară largă contra Ucrainei de peste 1 an și o lună. Manifestația va avea loc în Piața Universității …

Ce ai mai putea citi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian