FUNDATIA IOAN BARBUS

Ernu citează din Putin și Dughin, la Radio Europa Liberă: “Io, mi-ar placea să văd o Europă de la Lisabona la Vladivostok”

…ne spunea Vasile Ernu, în iunie 2017, cocoțat pe un monument sovietic din satul său natal din R. Moldova, Colibași. La Radio Europa Liberă, înființat de SUA în timpul Războiului Rece pentru a combate tocmai ideea unei “Europe de la Lisabona la Vladivostok”.

“Cred într-o construcție de tip Uniunea Europeană, a statelor comune… care să includă și Rusia”, spunea Ernu în documentarul-elogiu realizat de Radio Europa Liberă.

De altfel, această construcție are deja un nume.

Este vorba de Eurasia, care ar urma să se întindă “de la Lisabona la Vladivostok”, cum ne-au spus-o deja Alexandru Dughin și Vladimir Putin.

În articolul Orizontuile Revoluției noastre, de la Crimeea la Lisabona, Alexandr Dughin scria, în martie 2014:

Dacă [noi, rușii], câștigăm, vom porni expansiunea eliberării (de americani) a ideologiei din Europa. E vorba de scopul Eurasianismului total – Europa de la Lisabona la Vladivostok.

Asta se întâmpla cu câteva luni înainte ca lista lui Dughin de prieteni ai Rusiei, pe care se găsește și Vasile Ernu, să fie furată și publicată de hackerii ruși.

Ulterior, lista a fost confirmată de nenumărate publicații din Estul Europei, Vestul Europei și Statele Unite.

Cu 4 ani mai devreme, Vladimir Putin spunea într-un ziar german:

Ne propunem crearea unei comunități economice armonioase care să se întindă de la Lisabona la Vladivostok. 

Așadar, Vasile Ernu se aliniază dorințelor lui Putin și Dughin, și face asta fiind promovat de chiar Radio Europa Liberă, publicație finanțată de Statele Unite pentru a combate propaganda rusă. Adică pe Ernu.

Aș fi foarte interesat de părerea membrilor Congresului American despre acest lucru, cei care au decis finațarea REL printr-un grant acordat de BBGBroadcasting Board of Governors. Știu ei ce se întâmplă la Europe Liberă în limba română?

Or fi de acord cu asta? Ar finanța ei în continuare publicația dacă ar știi ce fel de materiale publică? Mă întreb.

Citiți și:
Contrar sfaturilor de la Europa Libera, R. Moldova nu trebuie sa ignore geopolitica, ci sa faca geopolitica Vestului

Vasile Botnaru, Valentina Ursu si Natalia Morari lucrează la Radio Europa Liberă și sunt tovarăși nedespărțiți ai lui Vasile.
Ce părere or avea congresmenii americani despre asta?

P.S.

Dan Alexe, angajat al Radio Europa Liberă Moldova acuza ILD de rasism, cot cu prietenul lui, Vasile Ernu.

câteva capturi

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

6 Comments

 1. Marcela Tusca
  12 March 2018

  De asemenea, ar mai fi de zis că Europa Liberă a angajat-o ca moderatoare de emisiuni pe Natalia Morari, o persoană care a avut o participare extrem de controversata si nelamurita inca in cadrul evenimentelor violente din 7 aprilie 2009 de la Chisinau, si care se afla in relatii foarte apropiate cu Mark Tkaciuk, fostul consilier personal al presedintelui comunist Vladimir Voronin, si unul dintre inspiratorii și sustinătorii grupurilor de extrema stanga din R. Moldova – printre care Antifa.

  It is also worth mentioning that Radio Free Europe Chisinau hired Natalia Morari as a show hostess, though she had a very controversial and still unelucidated role in the violent events of 7th of April 2009. Natalia Morari is also notoriously close to Mark Tkaciuk, former counsellor to then communist president Vladimir Voronin, and the ideological leader and instigator of infamous extreme left groups in R. Moldova like Antifa.

 2. Gogu
  12 March 2018

  Măi Vasîli, da’ aiasta va sî hii o Siberii de la Pacific la Atlantic, ori ești ”prost” !?

 3. Valeriu
  12 March 2018

  Minunat comentariu. Doar că sî zîşi “Paşific”. :-))))

 4. Costin Andrieș
  12 March 2018

  Isi mai aduce aminte cineva de aceast diamant de 24 de karate bolsevice?

  – Pe 4 februarie 2010, Basescu anuntase ca CSAT-ul a aprobat propunerea americanilor de instalare a scutului antiracheta NATO in Romania.
  – Pe 7 februarie 2010, “ganditorul si folozoful” ce avea sa fie gasit mai tarziu tupilat pe lista lui Dughin de prieteni ai Rusiei publica textul din imagine. Text in care consensul privind apartenenta Romaniei la NATO era comparata cu “consensul” din inchisoarea numita Repulica Socialista Romana; un consens cum “nu au visat nici Stalin, nici Hitler” (“ete pârț…”, cum ar veni); Romania a devenit “o colonie exemplara”; NATO inventeaza inamici ca sa-si vanda pistoalele samd.

  – Asta desi in 2008 Rusia deja invadase Georgia si in 2014 avea sa invadeze Ucraina.

  “Cu ce fantome mai luptam? Ce scuturi?” — cu fantome bolsevice, Vasile.

 5. Dan
  12 March 2018

  Să mă apuc să îi citesc cărțile domului Ermu? Se merită? Are stil literar sau risc să mă intoxic.

 6. […] Sursă: inliniedreapta.net […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi