FUNDATIA IOAN BARBUS

Cum am inventat „marxismul cultural” și am devenit „fascistoid”. O poveste despre Sputnik, Criticatac, hipsteri și capsalioți

CUM AM AJUNS „FASCISTOID”
– de la Rogozanu, la Buciuman și înapoi, și tot înainte!

Cel din poza Mihai Buciuman. De felul lui, e un fel de Iulian Capsali pentru hipsteri mai înceți la minte, un conspiraționist de duzină și admin la vestita pagină de Facebook Rezistența Urbană, unde apare scris:

Despre sexo-marxism și marxism cultural.

Sunt termeni inventați de dreapta fascistoidă gen Papahagi sau Costin Andrieș ….

„Rezistența” spune că eu aș reprezenta „dreapta fascistoidă”, împreună cu Adrian Papahagi, într-o postare a cărei concluzie e că serviciile americane (CIA, gen), care „detestă socialismul”, deturnează sensul ADEVĂRAT al marxismului și ar fi organizat o mare conspirație împotriva lui Buciuman:

Pe de altă parte, un aparat al Statului Adânc american, care și el detestă socialismul, a dat ca temă unică acceptabilă de protest unor tineri cu înclinații sociale care altfel i-ar fi lins pe Marx și Engels politica identitară și de imigrație/anti-rasism, descurajand în medii academice și în mass media discuții despre drepturile economice în viziunea socialistă.

În fine, orice detalii despre asta, sunt prea multe detalii.

Buciuman este și unul dintre capsalioții care s-au opus achiziției de către Romania a rachetelor defensive de la americani (că supără Rusia).

În primul rând
Cum am ajuns eu „fascistoid”?

Păi, cel mai probabil Buciuman îl citește pe Rogozanu. Și pe Viski, si pe Ernu, Vocea Rusiei, acum Sputnik, pe Duca, pe Capsali, și pe alții care îmi scapă.

Click pe imagine pentru sursă („Vocea Rusiei”)

Iulian Capsali, admirator al lui Vladimir Putin, adversar al NATO și candidat la alegerile europarlamentare din 2014 și la alegerile locale din 2016, din partea partidului Alianța Noastră România, al lui Marian Munteanu:

Rogozanu:

despre Viski, votantul PSD, și tovărășia lui strașnică cu Lista lui Dughin, click aici.

Bogdan Duca, fost liberal, actual pesedist și autor pe site-ul finanțat de Kremlin, Sputnik.

În al doilea rând
Buciuman este acel tip care spune că protestele din iarnă împotriva abuzurilor PSD împotriva justiției reprezintă ”demonizarea lui Liviu Dragnea […] o manipulare post truth organizata de stapanii media’‘; că Ponta e victimă a DNA; că Ciolos a fost un fel de dictator, ca ăla din Coreea de Nord, iar Dragnea e ”adevaratul lider al opozitiei din Romania si de aceea e persecutat”- sursa.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Un comentariu

  1. Costin Andrieş
    12 septembrie 2017

    Sputnikcistul Bogdan Duca spune ca ILD e un site fascist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian